صفحه نخست >>  عمومی >> نبض تحلیل
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۴۸  ، 
کد خبر : ۳۷۱۹۴۶

در برابر دشمن غیرقابل اعتماد

پایگاه بصیرت / عزیر غضنفری
رهبر معظم انقلاب اسلامی در چند سخنرانی اخیر، با اشاره به بدعهدی دشمنان، بر موضوع مراقبت و صیانت از منافع ملی در عرصه سیاست خارجی تأکید کرده‌اند؛ اما آنچه نقش اصلی و تعیین‌کننده در تحقق منافع ملی ایفا می‌کند، ایجاد جبهه فراگیر داخلی در عرصه داخلی و پرهیز از دوقطبی‌سازی است. تکثر و تنوع سلایق و گرایش‌های سیاسی در ذات فرهنگ سیاسی جامعه ایرانی وجود دارد. رهبر حکیم انقلاب اسلامی در آذر ۱۴۰۲ فرمودند که در این‌گونه مواقع راهکار آن است که بر اصول محکم بایستیم و در حیطه سلایق اغماض به خرج دهیم. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار با بسیجیان در همان تاریخ توصیه‌ کردند که باید از دوقطبی‎سازی جامعه پرهیز کرد. در این باره نخست باید بکوشیم ببینیم مشکل اساسی در این باره چیست؟ مسئله اساسی در شکل‌گیری گرایش‌های ضد انسجام ملی، صفر و صدی دیدن قضایا و عملکرد عناصر سیاسی است. در اینجا گویی قانون «همه یا هیچ» حکمفرماست؛ یعنی اگر عناصر سیاسی «همه» سلایق و خصلت‌های سیاسی یکدیگر را ندارند، گویی «هیچ» محدوده و عقاید مشترکی با يکديگر ندارند. گاه توجه نمی‌شود که بین صفر و صد اعداد و نقاط دیگری نیز هست. اینکه نیروهای سیاسی که همفکر و هم سلیقه ما نیستند، پس دقیقاً در نقطه مقابل ما هستند، پدیده‌ای مخاطره‌آمیز است. مشکلات سیاسی و اجتماعی ناشی از آن نیز دقیقاً از همین جا آغاز می‌شود؛ چرا که به فرمایش رهبر حکیم انقلاب اسلامی ایجاد دو قطبی‌های کاذب، بی‌فایده و البته پرضرر است.
سئله اساسی در شکل‌گیری گرایش‌های ضد انسجام ملی، صفر و صدی دیدن قضایا و عملکرد عناصر سیاسی است. در اینجا گویی قانون «همه یا هیچ» حکمفرماست؛ یعنی اگر عناصر سیاسی «همه» سلایق و خصلت‌های سیاسی یکدیگر را ندارند، گویی «هیچ» محدوده و عقاید مشترکی با يکديگر ندارند. گاه توجه نمی‌شود که بین صفر و صد اعداد و نقاط دیگری نیز هست.
پیامدهای تفرقه و دوقطبی‌سازی در جامعه آن است که اخلاق عمومی را زایل می‌کند؛ خشم و نفرت در جامعه می‌پراکند؛ انسجام اجتماعی را دچار مشکل می‌کند؛ چهره و شخصیت جهانی نظام را مخدوش کرده و راه توطئه‌گری دشمنان را در مقطع حساس کنونی هموار می‌کند. رهبر فرزانه انقلاب اسلامی درباره توجه به انسجام داخلی در ۲۱ دی‌ماه 1388 فرمودند: «من این را بارها گفته‌ام؛ اثبات و نفی ما نسبت به اشخاص،ناشی است از جمع‌بندی‌ای که ما نسبت به این آدم یا نسبت به این دولت یا نسبت به این جریان داریم. این به معنای این نیست که هیچ نقطه منفی‌ای در این جايی که ما داریم تأییدش می‌کنیم، نیست؛ خوب، چرا، نقطه منفی هم هست؛ منتها من وقتی مقایسه می‌کنم بین آن نقطه منفی و آن نقاط مثبت، می‌بینم که آن نقاط مثبت ترجیح پیدا می‌کند. خوب، نتیجه جمع‌بندی می‌شود این. به نظر من باید این‌جوری عمل کرد.» بر اساس این فرمایش رهبری معظم انقلاب اسلامی در این صورت است که می‌توان راه تحقق جبهه‌ فراگیر داخلی در این شرایط حساس داخلی و منطقه‌ای را محقق کرد.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات