صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۳:۰۵  ، 
کد خبر : ۳۷۲۶۴۹

غریب‌آبادی: ترور ۲۳ هزار انسان بی‌گناه، نشانه‌ای از قربانی بودن ایران در برابر تروریسم است

دبیر سابق ستاد حقوق بشر گفت: ٢٣ هزار انسان بی گناه در ایران توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند و تلاش کردیم نشان دهیم که ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است.

مراسم تودیع و معارفه کاظم غریب‌آبادی و قاضی سراج صبح امروز یکشنبه ٢٨ بهمن ماه ١۴٠٣ با حضور معاون اول قوه قضائیه، سخنگوی قوه قضائیه، دادستان تهران، رئیس سازمان بازرسی و وزیر دادگستری در محل ستاد حقوق بشر برگزار شد.

غریب آبادی گفت: ستاد حقوق بشر یک نهاد فراحقوقی است، هم در داخل و هم در خارج از کشور در حوزه ستاد حقوق بشر ظرفیت بسیار بزرگی برای جمهور اسلامی ایران است و ما تلاشمان این بود که هر سه قوه را در داخل و در خارج طراحی کنیم. این محوریت برای دستگاه‌های بیرونی نیز انجام شد.

وی ادامه داد: چند اقدام مهم را در دستورکار قرار دادیم در حوزه حقوق بشر سیاست فعالانه در پیش داشتیم. اقدامات بسیار خوبی در داخل کشور انجام شده است و ما این دستاوردها را در عرصه بین المللی تبیین کردیم. شرح وظایف ستاد حقوق بشر صرفاً در حوزه بین الملل نیست. این ستاد از ظرفیت‌های بزرگی برخوردار است.

غریب آبادی افزود: اقدامات بسیار زیادی در زمینه حقوقی و مستندسازی و افشای جنایاتی چون ترور و تهدید داشتیم. ٢٣ هزار انسان بی گناه در ایران توسط تروریست‌ها به شهادت رسیده‌اند و تلاش کردیم نشان دهیم که ایران یکی از بزرگترین قربانیان تروریسم است، پرونده‌هایی همچون منافقین در حوزه مبارزه با تروریسم پرونده تشکیل شد و قوه قضائیه نیز به خوبی در این خصوص عمل کرد. در حوزه مقابله با تحریم‌ها نیز اقدامات بین المللی بسیار خوبی را انجام دادیم.

غریب آبادی تعاملات بین‌المللی قوه قضائیه را یکی از دستاوردهای شاخص این دوره دانست و افزود: در ۴۰ ماه گذشته، تعاملات بین‌المللی قوه قضائیه ۴ تا ۵ برابر بیش از ۴ دهه گذشته بوده است. تعداد هیئت‌های اعزامی و پذیرایی‌شده، یادداشت‌های تفاهم امضا شده و برنامه‌های مشترک اجرا شده در این مدت، بی‌سابقه بوده است.

غریب‌آبادی با قدردانی از تیم معاونت بین‌الملل و ستاد حقوق بشر گفت: مجموعه ما با کمتر از ۸۰ نفر نیرو، از جمله ۳۰ نیروی محتوایی متخصص و کارآمد، این دستاوردها را رقم زد. من از جناب آقای سراج برای پذیرش این مسئولیت مهم سپاسگزارم و برای‌ایشان آرزوی موفقیت دارم.

وی گفت: هم وطن خود در ایتالیا را که گرفتار شده بود با کمک معاونت بین‌الملل قوه قضائی و بقیه دستگاه‌ها آزاد کردیم، همچنین دانشجویی داشتیم در آذربایجان که با استفاده از ظرفیت‌های خودمان آزادش کردیم؛ از این موارد بسیار زیاد داشتیم و هموطنان بی‌گناه خود که در کشورهای دیگر زندانی بودند را آزاد کردیم.

وی گفت: حامی هموطنان خودمان شدیم بدون اینکه کاری داشته باشیم که آئین و دین و مذهب و جنسیت و فکر سیاسی آن‌ها چیست.

غریب‌آبادی ساختار ستاد حقوق بشر را یکی از نقاط قوت آن دانست و افزود: ستاد حقوق بشر از ظرفیت بی‌نظیری برخوردار است؛ چرا که اعضای آن از هر سه قوه در بالاترین سطوح حضور دارند. رئیس قوه قضائیه ریاست ستاد را بر عهده دارد و مقاماتی همچون رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل، رئیس سازمان زندان‌ها، ۵ وزیر، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل فراجا، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس کمیسیون قضائی مجلس و معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز عضو این ستاد هستند. این ترکیب، ظرفیت عظیمی برای پیشبرد اهداف حقوق بشری کشور فراهم کرده است.

دبیر پیشین ستاد حقوق بشر ایران با اشاره به اقدامات این ستاد در حوزه فلسطین، اظهار کرد: پس از حوادث اخیر در فلسطین، تمرکز ویژه‌ای بر مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی، پیگیری حقوقی این جنایات در مجامع بین‌المللی و افشای آن‌ها داشتیم. همچنین، در زمینه تحریم‌ها نیز اقدامات متعددی صورت گرفت تا نشان دهیم که ناقضان واقعی حقوق بشر، همان‌هایی هستند که با تحریم‌های ظالمانه، حقوق مردم ایران را نقض کرده‌اند.

وی به دعوت گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران و اقامت ۱۱ روزه وی در تهران اشاره کرد و آن را فرصتی برای نمایش تأثیر تحریم‌ها بر حقوق بشر مردم ایران دانست و گفت: این گزارشگر توانست گزارشی مستند و مناسب تهیه کند که نشان می‌دهد چگونه تحریم‌ها حقوق مردم ایران را نقض کرده‌اند. ما از هر فرصت در سازمان‌های بین‌المللی برای برجسته‌سازی این موضوع استفاده کردیم و پرونده‌های متعددی برای حمایت از قربانیان تحریم در قوه قضائیه تشکیل دادیم.

وی ادامه داد: انتصاب آقای سراج را به عنوان دبیر ستاد حقوق بشر تبریک عرض می‌کنم قول می‌دهیم از هر گونه کمک توسط وزارت خارجه دریغ نکنیم.

گفتنی است؛ ناصر سراج پیش از این معاون سیاسی رئیس قوه قضائیه بوده است و مسئولیت‌های مختلف قضائی از جمله دادستان نظامی تهران، مشاور ریاست قوه قضائیه، ریاست سازمان بازرسی کل کشور، عضو معاون دیوان عالی، معاون سیاسی- امنیتی دادستان کل کشور، معاون دادگستری و سرپرست محاکم کیفری و دادسرای جنایی تهران را داشته است

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات