بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۹ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۶:۵۱  ، 
کد خبر : ۳۷۴۵۹۰

استقبال کرملین از مذاکرات آتی ایران و آمریکا

سخنگوی کرملین گفت: روسیه از تماس‌های برنامه‌ریزی‌ شده بین آمریکا و ایران در عمان در راستای کاهش تنش‌ها در موضوع برنامه هسته‌ای حمایت می‌کند و خواهان حل و فصل دیپلماتیک مسائل است.

به گزارش خبرگزاری تاس، دیمیتری پسکوف روز سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در پاسخ به این پرسش که آیا مسکو از آغاز روند مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند، گفت: البته، ما بارها گفته ایم که طرفدار حل مشکل پرونده هسته ای ایران از طریق اقدامات سیاسی و دیپلماتیک هستیم. اگر مذاکرات در این راستا انجام شود، قطعاً از آن استقبال می‌کنیم. 
سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه ادامه داد: ما می دانیم که تماس های مستقیم و غیرمستقیم خاصی در عمان برنامه ریزی شده است و البته از این امر فقط می توان استقبال کرد، زیرا می تواند به تنش زدایی منجر شود.

 پیش از این، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان بامداد سه‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: گفت وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا در سطح مقامات عالی روز شنبه ( ۲۳ فروردین ) در عمان آغاز می‌شود. عراقچی افزود: این، یک فرصت و نیز یک آزمون است. توپ در زمین آمریکاست.
ساعاتی قبل، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در  دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید ادعا کرد: «ما در حال گفتگوهای مستقیم با ایران هستیم. ما روز شنبه نشست بسیار بزرگی خواهیم داشت. همه موافق هستند که انجام یک توافق بر انجام امور بدیهی ارجحیت دارد و بدیهی است. امری نیست که من بخواهم از آن استفاده کنم. "ما وارد مرحله بسیار خطرناکی شده ایم.»

دستور کار نشست دوم استانبول میان روسیه و آمریکا
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسشی درباره سخنان اخیر وزیر امور خارجه روسیه درباره دور جدید مذاکرات با واشنگتن گفت: موضوع نشست آتی با ایالات متحده آمریکا در استانبول از طریق وزارت امور خارجه این کشور دنبال می‌شود؛ از این رو، انتظار ارائه اطلاعات در این زمینه از سوی همکارانمان در این وزارتخانه را باید داشته باشیم. 
پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره چشم‌انداز مذاکرات روسیه و آمریکا درباره کنترل تسلیحات موسوم به استارت ۴ نیز گفت: برای دستیابی به دورنمای آغاز احتمالی چنین مذاکرات پیچیده ای در آینده، هم مسکو و هم واشنگتن اکنون تلاش های قابل توجهی را برای عادی سازی روابط دوجانبه که در سال های گذشته در دوره دولت قبلی آمریکا (به ریاست جو بایدن) آسیب های وحشتناکی به آن وارد شده است، انجام می دهند. وی تصریح کرد: اعتماد متقابل بین دو کشور برای آغاز چنین مذاکراتی هنوز احیا نشده است. 
سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه تأکید کرد: وقتی صحبت از کنترل تسلیحات با ایالات متحده می شود، نمی توان از زرادخانه های هسته ای دیگر کشورها چشم‌پوشی کرد: ما فقط می توانیم همه مسائل مرتبط با موضوع در جهان را به عنوان یک مجموعه کلی مورد بحث قرار دهیم.

پیش از این، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که مسکو و واشنگتن در حال تدارک نشست جدیدی برای از بین بردن عوامل تحریک‌کننده در روابط دوجانبه و عادی‌سازی تماس‌ها هستند. وی توضیح داد: قبلاً یک جلسه در استانبول برگزار شده است و اکنون جلسه دوم در حال آماده شدن است.
از ۲۴ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ تاکنون، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا دو نوبت تماس تلفنی با یکدیگر داشته‌اند و سه دور مذاکرات مستقیم میان نمایندگان دو کشور برگزار شده است.
در دومین تماس تلفنی پوتین و ترامپ، رئیس‌جمهور روسیه از ایده همتای آمریکایی خود برای توقف ۳۰ روزه حمله به تأسیسات انرژی استقبال کرد. با این وجود، وزارت دفاع روسیه در گزارش‌های متعددی اعلام کرد:‌ با وجود اعلام عمومی (ولودیمیر) زلنسکی (رئیس‌جمهور اوکراین) مبنی بر پذیرش توافقات روسیه و آمریکا در تاریخ ۲۴ مارس (چهارم فروردین ۱۴۰۴) در ریاض به منظور توقف حملات به تأسیسات انرژی غیرنظامی، اوکراین به حملات خود علیه زیرساخت‌های انرژی فدراسیون روسیه ادامه داده است.
عالی‌ترین سطح مذاکرات نمایندگان روسیه - آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ۳۰ بهمن‌ماه در ریاض برگزار شد که طیف وسیعی از مسائل شامل حل و فصل مسائل دوجانبه، توقف درگیری اوکراین و همچنین موضوعاتی مانند مسائل هسته‌ای ایران را در بر گرفت.
نهم اسفندماه ۱۴۰۳ نمایندگان روسیه و آمریکا به مدت ۶ ساعت و نیم در استانبول ترکیه درباره گام‌های مشترک برای تأمین مالی سفارتخانه‌ها توافق و درباره بازگرداندن اموال روسیه و از سرگیری پروازهای مستقیم بین شهرهای دو کشور گفت‌وگو کردند.
چهارم فروردین ۱۴۰۴ نیز نمایندگان مسکو و واشنگتن باری دیگر در ریاض درباره جزئیات حل و فصل مناقشه اوکراین از جمله از سر گیری ابتکار دریای سیاه گفت‌وگو کردند. به گفته مذاکره‌کننده روسیه، طرفین در این مذاکرات درباره چین و ایران صحبتی نکردند.

تماسی با توکیو درباره معاهده صلح برقرار نیست
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت:‌ ژاپن تمایل خود را برای دستیابی به یک معاهده صلح با روسیه اعلام می‌کند اما در واقعیت به «همه گام‌های غیردوستانه و خصمانه» علیه مسکو پیوسته است. از این رو، تماسی در این زمینه وجود ندارد. 
وی تصریح کرد: در این شرایط به سختی می‌توان درباره امکان مذاکره مسکو و توکیو درباره معاهده صلح صحبت کرد. 

درباره وضعیت منطقه بلگورود روسیه
پسکوف در پاسخ به پرسشی درباره سخنان زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین درباره حضور نیروهای این کشور در منطقه بلگورود روسیه نیز گفت: کرملین در مورد وضعیت میدان نبرد اظهار نظری نمی کند.
وی تصریح کرد:این پرسش مستقیماً به جزئیات عملیات نظامی مربوط می شود و بنابراین چنین سوالاتی باید در وزارت دفاع ما پاسخ داده شود.

منبع: ایرنا
برچسب ها: روسیه ، آمریکا ، مذاکرات ، بصیرت
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات