صبح صادق >>  پرونده >> پرونده
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۵۹۸۷۰

فرمان ولی‌فقیه قطب‌نمای پیروزی

باید دانست تا زمانی که معلوم نشود خرمشهرهای اشغالی کجاست؟ و تا زمانی که معلوم نشود موانع آزادسازی این خرمشهرها چیست؟ و تا زمانی که معلوم نشود اساساً ماهیت این جنگ رهایی‌بخش چیست؟ این خرمشهرهای اشغالی رها نخواهند شد.
وقتی امام خمینی(ره) فرمودند: «خرمشهر باید آزاد شود» تمرکز رزمندگان روی همین نقطه بود و تمام تلاش نیروها بر این بود که کلام امام(ره) شهید نشود با اینکه شاید شرایط نقاط دیگری، مانند نفت‌شهر از خرمشهر به مراتب بدتر بود؛ اما دستور امام خمینی(ره) بر آزادسازی خرمشهر بود؛ چرا که آزادسازی نفت‌شهر و مناطق دیگر در گرو آزادسازی خرمشهر بود. بنابراین، قطب‌نمای مبارزات و آزادسازی‌های رزمندگان به سمتی بود که امام خمینی(ره) ترسیم کرده بودند؛ از این رو همانطور که عمل به فرمان امام خمینی(ره) در آن روز نه تنها خرمشهر، بلکه یک کشور را از هجوم دشمن نجات داد، امروز هم برای پیروزی در خرمشهرهای شکل گرفته نیاز است که به همان جهت مدنظر رهبر معظم انقلاب حرکت کنیم. به طور کلی، قطب‌نمای پیروزی در جهتی است که امامین انقلاب آن را ترسیم کرده‌اند. 
بنابراین، وقتی رهبر معظم انقلاب درباره خرمشهر امروز در سوم خرداد ۱۳۹۵ در دانشگاه افسری امام حسین(ع) سخن می‌گویند: «خرمشهرها در پیش است؛ نه در میدان جنگ نظامی، [بلکه] در یک میدانی که از جنگ نظامی سخت‌تر است. البته ویرانی‌های جنگ نظامی را ندارد؛ بعکس، آبادانی به دنبال دارد، اما سختی‌اش بیشتر است»، باید جهاد کبیر امام خامنه‌ای در این موضوع را کشف کنیم و در پی آن بدویم. اقدامات خودسرانه و بدون دستور رهبر معظم انقلاب مطمئناً نتیجه عکس خواهد داد؛ از همین رو ایشان در همان سخنرانی مصادیقی از عرصه فرهنگ، سیاست، اقتصاد و اجتماع را به منزله مواردی که باید در آن برای آزادی خرمشهرها جهاد کرد، مشخص کردند.
رهبر معظم انقلاب در آن سخنرانی گفتند: «آزادسازی این خرمشهرها دشوارتر از خرمشهر سال ۱۳۶۱ خواهد بود.» اکنون می‌توان به حکمت این گفته بهتر پی برد؛ چرا که در خرمشهر ۱۳۶۱ فقط شما بودید و دشمن و باید برای مقابله مستقیم با او عملیات طراحی می‌کردید؛ اما امروز نمی‌دانید که دشمن با چه تعداد نیرو و از چه راهی وارد میدان خواهد شد! بنابراین باید پیش‌دستی کرد و معبرهای فکر و احساس مردم را پیش از آنکه به اشغال دشمن برسد، از دانش پر کرد.
برای رسیدن به این هدف همانطور که در بند نخست این یادداشت یادآور شدیم، نیاز است که خرمشهرهای اشغالی امروز را بشناسیم و برای پاسخ به آن راه حل‌ها را به دست بیاوریم. لازم است سردارانی، چون «حسن باقری» بیایند و بگویند که دیگر این نحوه جنگیدن به درد نمی‌خورد و ما باید جرئت نگاه کردن به میدان‌های واقعی جنگ را داشته باشیم و راهبرد درست رهایی خرمشهرهای اشغالی را کشف کنیم. 
یکی از برنامه‌های دشمن نفوذ در قلب و ذهن جوانان است که «حجت‌الاسلام حاجی‌صادقی» نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران تأکید کرد: «خرمشهر امروز زمان ما ذهن و قلب جوانان ماست، باید با بیان معارف دین و قرآن، ذهن نسل امروز را مصون نگه داریم و در جهت تقویت ایمان نوجوانان و جوانان گام‌های محکمی برداریم تا شاهد خنثی شدن و شکست دشمنان باشیم.»
در ادامه چند مورد از درس‌هایی را که باید در این آزادسازی به آن توجه کنیم، آورده‌ایم:
1ـ از نظر عقل ابزاری امکانات، تجهیزات، پشتوانه‌ها و حامیان صدام خیلی بیشتر از ما بود و امکان پیروزی و آزادسازی خرمشهر وجود نداشت؛ ولی در جنگ اراده‌ها وقتی یک عده‌ای از مردان مؤمن و انقلابی به اقدامی غیرممکن و سخت در آزادسازی خرمشهر تصمیم می‌گیرند و رهبری فرزانه و حکیم مردم را هدایت می‌کند، می‌شود بر دشمن غلبه کرده و خرمشهرها را آزاد کرد؛ از جمله این خرمشهرها میدان و صحنه جنگ اقتصادی، تجاری، ارزی، پولی و مالی است. برای آزادسازی این میدان جنگ اقتصادی اراده قوی لازم است. 
2ـ در زمان جنگ تحمیلی و آزادسازی خرمشهر تابلویی در ورودی شهر نصب شده بود که در تاریخ ماندگار شد: «جمعیت: ۳۶ میلیون نفر.» این تابلو نماد مقاومت، اتحاد و همدلی تمام مردم ایران بود که پشت سر خرمشهر ایستاد و توانست آن را آزاد کند. در میدان جنگ اقتصادی و تجاری امروز هم برای آزادسازی آن از چنگ نظام سرمایه‌داری و پیاده‌سازی یک اقتصاد مقاومتی به تابلویی از حضور ۸۵ میلیون ایرانی در این میدان و وحدت و انسجام داخلی نیاز است، صرف نظر از زبان، قومیت، مذهب و سلیقه همه با هم و پشت سر رهبری فرزانه باید این میدان جنگ اقتصادی را فتح کنیم.
3ـ آزادسازی خرمشهر سبب روحیه رزمندگان اسلام و پیروزی‌های بعد و شکست روحیه دشمن و مقدمه‌ای برای عملیات‌های بعدی و نفوذ در عمق خاک عراق تا شرق بصره، از جمله در عملیات‌های رمضان، محرم، خیبر و سلسله عملیات‌های والفجر و کربلا شد. پیروزی در میدان جنگ اقتصادی و شکست دشمن مقدمه‌ای برای عملیات‌های بعدی در عمق نظام سرمایه‌داری، سرعت در اضمحلال استکبار جهانی و ایجاد نظم جدید در نظام بین‌الملل خواهد شد. 
4ـ همچنان که میدان جنگ در عملیات بیت‌المقدس جنگ نامتقارن بود و دشمن از تمام ظرفیت‌ها و امکانات برای تثبیت جایگاه خود در خرمشهر و جداسازی خوزستان از ایران با کمک استکبار جهانی استفاده کرده بود، در میدان جنگ اقتصادی هم جنگ، جنگ نامتقارن است و دشمن از تمام ظرفیت‌های اقتصادی، سازمان‌های بین‌المللی، تحریم، دلار و... برای پیروزی در این میدان استفاده می‌کند؛ ولی به فرموده رهبر معظم انقلاب در جنگ نامتقارن هر دو طرف توانایی‌ها و منابع قدرتی دارند که طرف مقابل از آنها برخوردار نیست و منبع قدرت نظام اسلامی اعتماد و توکل به قدرت خدا، اعتماد به پیروزی، اعتماد به قدرت اراده انسان‌های مؤمن است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات