در حالی که آمریکا طی بیش از یک سال عملیات نظامی در دریای سرخ علیه یمن میلیاردها دلار هزینه کرده، اما به اذعان رسانههای آمریکایی و مقامهای پنتاگون، این حملات دستاورد ملموسی نداشته و با سرعتی نگرانکننده ذخایر تسلیحاتی ارتش آمریکا را تحلیل میبرد.۳ میلیارد دلار هزینه؛ بدون نتیجه مشخصروزنامه آمریکایی «کانسِروِتیو» در یک گزارش تحلیلی اقتصادی نوشت آمریکا تاکنون بیش از ۳ میلیارد دلار در عملیات دریایی علیه نیروهای یمنی هزینه کرده است. تنها یک میلیارد دلار از این رقم مربوط به هزینههای موشکی و عملیاتهای هوایی در دور جدید حملات به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور کنونی آمریکاست.با وجود این هزینه سنگین، ارتش آمریکا در مهار توان موشکی و پهپادی نیروهای مسلح یمن ناکام بوده و مقامهای پنتاگون در جلسات محرمانه با کنگره اذعان کردهاند که هیچ موفقیتی در نابودی زرادخانه گسترده موشکها و پهپادهای یمنی حاصل نشده است.
به گفته یکی از مقامهای دفاعی آمریکا که اطلاعاتش به کنگره منتقل شده، نیروی دریایی و فرماندهی آمریکا در اقیانوسهای هند و آرام به شدت نگران سرعت مصرف مهمات هستند. تنها در ۱۵ ماه گذشته، نیروی دریایی آمریکا نزدیک به ۴۰۰ موشک در دریای سرخ شلیک کرده که شامل ۱۲۰ موشک استاندارد-۲، ۸۰ موشک استاندارد-۶، ۲۰ موشک استاندارد-۳ و دهها گلوله توپ سنگین بوده است.افزون بر این، ارتش آمریکا از زمان آغاز حملات یمن به کشتیهای مرتبط با اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، دهها موشک تهاجمی از جمله توماهوک، AGM-154 و AGM-158 را نیز استفاده کرده که هزینه هرکدام از آنها بین ۲۸۲ هزار تا ۱۲ میلیون دلار متغیر است.
هزینه هر موشک از ۲ تا ۱۲ میلیون دلار؛ کاهش ذخایر موشکی و فشار بر بودجه آمریکا
بر اساس گزارش بنیاد هریتیج، ارتش آمریکا تا ماه اوت ۲۰۲۴ حدود ۱۲۵ موشک توماهوک علیه یمن شلیک کرده که بیش از ۳ درصد از کل ذخیره این نوع موشک را تشکیل میدهد. همچنین تاکنون بیش از ۱۵۵ موشک استاندارد شلیک شده که بسته به مدل، هر کدام بین ۲ تا ۱۲ میلیون دلار قیمت دارند و بخش قابل توجهی از ذخیره فعال آمریکا را مصرف کردهاند.کارشناسان هشدار میدهند ذخایر موشکی آمریکا در حال تحلیل رفتن است، بهویژه آنکه سرعت تولید جدید پایینتر از سرعت مصرف فعلی است. به گزارش نیویورکتایمز، ارتش آمریکا اکنون با بحرانی مواجه است که طی آن، نرخ مصرف تسلیحات در دریای سرخ از هر جنگی پس از جنگ جهانی دوم بیشتر بوده است.در واکنش به ناکامیهای پیاپی در مقابله با یمنیها، وزارت دفاع آمریکا ناو هواپیمابر «یواساس کارل وینسون» از کلاس نیمیتز را به منطقه اعزام کرده تا به ناو «یواساس ترومن» ملحق شود. همچنین شش بمبافکن رادارگریز B-2، معادل ۳۰ درصد از کل ناوگان بمبافکنهای مخفیکار آمریکا، در اقیانوس هند مستقر شدهاند. با این حال، به گفته تحلیلگران، نتیجهای جز افزایش هزینههای نظامی و فشار بیشتر بر بودجه دفاعی آمریکا به همراه نداشته است.
در پایان این گزارش آمده است، منتقدان میگویند سیاست نظامی آمریکا در قبال یمن، بهویژه در دوران جدید ریاستجمهوری ترامپ، نهتنها فاقد اثربخشی راهبردی بوده، بلکه با مصرف بیرویه ذخایر ارزشمند نظامی و هزینههای چند میلیارد دلاری، تهدیدی مستقیم برای آمادگی نظامی و امنیت ملی آمریکا به شمار میرود. ارتش آمریکا اکنون با یک پرسش مهم مواجه است: تا کی میتوان این حجم از منابع را صرف جنگی کرد که نتیجهای جز بنبست به همراه نداشته است؟