معادلات منطقه این روزها رنگ و بوی دیگری گرفته است که نه بر اساس معادلات آمریکایی-صهیونیستی بلکه در چارچوب مولفههای مقاومت با محوریت یمن در حال طراحی و اجراست. یمنیها در اقدامی بزرگ که می تواند بر کل معادلات منطقه تاثیرگذار باشد با موشک بالستیک فرودگاه بنگوریون در تل آویو را هدف قرار دادند. این عملیات در حالی صورت که از یک سو رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو بر این ادعا بودند که با کشتارهای گسترده امنیت را برای این رژیم آوردهاند. از سوی دیگر نیز آمریکاییها در ماه های اخیر با کمک انگلیس بمباران گسترده یمن و کشتار غیر نظامیان را اجرا کردهاند.
با توجه به این مولفه ها میتوان گفت که عملیات مذکور از چند منظر قابل توجه است.
نخست شکسته شدن دوباره هیمنه ادعایی صهیونیستها بود. آنها با دهها میلیارد دلار کمک نظامی آمریکا و اروپا ادعای احیای دوباره قدرت نظامی را مطرح و خنده تضعیف مقاومت را در لب داشتند. این عملیات رسما دروغین بودن این ادعاها را اشکار ساخت و نشان داد که تضعیف مقاومت و احیای توان رژیم صهیونیستی یک توهم است که هرگز محقق نخواهد شد و لبخند آن بسیار کوتاه و گریهای طولانی در انتظارشان قرار داد.
دوم آنکه این عملیات رسما شکست سامانههای موشکی صهیونیستی همچون پیکان، فلاخن داوود، گنبد آهنین و نیز شکست سامانههای آمریکایی پاتریوت و تاد بوده است. این مسئله نشان میدهد که آمریکا نیز توان ایجاد امنیت برای این رژیم را ندارد و تاد نیز محکوم به شکست است. آمریکاییها بر این ادعا بودند که با استقرار سامانههای موشکی تامین امنیت و برتری این رژیم را تامین میکنند. حال آنکه یمنیها بار دیگر سست تر از خانه عنکبوت بودن این تجهیزات را اشکار ساختند. این مسئله در کنار آنکه ناتوانی آمریکا در تامین امنیت نیابتیاش در منطقه را نشان میدهد در صحنه جهانی نیز یک رسوایی برای سامانههای موشکی آمریکاست که میتواند در طرحهای واشنگتن مینی بر فروش تسلیحات به سایر کشورها از جمله در سفر ترامپ به غرب اسیا تاثیر بسیاری داشته باشد.
سوم آنکه این عملیات در حالی صورت گرفت که آمریکا و انگلیس حملات گستردهای علیه یمن داشته و حتی به کشتار غیر نظامیان بی شماری پرداختهاند. این عملیات یعنی آنکه تسلیحات غربی حریف اراده و ایمان یمنیها نمی شود و آنها زیر فشار آتش جنگ و تحریم و محاصره اقتصادی دست از آرمانهای خویش از جمله دفاع از فلسطین بر نمیدارند چنانکه اخیرا یمنیها از تحریم نفت آمریکا و خریداران آن خبر داد.مرکز هماهنگی عملیات امور بشر دوستانه در صنعا از تصمیم اجرایی خود برای تحریم صادرات نفت خام آمریکا از ۲۷ اردیبهشت ماه (۱۷ مه) خبر داد.این مرکز در بیانیهای که منتشر شد اعلام کرد شرکتهایی که این تصمیم ممنوعیت را نقض کنند، در فهرست تحریمهای عاملان حمله به یمن قرار خواهند گرفت.همچنین در این بیانیه اشاره شده تردد کشتیهای این شرکتها برای عبور از دریای سرخ، باب المندب، خلیج عدن، دریای عربی و اقیانوس هند ممنوع خواهد بود.مدیر اجرایی این مرکز توضیح داد نیروهای آمریکایی حملاتی را به چند استان یمن انجام دادند که منجر به شهادت و مجروحیت صدها تن گردید که در میان آنها زنان و کودکان قرار داشتند.این مرکز اعلام کرد این تصمیم را براساس قانون شماره ۵ صادره در سال ۱۴۴۵ هجری قمری که بر طبقهبندی کشورها، نهاد و اشخاص مخالف یمن تصریح دارد و نیز براساس فهرست تحریمهای عاملان حمله به یمن یا هر کشور عربی یا اسلامی دیگر گرفته است.
نگاه یمنیها به معادلات منطقه و جنگ نه صرفا تامین منافع و امنیت خویش بلکه کل منطقه و جهان اسلام است. این رویکرد تفاوت دیدگاه یمنی با برخی سران سازشکار عرب را به خوبی نشان می دهد که در لوای نام منافع ملی چشم بر جنایات صهیونیستها و تحرکات بحرانساز آمریکا بسته و حتی با آنها همکاری می کنند.
این رویکردها نشان می دهد که آمریکا و انگلیس به رغم ادعای قدرت برتر نظامی بودن دیگر توان تامین خواستهها و امنیت متحدانشان را ندارند. این مسئله قطعا تضعیف موقعیت جهانی آنها را به همراه دارد بویژه آنکه این روزها بسیاری از متحدان آنها در ناتو نیز خواستار جدایی از چتر امنیتی آمریکا شدهاند. گزارشها نشان میدهد که آمریکا در دریای سرخ و مواجه با یمنیها میلیاردها دلار هزینه کرده است اما اراه یمنی چیزی نیست که با این تحرکات زمین گیر گردد. «جیمز هویت» سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در اذعان کرده است ارتش آمریکا به عملیات خود علیه یمن که بالغ بر بیش از یک هزار حمله شده است، ادامه خواهد داد. این میزان حمله و متوقف نشدن حملات یمنیها به سرزمینهای اشغالی نشان می دهد که سیاست کشتار نمیتواند خللی در اراده مقاومت ایجاد نماید.
چهارم آنکه این عملیات درس بزرگی برای کشورهای اسلامی و آزادی خواهان جهان است مبنی بر اینکه برای حمایت از فلسطین نیاز به روحیه ایمان و باور قلبی است و با سازشکاری و سیاسی کاری نمیتوان راه به جایی برد. این عملیات مهر تایید دیگری بود بر اقتدار مقاومت به عنوان تنها راه حمایت و نجات فلسطین و منطقه از چنگال اشغالگران صهیونست. نکته مهم آنکه اکنون معادلات نظامی منطقه از حوزه زمینی، دریایی به عرصه هوایی نیز رسیده است و یمنیها رسما از محاصره هوایی این رژیم خبر دادهاند که شامل تمامی فرودگاههای آنها میشود. سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح یمن، در بیانیهای کمسابقه از آغاز محاصره هوایی دشمن صهیونیستی خبر داد. او تأکید کرد که یمن با حملات مکرر به فرودگاهها، تلاش میکند مانع از پروازهای ورودی و خروجی اسرائیل شود و خطوط هوایی بینالمللی را به همراهی فراخواند. در این بیانیه، یمن از شرکتهای هواپیمایی خواست برای حفظ امنیت مشتریان و هواپیماهای خود، از عبور و پرواز به سمت فرودگاههای رژیم صهیونیستی خودداری کنند. سریع در بخش دیگری از بیانیه خود تأکید کرد که یمن وضعیت تجاوزکارانهای را که رژیم صهیونیستی علیه کشورهای عربی مانند لبنان و سوریه تحمیل میکند، برنمیتابد و پاسخ آن را در هر زمان و مکان مناسب خواهد داد. این موضعگیری، عملاً یمن را در صف اول پاسخ به تجاوزات منطقهای قرار میدهد. این سخنان نشان می دهد که نگاه یمنیها به معادلات منطقه و جنگ نه صرفا تامین منافع و امنیت خویش بلکه کل منطقه و جهان اسلام است. این رویکرد تفاوت دیدگاه یمنی با برخی سران سازشکار عرب را به خوبی نشان می دهد که در لوای نام منافع ملی چشم بر جنایات صهیونیستها و تحرکات بحرانساز آمریکا بسته و حتی با آنها همکاری می کنند.
نکته قابل توجه در این فرایندها فرار تکراری صهیونیستها و آمریکاییها به پشت دیوار ایران هراسی است. آنها که با رسوایی شکست در برابر یمن مواجه هستند که هیمنه آنها را فرو ریخنه برای پنهان سازی این حقارت، بار دیگر ادعای نخ نما شده نقش ایران در این حملات را مطرح و بر آن شده اند تا افکار عمومی را به موضوع ایران معطوف سازند. در همین راستا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، ساعاتی پس از حمله موشکی حوثیها به فرودگاه بینالمللی اصلی کشورش، گفت که اسرائیل به حوثیها و «اربابان» ایرانی آنها پاسخ خواهد داد. نتانیاهو در شبکه اجتماعی نوشت: «حملات حوثیها از ایران سرچشمه میگیرد. اسرائیل به حمله حوثیها به فرودگاه اصلی ما و در زمان و مکانی که ما انتخاب کنیم، به اربابان ترور ایرانی آنها پاسخ خواهد داد.» آمریکاییها نیز ادعایی مشابه را در پیش گرفتند در حالی که رسانههای غربی نیز با برجسته سازی نام ایران سناریوی کم رنگ سازی نام یمن و تغییر توجهات از یمن و شکست آمریکاییها و صهیونیستها، به سمت ایران را در پیش گرفتند تا بار دیگر اثبات کنند که در نسل کشی غزه نه یک روایتگر بلکه شریک جنایات صهیونیستها هستند.