سیاسی >>  مجلس >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۱  ، 
کد خبر : ۳۶۹۱۷۵

نیکزاد: رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت، فردا به مجلس می‌آیند

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: فردا رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت در مجلس حضور می‌یابند که این نشست به مناسبت روز مجلس و همچنین بررسی مباحث اقتصادی کشور است.

علی نیکزاد در یک برنامه تلویزیونی درباره برنامه کاری مجلس شورای اسلامی طی هفته جاری، گفت: صبح فردا (یکشنبه ۱۱ آذر ماه) جلسه غیرعلنی دولت با مجلس برگزار می‌شود.

وی بیان کرد: نظر رئیس‌جمهور این بود که به دلیل روز مجلس، اعضای دولت در مجلس حضور یابند و قرار است در جلسه مشترک دولت و مجلس درباره مباحث اقتصادی کشور نیز بحث و تبادل نظر شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: قرار است در این نشست درباره لایحه بودجه سال آتی هم بحث و تبادل نظر شود، چرا که نمایندگان پیشنهادات زیادی درباره لایحه بودجه از جمله درباره حقوق و دستمزد داده‌اند که نیازمند بحث و بررسی است.

نیکزاد با اشاره به اینکه امروز جلسات کمیسیون‌های تخصصی مجلس برگزار می‌شود، اظهار کرد: با توجه به اینکه فردا صبح جلسه مشترک دولت و مجلس برگزار می‌شود، بعد از این جلسه بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در صحن مجلس آغاز می‌شود که فردا در دو شیفت بررسی بودجه را داریم، اما در روزهای دیگر مجلس طی سه شیفت لایحه بودجه را بررسی می‌کند.

مجلس به دولت مجوز افزایش قیمت بنزین نمی‌دهد

نیکزاد در ادامه درباره مسائلی که پیرامون موضوع بنزین مطرح می‌شود، گفت: یکی از ابزارهای استکبار برای ملت بزرگ ایران، موضوع بنزین است. یک کار بسیار انقلابی و ارزشمند را قرارگاه خاتم الانبیا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس انجام داد که در آن مقطع زمانی سپاه یک لوح تقدیر شفاهی از حضرت آقا گرفت و مقام معظم رهبری فرمودند که این کار درست است، چرا که تحریم‌ها را بی‌اثر کرد.

وی ادامه داد: الان واقعاً برای بنده به عنوان یک نماینده مجلس سخت است که ۶ میلیارد دلار برای واردات بنزین در لایحه بودجه بگذاریم، چنانچه سال گذشته نیز عددی گذاشته شده بود تا بنزین وارد شود اما الان قطعاً مجلس این اجازه را نداده و نخواهد داد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: البته اگر بخواهند این موضوع را به سران قوا ببرند تا یک موضوع فرا قانونی مشروط به امضای هر سه رئیس قوه و تأیید رهبر معظم انقلاب اجرایی شود، این موضوع قانونی می‌شود.

نماینده مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه رئیس جمهور و اعضای دولت با اعصاب مردم بازی نکنند، گفت: فعلاً و در این مقطع زمانی ما هیچ مجوزی درباره قیمت بنزین ندادیم و نخواهیم داد. ای کاش دولت‌ها یکسری تغییرات حداقلی سالانه در موضوع تغییر قیمت سوخت انجام می‌دادند، نه اینکه یک‌باره بخواهند این کار را انجام دهند.

نیکزاد تاکید کرد: قطعاً دولت بدون نظر مجلس نمی‌تواند این کار را انجام دهد و مجلس شورای اسلامی هم بنا ندارد که این کار -افزایش قیمت بنزین- را انجام دهد.

دولت باید قانون متناسب حقوق بازنشستگان را به درستی اجرا کند

نیکزاد درباره قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، گفت: ما در مجلس و برای اجرای این قانون، مصوب کردیم که مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش یابد.

وی متذکر شد: زمانی که ما موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان با کارکنان دولت را مطرح می‌کردیم، دولت و سازمان برنامه و بودجه اعلام کردند اعتبار لازم برای این کار را ندارند و گفتند ۷۰ همت اعتبار برای این کار نیاز دارند که ما در مجلس برآورد کردیم که اگر میزان مالیات بر ارزش افزوده از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش یابد، ۷۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی به دست می‌آید و دولت با این منبع می‌تواند قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را اجرا کند.

وی یادآور شد: بعد دولت اعلام کرد که در یک سال نمی‌توان ۹۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان را اجرا کرد و این کار ۲۱۰ همت اعتبار نیاز دارد. مجلس هم برای آنکه این مشکل دولت را حل کند، گفت که ۹۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان در سه سال متوالی اجرایی شود؛ یعنی سال اول ۴۰ درصد و سال دوم و سوم ۳۰ درصد اجرایی شود تا بعد از سه سال، ۹۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلان عملیاتی و محقق شود.

نیکزاد گفت: بعد از آنکه مجلس مالیات بر ارزش افزوده را از ۹ درصد به ۱۰ درصد افزایش داد، مردم در حوزه‌های انتخابیه به ما گفتند که چرا این کار انجام دادید که تنها دلیل مجلس برای این کار آن بود که موضوع قانون متناسب حقوق بازنشستگان حل شود.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس‌جمهور نیز در اولین اظهار نظر خود در این زمینه اعلام کرد که اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ۵۰ هزار میلیارد تومان پول می‌خواهد که دولت فقط ۲۰ هزار میلیارد تومان پول دارد؛ این در حالی است که اینگونه نبود و مجلس اعتبارات لازم برای اجرای این قانون را پیش‌بینی کرد.

وی با بیان اینکه مجلس منابع لازم برای اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در سال آینده را هم تأمین می‌کند، گفت: همچنین مجلس ۴۰ هزار میلیارد تومان برای اجرای قانون رتبه‌بندی فرهنگیان اعتبار در نظر گرفت اما فرهنگیان نه تنها خوشحال نشدند، بلکه ناراحت شدند، چرا که این قانون را دولت بد اجرا کرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید قانون متناسب حقوق بازنشستگان با شاغلین را به درستی اجرا کند. اگر دولت منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را در جای دیگری هزینه کند، مجلس از ابزار اعمال ماده ۲۳۴ استفاده می‌کند تا پرونده به قوه قضائیه برود. پس خواهش من از دولت این است که این قانون را اجرا کرده و منابع متناسب‌سازی را صرف همین کار کند.

نیکزاد اظهار کرد: در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ نیز مجلس شورای اسلامی حتماً برای اجرای ۴۰ درصد به علاوه ۳۰ درصد سال دوم متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان، منابع لازم را در نظر خواهد گرفت.

نباید ممکلت را علاف یک نفر کنیم

نیکزاد در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه الان نظر مجلس این است که حضور ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس جمهور تخلف است، گفت: دولت «لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس» را به مجلس ارائه داد تا مجلس نظر دهد که کسانی که همسر و فرزندانشان تابعیت خارج از کشور دارند می‌توانند مسئولیت بگیرند یا خیر که مجلس اصلاً اجازه نداد این موضوع باز شود و یک فوریت آن را رد کرد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر دولت واقعاً اعتقاد داشت که کارشان در این زمینه قانونی است، باید راهشان را ادامه می‌دادند این در حالی است که خودشان از مجلس نظر خواستند و مجلس نظر منفی به یک فوریت این لایحه داد.

نیکزاد افزود: ما به عنوان قانونگذار باید نظارت بر اجرای صحیح قانون داشته باشیم و الان بنده صرف نظر از اشخاص صحبت می‌کنم و ما با هیچ شخصی کاری نداریم، بلکه طبق قانون کسانی که همسر و فرزندانشان تابعیت کشور خارجی را داشته باشند اگر می‌خواهند به رئیس جمهور کمک کنند، باید خودشان از این پست کنار بروند، اما ذهن و فکر و ایده و کار آنان از کشور خارج نمی‌شود و می‌توانند یک جای دیگر بنشینند و به دولت کمک کنند.

نیکزاد در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه پس انتصاب ظریف در این پست غیرقانونی است، پاسخ داد: اگر غیرقانونی نبود، پس چرا دولت لایحه به مجلس داد؟ خود دولت هم این موضوع را می‌دانست و به همین دلیل لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را به مجلس ارائه داد و اگر دولت باور داشت که انتصاب ظریف در دولت قانونی است، این لایحه را به مجلس ارسال نمی‌کرد.

نیکزاد اعلام کرد: ما باید دست به دست هم دهیم و برای سعادت کشور تلاش و برای نابودی دشمنان کار کنیم، نه اینکه کل کشور و مملکت را علاف یک نفر کنیم. اگر انتصاب آن یک نفر در دولت قانونی است، استناد قانونی آن را ارائه دهند اما دولت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص مجلس را ارائه داد که مجلس با یک فوریت آن مخالفت کرد.

شهید رئیسی هیچ‌گاه با مجلس لج نکرد

وی متذکر شد: خدا آیت‌الله رئیسی را رحمت کند، وی زمانی که رئیس جمهور بود به ما گفت فاطمی امین را نیندازید و استیضاح نکنید، اما مجلس این کار را کرد و سوال این است که زمانی که مجلس فاطمی امین را از وزارت صمت استیضاح و برکنار کرد، آیا رئیسی با مجلس لج کرد؟ خیر. رئیسی حتی فاطمی‌امین را به عنوان معاون اقتصادی خود نگذاشت.

نیکزاد بیان کرد: بنده شهادت می‌دهم که خیلی جاها آیت‌الله رئیسی کارهایی می‌خواست انجام دهد و زمانی که قانون جلوی او را می‌گرفت، آن کار را انجام نمی‌داد و می‌گفت که فلانی دوستی و رفاقت ما سر جای خودش، اما به آن فرد مسئولیت نمی‌داد. زمانی که فاطمی امین استیضاح شد دیگر از دولت کنار گذاشته شد، اما اینگونه نبود که به کل کنار برود و بالاخره اگر ایده و نظری داشت به دولت می‌داد.

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: متعجبم که خود دولت از ما یک مطلبی را می‌پرسد و مجلس هم مخالفت می‌کند و بعد باز هم می‌گویند که می‌شود یا نمی‌شود؛ این کار درست نیست.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات