صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۱  ، 
کد خبر : ۳۷۲۱۵۸

نشریه اخبار و تحلیل‌ها 17 بهمن 1403

دهه پر نور و سرور فجر انقلاب اسلامی مبارک باد امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) : دهه‌ی فجر، دهه‌ی فجر و طلوع انقلاب است. به همین خاطر، بزرگداشت آن بایستی با اهمیت انجام بگیرد... دهه‌ی فجر، در حقیقت مقطع رهایی ملت ایران و آن بخشی از تاریخ ماست که گذشته را از آینده جدا کرده است. 11/10/1369
حرف روز
  لبخند تلخ

در بحبوحه تبادل اسرای فلسطینی و صهیونی پس از آتشبس میان فلسطین و رژیم‌ صهیونی، تصاویر و فیلمها و گزارشهای منتشر شده از وضعیت جسمانی و روحی ـ روانی این اسیران در دو طرف میدان نکات تأملبرانگیزی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره خواهد شد.

1ـ چنانکه مشهود است گروه حماس در روند تبادل اسرا به‌طور معمول تلاش می‌کند با رعایت اصول انسانی و اخلاقی، رفتار مناسبی با اسرای صهیونیست داشته باشد. اسرای صهیونی در زمان آزادی با لباس‌های تمیز و در وضعیت جسمانی بسیار مناسب ظاهر شدند و خبری از اذیت و آزار ادعایی صهیونیستها علیه آنها نبود. این رویکرد نشان‌دهنده احترام حماس به اصول انسانی فارغ از انزجار و نفرت تاریخی خود از رژیم غاصب صهیونی و تفاوت فاحش آن با رفتار جنایتکارانه رژیم صهیونی است.

2ـ رژه اقتدار و صحنهگردانی پیروزی جبهه مقاومت در خیابانهای منتهی به محل تبادل اسرا از سوی بخشی از اعضای حماس که همراه با لباس رزم مخصوص و اسلحههای پیشرفته صهیونیستی به غنیمت گرفته شده انجام شد، نشان داد حماس زنده است و مقاومت، آن گونه که پروپاگاندای رسانهای صهیونیستی ادعا می‌کرد از بین رفته است، نه تنها از بین نرفته است؛ بلکه ناقور پیروزی بر ناقوس مینوازد.

3ـ انتخاب محل‌های تبادل اسرای صهیونی و فلسطینی از سوی حماس همراه با هوشمندی کامل صورت گرفته است. از جلوی خانه شهید سنوار تا مرکز غزه، اطراف جبالیا و غیره، همگی نشاندهنده کنترل و حاکمیت کامل حماس بر غزه بعد از مقاومت جانانه 471 روزه است.

4ـ در مقابل، رفتار رژیم صهیونی با اسرای فلسطینی به شدت غیرانسانی و ظالمانه است. گزارش‌ها نشان می‌دهند، بسیاری از اسرای فلسطینی پس از آزادی، نشانه‌های واضحی از شکنجه و آزار در طول دوران اسارت با خود به یادگار دارند. برای نمونه، «عبدالرحمان حسان وشاح»، یکی از اسرای فلسطینی در مصاحبه با خبرگزاری «آناتولی» گفته است، او با ۱۱۵ کیلوگرم وزن وارد زندان شده و پس از آزادی تنها 55 کیلوگرم وزن داشته است؛ چراکه اسرای فلسطینی به‌طور مداوم در معرض گرسنگی، بیماری و شکنجه قرار دارند. در نمونهای دیگر به گفته «بها عویسات»، دیگر اسیر فلسطینی، آنها به صورت روزانه تحت شدیدترین توهین‌ها و آزارها قرار داشته‌اند. این شرایط در تضاد کامل با وضعیت اسرای صهیونیستی است که حتی هدایایی نیز در زمان آزادی دریافت کردند. شادی و لبخند تلخ دختر ارتشی صهیونیستی بازداشت شده در زمان تبادل اسرا، قاب تصویری شد که برای همیشه تاریخ، صهیونیستها را شرمنده فلسطینیان خواهد کرد. (رامین نصیری)

گزارش روز 

مراقب فاندبگیران باشید!

