بین الملل >>  بین الملل >> گزارش بین الملل
تاریخ انتشار : ۰۲ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۷  ، 
کد خبر : ۳۷۶۵۲۷

تهدیدات هسته‌ای آمریکا و سکوت جهانی!!

فرایند نظامی و هسته‌ای آمریکا نشان می‌دهد که برای رسیدن به صلح و امنیت جهانی، تحقق نظم چند جانبه گرایانه ضد یک جانبه گرایی نظام سرمایه داری اصلی مهم و ضروری است. نظامی که با همراهی و هماهنگی کشورهای مستقل از جمله بریکس قابل پیگیری می‌باشد.
پایگاه بصیرت / علی تتماج
در روزهای در حوزه هسته‌ای جهان تحولاتی روی داده که زمینه‌ساز ابهامات بیشتری در باب مدعیان حمایت از امنیت هسته‌ای جهان و نهادهایی همچون آژانس بین المللی انرژی اتمی شده است. بر اساس گزارش‌های منتشره آمریکا در آزمایشی، یک موشک بالستیک قاره‌پیما با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را از کالیفیرنا به سمت اقیانوس آرام پرتاب کرد.فرماندهی نیروی ضربت جهانی نیروی هوایی آمریکا عنوان کرد که این آزمایش بخشی از فعالیت‌های معمول و دوره‌ای با هدف نشان دادن ایمنی، امنیت و همچنین قابل اعتماد و موثر بودن بازدارندگی هسته‌ای آمریکا در برابر تهدیدات قرن ۲۱ و اطمینان‌بخشی به متحدان آمریکا انجام گرفته است.
تهدیدات هسته‌ای آمریکا و سکوت جهانی!!
طبق داده‌های اداره ملی امنیت هسته‌ای، آمریکا تا سال ۲۰۲۳ دارای ۳۷۴۸ کلاهک هسته‌ای بوده است. نیروی هوایی آمریکا در این‌باره گفت که ارتش آمریکا بیش از ۳۰۰ آزمایش مشابه در گذشته انجام داده است. درهمین حال در اقدامی تامل برانگیز سازندگان بمب اتم در آمریکا با کت و شلوار و کراوات و لبخند از جدیدترین ساخت خود رونمایی کردند.ایالات متحده توسعه بمب اتمی جدید B61-13 را یک سال زودتر از موعد مقرر به پایان رسانده است.  اداره امنیت ملی اتمی ایالات متحده (NNSA) از تکمیل B61-13، نسخه قدرتمندتر B61-12 خبر داد. این بمب تمام ویژگی‌های مدرن از جمله هدایت دقیق و سیستم‌های امنیتی چند لایه پیشرفته را در خود جای داده است. بمب اتمی  B61-13 برای نابودی اهداف به شدت مستحکم مانند سنگرهای زیرزمینی و مراکز فرماندهی طراحی شده است.  این بمب توسط بمب افکن‌های رادارگریز استراتژیک مانند B-2 Spirit و B-21 Raider جدید حمل خواهد شد.آمریکا تنها کشور جهان است که تاکنون از بمب اتمی عدیه کشوری دیگر( ژاپن) استفاده کرده است.
این اقدام از سوی آمریکا در حالی صورت می‌گیرد که این کشورها با ادعای صلح و امنیت جهانی عله سایر کشورها پرونده سازی کرده و اجازه فعالیت صلح آمیز هسته ای به آنها را نمی دهد. آمریکا غنی سازی را که حق هر کشور عضو ان پی تی است را رد می‌کند در حالی که خود در حال توسعه ذرات خانه های هسته‌ای است. این دوگانگی رفتاری ابهامات بسیاری را در صداقت رفتاری آمریکا ایجاد کرده است. این تناقض رفتاری نشان می‌دهد که آمریکا بیش از هر چیز به دنبال انحصار علمی و فنی از جمله در حوزه هسته‌ای است تا از یک سو با تهدیداتی همچون حمله هسته‌ای کشورها را به تسلیم شدن وا دارد و به نوعی امنیت فروشی کند و از سوی دیگر با انحصار دانش غنی سازی به دنبال وابسته و عقب مانده نگاه داشتن کشورهاست. برای آنها کشورهای مستقل و آزاد که با دانش بومی روند پیشرفت را در پیش گرفته باشند قابل پذیرش نیستند و برانند تا با حذف حق غنی‌سازی آنها را به کشوری وابسته و نیازمند به خود مبدل سازند.
در همین حال این مسئله مطرح است که کشورها و نهادهای بین المللی که مدعی اقدام برای امنیت جهان هستند چرا در برابر این رفتار آمریکا سکوت کرده اند. وظیفه آژانس بین المللی انرژی اتمی منع گسترش تسلیحات هسته‌ای و انهدام این تسلیحات است حال آنکه اقدام آمریکا رسما مغایر با این قوانین است. آژانس نمی تواند با ادعای صلح هسته‌ای مانع از فعالیت صلح آمیز هسته‌ای سایر کشورها شود در حالی در برابر اقدامات مخرب آمریکا سکوت می‌کند. آژانس و شخص گروسی باید پاسخگو این دوگانگی و تناقض رفتاری خود باشند چرا که نمی شود از یک سو مانع از فعالیت هسته‌ای کشورهایی با ماهیت صلح آمیز شد و از سوی دیگر در برابر رفتارهای بحران ساز هسته‌ای کشورهای همچون امریکا با رئیس جمهوری بدون ثبات رفتاری سکوت کند. آژانس با این دوگانگی‌ها نشان می‌دهد که رسما از وادی فنی و حقوقی به عرصه سیاسی کاری و بازی برای دارندگان سلاح هسته‌ای مبدل شده است چنانکه آژانس در برابر تسلیحات هسته‌ای رژیم صهیونیستی که چندی پیش نیز در طرطوس سوریه از آن استفاده کرد  سکوت کرده است.
آژانس و شخص گروسی باید پاسخگو این دوگانگی و تناقض رفتاری خود باشند چرا که نمی شود از یک سو مانع از فعالیت هسته‌ای کشورهایی با ماهیت صلح آمیز شد و از سوی دیگر در برابر رفتارهای بحران ساز هسته‌ای کشورهای همچون امریکا با رئیس جمهوری بدون ثبات رفتاری سکوت کند.
مجموع این تحولات نشان می دهد که ادعاهای غرب در باب فعالیت‌های هسته‌ای کشورها دروغ و فریبی بیش نیست در حالی که آنها خود اولین تهدید کنندگان امنیت هسته‌ای در جهان هستند که مقابله جمعی با آنها می‌تواند زمینه ساز بهبود امنیت در جهان گردد.
این رویکردهای یک جانبه گرایانه و بحران ساز را در طرح‌های نظامی آمریکا نیز می‌توان مشاهده کرد چنانکه اخیرا آمریکا از ساخت گنبد طلایی خبر داده که بر تمام جهان مسلط خواهد شد. اخیرا رئیس‌جمهور آمریکا دونالد ترامپ گفت: «ما یک اعلامیه تاریخی درمورد سپر موشکی گنبد طلایی، منتشر خواهیم کرد. در مبارزات انتخاباتی‌ام قول دادم که سپری برای محافظت از آسمان کشورمان در برابر موشک‌های بالستیک بسازم.»وی ادامه داد: «ساخت سامانه پدافند موشکی گنبد طلایی حدود سه سال طول خواهد کشید، به این معنی که قبل از پایان دوره ریاست جمهوری من تکمیل خواهد شد.»رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «هزینه ساخت گنبد زرین ۱۷۵ میلیارد دلار است. ما تنها کسانی هستیم که این فناوری پیشرفته را خواهیم داشت.» این اقدام با ادعای امنیت آمریکا در حالی صورت می گیرد که با توجه به موقعیت جغرافیایی آمریکا عملا این کشور با تهدید نظامی مواجه نبوده و نیازی به چنین سامانه‌ای ندارد و لذا این اقدام صرفا در راستای اعمال فشار بر سایر کشورها و سلطه بر جهان خواهد بود.
فرایند نظامی و هسته‌ای آمریکا نشان می‌دهد که برای رسیدن به صلح و امنیت جهانی، تحقق نظم چند جانبه گرایانه ضد یک جانبه گرایی نظام سرمایه داری اصلی مهم و ضروری است. نظامی که با همراهی و هماهنگی کشورهای مستقل از جمله بریکس قابل پیگیری می‌باشد.
 
 
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات