پیروزی مردم مظلوم غزه و فلسطین قهرمان در برابر رژیم غاصب و کودک کش صهیونی بر ملت های مسلمان و آزاده جهان مبارک باد
یک روزنامه فرانسوی نوشت: آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره کمک هسته ای به دمشق که مظنون به ساخت یک رئاکتور مخفی است، دچار اختلاف نظر شده است. به نوشته شماره امروز روزنامه لوفیگارو در اینترنت شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی که روزهای پنجشنبه و جمعه در وین تشکیل می شود، چهارشنبه شب با توافق میان اعضا درخواست کمک فنی سوریه را برای ساخت یک رئاکتور هسته ای صلح آمیز به تصویب رساند. دمشق خواستار مطالعه برای بررسی فنی و اقتصادی به ارزش سیصد و پنجاه هزار دلار بود، اما با مخالفت آشکار پنج کشور از سی و پنج کشور عضو شورای حکام آمریکا، فرانسه، انگلیس، استرالیا و کانادا برخورد کرد، اما در اقلیت این پنج کشور ترجیح دادند از رای با نتیجه نامشخص پس از مسدود شدن مذاکرات در سه روز گذشته درباره کمک فنی پرهیز کنند. این خصومت ناشی از نگرانی فزاینده در برابر برنامه هسته ای احتمالی اعلام نشده سوریه همچون افشای برنامه هسته ای ایران در سال دو هزار و دو است.
ششم سپتامبر دو هزار و هفت هواپیماهای اسرائیلی یک مرکز نظامی را در صحرای سوریه موسوم به الکبر یا به گفته غربیها دیر الزور که احتمال می دادند یک رئاکتور هسته ای مخفی ناتمام با منشا کره شمالی برای تولید پلوتونیوم در آن وجود دارد بمباران کردند. مقامات سوری بلافاصله منطقه را از آوار خالی و خاک منطقه را به عمق چند متر با هدف از بین بردن هر گونه آلودگی رادیو اکتیو حفر کردند. در گزارشی که نوزدهم نوامبر منتشر شد، محمد البرادعی دبیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی به بازرسی ماموران آژانس در مرکز دیر الزور اشاره کرد. تحقیقی که به سبب فقدان همکاری مقامات سوری و کشته شدن مخاطب اصلی آژانس بین المللی انرژی اتمی در سوریه با مشکلات بسیاری روبرو شد. برغم این اوضاع نابسامان نمونه برداری های محیطی از این مرکز نتایج شگفت آوری داشت. این نمونه ها حاوی اثرات اورانیوم انتروپوژنیک بود که تنها حاصل فعالیت های انسانی است.
یکی از مسئولان عالی رتبه آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید: این نوع ماده هسته ای هیچگاه از سوی سوریه اعلام نشده بود، در حقیقت این نوع ماده نباید در آنجا یافت می شد. معمول نیست که چنین اورانیومی در خاک یافت شود، اما البرادعی معتقد است که این قضاوت برای متهم کردن سوریه به انحراف از برنامه هسته ای و رد کمک فنی به این کشور کافی نیست. البرادعی که از سوی دولت بوش مظنون به کم جراتی در برابر کشورهای به اصطلاح توسعه دهنده سلاحهای هستهای است از مخالفان سوریه خواست از قضاوت عجولانه درباره نیات هسته ای دمشق و سیاسی کردن مسئله خودداری کنند. از دیدگاه واشنگتن و پاریس زمانبندی چنین کمک فنی با توجه به اینکه دمشق مظنون به گسترش برنامه هسته ای است، نابجا است. از دیدگاه جیمز اکتون، کارشناس توسعه سلاحهای هسته ای در کینگز کالج لندن سوری ها دلایل خوبی برای پنهان کردن ماهیت کارهای خود در دیر الزور داشته اند.
اورانیوم کشف شده از کره شمالی و دقیقا از مرکز یونگ بیونگ که در ژانویه سال دو هزار و سه تا ژوئیه دو هزار و هفت بروی ماموران آژانس بین المللی انرژی اتمی بسته بود، آمده است: البرادعی و ماموران اش که به رابطه نزدیک میان سوری ها، ایرانی ها و کره شمالی ها توجه دارند، کشورهای غربی را به سبب عدم کمک های وعده داده شده بخصوص عکس های ماهواره ای سرزنش می کنند، اما گرگوری شولتی، نماینده آمریکا در آژانس می گوید: آمریکا و متحدانش هرگونه کمک لازم و قابل تصوری ارائه داده اند؛ با این حال بنظر می رسد تحقیق آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره سوریه بی نتیجه بوده است. دمشق با بیان اینکه اثرات اورانیوم برداشت شده از محل مربوط به سلاحهای اسرائیلی بوده و این منطقه پایگاهی نظامی بوده است به بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی اجازه بازرسی نخواهد داد. ابراهیم عثمان، رئیس سازمان انرژی اتمی سوریه گفت: ما اجازه بازرسی دیگر را صادر نخواهیم کرد.