«فاند» در لغت به معنای پولی است که تهیه می‌شود تا در جهت هدف خاصی خرج شود. اواخر هفته گذشته بود که «دونالد ترامپ» از تصمیمش برای توقف فاندهای چند میلیون دلاری به کشورهای مختلف خبر داد. این تصمیم دولت جدید آمریکا که شامل پول توجیبی نهادها و چهره‌های ضد ایرانی هم می‌شود، تن مزدورانی را که سال‌هاست با فاند کاخ سفید و کنگره آمریکا، تحرکات ضد ایرانی انجام می‌دهند، لرزاند؛ اما چرا دولت ترامپ چنین تصمیمی گرفته است؟

آمریکا به این نتیجه رسیده است که فاندها در جهت هدف مشخص شده خرج نمی‌شوند؛ تنها در یک نمونه «لادن برومند» از بنیان‌گذاران «مرکز عبدالرحمن برومند»، تا پایان ۲۰۲۳ حدود ۱۶ میلیون دلار از بودجه دولتی آمریکا دریافت کرده است، اما داستان جایی جالب‌تر می‌شود که او در سال ۲۰۱۷ شرکتی خصوصی به نام SADA ۱ LLC در واشنگتن دی‌سی ثبت کرده است؛ شرکتی که هفت سال است فعال است، اما هیچ ردّپای آنلاین، وبگاه یا اطلاعاتی درباره فعالیتش وجود ندارد؛ تا مشخص شود اپوزیسیونی که از درد و رنج مردم ایران نردبان ترقی می‌سازد، حالا در سکوت کامل، در حال مدیریت یک شرکت خصوصی است که حتی سایه‌ای از شفافیت ندارد.

نکته‌ای که در این میان نباید از آن غافل شد، پاسخ به این پرسش است که  هدف این فاندبگیران چیست که «روبیو» وزیر خارجه آمریکا صراحتاً می‌گوید: «فاندها را قطع کردیم چون خوب کارشان را انجام نمی‌دادند.» شاید بهتر باشد برای پی‌بردن به هدف خاصی که مد‌نظر دولت آمریکاست، قدری به فعالیت بنیاد ملی برای دموکراسی (NED)بپردازیم. دهه ۶۰ میلادی و بعد از براندازی در شیلی، وقتی هزینه‌های هنگفت سیاه برای تغییر رژیم در شیلی آشکار شد، کنگره آمریکا عصبانی شد که چرا دولت بدون اجازه، چنین هزینه‌هایی را انجام داده است. بعد از این اتفاق، آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند بنیاد «نِد» را تأسیس کنند. اولین رئیس این بنیاد، در سخنرانی افتتاحیه تصریح کرد، بنیاد نِد تأسیس شده است تا همان کارهایی را که قبلاً سازمان سیا انجام می‌داد و دیگر مجاز به انجام آن نیست، بر عهده بگیرد. حالا همان چیزی که سناتور روبیو می‌گوید، دقیقاً در راستای همین سیاست است. در واقع، این بنیاد قلکی برای مزدوران آمریکا در سراسر جهان است. مزدورانی که اکنون تهدید شده‎اند که اگر کارشان را که همان مداخله و تلاش‎های براندازانه در کشورهای مختلف، به ویژه کشورها در غرب آسیا و ایران است، به درستی انجام ندهند، بودجه‎شان قطع خواهد شد؛ از این رو باید گفت بیچاره آن افرادی که این فاندبگیران را به عنوان مرجع خبری خود می پذیرند؛ چرا که نقشه‌های شومی برای‎شان کشیده شده است. (محمد حکیمی)

خبر ویژه

 ادعای مضحک پناهگاه تروریست‌ها!

دولت سوئد به تازگی مدعی جاسوسی ایران از این کشور از طریق مسجد شیعیان در استکهلم شده و به همین بهانه واهی «محسن حکیم الهی» مدیر مرکز اسلامی امام علی(ع) در این شهر را بازداشت کرده است! وزیر امور اجتماعی این کشور هم در پستی که در شبکه ایکس منتشر کرده، با اتهام‌زنی به جمهوری اسلامی ایران مرکز اسلامی امام علی(ع) را جاسوس‌خانه خوانده و مدعی شده است، ایران فعالیت‌های تهدیدآمیزی علیه شهروندان سوئدی داشته است. در همین زمینه، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان ضمن رد ادعاهای بی‌اساس سوئد، با احضار سفیر این کشور مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران را نسبت به بازداشت شهروند کشورمان اعلام کرده است. اتهام‌زنی و ادعای مضحک سوئد علیه ایران در حالی است که این کشور در طول سال‌های گذشته به بهشت و پناهگاه تروریست‌ها شهرت پیدا کرده است؛ تروریست‌هایی که با حمایت و همکاری این کشور به جنایات و اقدامات گوناگونی علیه مردم کشورمان دست زده‌اند!

  اخبار

هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا نداریم!

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس در تشریح جلسه این کمیسیون گفت: «این جلسه از ظهر تا عصر به مدت بیش از ۴ ساعت در کمیسیون برگزار شد.» «ابراهیم رضایی» افزود: «وزیر امور خارجه کشورمان توضیحاتی در ارتباط با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و موضوع مذاکره با غرب و آمریکا داد و گفت همه کسانی که حرف از مذاکره با آمریکا می‌زنند، روی هوا حرف می‌زنند، چنین چیزی در دستورکار وزارت خارجه و دولت نیست و هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد، این نظر دولت، نظر وزارت خارجه و نظر کارشناسی ماست.» وی  اظهار کرد: «وزیر امور خارجه درباره شایعه ملاقات آقای ایروانی با ایلان ماسک گفت که ملاقات آقای ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک ۱۰۰ درصد دروغ است و فضاسازی بوده و آقای ایروانی چنین مأموریتی نداشته و چنین ملاقاتی اساساً انجام نگرفته است.

قانون انتصاب در مشاغل حساس تغییر می‌کند!

«علی بابایی کارنامی» رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: «دولت در لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس، بندی را آورده است که تابعیت فرزندان به عنوان شرط به‎کارگیری افراد در مشاغل حساس استثنا شود.» به موازات بررسی این موضوع در مجلس، آقای خرازی رئیس شورای راهبردی روابط خارجی نیز نامه‌ای را به رهبر معظم انقلاب نوشته‌اند و دغدغه‌هایی را از منظر نوع نگاه نسبت به تابعیت قهری و غیرقهری مطرح کرده‌اند. در همین راستا نیز دستوراتی از سوی دفتر رهبر معظم انقلاب به رئیس مجلس داده‌ شده است که باید تدابیر لازم در این زمینه با در نظر گرفتن نامه آقای خرازی اتخاذ شود. در حال حاضر، این موضوع در کمیته اداری و استخدامی کمیسیون اجتماعی در حال بررسی است و نظر نهایی کمیسیون نهایتاً تا یکشنبه دو هفته آینده اعلام خواهد شد.

هشت سال زمان برای بازگشت به نقطه صفر!

اظهار نظر «ایال زامیر» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونی درباره آمارهای جدید از تلفات ارتش این رژیم، از زمان عملیات طوفان‌الاقصی، تا پایان سال گذشته میلادی، سؤال‌های بسیاری را در میان کارشناسان به راه انداخته است. شبکه ۱۲ رژیم صهیونی گزارشی منتشر و در آن به اظهارات زامیر اشاره کرد که گفته بود در سال ۲۰۲۴، پنج هزار و 942 خانواده اسرائیلی جدید به «لیست خانواده‌های داغ‌دار» اضافه شده است. «عزام ابوالعدس» در این باره گفت: «کارشناس مسائل اسرائیل می‌گوید که تعبیر لیست خانوادههای داغدار، در ادبیات ارتش اسرائیل، نشانگر تعداد خانواده‌هایی است که یکی از افراد نظامی خود را در جریان جنگ از دست داده است.» تحلیلگران نظامی بر این باور هستند که ارتش اسرائیل برای بازگشت به وضعیت سابق خود نیازمند هشت سال زمان است تا بتواند فرماندهان و افسران را که از دست داده است، جایگزین کند. به همین دلیل بر تشکیل ارتش بزرگ تأکید دارند.

مدیریت دقیقاً همین است!

اظهارات اخیر «علی دایی» درباره ساخت ورزشگاه در عراق، سوریه و لبنان واکنش‌های بسیاری را در رسانه‌ها و فضای مجازی برانگیخت تا جایی که وزیر ورزش هم مجبور به پاسخ شد. حالا روزنامه اصلاح‌طلب «سازندگی» در پاسخ به اظهارات دایی، ورود شرکت‌های ایرانی در کشورهای همسایه و اجرای پروژه‌های زیرساختی را در جهت توسعه دانسته است. این روزنامه نوشت: «در مورد چیستی مدیریت باید گفت که اتفاقاً مدیریت این است که کاری کنیم، شرکت‌های ایرانی در عراق، لبنان، سوریه و سایر کشورها استادیوم درست کنند. مدیریت درست، یعنی گسترش حضور ایرانیان به منظور مشارکت‌های بین‌الملل. آمریکایی‌ها پس از جنگ دوم جهانی با ارائه طرح مارشال توانستند کشورهای غربی را به متحدین خود در مقابل شوروی و کمونیست‌ها تبدیل کنند.» کانال ایتای «جهان نیوز» این روزنامه سپس به شرط آمریکا برای بازسازی کشورهای اروپایی پس از جنگ جهانی اشاره کرده و نوشته است: «یکی از دلایل رشد و توسعه آمریکا پس از جنگ جهانی دوم دست برتر دولت آمریکا در بازسازی کشورهای تخریب شده از جنگ دوم جهانی بود.»

 

اخبار کوتاه

  ترامپ یک فرمان اجرایی را امضا کرد که «فشار حداکثری» علیه ایران را بازمی‌گرداند. او هنگام امضای یک سند ریاست‌جمهوری در خصوص ایران گفت، این یادداشت «خیلی سخت‌گیرانه» است و امیدوار است مجبور نشود از آن استفاده کند. یک مقام آمریکایی پیشتر در این باره گفته بود: «دستور ترامپ درباره ایران وزیر خزانه‌داری آمریکا را موظف می‌کند که «فشار اقتصادی حداکثری» را  علیه کسانی که تحریم‌های موجود را  نقض می‌کنند، اعمال کند.»

تیم انتقالی ترامپ به برخی افراد اطلاع داده بود که او قصد دارد به عربستان سعودی برود تا تضمین‌هایی دریافت کند که اگر فشار بر ایران را افزایش دهد، عربستان نفت بیشتری تولید خواهد کرد. این در حالی است که عربستان سعودی به مقامات سابق آمریکایی اعلام کرده که مایل به افزایش عرضه جهانی نفت نیست. برخی از این مقامات سابق، این پیام را به تیم ترامپ منتقل کرده‌اند. تیم ترامپ برآورد کرده است که تحریم‌های جدید علیه ایران می‌تواند صادرات این کشور را ۵۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار بشکه در روز کاهش دهد.

«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تبادل تجاری چین و برزیل با ارزهای محلی و استفاده‌نکردن از دلار، تأکید کرد، افزایش این روند موجب می‌شود که واشنگتن دیگر قادر نباشد کشورها را تحریم کند.

«محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی از هدف‌گذاری تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در ایران خبر داد و گفت: «در سایر بخش‌ها نیز در حال ظرفیت‌سازی هستیم.»

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت سرپرست افغانستان، در یک نشست خبری اعلام کرد، پایگاه هوایی بگرام که یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی در افغانستان به شمار می‎آید، به‌طور کامل در اختیار دولت افغانستان قرار دارد. وی تصریح کرد، هیچ توافقی برای واگذاری این پایگاه به چین یا آمریکا وجود ندارد و این موضوع به هیچ‌وجه صحت ندارد. وی این اظهارات را «یک خیال» خواند و تأکید کرد، چنین اقدامی از سوی آمریکا امکان‌پذیر نیست.

«سردار سرلشکر غلامعلی رشید» فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیاء(ص) گفت: «دشمن غدار می‌خواهد با تضعیف اراده ما، به‌زعم باطل، به پیروزی بدون جنگ دست یابد؛ ما نیروهای مسلح جمهوری اسلامی باید با نمایش اراده به‌کارگیری قدرت، هزینه اشتباه در محاسبه دشمن را آشکار کنیم و با آمادگی رزمی کامل آماده‌ایم محاسبات دشمن را تغییر دهیم و با تحمیل هزینه بر دشمن، او را به بازدارندگی برسانیم.»

«مسعود پزشکیان» رئیس جمهور با تأکید بر تفویض اختیار به استانداران در راستای بهبود حکمرانی، با بیان اینکه اگر استانداران نیز اختیارات لازم را به فرمانداران تفویض کنند، مدیریت مصرف انرژی، از سوی مدیران محلی موثرتر انجام خواهد شد، گفت: «با کمک و همیاری مردم، می‌توان تهدیدهای ناشی از ناترازی و کمبود انرژی را به فرصتی برای اصلاح الگوی مصرف در کشور تبدیل کرد.»

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات