امیر دریادار حبیب الله سیاری روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ در حاشیه بیست و ششمین سالگرد مراسم بزرگداشت شهادت سپهبد صیاد شیرازی که در مسجد امام خمینی (ره) ستادکل برگزار شد، اظهار داشت: ابعاد شخصیتی شهید صیاد شیرازی بسیار گسترده و پیچیده است. اگر بخواهم در یک جمله بگویم که شهید صیاد را چگونه میشناسم، ممکن نیست اما میتوان گفت که او یک الگو است.
وی با اشاره به اینکه این الگو دارای ابعاد، مؤلفهها و شاخصهایی است که باید به تمامی آنها پرداخته شود، افزود: در زمان پیروزی انقلاب، هنگامی که شهید صیادی به عنوان سروان در مرکز آموزش خدمت میکرد، نقش بسزایی در این پیروزی داشت و این یک بعد از شخصیت وی است که اگر باز شود، مطالب بسیار زیادی را در بر خواهد گرفت.
دریادار سیاری گفت: اگر به ناآرامیهایی که عناصر ضد انقلاب پس از پیروزی انقلاب در گوشه و کنار کشور به وجود آوردند، نگاه کنیم، متوجه خواهیم شد که شهید صیاد یکی از نخستین افرادی بود که در صحنه حضور پیدا و چگونه با عناصر منافق مقابله کرد. او توانست امنیت و آسایش را برای مردم در آن مناطق به ارمغان آورد که این خود یک بعد دیگر از شخصیت اوست.
وی گفت: علاوه بر این، میتوان به نقش شهید صیاد در دوران دفاع مقدس اشاره کرد. مسئولیتهایی که او در این زمان بر عهده داشت، جایگاه ویژهای دارد. نحوه فرماندهی و مدیریت او به ویژه در عملیاتهایی مانند فتحالمبین و بیتالمقدس، قابل ذکر و بحث و گفت وگو است.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: نقش شهید صیاد شیرازی در ایجاد اتحاد میان نیروها نیز بسیار حائز اهمیت است. او نخستین کسی بود که به این کار دامن زد، زیرا اتحاد و انسجام رمز پیروزی ما در دوران دفاع مقدس بود. شهید صیاد با دلیرمندی و شجاعت، بار این مسئولیت را بر دوش کشید.
وی ادامه داد: زمانی که شهید صیاد به شهادت رسید، فردی که بر تابوت او بوسه میزدند، معنای عمیق و گستردهای از معنویت را به همراه داشتند. به این نکات باید توجه ویژهای داشت.
دریادار سیاری افزود: اگر ویژگیهای شخصیت شهید صیاد را در ابعاد مختلف تبیین کنیم و در قالب کتابی برای نسل فعلی و آینده ارائه دهیم، آیندگان میتوانند از این الگو بهرهبرداری لازم را داشته باشند و بدانند که چنین شخصیتهایی در کشور ما وجود داشتهاند که توانستهاند از انقلاب و تمامیت ارضی کشور دفاع کنند.