اقتصادی >>  اقتصاد بین الملل >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۲ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۵  ، 
کد خبر : ۳۸۸۰۹۰

ترامپ فرمان جدیدی برای تعرفه جهانی امضا کرد

پس از رأی دیوان عالی آمریکا برای لغو تعرفه‌های جهانی، دونالد ترامپ فرمانی را برای اعمال تعرفه جدید امضا کرد.

به نقل از شبکه ان‌اچ‌کی، پس از آن‌که دیوان عالی آمریکا روز جمعه تعرفه‌های گسترده جهانی دونالد ترامپ را لغو کرد، وی فرمانی را برای اعمال تعرفه جهانی جدید به میزان 10 درصد امضا کرد.

ترامپ با انتقاد شدید از عالی‌ترین مرجع قضایی آمریکا گفت: رأی دیوان عالی درباره تعرفه‌ها عمیقاً ناامیدکننده است و برخی اعضای دادگاه مایه شرمساری هستند، کاملاً مایه شرمساری، چرا که شجاعت انجام آنچه برای کشورمان درست است را نداشتند.

دیوان عالی در حکمی با 6 رأی موافق در برابر 3 رأی مخالف، اعلام کرد که ترامپ با استناد به قانون فدرال مربوط به وضعیت اضطراری برای اعمال این تعرفه‌ها، از حدود اختیارات خود فراتر رفته است.

این قانون «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بین‌المللی» نام دارد و به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد پس از اعلام وضعیت اضطراری ملی، برای مقابله با هر تهدید غیرعادی و فوق‌العاده، واردات و صادرات را تنظیم کند.

این حکم بخش عمده تعرفه‌های ترامپ را در بر می‌گیرد؛ از جمله تعرفه‌هایی که طیف گسترده‌ای از کالاهای وارداتی از کشورهای مختلف از جمله ژاپن را هدف قرار داده بود. همچنین تعرفه‌های اضافی علیه چین، کانادا و مکزیک که در ارتباط با فنتانیل اعمال شده بودند، نیز مشمول این رأی هستند.

با این حال، دیوان عالی آمریکا درباره تعرفه‌های مربوط به خودرو و قطعات خودرو، همچنین فولاد و آلومینیوم اظهار نظر نکرد، چرا که این موارد بر اساس قوانین جداگانه‌ای وضع شده بودند.

این پرونده پس از آن به دیوان عالی رسید که دادگاه‌های بدوی نیز علیه این تعرفه‌ها حکم صادر کرده بودند.

ترامپ با وجود این شکست قضایی، در ادامه همان روز فرمانی را برای اعمال یک تعرفه جهانی جدید 10 درصدی بر اساس ماده 122 قانون تجارت امضا کرد.

این تعرفه جدید از ساعت 12:01 بامداد 24 فوریه به وقت استاندارد شرقی به مدت 150 روز اجرا خواهد شد تا به گفته دولت، به مشکلات بنیادین در پرداخت‌های بین‌المللی رسیدگی شود.

ترامپ همچنین با هدف بررسی اقدامات تعرفه‌ای بلندمدت احتمالی، به دفتر نماینده تجاری آمریکا دستور داد با استفاده از اختیارات ماده 301، شیوه‌های تجاری ناعادلانه شرکای تجاری را مورد تحقیق قرار دهد.

یک مقام کاخ سفید به شبکه ان‌اچ‌کی اعلام کرد که نرخ تعرفه بر خودروهای ژاپنی بر اساس توافق میان دو کشور، در سطح 15 درصد باقی خواهد ماند.

نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات