1. آمریکایی ها که ابتدا در قالب ائتلاف نگهبانان دریا حملاتی را به یمن انجام دادند و این حملات موفقیت آمیز نبود در دوره ترامپ در قالب حملات هوایی متکثر تهاجمات خود به یمن را شدت بخشیدند.
2. از آنجایی که این حملات تاکنون برای آمریکایی ها دستاوردی نداشته و علنا بازدارندگی لازم را برای آمریکایی ها ایجاد نکرده است، بر موضوع حمله زمینی به یمن تکیه شده است. در بحث حمله زمینی به یمن مولفه ها و گزاره های مختلفی دخیل است. برحسب این مولفه ها می توان موارد ذیل را عنوان کرد:
2.1. در بحث حمله زمینی به حضور بازیگرانی همچون امارات، شبه نظامیان جنوب و تروریست های وابسته به دولت منصور هادی اشاره می شود. برپایه این تحلیل کشورهای عضو ائتلاف عربی به استان الحدیده یمن حمله خواهند کرد تا بدین طریق تنها راه دسترسی مناطق شمالی یمن به دریا را قطع کنند و دسترسی انصارالله به آبهای آزاد را نیز قطع کنند و از حملات به کشتی های آمریکایی و صهیونیستی بکاهند.
2.2.برخی دیگر معتقدند که هرگونه حمله زمینی به مناطق شمالی یمن و استان الحدیده با واکنش گسترده انصارالله مواجه خواهد شد و این جنبش نیز تهدید کرده است که هرگونه حمله زمینی را با شدت پاسخ خواهد داد. همچنین انصارالله تهدید کرده که در صورت حملات زمینی این جنبش نیز حملات خود را به خارج از یمن و سرزمین های دخیل در این حمله گسترش می دهد.
3. برحسب این تهدیدات و اتفاقات، در مقطع زمانی فعلی بحث حمله زمینی به یمن امکان پذیر نیست و اصولا این حمله نیز ممکن است دستاوردهای لازم برای کشورهای ائتلاف عربی و غربی را نیز نداشته باشد. اما براساس مدل های ایجاد شده در رویکردهای غربی و عربی این امکان وجود دارد که در آینده و برحسب تحولات جدید حملاتی هرچند مقطعی به برخی مناطق شمالی یمن صورت گیرد.
4. آنچه تاکنون ائتلاف غربی و عربی را به نتیجه مطلوب برای حمله زمینی نرسانده است، دو موضوع است:
4.1. اول؛ عدم دستاورد لازم از این حمله
4.2. دوم؛ عدم اجماع کامل در بین شرکت کنندگان.
5. از حیث میدانی باید گفت که با وجود آنکه برخی منابع غربی از اجتماع 80 هزار نفری شبه نظامیان برای حمله زمینی به یمن سخن به میان میآورند، اما در عمل تاکنون چنین چیزی مشاهده نشده است.
6. بنابراین حمله زمینی به یمن تابع متغییرها و گزاره هایی است که معادلات میدانی در آن نقش ویژه ای دارد و این مساله در تصمیمات ائتلاف غربی و عربی نیز تاثیرگذار است. قدرت یمنی ها در جنگ اخیر و توان بالای آنها در اصول بازدارندگی موجب شده که بازیگران ائتلاف عربی و غربی در چینش برنامه های خود تا حدود زیادی دست به عصا حرکت کنند.
منیع: پرسمان سیاسی هفته شماره 4