بین الملل >>  سیاست خارجی >> نبض بین الملل
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳  ، 
کد خبر : ۳۷۵۵۷۸
بصیرت ادعای وزیر دفاع آمریکا را بررسی می‌کند

از شکست در یمن تا ناکامی پشت میز مذاکره!

آمریکایی‌ها که در میز مذاکره نتوانسته‌اند از ایران امتیازی بگیرند و در جنگ یمن نیز ناکام بوده‌اند اکنون با تهدید و اتهام زنی به دنبال باج خواهی هستند تا شاید از میزان رسوایی شکست‌هایشان بکاهند.
پایگاه بصیرت / علی تتماج
در سخنانی که بیشتر به رجز خواهی از روی ضعف شباهت دارد تا نمایش قدرت، در آستانه دور چهارم مذاکرات واشنگتن و تهران، وزیر دفاع آمریکا هشدار داد ایران بابت حمایت از حوثی‌ها بهای سنگینی خواهد پرداخت. ترامپ پیش‌تر گفته بود «هر شلیکی از سوی حوثی‌های یمن، شلیکی از سوی رهبر ایران تلقی خواهد شد.»
«هگست» به جمهوری اسلامی ایران هشدار داد که در صورت ادامه «حمایت مرگبار» خود از حوثی‌ها تاوان پس خواهد داد. پیت هگست در پیامی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «پیام به ایران: ما حمایت مرگبار شما از حوثی‌ها را می‌بینیم. ما دقیقا می‌دانیم شما چه می‌کنید. شما خوب می‌دانید ارتش آمریکا چه توانایی‌هایی دارد و به شما هشدار داده شده است. تاوان آن را در زمان و مکانی که ما انتخاب می‌کنیم، خواهید پرداخت.»
او در ادامه پستی از دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده را که ماه مارس در شبکه اجتماعی‌اش «تروث» منتشر کرده بود، بازنشر کرد. ترامپ در این پیام گفته بود: «از این لحظه به بعد، هر شلیکی که از سوی حوثی‌ها صورت بگیرد به عنوان شلیکی از سوی رهبری و سلاح‌های ایران تلقی خواهد شد و ایران مسئول شناخته خواهد شد و پیامدهای آن را خواهد چشید و آن پیامدها شدید خواهد بود.»این تهدیدات و به اصطلاح قدرت نمایی وزیر دفاع ترامپ علیه ایران با محوریت یمن در حالی صورت می گیرد که در باب آن نکاتی چند قابل توجه است.
 
نخست؛ کارنامه هگست در دوران وزارت نه تنها دستاوردی نداشته است بلکه با رسوایی‌های بسیاری همراه شده که می توان سرنگونی او را به همراه داشته باشد. رسانه‌های آمریکایی فاش کردند که «پیت هگست» ، برای امور فوق‌محرمانه نظامی از تلفن شخصی خود استفاده کرده است؛ تلفنی که شماره آن تا چندی پیش از طریق اپلیکیشن‌های عمومی نظیر واتساپ، فیسبوک و حتی سایت‌های شرط‌بندی ورزشی قابل دسترسی بوده است.به گزارش نیویورک‌تایمز، نکته شرم‌آور برای پنتاگون این است که شماره این تلفن تا ماه مارس از طریق اپلیکیشن‌های عمومی مختلفی نظیر واتساپ، فیسبوک، ایربی‌ان‌بی و حتی یک سایت شرط‌بندی ورزشی قابل دسترسی بوده است.پیش از این نیز ماجرای «سیگنال‌گیت» در ماه مارس به یک رسوایی ملی تبدیل شد، زمانی که هگست نقشه‌های طبقه‌بندی‌شده یک عملیات بمباران در یمن را در یک گروه چت سیگنال که دیگر مقامات امنیت ملی هم در آن حضور داشتند، به اشتراک گذاشت؛ غافل از اینکه «جفری گلدبرگ» سردبیر نشریه آتلانتیک نیز در آن گروه حضور دارد. با این شرایط می‌توان گفت که او با حاشیه سازی به دنبال فرار از سقوط است.
 
