در این تحلیل امروز فارن افرز آمده است: حمله ۲۳ خرداد اسرائیل به ایران با هدف از بین بردن برنامه نظامی و هستهای تهران طراحی شد. در کمتر از ۲ هفته، نیروهای نظامی اسرائیل دهها فرمانده ارشد و دانشمند هستهای ایران را ترور کردند. ارتش اسرائیل بسیاری از سامانههای پدافند هوایی ایران را نابود کرد و به تأسیسات هستهای آن آسیب رساند. اسرائیل زیرساختهای انرژی، پایگاههای نظامی و تأسیسات گوناگون ساخت موشک ایران را بمباران کرد. در اواخر حملات نیز آمریکا به اسرائیل پیوست و در نتیجه به نظر می رسد نیروی نظامی ایران اکنون ضعیفتر از یک ماه پیش است.
با این همه، به نظر میرسد جمهوری اسلامی به جای فروپاشی زیر این ضربات، جان تازهای گرفته است. این حملات باعث اتحاد حول پرچم ایران شد، ایرانیان آن را محکوم کرده و از واکنش دولت تجلیل کردند. حکومت ایران برای مقامهای از دست رفته خود سوگواری کرد؛ اما بهسرعت جانشین آنها منصوب شدند؛ بنابراین، این کارزار نظامی ملت ایران را منسجمتر و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را قدرتمندتر کرده است.
در ادامه این نوشتار فارن افرز میخوانیم: در بدو امر بسیاری از ایرانیان عادی تصور میکردند که این درگیری، رویارویی کوتاهی بین تهران و تلآویو خواهد بود که بعید است بر آنها تأثیری بگذارد. اما با تشدید حملات و هدف قرار گرفتن زیرساختها و کشته شدن شهروندان عادی، بسیاری از ایرانیان به این نتیجه رسیدند که این حملات صرفاً جنگ با حکومت نبوده و علیه خود آنهاست.
این نشریه غربی در ادامه اذعان کرد: این حملات به جای اینکه خشم عمومی را علیه دولت برانگیزد، منجر به فوران ملیگرایی شد. همزمان با تحمل حملات اسرائیل، جمهوری اسلامی با موشکهای بالستیک به آنها پاسخ داد. واکنش حکومت مورد استقبال نویسندگان، هنرمندان و خوانندگانی قرار گرفت که بسیاری از آنها معمولاً غیرسیاسی بوده یا مخالف دولت هستند.
در ادامه این گزارش آمده است: ممکن است ایرانیان بیش از پیش مایل به پذیرش دولت به همان شکلی که هست باشند. اکنون این کشور میتواند یک میثاق اجتماعی جدید بنا نهد که بر اساس آن امنیت ملی فراتر از هر چیز دیگری در اولویت قرار خواهد داشت. با این همه، راهبرد امنیتی ایران به طور کلی بدون تغییر باقی خواهد ماند. جمهوری اسلامی ممکن است از برخی جهات ضعیف شده باشد، اما رهبران آن به مقاومت در برابر حملات اسرائیل و آمریکا افتخار میکنند. آنها خسارات قابلتوجهی را که به شهرهای اسرائیل وارد کردهاند، یک دستاورد بزرگ دانسته و همچنان معتقدند که نمایش عزم و اراده در مواجهه با تجاوز، تنها راه بازدارندگی در برابر دشمنانشان است.
در بخش پایانی این یادداشت آمده است: ایران تسلیم نشده و بعید است که رفتاری متفاوت از گذشته در پیش گیرد. این بدان معناست که اسرائیل ممکن است تصمیم به حمله مجدد گرفته و ایران بهسرعت تلافی کند. درگیری طرفین بههیچوجه تمام نشده و خاورمیانه باید انتظار تلاطمهای بیشتری را در آینده داشته باشد.