آمریکا در حالی در بوغ و کرنا کردنهای رسانهای بر آن است تا خود را پیرو دیپلماسی معرفی نماید و مسائلی همچون مذاکره با روسیه بر سر اوکراین، مذاکره هستهای و لغو تحریمها با ایران، مذاکره با کشورها بر سر اعمال تعرفهها و.... را نشانه این رویکرد ادعایی معرفی مینماید که رفتار آن در قبال یمن ماهیت واقعی آنها را نشان میدهد. گزارش ها نشان میدهد که در ماههای اخیر آمریکا روزانه دهها مرتبه این کشور را بمباران کرده است که محور آنرا نیز استانهای صعده، صنعاء، الحدیده، مأرب و عمران تشکیل میدهد. این رویکرد جنایتکارانه چنان است که حتی به قبرستانها نیز رحم نکرده است چنانکه دو قبرستان «ماجِل الدِّمّة» در منطقه «الصافیه» و «النجیمات» در منطقه السبعین نیز بمباران شدند. در میان این تجاوزگری آمریکا، یکی از مهمترین و وحشیانهترین حملات هدف قرار دادن بندر راس عیسی بوده است. چنانکه «عبدالله الأمیر» وزیر نفت و معادن دولت یمن گفته است بندر رأس عیسی یک تأسیسات غیرنظامی و خدماتی برای ملت یمن است و دشمن آمریکایی به طور عمدی برای آزار و اذیت شهروندان، این بندر را تخریب کرد. گزارش ها نشان میدهد که این منطقه تامین کننده سوخت و کالاهای اساسی برای مردم یمن بوده و عملا هیچ مولفه نظامی برای آن وجود نداشته است.
جنایت علیه بشریت
آمریکا در حالی بر آن بوده تا با ادعاهایی مبنی بر هدف قرار دادن مراکز تامین سوخت و نیازهای نظامی و پشتیبانی انصارالله به توجیه جنایت در راس عیسی بپردازد که واکنشهای جهانی دروغین بودن این ادعا را آشکار میسازد.
در همین راستا نهاد حقوق بشری دیدهبان یورو-مدیترانه با انتشار بیانیهای اعلام کرد که حمله هوایی ارتش آمریکا به بندر نفتی «رأس عیسی» در استان الحدیده یمن که منجر به شهادت و مجروحیت دهها غیرنظامی از جمله امدادگران شد، نگرانیهای جدی در خصوص ارتکاب تخلفات سنگین از قوانین بینالمللی بشردوستانه و حتی احتمال وقوع جنایت جنگی برانگیخته است. دیدهبان یورو-مدیترانه تاکید کرده است که ارتش آمریکا پیش از حمله هیچ هشدار یا اقدامی برای محافظت از غیرنظامیان و کاهش خسارات احتمالی انجام نداد، با وجود آنکه از ماهیت غیرنظامی بندر آگاه بود.طبق این بیانیه، نحوه اجرای حمله و استفاده از تسلیحات سنگین در یک تأسیسات غیرنظامی حساس، نشانهای از بیاعتنایی آشکار به اصل تمایز، تناسب و احتیاط در قوانین بینالمللی بشردوستانه تلقی شده و آمار بالای قربانیان گواهی بر این نگرانی است.دیدهبان یورو-مدیترانه همچنین بیانیه سنتکام را مصداقی از نادیده گرفتن صریح اصول بنیادین حقوق بینالملل دانست و تصریح کرد که حمله به یک تأسیسات غیرنظامی فاقد هرگونه تناسب با ادعای آمریکا درباره اهداف نظامی بوده است.این نهاد حقوق بشری هشدار داد که حمله به بندر «رأس عیسی» ممکن است نقض جدی حقوق بینالملل از جمله کنوانسیونهای ژنو ۱۹۴۹، پروتکل اول الحاقی ۱۹۷۷ و اساسنامه رم دادگاه کیفری بینالمللی ۱۹۹۸ و یک جنایت جنگی تلقی شود. در تمامی این اسناد، ممنوعیت کامل حمله به غیرنظامیان و تأسیسات غیرنظامی، و ضرورت اتخاذ همه تدابیر ممکن برای حفاظت از آنها تأکید شده است.همچنین دیدهبان یورو-مدیترانه اقدام نظامی آمریکا را مغایر با منشور سازمان ملل متحد ارزیابی کرد و یادآور شد که استفاده از زور در روابط بینالملل تنها در دو حالت مشروع است: دفاع مشروع در برابر حملهای مسلحانه یا با مجوز صریح شورای امنیت سازمان ملل؛ در حالی که هیچیک از این شرایط در حمله به بندر یمنی فراهم نبوده است. این واکنش در حالی صورت میگیرد که آمریکا برآن بوده تا با انحراف افکار عمومی به حاشیههایی همچون مذاکره آمریکا با روسیه و ایران و نیز تعرفهها توجهات را از یمن دور سازد حال آنکه ابعاد جنایات واشنگتن چنان است که عملا این طراحی ناکام مانده است.
اقتدار یمن از دریای سرخ تا سرزمینهای اشغالی
آمریکا در حالی با کشتار غیر نظامیان و زدن زیر ساختهای یمن به دنبال نمایش قدرت و نابودسازی مقاومت آن بوده است که شواهد امر از شکست این طراحی حکایت دارد.
