نیمه شب 25 فروردین امسال اولین عملیات مستقیم سپاه پاسداران ایران علیه رژیم صهیونیستی با هدف قرار دادن سرزمینهای اشغالی و با شلیک صدها موشک و پهپاد صورت گرفت. این عملیات که «وعده صادق 1» نام گرفت، در پاسخ به جنایات صهیونیستها در تجاوز و بمباران بخش کنسولی جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت «سردار شهید محمد رضا زاهدی» و همراهانش طراحی و اجرا شد.
حوالی ساعت 20 دهم مهرماه هم سپاه عملیات «وعده صادق2» را در پاسخ به ترور «اسماعیل هنیه» در خاک کشورمان به دست رژیم صهیونی، برابر حق دفاع مشروع از خود بر اساس منشور ملل متحد و همچنین تشدید شرارتهای رژیم با حمایت آمریکا در قتل عام مردم لبنان و غزه و به شهادت رساندن سیدمقاومت دبیرکل حزبالله «سیدحسن نصرالله» و مستشار عالی سپاه در لبنان «سرلشکر سیدعباس نیلفروشان» با پرتاب دهها موشک بالستیک، به اهداف مهم نظامی امنیتی در قلب سرزمینهای اشغالی انجام داد که ضمن شکستن پدافند چند لایه رژیم صهیونیستی و حامیان غربی این رژیم کودککش، ضربات سنگینی بر مواضع ارتش صهیونی و مراکز راهبردی آن وارد کرد.
پس از آن نیمه شب 5 آبان رژیم صهیونی که در کنار شکستهای پیدرپی در برابر مقاومت غزه و لبنان، به زعم خود برای پاسخ به عملیات وعده صادق 2 و با وجود هشدارهای قبلی فرماندهان و مسئولان جمهوری اسلامی به رژیم جنایتکار و غیرقانونی صهیونیستی مبنی بر پرهیز از هرگونه اقدام ماجراجویانه، نقاطی از مراکز نظامی در استانهای تهران، خوزستان و ایلام را مورد هجوم قرار داد که ضمن رهگیری و مقابله موفق از طریق سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شد. پس از آن بود که فرمانده معظم کل قوا بر بررسی دقیق و طراحی متناسب برای پاسخ به این تجاوز رژیم جنایتکار صهیونی تأکید کردند و فرماندهان نیروهای مسلح هم به صراحت از پاسخ قاطع، کوبنده و پشیمانکننده جمهوری اسلامی سخن گفتند.
در چند روز گذشته انتشار یک خبر غیرواقعی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی مبنی بر اینکه رئیس ستاد کل نیروهای مسلح مطالبه مردمی را لازمه انجام عملیات «وعده صادق3» دانسته و فضاسازی بر اساس آن و ارائه تحلیلهای غلط مبنی بر ناهماهنگی در بین قوا و مسئولان در خصوص این موضوع با هدف تغییر محاسبات مسئولان و از بین بردن فضای وحدت و همدلی بین مردم و مسئولان است که ضرورت هوشیاری جامعه انقلابی و تبیین آن را میطلبد؛ چرا که راهبرد اصلی نظام همان است که فرمانده معظم کل قوا در نماز جمعه نصر به صراحت بیان کردند: «در انجام وظیفه نه تعلل میکنیم و نه شتابزده میشویم.» (علی حیدری)
▼ گزارش روز
ضرورت حفظ ارزش پول ملی
یکی از دغدغههای رایج مردم ایران حفظ ارزش سرمایههای آنان است و افراد از همدیگر سؤال میکنند که برای حفظ ارزش پول خود چه کار کنیم؟ آیا طلا بخریم؟ ارز بخریم؟ خودرو بخریم؟ و ... . برای نمونه، کارمند یا کارگری که دارد تلاش میکند بخشی از درآمد خود را پسانداز کند که پس از چند سال یک خودرو بخرد، بعد از مدتی متوجه میشود که به دلیل کاهش مداوم ارزش پول نمیتواند و ارزش پسانداز او کاهش یافته و در واقع نمیتواند به هدف خود برسد. این مثال یک نمونه از دغدغه مردم برای حفظ ارزش پول ملی است. کارشناسان اقتصادی ضرورت حفظ ارزش پول ملی را به چند دلیل اساسی میدانند:
1ـ ثبات اقتصادی: ارزش پول ملی پایدار، پایه و اساس یک اقتصاد سالم و باثبات را تشکیل میدهد. نوسانات شدید در ارزش پول، موجب بیثباتی در قیمتها (تورم بالا یا تورم ناگهانی)، کاهش قدرت خرید مردم، و عدم اطمینان در سرمایهگذاری میشود. این بیثباتی میتواند به رکود اقتصادی، افزایش بیکاری و مشکلات اجتماعی منجر شود.2ـ قدرت خرید: وقتی ارزش پول ملی کاهش مییابد (تورم افزایش مییابد)، قدرت خرید مردم کاهش مییابد. به عبارت دیگر، با همان مقدار پول، میتوان کالا و خدمات کمتری خریداری کرد. این امر به ویژه برای اقشار کمدرآمد جامعه بسیار زیانبار است.3ـ سرمایهگذاری: سرمایهگذاران داخلی و خارجی به ثبات اقتصادی و ارزش پول ملی پایدار نیاز دارند. نوسانات شدید در ارزش پول، ریسک سرمایهگذاری را افزایش میدهد و میتواند به خروج سرمایه از کشور منجر شود که این امر به رشد اقتصادی آسیب میرساند.4ـ تجارت خارجی: ارزش پول ملی بر صادرات و واردات کشور تأثیر میگذارد. کاهش ارزش پول میتواند صادرات را افزایش دهد (زیرا کالاهای داخلی ارزانتر میشوند)، اما واردات را گرانتر میکند. افزایش ارزش پول میتواند واردات را ارزانتر کند، اما صادرات را کاهش دهد. نوسانات شدید در ارزش پول، برنامهریزی برای تجارت خارجی را دشوار میکند.5ـ اعتماد عمومی: حفظ ارزش پول ملی، اعتماد مردم به دولت و سیستم اقتصادی را افزایش میدهد. وقتی مردم به ثبات اقتصادی و ارزش پول خود اطمینان دارند، تمایل بیشتری به پسانداز، سرمایهگذاری و مشارکت در فعالیتهای اقتصادی دارند.6ـ کاهش فقر و نابرابری: تورم بالا و نوسانات شدید در ارزش پول، به ویژه برای فقرا و آسیبپذیران جامعه زیانبار است. حفظ ارزش پول ملی میتواند به کاهش فقر و نابرابری کمک کند.7ـ روابط بینالمللی: ارزش پول ملی پایدار، به بهبود روابط اقتصادی و سیاسی کشور با سایر کشورها کمک میکند. یک پول باثبات، نشاندهنده ثبات و قدرت اقتصادی کشور است. در مجموع، حفظ ارزش پول ملی یک ضرورت اساسی برای رشد اقتصادی پایدار، عدالت اجتماعی و ثبات سیاسی است. دولتها باید با اتخاذ سیاستهای پولی و مالی مناسب، تلاش کنند تا ارزش پول ملی خود را حفظ کنند. (علی کارگر)
▼ خبر ویژه
قرار نیست با آمریکا مذاکره کنیم!
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان در گفتوگو با شبکه «العربی جدید» ضمن اعلام قصد خود برای سفر به روسیه به منظور پیگیری تحولات سوریه، تأکید کرد: «در صورتی که دمشق درخواست اعزام نیرو کند، تهران این موضوع را بررسی خواهد کرد.» عراقچی درباره گفتوگوهای ایران و اروپا اظهار کرد: «دلایل زیادی برای بدبینی نسبت به مذاکرات با اروپا درباره پرونده هستهای داریم.» او در پایان تأکید کرد: «در حال حاضر قصد نداریم با واشنگتن گفتوگو کنیم؛ چراکه بستر چنین گفتوگویی وجود ندارد، منتظر هستیم ببینیم دولت جدید آمریکا سیاستهای خود را به چه نحوی تعیین میکند، آن وقت سیاستهای خودمان را تعیین خواهیم کرد.» وی با تأکید بر اینکه «اگر اسرائیل برای آتشبس و آزادسازی اسرا با حماس وارد مذاکره شود، این نیز به معنای شکستی برای اسرائیل است.» گفت: «ایران نه گروههای مقاومت در کشورهای عربی را فرماندهی میکند و نه با آنها روابط تشکیلاتی دارد؛ بلکه از آرمان آنها حمایت میکند و در صورت نیاز به آنها کمک میدهد.»
▼ اخبار
اتحاد ایران، روسیه، عراق و سوریه علیه تروریسم
«سرلشکر پاسدار محمد باقری» در گفتوگوهای تلفنی جداگانه با «آندری بلوسوف» وزیر دفاع روسیه، «ژنرال یارالله» رئیس ستاد ارتش عراق و «ژنرال عبدالکریم» رئیس ستاد ارتش سوریه، آخرین تحولات میدانی تهاجم تروریستهای تکفیری به مناطقی در سوریه را مورد بحث و بررسی قرار دادند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در این گفتوگوها با تأکید بر اینکه تهاجم گروههای تروریستی ـ تکفیری در سوریه گام اول یک سناریوی خطرناک برای منطقه است، گفت: «همزمان بودن این تهاجم با آتشبس شکننده رژیم صهیونیستی با لبنان، بیانگر یک توطئه هماهنگ آمریکایی ـ عبری برای تضعیف سوریه، همپیمانان و محور مقاومت است.» طرفین بر حمایت قاطع از دولت قانونی سوریه اتفاق نظر داشتند و مقرر شد نسبت به پشتیبانی از ارتش سوریه اقدام لازم را به عمل آورند.
نمیخواهیم چیزی را گران کنیم
وزیر اقتصاد اظهار داشت: «مشکل اصلی اقتصاد کشور ناترازیهاست و دنبال این هستیم که ناترازی و ریشه تورم را از بین ببریم.» «عبدالناصر همتی» ادامه داد: «چند نرخی بودن ارز مشکل ایجاد کرده است و در حال حاضر یارانهها بدون هدف توزیع میشوند و وقتی هم که میگوییم میخواهیم ریشه ناترازی را حل کنیم، عدهای سریع میگویند قرار است گرانی راه بیفتد؛ اما اینجا میگویم مردم ما نمیخواهیم چیزی را گران کنیم.» وی با بیان اینکه تا درباره اصلاح ناترازی بنزین حرف میزنیم، میگویند که میخواهند بنزین را گران کنند، تأکید کرد: «امروز قاچاق بنزین وحشتناک است و از سوی دیگر مجبور به واردات بنزین هستیم و هیچ منطقی این را قبول نمیکند و تا زمانی که وزیر دولت چهاردهم هستم، تلاش میکنم جلوی قاچاق و رانت را بگیرم.»
هیچ ضمانت اجرایی در دست نداریم!
«پیمان جبلی» رئیس رسانه ملی درباره تولید محتواهایی که در فضای فرهنگی و برخی اپلیکیشنها با انتقاداتی روبهرو شده است، خاطرنشان کرد: «این ناشی از یک چرخه ناقص است که ساترا به عنوان تنظیمگر، قانوناً وظایف خود را انجام میدهد.» وی افزود: «اما به عنوان تنظیمگر و به نوعی ضابط وظیفهاش فقط گزارش دادن تخلف است و هیچ ضمانت اجرایی برای اینکه این گزارشها نتیجه ملموسی داشته باشد، ندارد.» وی در ادامه گفت: «ما نقص قانون در حوزه نمایش خانگی داریم و قانون را هم تلاش کردیم در سال گذشته و سال قبلش تکمیل بکنیم و اصلاح کنیم و دوباره در حال تلاش هستیم این کار را انجام دهیم و آییننامه تخلفات را هم آماده کردهایم.» جبلی در پایان گفت: «انتظار ما از دستگاه قضایی این است که حتی به عنوان مدعیالعموم مواردی را که ساترا گزارش میکند، با جدیت بیشتری برخورد کند.»
ایران تا آخر در کنار سوریه است
مشاور رهبر معظم انقلاب با مرور نقش غلط ترکیه و همراهی این کشور با سیاستهای آمریکا و انگلیس و فرانسه در لیبی گفت: «حکومت ترکیه برای اینکه از این میراث باقیمانده از تلاش بیگانه در تجزیه لیبی عقب نماند، به مجموعه تحت اشراف آمریکا پیوست و شروع به موضعگیری و اقدام به حمایت از بخشی از تجزیهگران در لیبی کرد و بعد از ماجرای لیبی، نوبت به سوریه رسیده بود.» «علی اکبر ولایتی» دراینباره توضیح داد: «قبل از این حوادث، ترکیه چنان به سوریه نزدیک شد که جلسات مشترک هیئت دولت دو کشور در دمشق و غازی انتب متناوباً تشکیل میشد. آنچه مورد تأسف است، این است که ترکیه نیز ناگهان 180 درجه تغییر مسیر داد و اصلاً قضیه تشکیل هیئت دولت مشترک دو کشور را به فراموشی سپرد و مدعی شد که سوریه حقوق اقلیتها را رعایت نمیکند و همانند کاری که در لیبی انجام داده بود، در سوریه تکرار کرد.» وی در ادامه سخنان خود درباره مسائل امروز سوریه گفت: «آمریکا، صهیونیستها و کشورهای منطقه اعم از عرب و غیرعرب باید بدانند که جمهوری اسلامی ایران تا آخر از حکومت سوریه حمایت خواهد کرد.»
▼ اخبار کوتاه
◄ «منصور علیمردانی» عضو کمیسیون تلفیق با تأکید بر اینکه در لایحه بودجه اشارهای به حذف یارانه هیچ یک از دهکها نشده است، گفت: «دولت همچنان آمار دقیقی از افراد دهک بالا ندارد و از آنجایی که دهکبندیها دقیق صورت نگرفته، حذف یارانه برخی دهکها فقط افزودن بر مشکلات مردم و اعتراض و نارضایتی آنها را در پی خواهد داشت.»
◄معاون ستاد امر به معروف گفت: «اتباع خارجی در قانون حجاب فقط نسبت به هموطنان خود وظیفه دارند. برخی از شهروندان دربارۀ قانون حجاب دچار سوءبرداشت شدهاند؛ زیرا براساس آن اتباع خارجی که مجوز اقامت دارند میتوانند با دریافت مجوز از ستاد امر به معروف مشمول قانون حمایت از آمران به معروف شوند؛ آن هم برای تذکر دادن به هموطنان خودشان. این موضوع نیازمند دستورالعمل اجرایی است. ابتدا باید قانون ابلاغ شود و پس از آن باید تا سه ماه دستورالعمل اجرایی آن ابلاغ شود.»
◄سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد: «در دو روز گذشته سه عملیات مشترک با گروههای مقاومت عراق علیه رژیم صهیونیستی انجام دادیم. در دو عملیات نخست دو هدف در شمال فلسطین اشغالی با پهپاد هدف قرار گرفت. در عملیات سوم یک هدف راهبردی در منطقه «ام الرشراش» در جنوب فلسین اشغالی با چند پرنده بدون سرنشین انتحاری هدف حمله قرار گرفت.»
◄«کاتص» وزیر جنگ رژیم صهیونی که پس از آغاز آتشبس، با حملات خود آن را نقض کرده است، در واکنش به پاسخ هشدارآمیز حزبالله مدعی شد: «اگر توافق آتشبس از بین برود، این بار به مواضع دولت لبنان حمله خواهیم کرد.»
◄وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد: «امروز ایالات متحده آمریکا تحریمهای جدیدی را علیه ۳۵ شرکت (نهاد) و کشتی که نقش مهمی در انتقال غیرقانونی نفت ایران به بازارهای خارجی دارند، اعمال میکند. این اقدام پس از حمله ایران به اسرائیل در ۱ اکتبر ۲۰۲۴ و همچنین تشدید تنشهای هستهای اعلامشده از سوی ایران، هزینههای بیشتری را بر بخش نفت این کشور تحمیل میکند.» وزارت خزانهداری آمریکا در راستای سیاستهای فشار حداکثری علیه کشورهای غیرهمسو با سیاستهای واشنگتن مدعی شد: «درآمدهای نفتی، منابع لازم برای برنامه هستهای ایران را تأمین میکند، به توسعه پهپادها و موشکهای پیشرفته کمک کرده و حمایت مالی و مادی مستمری را از فعالیتهای تروریستی نیروهای وابسته منطقهای این کشور فراهم میکند.»
◄معاون علمی رئیسجمهور خبر داد، به زودی برای رئیسجمهور دستیار هوش مصنوعی طراحی میشود تا در همه حوزهها اطلاعات مورد نیاز را بگیرد و نظر کارشناسی بدهند. وی همچنین خبر داد: «برای حوزه فعالیت هر کدام از وزرا و معاونان رئیسجمهور هم دستیار هوش مصنوعی اختصاصی طراحی خواهد شد.»