صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۲۳:۲۸  ، 
کد خبر : ۳۷۲۵۷۰
آیا جنگ غزه دوباره آغاز می شود؟

شاخ و شانه های اسرائیلی به پشتوانه ترامپ

تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه با هزاران شهید و زخمی و آواره و ویرانی همراه بود تجاوزی که با توافق آتش بس به ۱۵ ماه تجاوز ناجوانمردانه این رژیم کودک کش پایان داد و با آزادی اسرای اسرائیلی از سوی حماس در مقابل آزادی زندانیان فلسطینی توسط رژیم صهیونسیتی وارد دور تازه ای شد. اما اکنون احتمال از سرگیری جنگ غزه و شکنندگی توافق آتش بس با توجه به بد عهدی های رژیم صهیونیستی و عدم رعایت مفاد توافق نامه بسیار بالا گرفته است.
پایگاه بصیرت / ملیحه زرین‌پور

آیا جنگ غزه دوباره آغاز می شود؟

تجاوز وحشیانه رژیم صهیونیستی به غزه با هزاران شهید و زخمی و آواره و ویرانی همراه بود تجاوزی که با توافق آتش بس به 16ماه تجاوز ناجوانمردانه این رژیم کودک کش پایان داد و با آزادی اسرای اسرائیلی از سوی حماس در مقابل آزادی زندانیان فلسطینی توسط رژیم صهیونسیتی وارد دور تازه ای شد. اما اکنون احتمال از سرگیری جنگ غزه و شکنندگی توافق آتش بس با توجه به بد عهدی های رژیم صهیونیستی و عدم رعایت مفاد توافق نامه بسیار بالا گرفته است.
در حالیکه مصر و قاهره در حال تلاش برای حفظ این توافق هستند اسراییل به پشتوانه دولت ترامپ در حال شاخ و شانه کشیدن برای حماس است که اسرایش را تحت فشار غیر مفاد توافق آزاد کند وگرنه دوباره جنگ را آغاز می کند.

وقتی اسرائیل نیروهایش را فراخواند

این احتمال وقتی قوت بیشتری می یابد که خبرها حاکی از فراخوانی نیروهای ذخیره رژیم صهیونیستی توسط ارتش این دولت متخاصم دارد.
رژیم صهیونسیتی که در ۴۲روز گذشته با توافق آتش بس وارد مرحله تازه ای از درگیری ها شده بود، سعی داشت زیر لوای آن هر چند با بدعهدی به اهداف خود دست یابد. 
اما حماس هفته گذشته اعلام کرد به دلیل نقض توافق آتش بس و عدم پایبندی رژیم صهیونسیتی ‏به مفاد آن طی سه هفته گذشته تحویل اسرای اسرئیلی که قرار بود در روز شنبه هفته آینده انجام شود، تا اطلاع ‏ثانوی و تا زمان پایبندی اشغالگران به توافق و جبران تعهدات معوقه هفته‌های گذشته به تعویق خواهد افتاد؛ ‏حماس با این حال بر پایبندی خود به توافق آتش‌بس مشروط به اینکه رژیم صهیونیستی نیز به آن پایبند باشد، ‏تاکید کرده است. 

بد عهدی های ادامه دار رژیم صهیونیستی 

عنوان می شود بدعهدی های رژیم صهیونسیتی مهمترین عامل در نقض توافق و احتمال از سرگیری جنگ غزه خواهد بود.  تأخیر در بازگشت آوارگان به شمال غزه، حملات ‏هوایی و تیراندازی به مردم و کشتار شمار زیادی از آن‌ها در مناطق مختلف نوار غزه، ممانعت از ورود ‏تجهیزات ضروری برای اسکان، از جمله چادرها، خانه‌های پیش‌ساخته، سوخت و تجهیزات امدادی و تأخیر ‏در ورود داروها و مواد مورد نیاز برای ترمیم بیمارستان‌ها و بخش‌های بهداشتی  از جمله مهمترین موارد نقض توافق و بدعهدی های رژیم صهیونیستی است که سبب نقض توافق و احتمال ازسرگیری جنگ در غزه میشود.

تاریخ تکرار میشود؟

تاریخ نشان داده رژیم صهیونیستی همانند هم‌پیمانش آمریکا هیچگاه به تعهداتش پایبند نبوده و سابقه طولانی  در بدعهدی و نقض توافقات داشته است. 
این رژیم به طور مکرر در طول تاریخ، توافق‌های آتش‌بس با گروه‌های فلسطینی را نقض کرده است. این نقض‌ها به شکل‌های مختلفی صورت گرفته و می گیرد. از حملات هوایی و زمینی به مواضع فلسطینی‌ها گرفته تا محاصره‌ سختگیرانه‌ غزه و جلوگیری از رسیدن کمک‌های بشردوستانه. این اقدامات، نه تنها اعتماد گروه‌های فلسطینی را به رژیم صهیونیستی از بین می‌برد، بلکه به عنوان عاملی کلیدی در افزایش احتمال از سرگیری جنگ عمل می‌کند.  در بسیاری از موارد، پس از اعلام آتش‌بس، این رژیم به حملات محدود یا گسترده خود ادامه داده و به بهانه‌های مختلف، به نقض توافق‌ها پرداخته است. این اقدامات، نشانگر عدم اراده‌ی رژیم صهیونیستی برای برقراری صلح پایدار و به رسمیت شناختن حقوق فلسطینی‌ها است. 

پیامدهای آینده

پیامدهای وخیم عدم رعایت مفاد توافق‌های آتش‌بس، علاوه بر بدعهدی‌های رژیم صهیونیستی، می‌تواند از سوی گروه‌های فلسطینی نیز اتفاق بیافتد. با این حال، عملکرد رژیم صهیونیستی در این زمینه بسیار برجسته‌تر بوده و عموما عامل اصلی در نقض توافق‌ها محسوب می‌شود. وقتی یک طرف توافق به طور مستمر مفاد آن را نقض می کند، اعتماد طرف دیگر نیز از بین رفته و احتمال واکنش نظامی افزایش می‌یابد. این چرخه‌ی معیوب از بدعهدی‌ها و واکنش‌ها، می تواند به یک جنگ جدید منجر شود.
جامعه بین المللی در جلوگیری از نقض آتش‌بس‌ها و تامین حقوق مردم غزه تا حد زیادی ناکام بوده است. سکوت و بی‌تفاوتی در برابر بدعهدی‌های رژیم صهیونیستی، به این رژیم این پیام را می دهد که می تواند بدون هزینه به نقض توافق‌ها ادامه دهد. این مسئله به نوبه‌ خود، احتمال از سرگیری جنگ را بیشتر می‌کند. قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل نیز اغلب به دلیل وتوی آمریکا به نتیجه نمی‌رسند و در عمل بی‌اثر هستند. 
 وضعیت داخلی غزه نیز بر احتمال از سرگیری جنگ تأثیرگذار است. فقر، بیکاری، کمبود منابع و نارضایتی عمومی  حمایت روز افزون از گروه‌های مقاومت و افزایش احتمال اقدامات نظامی بیانجامد.

احتمال از سرگیری جنگ در غزه بسیار بالا است. بدعهدی‌های مکرر رژیم صهیونیستی، محاصره‌ غزه، عدم رعایت مفاد توافق‌ها و کوتاهی جامعه بین‌المللی، همگی عوامل مهمی در این زمینه هستند. در غیاب یک راهکار سیاسی منصفانه و پایدار که حقوق مردم فلسطین را به رسمیت بشناسد و به پایان دادن محاصره‌ غزه بیانجامد، احتمال درگیری‌های نظامی آینده در غزه واقعیتی تلخ و اجتناب‌ناپذیر به نظر می‌رسد. 
حماس با اعلام تعویق آزادی اسرا این پیام را اسرائیل می فرستد که اگر قرار است این رژیم ‏به جنگ برگردد آزادی اسرا هم انجام نخواهد نشد.‏

خط و نشان های اسرائیلی

وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بدون توجه به عدم پایبندی تل‌آویو به مفاد توافق با مقاومت فلسطین، تهدید کرد که اگر  حماس اسرای اسرائیلی را آزاد نکند، این رژیم جنگ در غزه را از سر می‌گیرد.
پیش از این «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم گفته بود: اگر حماس اسیران ما را تا ظهر شنبه آزاد نکند، آتش‌بس متوقف خواهد شد و به نحوی شدید به جنگ باز می‌گردیم. ما از موضع دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و دیدگاه تحول‌گرای او در مورد غزه استقبال کردیم.
به نظر می رسد برای پایان دادن به نقص حقوق فلسطینیان در غزه نیاز اقدامات به موقع جهانی و گروه های حقوق بشری بین‌المللی وجود دارد چرا که رژیم صهیونیستی با بهانه طرح ترامپ به دنبال کوچاندن فلسطینی ها تحت فشار جنگ است و قطعا جنگ را دوباره آغاز خواهد کرد.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات