صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۹  ، 
کد خبر : ۳۷۹۵۶۹

تحول در صنعت شیلات با نانوذرات ایرانی

«فروزان باقرزاده لاکانی» عضو هیئت علمی «انستیتو تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری»، از دستیابی ایران به دانش فنی تولید مکمل رشد و تقویت سیستم ایمنی فیل‌ماهی با استفاده از نانوذرات سلنیوم و آهن خبر داد.

وی گفت: «این فناوری برای نخستین بار در کشور توسعه یافته و می‌تواند در بیش از ۲۰۰ مزرعه پرورش ماهیان خاویاری به کار گرفته شود.»

باقرزاده با اشاره به گسترش پرورش ماهیان خاویاری در ۲۲ استان، افزود: «استفاده از مکمل‌های رایج و آنتی‌بیوتیک‌ها در مزارع فعلی با چالش‌هایی مانند مقاومت دارویی، آلودگی محیط‌زیست و هزینه‌های بالای واردات مواجه است.»

او تأکید کرد: «نانوذرات می‌توانند جایگزینی کارآمد برای افزایش بهره‌وری، سلامت و سودآوری باشند.» به گفته این پژوهشگر، نتایج به‌کارگیری نانومکمل‌ها در فیل‌ماهی نشان‌دهنده بهبود قابل توجه عملکرد سیستم ایمنی، افزایش وزن و کاهش ضریب تبدیل غذایی است؛ عواملی که با توجه به هزینه بالای خوراک، نقش مهمی در سودآوری اقتصادی دارند.

وی همچنین گفت: «این نوآوری امکان ورود به بازار‌های منطقه‌ای را نیز فراهم کرده است.»

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات