صفحه نخست >>  عمومی >> ویژه ها
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۹  ، 
کد خبر : ۳۵۵۱۵۹

تلاش مذبوحانه ائتلاف آمریکایی علیه یمن

هدف آمریکا و متحدانش از حمله به یمن در شرایط کنونی جبران شکست و رسوایی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بوده و سعی دارند در پوشش قطعنامه شورای امنیت و با تمسک به قدرت نظامی، روند جنگ غزه را به نفع این رژیم تغییر دهند.
پایگاه بصیرت / گروه بین‌الملل/ فرزان شهیدی

آمریکا و انگلیس بامداد جمعه ۲۲ دی ماه ۱۴۰۲ با جت‌های جنگنده و موشک‌های تاماهاوک به بیش از ۱۲ نقطه در یمن حمله هوایی کردند. خبرگزاری رسمی صبا در صنعا نیز تائید کرد که متجاوزان آمریکایی، اسراییلی و انگلیسی چندین حمله به پایتخت، شهر صنعا، و استان‌های حدیده، صعده و ضمار انجام دادند. جنگنده‌های آمریکا و انگلیس از پایگاه‌های خود در خلیج‌فارس به سمت یمن و خلیج عدن برخاسته و به گفته یک مقام آمریکایی این حملات سایت‌های رادار، سکو‌های پهپادی، موشک‌ها و سایت‌های نظارتی و گشت زنی ساحلی را هدف قرار داده است. بیانیه کشور‌های شرکت کننده در این حملات به قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرده و ادعا کرده این حملات با تکیه بر حق ذاتی فرد یا گروه برای دفاع از خود انجام شده است.

نیروی ائتلاف در توجیه حملات به یمن گفته‌اند که این حملات دقیق با هدف مختل کردن و تحلیل بردن توانایی‌هایی که حوثی‌ها که از آن برای تهدید تجارت جهانی و جان دریانوردان بین‌المللی در یکی از مهمترین مسیر‌های دریایی جهان استفاده می‌کردند صورت گرفته است. این در حالی است که انصارالله به حملات متجاوزان پاسخ داده و برخی رسانه‌ها گزارشی از اصابت موشک زمین به زمین به یک کشتی آمریکایی در دریای سرخ داده‌اند.

انصارالله یمن در واکنش به این حملات تاکید کرده این اقدام موجب جنگی طولانی در منطقه شده و آمریکا و انگلیس باید از حمله پیشین خود به یمن با رهبری رژیم سعودی درس عبرت بگیرند. سید عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن همچنان بر جلوگیری از عبور کشتی‌های مرتبط با اسراییل از دریای سرخ و هدف قرار دادن آن‌ها تاکید کرده و تهدید کرده انصارالله پاسخ سختی به متجاوزان خواهد داد. در این راستا برخی محافل غربی بر این باورند که چالش پیش روی ایالات متحده و متحدانش در یمن چگونگی دستیابی به تعادل بین نیاز به جلوگیری از حملات بیشتر و خطر شعله‌ور شدن درگیری گسترده‌تر در خاورمیانه است.

عربستان سعودی که حریم هوایی خود را در اختیار متجاوزان قرار داده بر اهمیت حفظ امنیت و ثبات منطقه دریای سرخ تاکید کرده و خواهان خویشتنداری و پرهیز از تشدید تنش از سوی همه طرف‌ها شده است. روسیه نیز که به قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه یمن رای ممتنع داده بود، در پی حملات آمریکا و متحدانش به نقاطی در یمن، خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی این موضوع شد. به نظر می‌رسد هدف آمریکا و متحدانش از حمله به یمن در شرایط کنونی جبران شکست و رسوایی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه است؛ جنگی که دامنه‌هایی از آن به منطقه سرایت کرده و نیرو‌های جبهه مقاومت از جمله حزب‌الله لبنان و انصارالله یمن را وارد این معرکه کرده است.

حزب‌الله در شمال اسرائیل به مشغول‌سازی و فرسایش ارتش صهیونیستی مبادرت نموده و انصارالله نیز در دریای سرخ با توقیف و هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با اسرائیل در معادلات جنگ غزه تاثیر زیادی نهاده است. به همین دلیل حامیان اسرائیل به کمک متحد خود برخاسته و به زعم خود سعی دارند در پوشش قطعنامه شورای امنیت و با تمسک به قدرت نظامی علیه انصارالله، روند جنگ غزه را به نفع اسرائیل تغییر دهند. این در حالی است که اسرائیل نیز با در پیش گرفتن «خط ترور» و هدف قرار دادن فرماندهان حماس و حزب‌الله و سپاه پاسداران تلاش دارد به نحوی ناکامی خود را در نبرد غزه جبران نموده و مقاومت را وادار به عقب‌نشینی نماید.

به رغم تلاش‌های مذبوحانه اسرائیل و متحدانش، روند تحولات و تجربه طولانی مقاومت در منطقه حاکی از آن است که چنین اقداماتی قادر به تغییر معادله به نفع متجاوزان و اشغالگران نبوده و بلکه شکست تازه‌ای را به آنان تحمیل خواهد کرد. نکته اساسی آن است که گروه‌های مقاومت مانند حزب‌الله و انصارالله ضمن آن که دارای تسلیحات قوی و برخوردار از تجارب طولانی نبرد هستند؛ متکی به پشتوانه‌ای سترگ به نام «فرهنگ مقاومت» می‌باشند که در عمق افکار عمومی منطقه و جهان امتداد یافته و تفاوت متجاوز و مدافع را به خوبی درک می‌کنند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات