به نقل از راشاتودی، سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) هشدار داد، مبارزه مداوم بانکهای مرکزی با هدف کنترل تورم شایع و لجامگسیخته میتواند کشورهای توسعهیافته را در سال آینده وارد رکود کند.
بر اساس چشمانداز جهانی این سازمان که اوایل این هفته منتشر شد، اجرای سیاست پولی انقباضی از اوایل سال 2022 آغاز شده است، رشد تقاضای داخلی را کند کرده و این درحالی است که نرخ بهره همچنان در بسیاری از کشورها رو به افزایش است.
هرچند چشمانداز OECD رکود آرام اقتصاد جهانی را پیشبینی میکند اما هشدار میدهد، به علت اقدامات سیاستگذاران خطرهای پیش روی این دیدگاه بسیار بالاست.
کلر لومباردلی، اقتصاددان ارشد سازمان همکاری اقتصادی و توسعه میگوید: «معلوم نیست که سیاستهای انقباضی گذشته تا چه اندازه اثر گذاشته و هنوز چه میزان نیز اثر خواهد داشت.»
بر اساس این چشمانداز، 38 عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در نظر دارند تا رشد اقتصادیشان در سال 2023 و 2024 به ترتیب به 1.7 و 1.4 درصد برسد.
در عین حال، رشد اقتصادی جهان را نیز در سال 2023 حدود 2.9 درصد و در سال 2024 حدود 3 درصد برآورد کرده است که کشورهای هند و چین که عضو این سازمان نیستند، سبب تقویت رشد اقتصادی جهان خواهند شد.
این گزارش، بدترین عملکرد اقتصادی در میان کشورهای توسعه یافته را به آلمان اختصاص داده و پیشبینی کرده است که اقتصادش امسال 0.1 درصد کوچک شود و در سال 2024 رشد 0.6 درصدی داشته باشد.
در مجموع، انتظار میرود 20 کشور عضو منطقه یورو رشد 0.6 درصدی را در سال جاری داشته باشند و آمریکا رشد 2.4 درصدی را ثبت کند.
سازمان همکاری اقتصادی و توسعه همچنین نسبت به جنگ رژیم صهیونیستی با غزه و گسترش آن به مناطق گستردهتر هشدار داده است.
«این امر میتواند به اختلال قابل توجه در بازارهای انرژی ومسیرهای تجاری بزرگ منجر شود و خطر بیشتری برای بازارهای مالی به ارمغان بیاورد که اینها رشد اقتصادی را کند میکند و بر میزان تورم می افزاید.»