▼ حرف روز
رجزخوانی در اوج ضعف
رژیم صهیونیستی در وضعیت بسیار وخیمی قرار دارد. از یک طرف در جبهه جنوب به هیچ یک از اهدافش دست نیافته است؛ اما توان مبارزاتی حماس همچنان باقی است؛ به گونهای که طی هفتههای اخیر رزمندگان حماس توانستهاند دهها نفر از نظامیان رژیم صهیونیستی را در نوار غزه به هلاکت برسانند؛ ساکنان نوار غزه با وجود آواره شدن حاضر به ترک خانه و کاشانه خود نشدهاند و نقشه رژیم صهیونیستی برای کوچاندن ساکنان نوار غزه با شکست مواجه شده است و گروگانها نیز همچنان در اختیار حماس هستند. در جبهه شمال نیز که تصور میکرد بعد از شهادت فرماندهان مقاومت و به ویژه سیدحسن نصرالله، رهبر بزرگ حزبالله، امکان پیروزی آسان و از بین بردن توان نظامی آنها را دارد، با واقعیتی سخت مواجه شده است. گالانت پس از برکناری، به قدرت حزبالله لبنان اعتراف میکند و عملیات بزرگ حزبالله در یکشنبه هفته جاری و انجام دهها عملیات نظامی موفق، سران این رژیم و از جمله نتانیاهو را به این باور رساند که توان مقابله با حزبالله لبنان را ندارد. از نظر افکار عمومی جهانی نیز این رژیم در انزوای بسیار بزرگی قرار گرفته است؛ به ویژه پس از صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دادگاه لاهه و اعلام اجرای این حکم در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی، رژیم صهیونیستی بیش از قبل احساس تنهایی و انزوا میکند. در این شرایط بهترین راه برای نجات رژیم خبیث صهیونیست، پذیرش آتشبس، ولی با ژست پیروز میدان است. اگر به وضعیت آشفته این رژیم در داخل هم اشاره کنیم و اختلافات عمیق داخلی این رژیم را بیان کنیم، بیشتر به این واقعیت پی میبریم که این رژیم در گردونه استهلاک قرار گرفته است.
این رژیم ادعا میکند که میخواهد پس از آتشبس با لبنان بر روی حملات ایران متمرکز شود؛ این ادعا از آن جهت مطرح میشود که ضعف خود را بپوشاند و به مخاطبان اینگونه القا کند که ما ضعیف نیستیم و اگر آتشبس را میپذیریم، به دلیل تمرکز بر روی تهدید بزرگتر، یعنی ایران است. بیتردید، رژیم صهیونیستی پاسخ قاطع ایران را دریافت خواهد کرد و تمرکز یا عدم تمرکز آنها تأثیر زیادی بر روی نتیجه عملیات و پاسخ جمهوری اسلامی ایران به تجاوزات این رژیم نخواهد داشت؛ ولی این گفته شهید آوینی به یاد میآید که غرب در اوج ضعف رجز میخواند و در مقابل این رجزخوانی نیز باید با اقتدار برخورد کرد.
(علی کارگر)
▼ گزارش روز
بنویسید آتشبس، بخوانید شکست!
با اعلام آتشبس میان لبنان و رژیم صهیونی، سؤال این است که چرا رژیم صهیونی با وجود آنکه نتوانست هیچ یک از اهداف خود را محقق کند، زیر بار آتشبس رفته است؟
اول از همه باید گفت، رژیم صهیونیستی ضربات متعددی را در مواجهه با حزبالله خورده است که این ضربات یکباره و چکشی نبوده و بیشتر حالت فرسایشی داشته و صهیونیستها را از درون فرسوده و مضمحل کرده است. حزبالله در یک حرکت حساب شده، مبنایی و گامبهگام سطح و شعاع ضربهزنی به طرف مقابل را افزایش داد و با راهبرد تداوم و گسترش ناامنی در سرزمینهای اشغالی اذهان شهرکنشینان صهیونیست را هدف قرار داد. در بعد میدانی، صهیونیستها ضربات متعددی از یگانهای رزمی حزبالله دریافت کردند. کارشناسان با توجه به تجربه مواجهه ارتش رژیم صهیونیستی با حماس در غزه ضربهپذیر بودن این رژیم را در جنوب لبنان به آن هشدار میدادند؛ اما صهیونیستها تصور کردند با ضرباتی چون عملیات انفجار پیجرها و ترور فرماندهان و نیروهای کلیدی میتوانند حزبالله را تضعیف کنند، ولی در میدان به ویژه در این اواخر تلفات بسیاری دادند.
موضوعی که برخی از رسانهها و فعالان سیاسی غربی عنوان میکنند، بیش از موارد اعلامی است. تنها در یک مورد رسانهها مطرح کردهاند که تعدادی از سربازان صهیونی در برابر حزبالله در حال اسیر شدن بودند که ارتش صهیونیستی با اجرای اصل هانیبال از اسارت آنها جلوگیری کرد و نیروهای خود را به هلاکت رساند. به تازگی نیز شش تانک رژیم صهیونیستی به دست نیروهای حزبالله منهدم شد و با ایستادگی در البیاضه نیروهای صهیونیستی را به عمق دو کیلومتری در حومه طیرحرفا عقب راند. در واقع، صهیونیستها نهتنها به اهداف خود در جنوب لبنان نرسیدند؛ بلکه تلفات مهمی دراینخصوص دادند.
دلیل دوم را باید صدور حکم بازداشت از سوی دیوان کیفری بینالمللی علیه نتانیاهو و گالانت دانست که این رژیم را بیش از پیش منزوی کرده است. حربه غرب برای سرکوب اعتراضات به جنایات صهیونیستها «یهودستیزی» نامیدن این موارد بود؛ اما با این حکم عملاً از لحاظ حقوقی سران این رژیم جنایتکار جنگی در دنیا شناخته شدند و حتی کشورهای حامی صهیونیستها نیز در برابر این امر تا حدود زیادی عقبنشینی کردند. به تازگی، «فادی العبدالله» سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی تأکید کرد، کشورهای عضو باید درباره حکمهای بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی و وزیر جنگ سابق این رژیم همکاری کنند. فشارهای بینالمللی بر روی رژیم صهیونیستی در حوزه افکار عمومی بالاست. برای نمونه، این نفرت عمومی را میتوان در بازیهای فوتبال در کشورهای اروپایی، چون هلند و فرانسه به وضوح دید. (محمد پناهی)
▼ خبر ویژه
به میز مذاکره نمیآییم!
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری خود در پاسخ به پرسشی درباره گفتوگوهای ایران و اروپا در ژنو گفت: «ما به این مذاکرات نخواهیم پیوست. ما از نزدیک با شرکای خود در سه کشور اروپایی در رابطه با اجرای کامل تعهدات پادمان هستهای ایران و مسئول دانستن ایران به خاطر عدم اجرای این تعهدات هماهنگ هستیم.» وی مدعی شد: «ما به صراحت اعلام کردهایم که ایران باید به طور کامل همکاری کند. ایران باید بدون تأخیر بیشتر با آژانس همکاری کامل داشته باشد و ما به هماهنگی نزدیک با دولتهای فرانسه، آلمان و انگلیس ادامه خواهیم داد.» «میلر» همچنین در پاسخ به پرسشی درباره پاسخ ایران به قطعنامه شورای حکام آژانس مدعی شد: «نگران واکنش ایران هستیم که به جای همکاری با آژانس، مسیر ادامه تشدید تنش را انتخاب میکند. ادامه تولید و انباشت اورانیوم غنی شده تا 60 درصد هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد. ما به هماهنگی با شرکای خود در تروئیکای اروپا ادامه خواهیم داد تا ایران را پاسخگو بدانیم.»
▼ اخبار
از خطوط قرمز ایران رد شدید و پاسخ فرای تصورتان است!
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح درباره تجاوز اخیر این رژیم به کشورمان که به شهادت چهار نفر از نیروهای پدافند هوایی ارتش انجامید، تصریح کرد: «صهیونیستها با این اقدام خطوط قرمز جمهوری اسلامی را رد کردند، اما بدانند که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر اخلاق و آموزههای دینی و بر اساس قوانین بینالمللی، در راستای دفاع از تمامیت ارضی، به دور از تعلّل و تعجیل و با دقت و درایت و در زمان مناسب پاسخ پشیمانکننده و متفاوتی را به متجاوزین خواهد داد.» «سرلشکر باقری» اضافه کرد: «جمهوری اسلامی ایران هیچ گاه تعرض به خاک خود را بر نمیتابد و بی پاسخ نمیگذارد و در این مورد نیز حتماً واکنش مناسبی خواهد داشت.» رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به دو عملیات «وعده صادق»، تصریح کرد: «همانطور که این دو عملیات به لحاظ تاکتیک و شکل اجرا و حتی نوع تسلیحات بهکار رفته در آنها با یکدیگر متفاوت بود، پاسخ به تجاوز اخیر اسرائیل نیز ورای تصورات سران این رژیم طرحریزی شده است.»
هیچ کس باز نخواهد گشت!
«یتسحاق واسرلوف» وزیر نقب و الجلیل که به عنوان ناظر در کابینه امنیتی هم حضور پیدا میکند، در گفتوگویی با روزنامه «یدیعوت آحارانوت» درباره توافق آتشبس امضا شده با حزبالله گفت: «صرف نظر از مسائل اقتصادی و اجتماعی که آنها هم بسیار حائز اهمیت هستند، هدف از جنگی که ما وارد آن شدیم، بازگشت امنیت بود و بدون تأمین امنیت کسی به شمال باز نخواهد گشت.» او در این زمینه افزود: «در حال حاضر من هیچ کس را در اسرائیل نمیشناسم که حاضر باشد بعد از این دوره طولانی و سخت به منطقهای بازگردد که موشکها همچنان امکان رسیدن به آن را داشته باشند، حتی اگر ما هم تهدید به انجام تهاجم زمینی داشته باشیم، این کار عملی نخواهد بود، چون ما هیچ یک از اهداف جنگ را محقق نکردیم.»
مشاوران ترامپ سرنوشت ادعاهای دوره قبل را مرور کنند!
«مایک والتز» گزینه تصدی سمت مشاور امنیت ملی ترامپ در حساب کاربری ایکس خود (توئیتر سابق) مدعی شد: «همه به دلیل ترامپ به میز مذاکره آمدهاند. پیروزی قاطع او پیام روشنی به جهان داد که آشوب و هرج و مرج تحمل نخواهد شد.» مشاور امنیت ملی ترامپ ادعا کرد: «خوشحالم که شاهد گامهای ملموسی در جهت کاهش تنشها در خاورمیانه هستم.» این سیاستمدار تندرو جمهوریخواه با تکرار ادعاها علیه ایران بدون اشاره به جنگطلبی و اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و حمایت همهجانبه کشورش از این رژیم، مدعی شد: «اما باید روشن باشد که حکومت ایران ریشه آشوب و تروری است که در سراسر منطقه گسترش یافته است. ما وضعیت موجود و حمایت آنها از تروریسم را تحمل نخواهیم کرد.» وی همچنین گفت: «دولت آینده آمریکا با چین برای کاهش خرید نفت ایران به امید رسیدگی به بحران ها در سراسر جهان تعامل خواهد کرد.»
در آرزوی مذاکره!
بررسی خط مشترک نشریات وابسته به مدعیان اصلاحات، از تمجید درباره مذاکره دوباره با اروپا و فراموشی عبرتهای برجام حکایت میکند. روزنامه «کیهان» در این باره نوشت: «در حالی که اروپا در برجام عهدشکنی مطلق کرد و حالا هم در کنار دو تحریم هواپیمایی و کشتیرانی ایران به صدور قطعنامه ضدایرانی در آژانس مبادرت کرد، رسانههای شبه اصلاحطلب به بزک پیشاپیش مذاکرات پرداختند و تیترهای عجیب و غریبی را منتشر کردند؛ از جمله روزنامه سازندگی که تیتر «روزنه امید» را برجسته کرد! روزنامه ایران گزارشی با عنوان «اینک زمان مذاکره» را منتشر کرد؛ روزنامه آرمان «گام به گام تا برجامی دیگر» را برجسته کرد و هممیهن با هیجانزدگی نوشت: «دوباره مذاکره، دوباره ژنو». هممیهن البته به جای زیر سؤال بردن خصومتهای نو به نو و گسترده اروپا، علیه روسیه فضاسازی کرد و مدعی شد: روسیه با غنیسازی در ایران مخالف است و از ایران هستهای نگرانی دارد. این ادعا در حالی است که روسیه در جریان نشست اخیر شورای حکام آژانس و قطعنامه تروئیکای اروپایی علیه ایران در کنار چین علناً با این قطعنامه مخالفت کرد.»
▼ اخبار کوتاه
◄ اخبار رسیده حاکی است «پوتسل» سفیر آلمان از چند روز پیش بدون سر و صدا به محل کار خود در تهران بازگشته و کارهای خود را از سر گرفته است. او پس از فوت جمشید شارمهد از آنجا که تابعیت آلمانی داشت، 9 آبان ماه تهران را به نشانه اعتراض ترک کرده بود.
◄ «علی لاریجانی» درخصوص تأیید نشدن صلاحیتش در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آقایان گفتند که شما صلاحیت ندارید! ما هم نمیتوانستیم چیزی بگوییم. چون یک مرجعی{شورای نگهبان} گفته و این بار هم از آنها پرسیدم چرا ما را رد کردید؟ گفتند شما مدیر و مدبّر نیستید!»
◄ «نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی پس از تصویب آتشبس با لبنان در کابینه امنیتی گفت که توافق آتشبس به این معناست که ما اکنون بر تهدید ایران تمرکز خواهیم کرد. او گفت: «مصمم هستم هر کاری برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای انجام دهم.»
◄ وزیر امور خارجه در دیدار با همتای اسپانیایی سیاستهای تقابلی و مداخلهجویانه برخی از کشورهای اروپایی را غیر قابل توجیه و غیرسازنده خواند و گفت: «در برابر اقدام کشورهای اروپایی در تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام، چندین هزار سانتریفیوژ پیشرفته وارد مدار میشود.»
◄ مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد، در تاریخ 18 نوامبر (28 آبان) در حمله گسترده به تلآویو، خانه «تومار بار»، فرمانده نیروی هوایی رژیم صهیونیستی را با پهپادهای انتحاری ویژه مورد اصابت دقیق قرار داده است. حزبالله گفت که پهپادها به دقت به محل اقامت وی برخورد کردهاند و اداره سانسور نظامی رژیم صهیونیستی، به شدت مانع درز این خبر شده است.
◄ 61 درصد از پرسششوندگان در نظرسنجی شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کردند، با وجود ادعاهای نتانیاهو، اسرائیل در نبرد با حزبالله پیروز نشده است. تنها 26 درصد از مخاطبان این نظرسنجی از ادعای مضحک نتانیاهو درباره پیروزی اسرائیل بر حزبالله حمایت کردهاند و 13 درصد نیز ابراز داشتهاند که پاسخی برای این سؤال ندارند. همچنین کانال 12 رژیم صهیونیستی هم اعلام کرد: «بر اساس نتایج یک نظرسنجی درباره توافق با لبنان، 69 درصد اسرائیلیها معتقد نیستند که «اسرائیل» در جنگ با حزبالله پیروز شده است.»
◄ «حسینعلی حاجیدلیگانی» از تهیه طرح سؤال خود از «احمد میدری»، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره علت عدم اجرای قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بین صندوقهای بازنشستگی خبر داد. گفتنی است، با وجود گذشت بیش از ۱۸ ماه از تصویب قانون نقل و انتقال سوابق بیمه یا کسور بازنشستگی بین صندوقهای بازنشستگی و تجمیع سوابق بیمهای اشخاص سازمان تأمین اجتماعی هنوز نسبت به اجرای آن تعلل میشود؟