سیاسی >>  سیاسی >> نبض سیاست
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۴  ، 
کد خبر : ۳۷۵۱۳۹
حسین کنعانی مقدم، در گفت و گو با بصیرت

انتخاب مدیران متخصص، متعهد وپاک دست زمینه‌ساز توسعه ایران است

مدیران کشور برای اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی که راهکار توسعه اقتصاد ایران است وبه سایر بخش ها از جمله اجرا و بسط عدالت اجتماعی نیز نگاه ویژه ای دارد باید آماده باشند.
پایگاه بصیرت / میلاد شکری
«حسین کنعانی مقدم»، کارشناس  در گفت‌و‌گو با «بصیرت» با اشاره به اینکه عوامل داخلی وخارجی برای باز کردن مسیر توسعه اقتصاد ایران که به توسعه اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی می‌انجامد باید در دستور کار دولت قرار بگیرند به این نکته اشاره کرد که نباید موانع پیش روی توسعه را جدی گرفت و آنها را چونان موانعی سخت و غیر قابل عبور از آنها تلقی کرد وی در این باره به ما گفت: در طول سال‌های گذشته بخصوص سال‌های اخیر اقتصاد ایران همواره از مسائل سیاسی و تحریم‌های بین المللی و مسائل سیاسی دنیا آسیب دیده است. متاسفانه دگرگونی‌هایی که در این حوزه‌ها ایجاد شده معیشت مردم را تحت الشعاع خود قرار داده و زمینه ساز نگرانی و ناراحتی مردم شده است برای این منظور یعنی عبور از اضطراب اقتصادی جامعه باید راهکار‌های درست مدیریت توسعه اقتصاد کشور که بخشی از آن سیاسی است و بخشی اقتصادی در دستور کار دست اندرکاران امر قرار داده شود.
وی در این باره خاطر نشان کرد: با اینکه همواره اعلام شده تحریم‌ها کارساز نیست، اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که دربرخی بخش‌ها تحریم‌ها تاثیر گذار است، زیرا موقتی نیست. در دنیای امروز به دلیل وجود ساز و کار‌های پیچیده حل برخی مسائل تجاری و اقتصادی تحت سایه تحریم‌ها سخت است، اما نباید یادمان برود درکنار ساز وکار‌های بین المللی تحریم که مانع بزرگی در برابر رشد و توسعه صنعتی ایران شده برخی خود تحریمی‌ها در داخل نیز ما را از رسیدن به اهداف بلند مدت و تصمیم گیری‌هایی که می‌تواند اقتصاد و جامعه را تکانه‌های اساسی دهد بازداشته است.
کنعانی مقدم تاکید کرد: برخی تصمیم گیری‌های پرهزینه‌ای که عواید اقتصادی کمی دارد. انتخاب‌های نابجای مدیران به دلیل سیاسی کاری کشور را از اهداف بلند مدت توسعه‌ای و دست یابی به اهدافی که در برنامه‌های توسعه‌ای ذکر شده بازداشته است. بی تردید برای اینکه شاهد توسعه کشور در بخش‌های مختلف باشیم باید از هر گونه تصمیم گیری هزینه داری که صرفه و مزیت بلند مدت و میان مدت اقتصادی واجتماعی ندارد یعنی حال مردم را خوب نمی‌کند و رفاه و توسعه را به کشور بازنمی گرداند دوری کنیم لذا چاره‌ای غیر از اینکه در ساختار‌های مدیریتی و مدیریت درست اقتصاد کشور تغییرات ساختاری ایجاد کنیم؛ نداریم.
وی در ادامه بحث تاکید کرد: مدیران کشور برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که راهکار توسعه اقتصاد ایران است وبه سایر بخش‌ها از جمله اجرا و بسط عدالت اجتماعی نیز نگاه ویژه‌ای دارد باید آماده باشند. باید از الگو‌های سنتی اقتصادی و صنعتی دور شویم، زیرا این الگو‌ها دیگر پاسخگوی نیاز جمعیت بالای مردم ایران نیست.
وی افزود: انتخاب مدیران متخصص، متعهد وپاک دست می‌تواند ما را در رسیدن به استراتژی انقلاب صنعتی در ایران باز کند. انتخاب مدیران متخصص در حوزه‌های مختلف منجر به تغییرات اساسی درساختار‌های اقتصادی و اجتماعی می‌شود و مانع از آن است که اقتصاد ایران، چون برخی دوره‌ها که متاسفانه آمار‌های مرتبط با فساد اقتصادی ثبت شده درگیر این مسائل شود و از بهره وری باز بماند.
کنعانی مقدم خاطر نشان کرد: برای عبور از شرایطی که منجر به بی اعتمادی مردم به مسوولین و فاصله گرفتن از توفیقات صنعتی و رفاهی می‌شود که دنیای امروز به دنبال آن است باید به سمت تدوین استراتژی صنعتی مقاوم برویم، استراتژی که ضمن ایستادگی در برابر فشار تحریم‌ها زمینه ساز ورود نخبگان و دلسوزان به مدیریت اقتصاد کشور و صنعتی شدن کشور باشد. در چنین شرایطی می‌توان اعلام کرد اقتصاد ایران به سمت توسعه پایدار حرکت می‌کند.
کارشناس و تحلیلگر سیاسی گفت: نظام نظارتی کشور برای توزیع عدالت در جامعه باید به روز شود. متاسفانه فقدان نظارت یا بی توجهی به امر بسیار مهم نظارت بر عملکرد مدیران در دستگاه‌های مختلف در طول دهه‌های گذشته زیان بار بوده و صدمات بیشماری به بدنه اقتصاد کشور وبه اعتماد اجتماعی وارد کرده است. بی تردید نیاز تغییرات عدیده‌ای در رویکرد‌ها و سیاست‌های مرتبط با نظارت هستیم، زیرا در این صورت است که می‌توانیم زمینه ساز توسعه صنعتی کشور و خروج از انزوایی شویم که اقتصاد ایران را گرفتار کرده است.
کنعانی مقدم بیان داشت: رویکرد‌های مدیران نباید گروهی و جناحی باشد، بلکه تمامی تصمیم گیری‌ها باید به اتکای ورود و همکاری مردم ایران برای افتادن در مسیر صنعتی شدن کشور باشد. رویکرد‌های مدیران در شرایط تحریم تا رفع تحریم‌ها باید ناظر بر خروج اقتصاد از فشار باشد حداقل در بخش فشار‌های داخلی که ناشی از سیاست گذاری‌های نادرست و تکرار تجربیات اشتباه مدیریتی است.
وی در این باره تاکید کرد: برای ایجاد رضایت درآحاد مختلف مردم شریف ایران باید برنامه راهبردی جامع و پایداری تدوین شود. ضمن اینکه برای تحقق این منظور همه ارکان دولت و حاکمیت باید همکاری جامعی با هم داشته باشند تا با استفاده از رویکرد‌های تاکتیکی و عملیاتی بتوانیم مردم را وارد صحنه‌های اقتصادی کنیم و از مزیت حضور سرمایه، خرد جمعی و استعداد‌های نوین و مدیران متعهد به سمت صنعتی شدنی برویم که عواید آن در اقتصاد کشور و به صورت مستقیم در رفاه خانوار‌های ایرانی خود را نشان دهد.
کارشناس و تحلیلگر سیاسی در پایان گفت‌و‌گو خاطر نشان کرد: در بحث موانع سرمایه‌گذاری خارجی و داخلی موانع اقتصادی و سیاسی باید برداشته شود، زیرا اقتصاد ایران تشنه سرمایه گذاری‌های کلانی است. در موضوع قوانین و مقررات و بخشنامه‌های دولت و امضا‌های طلایی باید تصمیم جدی گرفته شود تا از محدودیت‌ها و رانت‌هایی که به نفع عده‌ای ایجاد شده برای تامین منافع کل ملت ایران عبور شود، زیرا در صورتی که امضای طلایی وجود داشته باشد و رانتی در میان باشد سرمایه گذاران واقعی حاضر به سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد برای توسعه اقتصادی ایران نیستند بنابراین باید محدودیت‌ها برداشته شود و اقتصاد به دست مدیران صاحب خرد و ایده‌های نوین اداره شود تا شاهد اشتغالزایی و رفاه بیشتر مردم ایران باشیم.
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات