بین الملل >>  سیاست خارجی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۳  ، 
کد خبر : ۳۵۸۲۶۵

ترافیک دیپلماتیک غرب برای ممانعت از انتقام ایران

روز گذشته برخی از وزرای خارجه کشورهای اروپایی از جمله انگلیس، آلمان و ایتالیا طی تماس‌های جداگانه‌ای از کشورمان خواستند نسبت به اقدام متقابل درباره حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق خویشتنداری به خرج دهد.
روز گذشته شاهد ترافیک تماس‌های دیپلماتیک کشورهای غربی با وزیر خارجه کشورمان بودیم که ترجیع بند همه این مکالمات تلفنی دعوت ایران به خوشتن‌داری در مقابل رژیم صهیونیستی بود. وزاری خارجه انگلیس، آلمان، ایتالیا، استرالیا طی تماس‌های تلفنی با «حسین امیرعبداللهیان»، از نگرانی خود نسبت به پاسخ متقابل ایران نسبت به اقدام تل‌آویو و تبعات آن و گسترش تنش‌ها در منطقه سخن گفتند.
ترافیک دیپلماتیک غرب برای ممانعت از انتقام ایران
 
مجموع این تماس‌های تلفنی سبب شد تا وزیر خارجه کشورمان در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) درباره واکنش به این درخواست‌ها پستی منتشر کند. امیر عبداللهیان درباره مکالمات خود با وزرای خارجه کشورهای غربی نوشت:‌ «در پاسخ به تماس‌های تلفنی «آنالنا بربوک» وزیر امور خارجه آلمان، «دیوید کامرون» وزیر امور خارجه انگلیس و «پنی وانگ» وزیر امور خارجه استرالیا ضمن تبادل‌نظر درخصوص برخی موضوعات دوجانبه، تأکید کردم که وقتی رژیم صهیونیستی با نقض حقوق بین‌الملل و کنوانسیون‌های وین، مصونیت افراد و اماکن دیپلماتیک را نقض می‌کند و شورای امنیت نیز قادر به صدور یک بیانیه در محکومیت حمله تروریستی به سفارت ایران در دمشق نیست، دفاع مشروع با هدف تنبیه متجاوز یک ضرورت است.»

دیپلماسی ابزار حمایت از صهیونیست‌ها

این تماس‌ها حاوی نکات مهمی درباره رفتار غرب در قبال رژیم صهیونیستی است. به نظر می‌رسد این تلاش‌های دیپلماتیک بیشتر از اینکه راهی برای آرام کردن فضای متشنج منطقه باشد به ابزاری حمایت آمیز از رژیم صهیونیستی برای تداوم جنگ افروزی‌ها و ادامه اعمال فاجعه بار انسانی آ‌ن بدل شده است. رژیم صهیونیستی ماه‌هاست که طی جنگ علیه غزه همه خط قرمزهای حقوق بشری را رد کرده و دست به نسل کشی زده است اما تا به امروز چندان دیده نشده که اینچنین مقامات غربی نسبت به ممانعت از اقدامات صهیونیست‌ها موضع گیری کرده و حتی برای جلوگیری از کشتار فلسطینیان خصوصا کودکان به صف شوند.

حمایت غرب از اسرائیل عامل تداوم جنایات

در همین راستا، امیرعبداللهیان در گفت و گو با همتای انگلیسی خود با تاکید بر ضرورت توقف فوری نسل‌کشی و جنایات جنگی در غزه و کرانه باختری به عنوان تنها راه مؤثر برای بازگشت آرامش به منطقه، بیان کرد: «تهران هیچگاه به دنبال توسعه تنش در منطقه نبوده است اما در مقابل حمله تروریستی رژیم اسرائیل به سفارت ایران در دمشق و سکوت آمریکا و انگلیس، به معنای تشویق نتانیاهو در تداوم جنگ افروزی و توسعه آن در منطقه است.»وی در گفت و گو با وزیر خارجه استرالیا نیز با ابراز تاسف و انتقاد از عدم اجابت درخواست ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل برای محکومیت جنایت تروریستی رژیم اسراییل در حمله به سفارت ایران در دمشق گفت: «برخی دولت‌های غربی از محکومیت این اقدام تروریستی که صراحتا ناقض حقوق بین الملل و کنوانسیونهای بین المللی است، اجتناب کردند و با تداوم حمایت از جنایات صهیونیست‌ها صرفا خواستار خویشتنداری ایران هستند.»
به نظر می‌رسد پشت تماس تلفنی هماهنگ وزرای خارجه کشورهای غربی و درخواست مشترک آنان آمریکایی‌ها قرار دارند. ایالات متحده آمریکا از زمان حمله رژیم صهیونیستی تا به امروز تلاش مضاعفی برای جلوگیری از اقدام متقابل ایران به خرج داده است. رسانه‌های آمریکایی و غربی نیز بیش از یک هفته است که از حمله قریب الوقوع ایران طی 24 الی 48 ساعت آینده خبر می‌دهند. این اخبار حمله ایران و تمدید آن به تیغ دو لبه‌ای تبدیل شده است. از یکسو به نظر می‌رسد این اخبار سعی دارد خاصیت غافلگیری حمله ایران که در کنار دقت و حجم انفجار مهم است را خنثی سازد و حتی از اقدام متقابل ایران جلوگیری کند و از سوی دیگر فضای داخلی فلسطین اشغالی را ملتهب‌تر و صهیونیست‌ها را بیشتر وحشت‌زده می‌کند. حمله انتقام جویانه ایران از رژیم صهیونیستی این روزها به موضوع اول تل‌آویو بدل شده و حتی موضوع جنگ علیه غزه نیز زیر سایه اقدام متقابل ایران قرار گرفته است. اخبار ضدو نقیض حمله ایران که بیش از یک هفته است در صدر اخبار رسانه‌های آمریکایی قرار گرفته در کنار تماس‌های روز گذشته کشورهای اروپایی با کشورمان، از اطمینان غرب نسبت به پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی حکایت دارد.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات