فرهنگی >>  فرهنگی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۰  ، 
کد خبر : ۳۵۳۵۲۰

قاضی‌زاده هاشمی: حمایت از برنامه‌های هنری و تربیت هنرمند در دستور کار است

معاون رئیس جمهور در اختتامیه دومین نمایشگاه منطقه‌‌ای هنرهای تجسمی ایثار گفت: امروز هنر به یک رسانه قدرتمند تبدیل شده و این نمایشگاه نشان داد دست ملت ایران از هنر پر است و بنیاد شهید از برنامه‌های تربیت هنرمند و برنامه‌های هنری حمایت می‌کند.

آیین اختتامیه دومین نمایشگاه منطقه‌ای هنرهای تجسمی ایثار بعد از برگزاری نمایشگاه در زمینه سفال، نقاشی، مجسمه و آبگینه و با حضور سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، عباسعلی رضایی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران و دبیر این رویداد هنری، حمید قره داغی معاون اداری مالی حوزه هنری عصر امروز چهارم آذرماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم کلیپ «نقاب» که با شعر و آهنگسازی حسام آرین و تهیه‌کنندگی امیرحسین شفیعی تولید شده، پخش شد و در ادامه عباسعلی رضایی ضمن تبریک روز بسیج و گرامیداشت شهدای دفاع مقدس به ضرورت نهادینه شدن فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه تاکید کرد.

وی در ارائه گزارشی از دومین نمایشگاه منطقه‌ای هنرهای تجسمی ایثار اعلام کرد: این نمایشگاه منطقه‌ای است و 6 استان تهران، البرز، قم، چهارمحال و بختیاری و قزوین در آن مشارکت داشته‌اند. یکی از اتفاقات خوب این رویداد بخش دانش‌آموزی آن است که در این بخش 7 هزار اثر از سوی دانش آموزان به دبیرخانه ارسال شده و 2200 اثر از سوی بزرگسالان در زمینه حوزه‌های تجسمی به ما رسیده است. همچنین در بحث غزه 71 اثر به دبیرخانه این جشنواره واصل شد.

عباسعلی رضایی از بسیج هنرمندان کشور و حوزه هنری که در برگزاری این رویداد به بنیاد شهید و امور ایثارگران کمک کرده‌اند تشکر کرد و در پایان از اینکه همواره فرهنگ ایثار و شهادت در قالب شعر، فیلم، داستان، هنر‌های تجسمی نقاشی و شهر تجلی یابد اظهار امیدواری کرد.

در ادامه این مراسم خانواده شهید هنرمند در عرصه گرافیک، سیدعلی تاج احمدی، خانواده شهید هنرمند در حوزه خوشنویسی شهید ترکی، خانواده شهید هنرمند در حوزه خوشنویسی شهید ابوالفضل ماهرخ و خانواده شهید هنرمند حوزه شعر، خوشنویسی و ادب شهیدمحمدرضا غربتیان اتجلیل شدند.

تاثیر هنر

سپس  سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، معاون رییس‌جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این مراسم با بیان اینکه در روزهایی که به سر می‌بریم شاهد عرصه مبارزه و جهاد فی سبیل الله در مقابل سلطه‌گری و ظلم هستیم، اظهار کرد: شاید نسل‌هایی که دوران دفاع مقدس را درک نکرده‌اند، رژیم جعلی اسرائیل را بیش از پیش بشناسند، تجربه‌ای که در غزه در حال رخ دادن است دلیل روشنی برای قیام و ایستادگی ملت ایران در زمان انقلاب بود.

وی افزود: همانطور که امروز رسانه، شعر، موسیقی و هنر در جهان روشنگری کرد و اسرائیل قبل از اینکه در میدان جنگ ببازد در عرصه افکار عمومی دچار شکست شد بخاطر حضور هنر، شعر و رسانه و روشنگری که باعث ایجاد جنبش‌های اجتماعی شد تمام جهان حتی کشورهایی که حامی اسرائیل بودند، علیه اسرائیل بپاخاستند و این اثری است که هنر ایجاد می‌کند و می‌تواند طرف غالب و مغلوب را تغییر دهد.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی تاکید کرد: در عصر امروز که حوزه رسانه تقویت شده و هنرمندان در رسانه‌ها مشغول فعالیت هستند فرصتی است تا مومنان با ابزار و بیان درست پیام حق را به گوش جهانیان و نسل‌های بعد برسانند.

وی تلاش فعالان در شهرستان‌های استان تهران را در راستای مردمی کردن این نهضت، قابل دسترس کردن آن برای آحاد مردم و استعدادیابی را اقدامی قابل توجه دانست و افزود: ما در 5 استان هفت هزار دانش آموز هنرمند داریم که دو خصوصیت دارند یکی اینکه جذب پیام انقلاب شده‌اند و دوم اینکه مجهز به توانایی‌های هنری هستند و این قابلیت‌‌شان رشد پیدا کرده و اعتماد به نفس پیدا کرده‌اند و برای این رویداد اثر تولید می‌کنند و این نکته‌ای نویدبخش است و همین نشان می‌دهد دست ملت بزرگ ایران در این عرصه پر است و می‌توان روی آن برنامه‌ریزی کرد.

وی ادامه داد: این جشنواره نشان داد دانش‌آموزان و هنرمندان در استان‌ها قوی شده‌اند و می‌توانند کارهای ملی و بین‌المللی ایجاد کنند و جای شکر دارد که ما توانسته‌ایم در بنیاد شهید و امور ایثارگران این روحیه را در همکاران ایجاد کنیم که خود را در طراز ملی مطرح کنند و شاهد تبلور استعدادهای هنری باشیم.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: مردم مظلوم غزه در عرض 50 روز بیش از20 هزار شهید دادند و خم به ابرو نیاوردند در حالیکه تمام اعضای یک خانواده شهید شده بود یک فرزند بازمانده همچنان رجزخوانی می‌کند و این همان روحیه‌ای است که اسرائیل و آمریکا از آن شکست می‌خورند. دشمن از این روحیه و نه از سلاح بلکه از قدرت ایمان؛ شکست خواهند خورد. قدرت، ایمان ملت است که محصول اسلام و احیاگری حضرت امام (ره) است.

ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

معاون رییس‌جمهور تشریح کرد: این جشنواره منطقه‌ای و مردمی بود و استان‌ها این اقدامات را انجام دادند. ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور به سطحی رسیده‌اند که کارهای فاخر در سطح ملی و بین‌المللی انجام دهند. در این جشنواره هفت هزار دانش‌آموز در کنار بزرگسالان اثر فرستاده بودند که نشان می‌دهد استعدادهای فراوانی در حوزه هنرهای تجسمی در کشور داریم که علاقمند به پیام‌های انقلاب، دفاع مقدس و دفاع از مظلوم در جهان هستند و آثار حرفه‌ای خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کردند.

دکتر قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای وظیفه ذاتی خود در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت که رساندن پیام شهدا به نسل‌های بعدی است، در عرصه‌های هنری برنامه‌های جدی دارد که یکی از آنها برگزاری جشنواره در حوزه هنرهای تجسمی است همچنین بنیاد شهید و امور ایثارگران از برنامه‌های تربیت هنرمند در سطح دانش آموزی و دانشجویی نیز حمایت می‌کند.

حوزه هنری قدمگاه سید شهیدان اهل قلم

محمد کرم‌الهی معاون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اینجا سرزمینی است که قدمگاه شهیدان شاعر است، اینجا در جغرافیایی که نامش حوزه هنری است در خود خاطراتی عظیم از قله‌های مرتفع فرهنگ، هنر انقلاب اسلامی با خود دارد، اینجا جایی مقدس و شریف است که قدمگاه سید شهیدان اهل قلم شهیدسید مرتضی آوینی است، اینجا قدمگاه مهرداد اوستاست. اینجا محل کار طاهره صفارزاده است، اینجا محلی است که سپیده کاشانی اندیشیده و شعر سروده است. اینجا محلی است که رنگ در رنگ قلم موی هنرمندان بزرگی چون چلیپاها، صادقی‌ها و پلنگی‌ها بارها و بارها افقی از رنگ و اندیشه را در دل تابلو نشانده است و چه خوب است که ما در این مسیر در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پا جای پای بزرگان این عرصه گذاشته‌ایم و امروز هم میهمان هستیم و هم میزبان.

وی با یادی از بیست هزار شهید گلگون کفن در جغرافیای جهان مقاومت اظهار کرد: ما باید به سهم خودمان و با تفکر و اندیشه و هنرمان در جهت ماندگاری این آرمان بکوشیم تا پیروزی تمام مسلمانان و آزادگان جهان ذیل بیرق امام عصر (عجل الله) محقق شود.

کرم اللهی افزود: هنر تجسمی هنر پیشرو در عرصه هنر انقلاب اسلامی است و کسانی که تاریخ باشکوه انقلاب اسلامی را می‌نویسند بارها اشاره کردند که هنرهای شعر، ادبیات، موسیقی و تجسمی جلودار تبلیغ فرهنگ انقلاب اسلامی بوده است و گام به گام با مردم در گوشه گوشه تاریخ اسلامی همراه بوده‌اند.

وی تاکید کرد: تجسمی جایگاه بس والا و ارزشمندی در تاریخ هنر انقلاب داشته و امروز که فرصتی بوجود آمده تا در عرصه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

در مسیری قرار گیریم که باید و شایدها را کنار هم قرار دهیم و شایدها را تحقق ببخشیم و با بایدها تا پیروزی تمام ارزش‌ها، باقی بمانیم و ادامه دهیم و به هدفمان برسیم.

معاون هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران بیان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران در روند تحولی خود به همه هنرها توجه کرده و در همه عرصه‌‍‌ها بویژه هنر تجسمی که امروز شاهد افتتاح نمایشگاه منطقه‌ای هنرهای تجسمی ایثار هستیم را با مرکزیت بنیاد شهید و امور ایثارگران شهرستان‌های استان تهران در 5 منطقه برگزار خواهد کرد.

وی ادامه داد: این رویداد در منطقه یک با میزبانی استان کردستان، در منطقه دو با میزبانی خوزستان، در منطقه سه به میزبانی خراسان شمالی، در منطقه 4 به میزبانی استان تهران و در منطقه 5 با میزبانی استان فارس به صورت متوالی و ماهانه این برنامه شکل می‌گیرد.

کرم اللهی با اشاره به اینکه این نمایشگاه در دو بخش شناسایی استعدادهای دانشجویی و دانش‌آموزی و حرفه‌ای برگزار می‌شود تاکید کرد: امسال 9 هزار اثر به دبیرخانه این رویداد هنری ارسال شده که این میزان عدد بزرگی برای یک رویداد در 5 استان است. در نظر بگیرید که در بخش دانش‌آموزی استان خراسان شمالی تا امروز قریب به 14 هزار اثر در 9 رشته هنری، دریافت شده و این نهضتی در عرصه تجسمی است که بار وظایف ما را سنگین‌تر می‌کند.

وی افزود: پس از شناسایی استعدادها، پروسه پرورش و استعدادها مطرح است که مشارکت همه دستگاه‌ها را می‌طلبد. در این میان حرکت و پشتیبانی ما از نهادهای مشارکت کننده باعث می‌شود تا این استعدادها در مسیر رشد و بالندگی قرار گیرند و سرباز انقلاب در عرصه هنر باشند.

در آیین اختتامیه دومین نمایشگاه منطقه‌ای هنرهای تجسمی ایثار برگزیدگان بخشهای مختلف بدین شرح معرفی شدند:

بخش ویژه غزه

طراحی پوستر:  لوح تقدیر رتیه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به رباب فاضل از کرج و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به صورت مشترک به بهنام شیرمحمدی و محمدرازقی از قزوین اهدا شد.

همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به سیدمحمدرضا حاجی¬ملاحسنی از کرج اختصاص یافت.

کاریکاتور:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به عباس گودرزی از تهران و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به محمدعلی رجبی از تهران اعطا شد. همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به مازیار بیژنی از قم اختصاص یافت.

دانش آموزی:  لوح تقدیر و جایزه نقدی در بخش نقاشی متوسطه دوم بدون الویت به الناز شاکری از دمادند، ریحانه خلیلی از شهرری، زینب اینانلو از اسلامشهر، سارینا ذوالفقاری از شهرقدس، فریبا رضایی از جوادآباد، مبینا بداغی از قرچک، مریم مایلی از نسیم¬شهر، مهسا کریمی از کرج، زهرا افشاری از کهریزک، زهرا هدایتی از کهریزک، لطیفه حسنی از قرچک و آقای سینا عابدینی از قرچک تعلق گرفت.

بنیاد شهید و امور ایثارگران , بنیاد شهید , حوزه هنری , سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی , هنرهای تجسمی , دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی , نقاشی , مجسمه سازی ,

بخش جوایز(حرفه ای)

نقاشی خط:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به علی باقری از اسلامشهر و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به سیدعبداله حاجی¬سیدحسن از تهران اهدا شد. همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به آقای حسین بهرامی از قزوین اعطا شد.

تذهیب:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به زینب دادخواه از قم و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به الهه ملک پور از شهرکرد اهدا شد. همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به بتول ثابتی قهفرخی از کرج اختصاص یافت.

خوشنویسی:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به کریم¬داد حسینی از شهرری و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال قاسم اسماعیلی وَردَنجانی از شهرکرد اعطا شد. تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به آقای نیما نجفی از تهران اعطا شد.

کاریکاتور:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به مازیار بیژنی از قم و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به سیدمهرعلی مختارنیا از بروجن اختصاص یافت.

تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتیه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به محمدعلی خلجی از تهران اهدا شد.

عکاسی:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به مریم آل¬مؤمن دهکردی از شهرکرد و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به داوود کهن ترابی از کرج اعطا شد. تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال اهدا می شود به آقای احمد تاجی از شهرکرد تعلق گرفت.

نقاشی:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به ناهید ملکی از تهران و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به ناصرتقی زاده از تهران اهدا شد. تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به جانباز گرانقدر مرتضی رضایی از تهران اختصاص سافت.

طراحی پوستر:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی به مبلغ سی میلیون ریال به مرجان افشار از تهران و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی به مبلغ پنجاه میلیون ریال به نعیمه فاضلی از تهران اعطا شد. تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی به مبلغ هشتاد میلیون ریال به زهراسادات ناظری از تهران تعلق گرفت.

بخش جوایز (دانش‌آموزی)

عکاسی:  لوح تقدیر و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول بدون الویت به فاطمه نبی پور و زهرا سوری از شهرری و لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به فاطمه طهماسبی از تهران اهدا شد. لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به مائده کشوری از پیشوا اعطا شد. همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به سما عابدی از تهران تعلق گرفت.

خوشنویسی:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع ابتدایی به محمد رخشنده از شهرری و لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول به کسری کامیار از شهرقدس اهدا شد. لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول به زینب ترابی گودرزی از شهریار وتندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول به مهسا سعیدی از اسلامشهر اختصاص یافت.

لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم نیز به امیرمحمدآقایاری از شهرقدس و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به محدثه شمسینی از قزوین اهدا شد.

همچنین تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتیه اول و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به ابوالفضل مردانه از قم اختصاص یافت.

نقاشی:  لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع ابتدایی به یاسمین¬زهرا عزیزی از اسلامشهر و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع ابتدایی به رومینا راد از شهرری اعطا شد.

تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی در مقطع ابتدایی هم به بیتا مهدوی از تهران اهدا شد.

همچنین لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول به پارمیس مختارزاده مینابی از اسلامشهر و لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول به محمدماهان ملاآزاده از تهران تعلق گرفت.

تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی در مقطع متوسطه اول نیز به پرنیان فامرینی از تهران و لوح تقدیر رتبه سوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به مهرنوش احمدی از شهریار اهدا شد.

لوح تقدیر رتبه دوم و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم به زینب فلاحتی از قرچک و تندیس نمایشگاه، لوح تقدیر رتبه اول و جایزه نقدی در مقطع متوسطه دوم هم به مهدی جعفری از قم اختصاص یافت.

لوح تقدیر و جایزه ویژه هیأت داوران در بخش عکاسی به کمال الدین شاهرخی از تهران تعلق گرفت.

بخش صنایع‌دستی صرفاً ویژه هنرمندان جامعه ایثارگران

لوح تقدیر و جایزه نقدی به جانبار گرانقدر مجید آریانژاد از تهران و لوح تقدیر و جایزه نقدی به فرزند شهید، زهرا حیدری از چهارمحال و بختیاری اعطا شد.

لوح تقدیر و جایزه نقدی این بخش هم به ایثارگر منوچهر سوری از ورامین و لوح تقدیر و جایزه نقدی به مصطفی باقری از پیشوا اهدا شد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات