بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۹  ، 
کد خبر : ۳۵۴۰۰۳

امیرعبداللهیان: بین دیپلماسی و میدان در تامین حداکثری امنیت منطقه هماهنگی نزدیکی وجود دارد

وزیر خارجه کشورمان در دانشگاه تهران در خصوص تحولات فلسطین و سیاست خارجی ایران به سخنرانی پرداخت.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان امروز ظهر در برنامه «نسبت جمهوری اسلامی ایران با نهضت‌های آزای‌بخش» در دانشکده فنی دانشگاه تهران سخنانی را در خصوص تحولات فلسطین و سیاست خارجی ایران بیان کرد.

امیرعبداللهیان: بین دیپلماسی و میدان در تامین حداکثری امنیت منطقه هماهنگی نزدیکی وجود دارد

امیرعبداللهیان در ابتدا درباره انقلاب اسلامی ایران گفت: وضعیتی که ما در سیاست خارجی مواجهیم دو ویژگی برتر آن گفتمان انقلاب است. گفتمان انقلاب اسلامی توام با عمل است و فقط نظریه پردازی نیست. بسیاری از مقامات دیگر کشورها بیان می‌کنند که ما به وضعیت در ایران قبطه می‌خوریم. بسیاری از رهبران جهان سخنرانی‌های طولانی دارند. اما در خصوص مقام رهبری می‌گویند که ما پیگیری می‌کنیم و می‌گویند گفتمان ایشان در روی زمین اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: در مصر با خانم و آقایان دانشجو ملاقات داشتم. آنها می‌گفتند انگیزه ما برای تحصن بزرگ این بود که می‌دیدیم جوانان ایران اقداماتی را انجام می‌دهند که چنین خلاقیت‌هایی دارند اما ما نداریم.

امیرعبداللهیان در خصوص فلسطین گفت: در مسئله فلسطین بیان افکار عمومی این است که گفتمان انقلاب توام با عمل است. اینکه برای مقابله با رژیم اسرائیل و حمایت از فلسطین چه اقداماتی انجام شده، بخشی از آنان به حوزه مقاومت در منطقه ربط دارد. بعد از سخنرانی آقای نصرالله برخی‌ها گفتند انتظار داشتیم ایشان دستور حمله سراسری به سرزمین اشغالی را بدهند. ما از گروه‌های مقاومت حمایت می‌کنیم و این در چارچوب ارزش‌هاست اما آنها بر اساس مصالح و شرایط خود تصمیم می‌گیرند.

وزیر خارجه افزود: در عملیات طوفان الاقصی در هفت اکتبر واقعا اسرائیل فروریخت نه تنها دستگاه امنیتی آن. در سرزمین‌های اشغالی 7 سرویس اطلاعاتی فعال بودند اما عملیاتی که فلسطینی‌ها و حماس انجام داد همه چیز را فروریخت. بلینکن در دیدار با برخی از سران منطقه گفت وقتی وارد تل آویو شدم بهت زده بودم، به تعبیر او تا این حد فروپاشی را باور نمی‌کردم.

امیرعبداللهیان ادامه داد: اکنون آنها در مقابل نیروهای مقاومت فروریختند و دچار شوک هستند. هیچ نقطه‌ای در اسرائیل از موشک های مقاومت در امان نیست و حتی ایلات نیز با موشک‌های یمنی به وضعیت خاصی رسیده است.

وی در خصوص راه‌های مقاومت گفت: تصمیم مقاومت این بود که پایگاه‌های آمریکا در منطقه به خاطر حمایت علنی این اماکن مورد حمله قرار گیرد. عملیات طوفان الاقصی صد در صد فلسطینی بود.  ایا اینکه آنها امروز به ما وابسته هستند؟ خیر. هم اکنون تونل‌های غزه چندین هزار کیلومتر است و آمریکایی‌ها نمی‌دانند باید چکار کنند. اکنون مراکز تولید راکت و موشک مقاومت با امکاناتی که خود تهیه کردند دارند تولید می‌کنند و اقدام می‌کنند. مقاومت تصمیم گرفت از چندین جبهه اقدام کنند تا هم طولانی‌تر ادامه دهند و همین که از چند جبهه اقدام کردن شرایط خاص خود را دارد.

وی در خصوص پیام‌های ارسالی توسط آمریکا گفت: ‌آنها در یکی از پیام‌ها خواستند که به گروه‌های مقاومت بگویند عملیات را بر روی پایگاه‌های ما متوقف کنند اما ما واسخ دادیم که هیچ دستورعملی صادر نخواهیم کرد چراکه آنان مستقل هستند، اما ایران حتما به تصمیمات آنان احترام می‌گذارد و به پشتیبانی‌های خود ادامه می‌دهیم. بین دیپلماسی و میدان در تامین حداکثری امنیت منطقه هماهنگی نزدیکی وجود دارد.

وزیر خارجه ادامه داد: تجهیزات مورد استفاده یمنی‌ها اینقدر دقیق است که طرف مقابل هم جواب خود را می‌گیرد. امروز بیش از یک سوم ارتش اسرائیل با حزب الله درگیر است و حزب الله اقداماتی را انجام داده است. آنچیزی که در صحنه می‌بینید چند چیز است؛ یکی از آن  فریب در رسانه. بر اساس گزارشات ما درگیری و جنگ در تمام مناطق وجود دارد و رژیم تنها یک منطقه بیابانی را تصرف کرده است. یک منطقه کاملا صحرایی و بیابانی اما در رسانه چیز دیگر می‌گویند. اکنون صحنه به گونه‌ای است که یک طرف آمریکا است. تردید نکنید مقاومت حرف آخر را خواهد زد.

امیرعبداللهیان افزود: حماس حساب شده عمل کرد و نیروهای آنان را اسیر کردند. رژیم در درجه اول می‌خواست حماس را نابود کند اما نتوانست. اقدامی که آمریکا کرد این بود که از پایگاه‌های خود توقف ارسال تسلیحات را نمی‌بینید. امیدوار بودند ظرف 20 روز حماس را نابود کنند، اما وقتی ناامید شدند آمدند گفتند اسرای نظامی را آزاد کنیم اما این هم به نتیجه نرسید. اکنون به جایی رسیدند که می‌گویند خانه طراح عملیات هفت اکتبر را شناسایی کردیم! آنها هیچ راهبردی برای پایان ندارند. آنها خود را برای ادامه درگیری چند ماهه آماده کردند.

وی همچنین در بخشی دیگر درباره سیاست خارجی دستگاه دیپلماسی و انتخاب سفرا گفت: انتخاب سفیر همه مراحلش در اختیار وزارت خارجه نیست و او نماینده نظام است و پروسه خاص خود را دارد. در مواردی افرادی را بازگشت زدیم. در همه جای دنیا این شرایط است که یک دفعه وزیر جنگ را وزیر خارجه می‌کنند. در برخی از کشورها حجم و درصد فعالیت‌های اقتصادیمان بالاتر است.  در حوزه صنعتی که می‌خواهیم کار کنیم نمی‌توان سفیر دیگری گذاشت.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات