ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درخصوص نشست سه روزه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دوازدهم که در مشهد آغاز شده بیان کرد: این نشست با هدف رسیدن به فهم مشترک برای اقدامات و برنامههای این کمیسیون در 4 سال آتی، تعیین اولویتهای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، ایجاد ساختار و ساز و کار مناسب به منظور اجرای برنامههای کمیسیون، رسیدن به یک تحلیل جامع از تحولات جاری، استماع آخرین وضعیت کشور در حوزه اطلاعاتی، دفاعی و سیاست خارجی، ایجاد آمادگی بیشتر برای مواجهه و تعامل بیشتر با دولت جدید، اشراف نسبت به قانون برنامه هفتم توسعه و سایر قوانین این حوزه، تعیین اولویتهای تقنینی و نظارتی و اولویت دهی به طرحها و لوایح و تقویت برنامههای نظارتی است. ابتدای جلسه موادی از آییننامه داخلی کمیسیون مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: اعضای کمیسیون با آیتالله علمالهدی امام جمعه مشهد دیدار داشته و در حرم رضوی به آیتالله رئیسی رئیسجمهور شهید ادای احترام کردند. در جلسهی کمیسیون، آقای جلالزاده رئیس کمیسیون در مجلس یازدهم گزارش اقدامات برای آشنایی نمایندگان ارائه کرد و اولویتهایی را در حوزههای تقنینی پیشنهاد کرد. همچنین معاون حقوقی و امور مجلس وزارت اطلاعات گزارشی ارائه و به تشریح اقدامات خصمانه ایالات متحده آمریکا علیه کشورمان در حوزه حقوقی و کیفری پرداخت.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی ادامه داد: همچنین گزارش اقدامات ایران برای مقابله با اقدامات آمریکا در محاکم داخلی و بین المللی در پروندههای مختلف از جمله اقدامات تروریستی متعدد آمریکا علیه ایران، پرونده ترور سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و سایر شخصیتها، تحریمهای آمریکا علیه ایران و حمایت آمریکا از گروههای تروریستی ارائه کرد. همچنین سردار طلایینیک معاون امور مجلس وزارت دفاع گزارشی از اقدامات تحولی این وزارتخانه در حوزه توسعه صنایع دفاعی، صادرات صنایع دفاعی، زنجیره تامین و معیشت کارکنان نیروهای مسلح و همین طور بازنشستگان نیروهای مسلح، دیپلماسی دفاعی و پیگیری پروندههای حقوقی این وزارتخانه در حوزه حفاظت ارائه داد و اولویتهای تقنینی این دستگاه را برشمرد.
رضایی در ادامهی سخنان خود درباره جلسهی بعدی این کمیسیون که امروز برگزار شد، اظهار داشت: آقای محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی مهمان این جلسه بود که گزارشی از فعالیتها و اقدامات این سازمان ارائه داد و رویکرد سازمان انرژی اتمی را فعالسازی صنعت هستهای برای بهرهمندی کشور اعلام کرد. وی در این جلسه اعلام کرد در اولین اقدام، سند راهبردی انرژی اتمی تهیه شد و این سند مبنای ریلگذاری برای پیشبرد سازمان شد.
وی اضافه کرد: به گفتهی اسلامی در مرحله بعد هم برای این سند، نهادسازی و قابلیتسازی شد. رئیس سازمان انرژی اتمی درباره قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها که در مجلس یازدهم به تصویب رسید بیان کرد این قانون کمک کرد تا این سازمان با قوت بیشتری حرکت کند. همچنین او گزارشی درخصوص اکتشاف معادن جدید برای تهیه سوخت مورد نیاز هستهای کشور ارائه کرد و اظهار داشت نقاط معدنی جدیدی فعال شده است. اسلامی گفت در حال برنامهریزی برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر بهصورت بومی هستند و مشکل بدهی نیروگاه بوشهر در بحث نیروگاهی حل شده است و نگهداری آن کاملاً به صورت بومی است.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی گفت: در این جلسه از سوی رئیس سازمان انرژی اتمی مطرح نیروگاه اتمی بوشهر در ردیف اول انجمن نیروگاههای دنیا قرار گرفته و تا امروز به اندازه 104 میلیون بشکه نفت صرفهجویی کرده و دو برابر هزینهای که برای آن شده، تا الان درآمد داشته است. واحد 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر هم فعال است و 3500 نفر در آنجا کار میکنند.
رضایی بیان کرد: بخش بعدی گزارش رئیس سازمان انرژی اتمی درباره توسعه سامانههای پرتودهی بود که این سامانهها در حوزه صنایع کشاورزی، مواد غذایی، درمانی و رادیوداروها کاربرد دارند و تا الان هم اثر موفقی داشتند. در ادامه جلسه، اسلامی درباره مواجهه با آژانس بینالمللی انرژی اتمی اعلام کرد که چارچوب ما در مواجهه با آژانس، پادمان و NPT است و بخشی از مسائل ما با آژانس حل شده است. رئیس سازمان انرژی اتمی اشارههای دیگری هم در ارتباط با تولید آثار فاخر هنری در ارتباط با صنعت هستهای، تأمین امنیت مراکز هستهای و سیاستهای هستهای ارائه کرد و درباره افق تأمین 20 هزار مگاوات برق هستهای هم تاکید کرد که در حال برنامهریزی برای حرکت به سمت تأمین 20 هزار مگاوات برق هستهای هستیم.