عقبنشینیهای غیر تاکتیکی فقط در عرصه نظامی رخ نمیدهد، اگر دستگاه قضا در برخورد با فساد در حوزههای گوناگون کوتاهی کند و عقب بنشیند و پروندههایی که باید با برخورد صریح مواجه شود، در پیچ و خم سفارشها گم شود! اگر مجلس شورای اسلامی در تصویب قوانین یا آنچه امروز در دادن رأی اعتماد به کابینه دولت چهاردهم بر عهده دارد، از اصول و آرمانها و خطوط قرمز به اسم مصلحت و وفاق کوتاه بیاید و عقب بنشیند! اگر دستگاه سیاست خارجی و تیمهای مذاکرهکننده بدون آنکه به اصول و آرمانها و منافع ملی بیندیشند، مصالح کشور را فدای توافق به هر قیمت کنند! اگر دولت برای خوش آمد این و آن یا جلب نظر فلان شخص یا کشور دیگری از منافع ملی و منافع مقاومت عدول کند و اگر هر کدام از ما با عافیتطلبی و مصلحتسنجیهای ساختگی و بدون منطق در انجام تکالیف دینی و ملی خود که در رأس آنها جهاد تبیین و امر به معروف و نهی از منکر قرار دارد، عقبنشینی کنیم! همه و همه مصداق فعلی است که مستحق عذاب الهی و عقوبت است! بله، درست خواندید؛ عقبنشینیهای غیر تاکتیکی فقط در عرصه نظامی رخ نمیدهد. عقبنشینیهای غیر تاکتیکی را فقط نباید در فضای نظامی دید، همین وضع بلبشو و رها که در حوزه لباس و سبک زندگی مشاهده میکنیم و راه رفتن در خیابانهای تهران را به یک غصه دائمی برای مؤمنان تبدیل کرده، باعث عقوبت الهی خواهد شد. آن رها کردن حکمرانی مجازی و شرایط سخیفی که در این عرصه حیاتی شکل گرفته و آقای قالیباف و پزشکیان هم رسماً در مناظرات میگفتند که اولین اولویتشان در مجازی، برداشتن همین مقدار فیلترینگ و محدودیت است، اینها همه عقبنشینیهای غیر تاکتیکی و غیر عادی است که نتیجهاش عقوبتهای الهی است که دامن همه را میگیرد. کوتاه آمدن از مجازات سخت دشمن که جسارت کرده است و به خود اجازه داده در پایتخت ایران اسلامی یکی از رهبران مقاومت را ترور کند هم یکی از مصداقهاست که البته در بیان و ذهن عدهای با هزار توجیه وجود دارد و امید ماست که اینها کمترین اثری در دستگاه تصمیمسازی کشور در این حوزه نداشته باشند. عقوبت الهی، غیر از نتایج منفی عادی است. عقوبت الهی بلاهایی است که قدرت مقابله با آنها را نخواهیم داشت مگر به وسیله توبه و اصلاح عمل، اما راه حل چیست؟ مثل همیشه نیاز به جریانی رشد یابنده داریم از جوانان انقلابی مطالبهگر، که البته در عین عقلانیت و اخلاق و نه نادانی و تحجر و بی اخلاقی، مقابل کوچکترین عقبنشینیهای غیر تاکتیکی در مسیر حرکت انقلاب بایستند و در این راه تلاش و مبارزه کنند مثل شهدا.
▼ گزارش روز
فرار از خونخواهی!
هنگامی که رسانههای منطقهای و غربی، بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر را در یک بازی خبری بهسرعت به خبر اول منطقه و جهان تبدیل کردند، پیشبینی میشد که این دور از مذاکرات، چیزی فراتر از نشستهای بینتیجه قبلی نیست؛ چرا که درست در همان ساعات صدور بیانیه مزبور، «نتانیاهو» شروط جدید رژیم صهیونیستی برای ازسرگیری مذاکرات را اعلام کرد. اعلام این شروط از سوی رژیم صهیونیستی نشان داد، هماهنگی کاملی بین صهیونیستها و دولت بایدن در این خصوص وجود دارد. خلاصۀ شروط جدید رژیم صهیونیستی از این قرار است که این رژیم دیگر همانند دور قبلی مذاکرات درباره فهرست اسیران، خواستههای مقاومت را پذیرا نیست و در خصوص پایان جنگ نیز به دنبال توقف موقت جنگ و باقی ماندن در دو محور اصلی نتساریم و فیلادلفیا در نوار غزه است. علاوه بر اینکه صهیونیستها هنوز در خصوص شمال نوار غزه و جلوگیری از حضور نیروی مقاومت از این منطقه بر خواسته قبلی خود اصرار دارند که بهطور مشخص در این مذاکرات تعریفی از آن ارائه نشده است. با آنکه صهیونیستها با یک فشار میدانی و ارتکاب چند جنایت در نوار غزه (جنایت مدرسه آنروا) تلاش کردند با فشاری که آمریکا از طریق قطر و مصر به حماس وارد میکند، این جنبش مقاومت فلسطین را مجبور به ورود به این مذاکرات کنند، اما حماس در عین هوشیاری اعلام کرد سندی که برای مقاومت قابل مذاکره است، همان سندی است که در ماه می 2024 از سوی بایدن ارائه شده است و تغییر در آن را نمیپذیرد.
این موضع مقاومت موجب شد تمام آنچه آمریکا و رژیم صهیونیستی بافته بودند، از هم گسسته شود، اما باعث نشد آنها از تکاپوی رسانهای خود دست بردارند؛ چرا که اهداف پنهان پشت این تکاپوی رسانهای، مخفی نگه داشته شده بود، اهدافی که چیزی جز آتشبس و مبادله را دنبال میکند. افزون بر این، فراموش نکنیم که از زمان ترور شهید «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و وعدۀ انتقام و خونخواهی ایران و گروههای مقاومت از رژیم صهیونیستی، جامعه صهیونیستهای ساکن سرزمینهای اشغالی در انتظار پاسخ قریبالوقوع ایران و مقاومت، در وضعیت هراس و واهمه مستمر قرار دارد و با این بازی میخواهند از آتش خشم مقاومت خود را در امان نگه دارند؛ چرا که فضای نظامی و امنیتی آنها نیز بهدلیل آمادهباش درازمدتی که از همان روز ترور شهید «هنیه» در آن قرار گرفتهاند، با طولانی شدن زمان دچار فرسایش شده است، همپیمانان رژیم صهیونیستی نیز در همین وضعیت قرار دارند و بهدلیل آمادهباش درازمدت نوعی فرسودگی روانی در آنها به وجود آمده است و توان ایستادگی برابر مقاومت در میدان را نخواهند داشت.
▼ خبر ویژه
نقشه شوم کشورهای اروپایی
چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، انگلیس و آلمان طرحی دارند برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین. تا اینجای کار خوب به نظر میرسد، اما داستان از جایی شروع میشود که برای این شناسایی یک پیششرط هم دارند. پیششرط آنها برای شناسایی فلسطین، دادن تضمینهای امنیتی از سوی ایران است؛ از جمله پایان حمایت از گروههای مقاومت در منطقه. پیششرط آنها در واقع شناسایی غیرمستقیم رژیم صهیونیستی از سوی ایران است. در واقع آنها به دنبال رساندن نفعی به فلسطین نیستند؛ بلکه میخواهند رژیم صهیونیستی را از نابودی نجات دهند و این طرح خبیثانه را در زرورق پیچیدهاند. بدون شک، جمهوری اسلامی با این توطئه همراهی نخواهد کرد و البته همین همراهی نکردن هم برای آنها خالی از فایده نیست. میگویند میخواستیم فلسطین کشور شود و ایران نگذاشت! دانستن این نکته هم مهم است که تاکنون ۱۴۶ کشور از جمله سه کشور اروپایی (اسپانیا، ایرلند و نروژ) فلسطین را به رسمیت شناختهاند؛ اما این نه باعث تشکیل کشور واقعی فلسطین شده و نه جلوی نسلکشی رژیم صهیونیستی را گرفته است.
▼ اخبار
دیگر دست برتر را نداریم
پس از گشت و گذار مستمر پهپادهای مقاومت در آسمان فلسطین اشغالی و حضور بر فراز محل اقامت نتانیاهو یک رسانه عبریزبان اعتراف کرد، دشمنان اسرائیل نقطه کور پدافند ما را پیدا کردهاند. پایگاه عبریزبان «داوار»، در گزارشی در این باره اعتراف کرد، «امروز هواپیماهای بدون سرنشین به دم دستترین و ارزانترین سلاح در دست دشمنان اسرائیل تبدیل شده و این فناوری جدید توانمندیهای مختلفی را برای هدف قرار دادن امنیت و جبهه داخلی اسرائیل بخشیده است.»
این رسانه عبریزبان در مقاله خود که درباره خطرهایی که هواپیماهای بدون سرنشین برای رژیم صهیونیستی ایجاد کرده، آورده است: «تهدید هواپیماهای بدون سرنشین هر روز بیشتر و بیشتر میشود، این در حالی است که هر روز نگرانی از تکرار سناریوی شلیک همزمان دهها پهپاد افزایش پیدا میکند. اسرائیل از یک دهه و نیم گذشته با خطر هواپیماهای بدون سرنشین مواجه بود، اما بهکارگیری این سامانهها از سوی دشمنان اسرئیل منجر به فرسایش برتری اسرائیل شده و تهدید بزرگی برای جبهه داخلی خواهد بود.»
معنای وفاق ملی چیست!
یک رسانه اصلاحطلب با طرح این پرسش که چرا و چگونه بخشی از حامیان پزشکیان بهاین زودی به صف منتقدان پیوستهاند، نوشته است، حامیان رئیس جمهور چهاردهم در برابر وی دچار انفعال شدهاند. روزنامه «هممیهن» طی یادداشتی با بیان اینکه ریشه این مسئله، درک متفاوتی است که پزشکیان از سیاست دارد، مینویسد: «وفاق ملی بهعنوان ابرپروژه دولت پزشکیان در جهت رساندن نیروهای متعارض و متفاوت به توافق و تفاهم است و میتوان آن را «برجام داخلی» دانست.»
این روزنامه مینویسد، «ناامیدی حامیان از تحقق خواستهای خود در قالب این دولت برای دولت اعتبارزداست و پایگاه اجتماعی آن را که در خود انتخابات هم محدود و شکننده بود، تضعیف و تحدید خواهد کرد. ازاینروست که به نظر میرسد آنچه برای باید پزشکیان و گفتمان او اهمیت و اولویت بیشتر داشته باشد، بیش از رأیاعتماد گرفتن از مجلس برای وزرا (که آن هم ضروری است)، حفظ اعتماد رأیدهندگان و ارائه تصویری متناسب با شعار «ایران برای همه ایرانیان» است.» گفتنی است مروری بر مطالب مطرح شده از سوی اصلاحطلبان نشان میدهد، آنان در اولین گام میکوشند تعریف خود از وفاق ملی را به رئیس جمهور تحمیل کرده و طی یک آدرس غلط وفاق ملی را به هماهنگی با طیف و جامعه سیاسی معترض تعبیر کنند.
سیاست ما در برابر ایران فروپاشیده است
«فرید زکریا» برنامهساز شبکه تلویزیونی سیانان و مقالهنویس روزنامه واشنگتنپست در این نشریه نزدیک به دموکراتها نوشت: «ایران به این نتیجه رسیده که سود در پیش گرفتن یک سیاست تهاجمی علیه واشنگتن و متحدانش در منطقه، بیش از زیان آن است. این واقعیت جدید بیش از هر چیز ناشی از یک عامل است: فروپاشی هرگونه سیاست منسجم واشنگتن در قبال تهران. نتیجه سیاست فشار حداکثری ترامپ و بایدن چه بوده است؟ ایران فارغ از محدودیتهای برجام، برنامه هستهای خود را به نحو گستردهای پیش برده است.
به گفته آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اکنون اورانیوم غنی شده این کشور ۳۰ برابر بیشتر از میزان آن در مقطع توافق هستهای است. در همین حال، ایران با ایجاد روابط نزدیکتر با مجموعه گروههای «محور مقاومت» به فشارهای خارجی پاسخ داده، اسرائیل را وارد طولانیترین و خطرناکترین جنگ خود در دهههای اخیر کرده، حدود ۷۰ درصد از تردد کشتیها از دریای سرخ را کاهش داده و عراق و سوریه را به کشورهای همپیمان خود تبدیل کرده است. آمریکا و متحدانش باید سیاستی را در قبال ایران طراحی کنند که واقعیت وجودی جمهوری اسلامی را به رسمیت شناخته و سپس تهدیدها و تنبیههایی را به عنوان ابزار بازدارندگی علیه آن وضع کرده و در همین حال مشوقهایی را به کار گیرند تا تهران دلیلی برای کاهش تنشها داشته باشد.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «علی شکوریراد» عضو شورای راهبری دولت در پاسخ به این سؤال که «نظر شما این است که یکی از دلایل استعفای دکتر ظریف، اختلاف نظر با دکتر عارف بود؟» گفت: «نه فقط دکتر عارف، بلکه شورای کوچکی تشکیل شد که بر اساس خروجی کار شورای راهبری و مذاکرات دکتر پزشکیان با رهبری و نهادهای ذیربط، مشورت نهایی را به دکتر پزشکیان میدادند. طبیعتاً اختلافنظرهایی هم در آن مجموعه پیش میآمد و نتیجه آن اختلافنظرها این شد که حدود 10 نفر از 19 نفر برگزیده کمیتهها بودند و 9 نفر از خارج آن آمدند؛ و این 9 نفر عموماً کسانی هستند که شما اسم آن را ائتلافی یا نامناسب میگذارید. اکثر انتقادها متوجه آن 9 نفر است.»
◄ «ایهود باراک» نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی در سخنانی از «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر کنونی این رژیم انتقاد کرد. وی گفت: «اصرار نتانیاهو بر شروطش (در مذاکرات آتشبس) حکم مرگ گروگانها و باز کردن جنگ منطقهای است.» نخستوزیر سابق این رژیم گفت: «نتانیاهو در حال بردن ما به جهنم بوده و باید فوراً برکنار شود.»
◄ روزهای خوش ترامپ در نظرسنجیهای انتخاباتی فعلاً به پایان رسیده و مطابق آخرین نظرسنجی ABC News/Washington Post؛ کامالا هریس ۵۰ به ۴۵ از ترامپ پیش است! همچنین در ایالتهای رقابتی چون آریزونا، هریس با فاصله ۵ درصد پیشتاز است! پیش از این هریس در سه ایالت کلیدی ویسکانسین، میشیگان و پنسیلوانیا نیز با اختلاف ۴ درصد پیشتاز بود. البته باید منتظر بود و دید که این وضعیت موقتی است یا خیر!
◄ «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی درباره وضعیت استعلامهای امنیتی و قضایی وزرای پیشنهادی در صحن علنی مجلس گفت: «صلاحیت همه ۱۹ وزیر پیشنهادی در دستگاههای ذیربط تأیید شده که به مجلس آمدهاند.»
◄ به گفته یکی از مقامات حزبالله و آنگونه که روزنامه آمریکایی «والاستریت ژورنال» گزارش میکند، یک تماس تلفنی باعث شد تا فواد شکر، از فرماندهان ارشد حزب الله به طبقه هفتم ساختمان محل اقامت خود برود و در حمله هوایی دقیق اسرائیل ترور شود. این تماس احتمالاً از سوی شخصی صورت گرفته است که به سیستم ارتباطات داخلی حزبالله نفوذ و آن را هک کرده بود.
◄ رسانههای صهیونیستی روز یک شنبه اعلام کردند، خطوط هواپیمایی آمریکا کلیه پروازهای خود به فرودگاه بن گوریون در اسرائیل را تا آوریل ۲۰۲۵ لغو کردهاند. براساس گزارش آناتولی، این اقدام در سایه تشدید تنشهای منطقهای ناشی از جنگ اسرائیل در غزه صورت گرفته که تا کنون بیش از ۴۰ هزار کشته و ۹۲ هزار مجروح برجا گذاشته است. طی دو هفته گذشته، دست کم ۲۰ خط هواپیمایی خارجی پروازهای رفت و برگشتی خود به تلآویو را به حالت تعلیق درآوردهاند.