دهه مبارک فجر، ایام به ثمر رسیدن مجاهدتها و جانفشانیهای مردان و زنان آزاده ایران سرافراز و کلید گشاینده درهای فتح و پیروزی به روی ملت بزرگ ایران است.
رهبر حکیم انقلاب در مراسم دانشآموختگی دانشگاههای افسری(18مهر1402) مسئله شکست صهیونیستها را متذکر شدند؛ اما نکته جدید آن بود که فرمودند: «این شکست غیرقابلترمیم است. » اگر دقیقتر، فنیتر و علمیتر توضیح دهیم، این برمیگردد به زمانی که رژیم صهیونیستی از سوی «داوید بن گوریون» پایهگذاری شد. وی یک دکترین نظامی برای این رژیم تعریف و طراحی کرد که تا روز ۱۵ مهر اصول این دکترین کماکان برقرار بود. این اصول چهار رکن یا اصل داشت که بن گوریون پایهگذاری کرد و نظریه تمام رؤسای ستاد ارتش یا وزرای جنگی که تابع شرایط و ضوابط دکترین جدیدی ارائه میدادند، بر این چهار رکن استوار بود و بر اساس این چهار رکن، خوانشی راهبردی از شرایط و اقتضائات زمانه به آن ضمیمه و راهبرد جدیدتری تعریف میشد. این چهاراصل عبارتند از: اصل اول بازدارندگی، به این معنا که رژیم باید ازنظر نظامی چنان قدرتی داشته باشد که دشمنان او حتی جرئت فکر کردن به اینکه این رژیم را تهدید کنند به خود راه ندهند و این یعنی اصل تفوق نظامی بر دشمنان. اصل دوم، هشدار بود؛ به این معنا که اسرائیل به دلیل اینکه دچار فقدان عمق راهبردی بوده و مساحتش بسیار محدود و جغرافیایش طول و عرض بسیار محدودی داشته و عمق استراتژیک ندارد، برای جبران این خلأ باید اشراف برتری اطلاعاتی داشته باشد تا اگر کشورهای دیگر اراده کردند به اسرائیل حمله کنند قبل از اینکه بخواهند این تصمیم را محقق کنند، با پیشدستی اطلاعاتی، آمادگیهای لازم را کسب کرده باشد. اصل سوم انتقال منطقه نبرد به قلمرو دشمن بود. اصل چهارم دفاع از شهروندان در مقابل حملات هوایی، موشکی و امثالهم بود. تمام جنگهای اعراب و اسرائیل بر اساس این دکترین پیش رفت؛ مثلاً بر اساس اصل اول که بازدارندگی است و اصل سوم شاهد این بودیم که صهیونیستها از راهبرد عملیاتی حملات برقآساـ شیوه جنگ ارتش آلمان نازی در جنگ جهانی دومـ بهره میبرد که مبتنی بر سه اصل بود: 1ـ توانمندی فوقالعاده در آتشباریـ چه بهصورت توپخانه، چه بهصورت نیروی هوایی ـ روی نیروهای دشمن و همزمان پیشروی سریع و برقآسا از سوی نیروهای پیاده و زرهی. در اینجا ستون فقرات عملیات برقآسا را نیروهای زرهی تشکیل میدادند که در جنگ ۱۹۶۷، ۱۹۷۳ و اشغال لبنان در 1982 این راهبرد پیاده شد، راهبردی ثابت در رژیم صهیونیستی بود. اتفاقی که در این طوفان سهمگین رخ داد، این بود که هر چهار اصل دکترین نظامی اسرائیل که میراث بن گوریون بود، دود شد و به هوا رفت و دیگر خبری از بازدارندگی به معنای آن برتری نیست و نه خبری از هشدار بود، نه خبری از انتقال نبرد به سرزمین یا قلمرو دشمن و نه خبری از دفاع از شهروندان در مقابل دشمن بود. روز نابودی دکترین نظامی و دفاعی اسرائیلیها بود که البته چندان دفاعی هم نبود و ماهیتاً تهاجمی بود و عملاً نابود شد.
به همراه این اتفاق شاهد فروپاشی ساختارهای عینی و ذهنی نظامی و امنیتی و دکترین نظامی اسرائیل بودیم و هیمنه و تصوری که صهیونیستها از ارتش و نیروهای اطلاعاتی و امنیتیشان ساخته بودند، فروپاشید. بر اساس آخرین نظرسنجی سالانه مؤسسه مطالعات امنیت ملی، سال ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ محبوبترین نهادها در اسرائیل ارتش و دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی بودند؛ اما امروز پرسشی که در میان صهیونیستها فراگیر و در رسانهها بازتاب پیداکرده، این است که مقامات نظامی و امنیتی ما کجا بودند که چنین بلای عظیمی بر سر ما نازل شد؟ به قول نتانیاهو در گفتوگو با بایدن، این بزرگترین بلایی بود که بر سر اسرائیلیها بعد از هولوکاست آمد.
بر این موارد اضافه کنید وعده صادق 1 و 2 که باعث شد چند میلیون صهیونیست بارها و بارها به پناهگاهها فرارکرده و خسارت زیادی به زیرساختهای نظامی و امنیتی رژیم وارد شود.
منبع: پرسمان سیاسی ثامن شماره 1