به گزارش بصیرت؛ رشد اقتصاد کشورها در دنیای امروز از محل سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصاد میگذرد با تاکید بر رشد صنایع مهم. کارشناس و تحلیلگر اقتصادی در گفتگوی پیش رو با بصیرت به اهمیت باز کردن فضا برای سرمایهگذاری در صنایع مهم کشور پرداخته است.
رحمان سعادت اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت با اشاره به این موضوع که راهکار رشد اقتصاد کشور توسعه و رشد صنعت است گفت: توسعه و رشد صنایع از جمله موضوعاتی است که مورد توجه همه کشورها بخصوص کشورهای توسعه یافته و قدرتمند جهانی قرار دارد با توجه به اینکه صنعت مقوله پیچیدهای است و رشد آن در ابعاد مختلف منجر به رشد سایر مشاغل حتی کسب و کارهای خرد میگردد پس از بسیاری جهات رشد صنعت حائز اهمیت است.
وی در این باره گفت: به دلیل تحریمها متاسفانه در یک دهه گذشته نرخ سرمایهگذاری در صنعت کشور نزدیک به صفر بوده یعنی میزان سرمایهگذاری با میزان استهلاک برابر بوده است. این رقمها بیانگر آن است که بنگاهها نتوانسته اند آنگونه که باید و شاید توسعه بیابند.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی افزود: با توجه به اینکه دولتها به دلیل کسری بودجه سرمایه لازم برای سرمایهگذاری در بخش صنعت را نداشته و ندارند و طی سالهای گذشته بخش اعظم تمرکز آنها بر تامین بودجه جاری و تامین نیازهای اولیه مردم و پرداخت حقوق و دستمزد بوده لذا قادر به حمایتهای مالی از بخش صنعت نبوده اند.
رحمان سعادت استاد اقتصاد گفت: لازم به ذکر است اصولا در تمام دنیا دولتها در امر سرمایهگذاری در صنعت خود اقدامی انجام نمیدهند، بلکه راه برای سرمایهگذاری بخش خصوصی واقعی در اقتصاد باز میشود.
وی در این باره گفت: برای اینکه صنعت کشور رشد کند باید به سراغ راهکارهای مختلف رفت از ایجاد جذابیت در سرمایهگذاری در بخش صنعت کشور تا باز کردن مسیر پیش روی سرمایهگذاری خارجی، اگر این موارد محقق شود با بهبود ساز و کارهای روابط با کشورهای مختلف منطقهای شاهد ورود کالاهای واسطهای به کشور با سهولت بیشتری خواهیم بود.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: با توجه به اینکه رشد صنایع میتواند زمینه ساز رشد اقتصادی کشور باشد باید به سمت صنعتیتر شدن کشور و باز کردن مسیر سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در صنایع مختلف و ارز آور باشیم. در این صورت است که شاخصهای مرتبط با صنعت ارتقاء مییابند و همزمان با رشد اشتغالزایی در کشور شاهد ورود تکنولوژیهای نوین به کشور خواهیم بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان و استاد اقتصاد گفت: یکی از تفاوتها یا مزایای سرمایهگذاری خارجی نسبت به سرمایهگذاری داخلی این است که در سرمایهگذاری خارجی در کنار انتقال سرمایه ومنابع مالی به کشور تکنولوژی نیز وارد میشود. ورود تکنولوژیهای روز به کشورو استفاده از آن در صنایع ما موضوع بسیار مهمی است.
وی در این باره یادآور شد: متاسفانه طی سالهای اخیر صنعت ما به لحاظ برخورداری از تکنولوژیهای نوین با دنیا فاصله گرفته است این مسائل سبب شده مشکلات صنعت نسبت به قبل بزرگتر شود. با توجه به اینکه کسب و کارهای کوچک مشکلات صنایع بزرگ را ندارند پس موضوع ورود تکنولوژیهای روز دنیا برای صنایع بزرگ اولویت است.
کارشناس و تحلیلگر اقتصادی گفت: به این دلیل بر روی افزایش سرمایهگذاری در صنایع تاکید میشود چرا که امروز بخش قابل توجهی از صنایع متوسط و بزرگ مشکل تامین مالی و سرمایه در گردش دارند تا قادر به خرید مواد اولیه مورد نیاز خود باشند.
عضو هیئت علمی دانشگاه سمنان در خصوص عدم حمایت نظام بانکی کشور از صنایع نیز گفت: براساس گفتههای آقای همتی متاسفانه نظام بانکی حمایتهای جدی مالی از صنایع به عمل نمیآورد چرا که بانکها بنگاه داری میکنند یا بنگاههای اقماری خود را به صورت بده بستان مورد حمایت مالی قرار میدهند. وقتی بانکها از صنایعی که تحت نظر آنها نیستند حمایت نمیکنند موضوع توجه به سرمایهگذاری بخش خصوصی داخلی و خارجی در اقتصاد بیش از پیش برجسته میشود.
وی در پایان گفتگو تصریح نمود: امیدواریم دولت سیاست گذاریهای لازم برای جلب توجه سرمایهگذاران را در دستور کار قرار دهد، ناظر بر اهمیت سرمایهگذاری در بخش صنعت و تاثیری که رشد صنعتی کشور بر اقتصاد و رفاه مردم ایجاد میکند.