به گزارش بصیرت، در خصوص دونالد ترامپ و رویکردهای جدید وی اظهار نظرات مختلفی از سوی کارشناسان و تحلیلگران امر بیان میشود، اما آیا رئیسجمهور منتخب آمریکا در چهار سال پیش رو تغییر رویکردی جدی در قبال مواجهه با ایران خواهد داشت؟ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی به این پرسش؛ پاسخ داده است.
احمد دستمالچیان کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل بینالملل در گفتگو با بصیرت در خصوص رویکرد دونالد ترامپ نسبت به سیاست خارجی در عرصه بینالملل با تاکید بر نوع نگاه به ایران و پایان جنگ در منطقه غرب آسیا گفت: به نظر میرسد در حال حاضر با دو ترامپ روبرو هستیم ترامپی که از دور اول ریاستجمهوری خود در اذهان عمومی به دلیل حمایت صرف از رژیم صهیونیستی یک جنگطلب معرفی میشود چرا که اصولا یهودیان جنگطلب آمریکایی بیشتر وی را تشویق به برخوردهای سخت و شدید با ایران و محور مقاومت میکنند و نئوکانهای افراطی و آرماگدونهای آمریکایی که بسیار طرفدار جنگ برای ظهور مسیح هستند نیز تلاش میکنند روی ترامپ اثر بگذارند.
وی در اینباره خاطر نشان کرد: به نظر میرسد در این دوره زمانی نئوکانهای افراطی و آرماگدونهای آمریکا که طرفدار جنگ هستند و معتقدند که باید جنگ شود تا مسیح ظهور کند با رژیم صهیونیستی دست به یکی و متحد شدهاند تا ترامپ را وادار به جنگی جهانی کنند، اما از آن سو با ترامپی رو به رو هشتیم که تجربه چهار سالهای در دوره اول ریاست جمهوری خود در هشت سال گذشته را دارد، ترامپی که براساس این تجربه متوجه شده نمیتواند بر اساس زور و خشونت خواسته خود را بر مردم جهان تحمیل کند تا به این شکل جهان را اداره کند.
وی در این باره یادآور شد: امروز ترامپ به خوبی میداند زیرساختهای داخلی آمریکا به شدت فرسوده شده است. ترامپ شاهد رشد سریع چین در عرصه اقتصادی است و نگران توسعه یافتگی چین است بنابراین به نظر نمیرسد ترامپ مایل باشد آمریکا را درگیر جنگی کند که هزینه آور است به این خاطر به نظر میرسد آمریکا با ریاست جمهوری ترامپ مایل به راه اندازی جنگی در منطقه و در عرصه بینالملل نباشد.
احمد دستمالچیان در این باره تصریح نمود: عدم ورود به جنگ در نطقهای انتخاباتی دونالد ترامپ برجسته بود پس به نظر نمیرسد وی قصدی برای فرسوده سازی بیش از پیش آمریکا داشته باشد بلکه آمده است تا خود را به مردم آمریکا به عنوان یک نجات بخش معرفی و نشان دهد تا آمریکا را به روز کند.
سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن یادآور شد: اینکه کدام یک از این ترامپها با پشتوانهای که دارند ماهیت و واقعیت وجودی خود را در دوران ریاست جمهوری نشان میدهد وابسته به این است که چه کسانی در میز چیدمانی ریاستی آقای ترامپ به عنوان رئیس جمهور آینده در سرنوشت این کشور و تصمیم گیری در سیاست خارجی آمریکا سهیم و شریک باشند.
احمد دستمالچیان یادآور شد: به نظر میرسد تمایل شخصی خود ترامپ این باشد که آمریکا را ازدرگیر شدن در جنگهای بی دلیل و بدون دستاورد دور نگاه دارد ضمن اینکه از نظر وی مساله خاورمیانه باید در اولین فرصت حل شود؛ هر چند خاورمیانه با زخمهای عمیقی که رژیم صهیونیستی بر تن او کشیده زخمی و مجروح است، اما ترامپ میتواند با اراده متحد در داخل آمریکا با توجه به خساراتی که طول سال گذشته در حمایت از اسرائیل به این کشور تحمیل شده کلید توقف جنگ را بزند.
وی در این باره اظهار داشت: در یکسال گذشته به دلیل حمایت دولت بایدن از نتانیاهو فقط ۱۸ میلیارد دلار خرج هزینههای نظامی رژیم صهیونیستی شده است لذا ترامپ باید به این موضوع پایان دهد همچنان که در مورد بحران اوکراین این وعده را داده که با روسیه مشکل را حل خواهد کرد.
سفیر اسبق ایران در لبنان و اردن یادآور شد: ترامپ میداند ورود به هر کدام از بحرانهای اشاره شده هزینههای سنگینی بر آمریکایی تحمیل میکند که توان تامین و پرداخت این هزینهها را ندارد بنابراین از نظر ترامپ ساختارگرا این هزینهها بیهوده است مخصوصاً کسانی مثل ایلان ماسک وقتی در کنار او قرار گرفتند به این معناست که وی را برای دور شدن از جنگ تشویق میکنند بنابراین باید منتظر رویکردهای ترامپ بعد از ورود به کاخ سفید باشیم.