هدف اصلی آمریکا، تضعیف توانمندیها و ساختار فرماندهی یمن و جلوگیری از حمایت آن از نیروهای مقاومت در غزه است، اما با این حال، ادامه عملیات نظامی واشنگتن علیه یمن حاکی از آن است که ترامپ در مقایسه با بایدن در این زمینه شکستخوردهتر بوده است. نگرانی دیگر آمریکاییها این است که اصل بنیادینی در جنگها وجود دارد و آن اینکه هر جا آتش تو برسد، تأثیر تو نیز خواهد رسید. موشکهای یمن اکنون میتوانند به اقیانوس هند، دریای سرخ، مدیترانه و حتی فراتر از آن برسند؛ بنابراین، تأثیرگذاری یمن بر منطقهای فراتر از یک میلیون کیلومتر مربع محرز است. این تاثیرگذاری از دریای سرخ تا سرزمینهای اشغالی است چنانکه براوردها حکایت از هزینه یک میلیارد دلاری آمریکا در برابر یمن حکایت دارد که ناکام بوده است.
سرنگونیهای مکرر پهپادهای آمریکایی نه تنها اعتبار این تسلیحات را زیر سؤال برده، بلکه هزینههای اقتصادی و نظامی فراوانی بر آمریکا تحمیل کرده است و اکنون یمن به بخشی جداییناپذیر از نبرد جهانی تبدیل شده است. با وجود اینکه یمن در حال دفاع از سرزمین خود و حمایت از فلسطین و لبنان است، اما اکنون نقش پیشرو و هدایتگر در نبرد جهانی علیه سلطه آمریکا دارد که توانسته معادلات منطقه را رقم زدند. در چارچوب همین نقش آفرینی اخیرا نیروهای مسلح یمن اعلام کردند که برای نخستین بار از زمان ورود ناو «وینسون» به دریای عرب،این ناو هدف حمله نیروهای یمنی قرار گرفته است. در همین حال جنبش انصارالله یمن خطاب به دشمن آمریکایی بعد از ارتکاب جنایت خونین در بندر رأس عیسی هشدار داد و از آمادگی برای ورود به بالاترین سطح از درگیریها خبر داد. دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن اضافه کرد: حملات آمریکا به دلیل حمایتهای یمن از ملت مظلوم فلسطین صورت میگیرد و قطعاً بی نتیجه خواهد بود. این حملات بی پاسخ نخواهد ماند و ما آمادهایم به بالاترین سطح از درگیری با دشمن آمریکایی منتقل شویم.
فرار با ادعاهای ساختگی
آمریکاییها که همچنان شکست در برابر یمن را تجربه میکنند این روزها برای توجیه رفتارهایشان به دروغهای جدید روی آوردهاند. از یک سو آنها برای توجیه ماندن در منطقه ادعای گسترش داعش در سومالی را مطرح و مدعی شدهاند که نیروهای یمنی در این کشور استقرار یافتهاند. ترامپ مدعی شده که اجازه نمیدهد تا یمنیها سومالی را پایگاه داعش کنند. از سوی دیگر آمریکا که دروغش درباره ایران و روسیه به رسوایی برایش مبدل شده بود، اکنون پای چین را در یمن باز کرده است. وزارت امور خارجه آمریکا مدعی شد که چین درخواستهای دولت واشنگتن مبنی بر توقف پشتیبانی از تصاویر ماهوارهای انصارالله یمن را که به ادعای واشنگتن برای هدف قرار دادن کشتیها در دریای سرخ استفاده میشود را رد کرده است. تمی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در گفت و گو با خبرنگاران مدعی شد که شرکت فناوری ماهواره چانگ گوانگ به طور مستقیم از حملات حوثیها علیه منافع آمریکا حمایت میکند.
ادعای آمریکا در باب نقش چین از یک سو اقدامی ناشیانه برای کم رنگ سازی ابعاد شکست آمریکا در برابر مقاومت یمن است و از سوی این طراحی بخشی از سیاست جهانی آمریکا علیه چین است که در قالب تعرفهها، اقدام در گرینلند و پاناما، تقویت نظامی کره جنوبی و ژاپن صورت میگیرد
این ادعا در حالی مطرح می شود که یمن با شجاعترین و ایمان ترین مردمانش برای دفاع از آرمانها و ارزشهای انسانی و اعتقادیشان نیاز به حمایت دیگری ندارند. ادعای آمریکا در باب نقش چین از یک سو اقدامی ناشیانه برای کم رنگ سازی ابعاد شکست آمریکا در برابر مقاومت یمن است و از سوی این طراحی بخشی از سیاست جهانی آمریکا علیه چین است که در قالب تعرفهها، اقدام در گرینلند و پاناما، تقویت نظامی کره جنوبی و ژاپن صورت میگیرد چنانکه همزمان نیز اوکراین مدعی حضور نیروهای چینی در ارتش روسیه شده است. با تمام این ادعاها آنچه جهانیان اذعان دارند آن است که آمریکا از یک سو نمی تواند جنایاتش در کشتار مردم یمن را توجیه نماید و از سوی دیگر نیز اقتدار و نقش آفرینی جهانی یمن با هیچ ادعا و اتهامی کم رنگ نخواهد شد و یمنیها بازیگرانی سرنوشتساز در معادلات منطقه و جهان خواهند بود.