به رغم آنکه آمریکا در یمن 3 میلیارد دلار هزینه کرده است اما رسما با شکست مواجه شده است چنانکه از یک سو دستاورد آورد آمریکا کشتار غیر نظامیان بوده است و از سوی دیگر حملات موشکی و پهپادی یمن به ناو آمریکایی ترومن و نیز سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد.
دوم؛ به رغم آنکه آمریکا در یمن 3 میلیارد دلار هزینه کرده است اما رسما با شکست مواجه شده است چنانکه از یک سو دستاورد آورد آمریکا کشتار غیر نظامیان بوده است و از سوی دیگر حملات موشکی و پهپادی یمن به ناو آمریکایی ترومن و نیز سرزمین‌های اشغالی ادامه دارد. این شکست را در ورود اشکار انگلیس به جنگ علیه یمن و نیز انتشار اخباری منبی بر حملات توپخانه‌ای عربستان به شمال یمن می توان به خوبی مشاهده کرد. این وضعیت بحرانی برای آمریکا و متحدانش چنان است که نشریه تلگراف در هشدار به این کشورها عنوان کرده است که تا به امروز هیچ کشوری نتوانسته بر یمن پیروز شود. در این شرایط می‌توان گفت که هگست با جوسازی‌های ضد ایرانی از یک سو بر آن است تا این شکست‌ها را نه در برابر مردم فقیر با توان نظامی محدود بلکه شکستی در برابر کشوربزرگی همچون ایران نشان دهد تا ازحجم انتقادها به سیاست‌های نظامی کاخ سفید بکاهد. 
 
سوم؛ رژیم صهیونیستی این روزها در کنار ادامه نسل کشی در غزه، اشغال سرزمین‌های لبنان، گسترش اشغالگری در سوریه به بهانه حمایت از دروزی که به بمباران لاذقیه نیز رسیده است، در عرصه داخلی با بحرانی به نام آتش سوزی گسترده در ارتفاعات قدس اشغالی مواجه است در حالی که پرونده این رژیم بار دیگر در لاهه مورد بررسی قرار گرفته است. با وجه به اینکه هگست متعهد به حمایت از رژیم صهیونیستی است می‌توان گفت که او با جوسازی‌ها درباره یمن و اتهام زنی به ایران به دنبال انحراف افکار عمومی از وضعیت بحرانی این رژیم و البته استمرار جنایت‌های آن است. 
 
چهارم؛ هر چند قرار بر آن بوده تا دورچهارم مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا شنبه برگزار شود اما سه روز مانده به آن عمان عنوان کرد که این مذاکرات تعلیق و به زمان دیگری موکول شده است. همزمان با این خبر از یک سو ترامپ از اعمال تحریم‌های سنگین تر علیه کشورهایی که نفت ایران را خریداری کنند خبر داد و از سوی دیگر دیگر روبیو وزیر خارجه آمریکا مدعی شد که ایران حق غنی سازی ندارد. این نوع رفتارها دارای حلقه تکمیلی نیز بوده و آن ادعای وزیر دفاع ترامپ درباره مقابله با ایران در یمن است. ادعایی که البته از سوی مشاور امنیت ملی آمریکا مایکل والتز نیز تکرار و  با اشاره به مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا گفت که ایران باید حمایت از انصارالله را متوقف کند.والتز در این باره گفت: «آن‌ها به دارایی‌های آمریکا حمله می‌کند، به هواپیماهای ما حمله می‌کند. این دیگر بس است. ما امیدواریم که ایران این پیام را دریافت کند. نماینده ما ویتکاف منتظر آن‌ها است که به میز مذاکرات بازگردند.» مجموع این رفتارها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها که در میز مذاکره نتوانسته‌اند از ایران امتیازی بگیرند و در جنگ یمن نیز ناکام بوده‌اند اکنون با تهدید و اتهام زنی به دنبال باج خواهی هستند تا شاید از میزان رسوایی شکست‌هایشان بکاهند. 
حقیقت امر آن است که از یک سو آمریکا توان مقابله با ایستادگی و رشادت‌های یمنی ها را ندارد و از سوی دیگر نیز در مذاکرات توان دیکته کردن زیاده خواهی‌هایش به ایران را نداشته است در این شرایط با جوسازی‌ها، دروغ پرداکنی‌ها و اتهام زنی‌ها به دنبال فرار از این وضعیت است تا شاید از رسوایی بیشتر ترامپ در یکصدمین روز ریاست جمهوری‌اش بکاهد. رویه‌ای که بار دیگر غیر قابل اعتماد بودن آمریکا و البته پوشالی بودن قدرت آن را بر همگان آشکار می سازد در عین آنکه تحرکاتی همچون اعلام نزدیک نبودن صلح اوکراین و نیز دادن مجوزفروش تسلیحات به کی یف دروغین بودن ادعای صلح جویانه ترامپ را برملا می سازد. 
 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات