حوالی خیابان فلسطین و جمهوری اندک اندک جمع مستان می رسند، حاجیان بعد از این و کارگزاران حج که قرار است امروز پیش از عزیمت به حج، به دیدار رهبر معظم انقلاب بروند. در پیاده رو لباسهای مختلف روحانیون اهل سنت از کرد و بلوچ تا بندری با انواع عبا و عمامه و قبا خودنمایی میکند. چند زن ترکمن و چند خانم با چادر و پوشیه و شلوار بلوچی هم در این بین دیده میشوند در کنار آنها افرادی با پوشش تهرانی ها هم در حال عزیمت به سمت در حرکت به سمت حسینیه امام خمینی(ره) هستند.
از زیباییهای این جلسه معانقه و روبوسی روحانیون شیعه و سنی است. علاوه بر روحانیون که تعدادشان کم نیست، افرادی با لباس هلال احمر، ناجا، سپاه و حتی هواپیمایی هم به چشم میخورند؛ حج یک کار جمعی است که دستگاه های مختلف در آن دخیلند.
مهمانان رهبری کم کم در حال ورود به حسینیه هستند و اولین مداح، اشعاری را در خصوص حج خطاب به امام زمان (عج) زمزمه میکند. مضمون اشعار حاج امیر رمضانپور، درخواست دعوت به اعمال حج است.
آیهای که در پشت ایوان حسینیه آمده، این است: فیه آیات بینات مقام ابراهیم و من دخله کان آمنا؛ نوید امنیت و آرامش برای زائران کوی دوست.
مجری اعلام میکند که با حضور رهبر انقلاب قرار است تلبیه یا همان نوای «لبیک اللهم لبیک» همخوانی شود. از این رو از جمع میخواهد دستانشان را بالا بگیرند و برای تلبیه تمرین کنند. در ادامه مهدی سروری از مداحان حرم امام رضا پشت تریبون میرود که در میان اشعارش حج را به مسائل روز گره زده است:
حج نمادی ز آرمان طلبی/ حج نماد امید بخشی هاست
حج امسال حج فریاد است/ حج امسال حج بیداری است
بهترین لحظه از خدا خواهیم/ روز آزادی فلسطین را
غیر از یک تواشیح، ۴ مداح قبل از حضور آقا مداحی میکنند. بالاخره جمعیت از حدود هشت و نیم کم کم جمع میشوند و تا ساعت ۱۰ که آغاز سخنرانی است باید برنامه ادامه یابد.
بالاخره راس ساعت ۱۰ انتظارها به پایان میآید و رهبر معظم انقلاب وارد حسینیه میشوند تعدادی از حاضران خودشان را به جلوی سالن میرسانند. یک پسر ۴ ساله که کنار ما نشسته، وقتی چشمش به رهبری میافتد، با لبخند به پدرش میگوید: آقا اومد!
در زمان تلاوت قرآن آقا با لبخند جمعیت را نگاه میکنند ذکر تلبیه هم توسط حضار قرائت میشود و حال و هوای حج را ایجاد میکند.
قبل از آغاز سخنان رهبر اتقلاب، حجت الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گزارشی میدهد. به گفته او امسال کمترین درصد کارگزاران حج در تاریخ حج ایران اعزام میشوند. او حج سال گذشته را دارای کمترین مشکل هم نسبت به سالهای قبل و هم نسبت به دیگر کشورها دانست و برگزاری دو مرحله انتخابات ریاست جمهوری را از موفقیتهای حج سال گذشته میداند.
آقای نواب، سلام هزاران نفر زائر را طبق خواستهشان به رهبر انقلاب می رساند و میگوید: خیلی از این افراد از طرف شما طواف و حج یا پیادهروی اربعین کردهاند.
آقای بیات رئیس سازمان حج نفر بعدی است که آمار و ارقام حج امسال را ارائه میدهد. جالب اینکه به گفته او ۵۴ درصد حجاج خانم و ۴۶ درصد آقایان هستند. او وعده میدهد امسال دو برابر ۲۱۰ هزار نفر سال گذشته، زائر به عمره اعزام شود. شهادتی هم میدهد از تلاش جهادی دست اندرکاران مختلف حج از هواپیمایی و پلیس و گمرک و هلال احمر و مدیران کاروانها و از تلاش آنها قدردانی میکند.
رهبر انقلاب پیش از آغاز سخنانشان درباره حج، بار دیگر حادثه تلخ بندرعباس را تسلیت میگویند؛ ایشان معتقدند مشکلات بناها و دستگاهها و تاسیسات جبران شدنی است، اما دل سوخته خانواده هایی که عزیزانشان را از دست داده اند، به راحتی آرام نمیشود و البته اجر و پاداش صبر بر مصیبت هزاران برابر است.
آقا به حجاج توصیه میکنند به عملی که میخواهند انجام دهند، معرفت داشته باشند؛ برداشت رهبری از چند آیه قرآن این است که «سود حج به کل بشریت، و نه تنها مومنان برمیگردد» و لذا حج، اجتماعی برای منافع انسانهاست.
ایشان فریضه حج را تنها فریضهای میدانند که شکل و هیئت و ترکیب آن صددرصد سیاسی است؛ چون مردم در زمان و مکان واحد هر سال جمع میشوند.
با پایان سخنان رهبر معظم انقلاب، شعارها تکرار میشود؛ حالا این جمعیت با شنیدن توصیه های آقا باید بار سفر به سوی سرزمین وحی ببندند.