حدود سه هفته از آغاز دور جدید حملات جنگندههای آمریکایی به یمن میگذرد.
جالب این که این سری از حملات در زمان رییس جمهوری رخ داده که در شعارهای انتخاباتیاش از درگیریهای نظامی ایالات متحده در خارج از این کشور انتقاد کرده و قول داده بود دیگر پای آمریکا را به جنگهای بیهوده باز نکند.
حملات نظامی ارتش آمریکا در این مدت هدفهای غیرنظامی را نیز در بر گرفته و دهها نفر از غیرنظامیان یمنی را شهید کرده است.
در حالی که ترامپ ادعا میکند این حملات نتیجهبخش بوده و توانسته حوثیها را از اقدامات نظامی در دریای سرخ باز دارد،، اما تحلیلگران نظر دیگری دارند.
سی ان ان به تازگی اذعان کرد با این که هزینه کل عملیات ارتش آمریکا علیه حوثیها در کمتر از سه هفته نزدیک به یک میلیارد دلار بوده، اما این حملات تاکنون تأثیر محدودی در نابودی تواناییهای این گروه داشته است.
مایکل نایتز، یکی از اعضای ارشد موسسه واشنگتن، میگوید این حملات تا کنون نه توانسته عزم و قدرت حوثیها برای تولید هواپیماهای بدون سرنشین را از بین ببرد و نه مانع موثری در حمل و نقل محمولههای تامین از طریق دریا (ی سرخ) و عمان بوده است.
نایتز آشکارا تصریح کرد: بنابراین (کار با) حوثیها آسان نیست.
احمد نگی، تحلیلگر ارشد یمن در گروه بینالمللی بحران (International Crisis Group)، میگوید که اسرائیل و قدرتهای غربی درک عمیقی از حوثیها ندارند. وی افزود: ایالات متحده اشتباه میکند که حملات هوایی میتواند حوثیها را وادار به عقبنشینی کند. این رویکرد در دولت بایدن شکست خورد و بعید است در دولت ترامپ موفق شود.
یکی دیگر از کارشناسان حوزه یمن الیزابت کندال تاکید کرد: حوثیها دهها هزار بار در دهههای گذشته بمباران شدند، اما (این حملات) هیچ گاه باعث ناامیدی آنها نشد.
این تحلیلگر سیاسی پایان کارزار آمریکا در یمن را زیر سوال برده و آن را نمایشی میداند. وی در این باره تصریح کرد: آدم فکر میکند که این بمبارانها عمدتاً نمایشی است و میخواهد بگوید بیایید به جهان نشان دهیم که ما این کار را انجام خواهیم داد، فقط، چون میتوانیم.