صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۷ - ۰۷:۳۶  ، 
کد خبر : ۷۷۳۵۷
سرهنگ پاسدار علی کیان‌پور، فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان چهارمحال و بختیاری

بسیج عشایری، ضامن برقراری امنیت پایدار در منطقه است

مقدمه: عشایر غیور ایران گروههایی از مردم کشور اسلامی ما هستند که غالبا درنقاط مرزی کشور ساکن و همواره با دشمنان متجاوز به ایران عزیزمان مقابله کرده و در حفظ امنیت مرزها سهیم بوده اند. به خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی که منجر به وحدت بیشتر آحاد مردم و گروهها گردید، عشایر نیز با انسجامی وصف ناپذیر و ستودنی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن دفاع کرده اند. با تدبیر خردمندانه حضرت امام(ره) بسیج مستضعفان تاسیس شد تا با ساماندهی گروههای مردمی از جمله عشایر غیور بتوانند به طور سازمان یافته و مجهز از کشور اسلامی و انقلاب آن دفاع کنند. علاوه بر حضور چشمگیر گروههای سلحشور عشایر در دفاع مقدس، آنها در مقابله با ناامنی های منطقه ای همچون چهارمحال و بختیاری، کردستان و خوزستان نقش برجسته ای را ایفا نمودند. به منظور آشنایی بیشتر باچگونگی سازماندهی و تجهیز و به کارگیری عشایر غیور بسیجی در کشور با سرهنگ پاسدار علی کیان پور فرمانده ناحیه مقاومت بسیج عشایر چهارمحال و بختیاری گفت وگوی کوتاهی انجام داده ایم که حاصل آن را پیش رو دارید.

*با توجه به خصلت سلحشوری و شجاعت عشایر میزان حضور آنها را در بسیج عشایر چگونه ارزیابی می کنید؟
**طبق آخرین آمار 16 درصد از جمعیت کل استان چهارمحال و بختیاری عشایر هستند که به دو بخش ساکن و کوچرو تقسیم می شوند که این حوزه نیز شامل عشایر درون کوچ و برون کوچ می باشد. عشایر برون کوچ بسیجی علاوه براستان چهارمحال و بختیاری در استان خوزستان نیز دارای 3 پایگاه سیار می باشند. مهمترین محور فعالیت عشایر بسیجی ایجاد امنیت پایدار در منطقه است که برپایه سیاستهای اتخاذ شده دولت و سپاه انجام می گیرد.
* عشایر بسیجی و پایگاههای مقاومت سیار چه فعالیت هایی انجام می دهند؟
**یکی از زمینه های فعالیت عشایر برون کوچ بسیجی هم در استان چهارمحال و بختیاری و هم در پایگاههای سیاری که همراه عشایر برون کوچ به استان خوزستان اعزام می شود، مربوط به برقراری امنیت پایدار در منطقه است که بسیج با در اختیار گذاشتن سلاح به عشایر، امنیت را با کمک آنها و با کم ترین هزینه در منطقه برقرار نموده است. دومین حوزه فعالیت در زمینه های بهداشتی است که بسیج عشایر با همکاری سازمان امور عشایر وبسیج جامعه پزشکی در زمینه های بهداشتی، درمانی و واکسیناسیون انسان و دام به عشایر کمک می کند.
از دیگر فعالیت های بسیج عشایری برون کوچ برگزاری جشنواره های ورزشی و فرهنگی است که برای عشایر انجام می شود. هدف اصلی این جشنواره ها گامی درجهت حضور زنان و مردان عشایر در عرصه فرهنگ و هنر جامعه می باشد. شناساندن فرهنگ غنی عشایر، ایجاد رقابت سازنده و سالم بین آنها، شناسایی نیروهای مستعد و هنرمند عشایر، حضور عشایر در صحنه های فرهنگی و ترغیب و تشویق نوجوانان عشایر در برنامه های فرهنگی از جمله اهداف جشنواره های فرهنگی : ورزشی است.
این جشنواره ها در رشته های کتابخوانی، صنایع دستی، عکاسی، خطاطی، سرود، قرائت قرآن، مقاله نویسی، شعر و سوارکاری عشایر برگزار می شود.
*چندی پیش همایش معتمدین عشایر را برگزار کردید، در برپایی این همایش چه اهدافی مدنظر بسیج عشایری بود؟
**این همایش با حضور سران عشایری که دارای نفوذ و وجهه مثبت در میان عشایر بودند برپا شد که از اهداف آن می توان به ایجاد همبستگی و پیوستگی در موضوعات مختلف احیای نقش عشایر در زمینه دفاعی وامنیتی کشور، حفظ وحدت بین قبایل، تعامل میان بسیج و عشایر و تقویت امنیت پایدار در منطقه اشاره کرد.
*برنامه های آینده شما چیست؟
**فراخوانی، آموزش و اجرای میدان تیر با حضور 4200 نیروی سازماندهی شده، جشنواره شعر عشایر در هفته بسیج، آماده سازی گروهان نمونه عشایر برای رژه در تهران، یادواره شهدا در 3 حوزه دیناران، سمسامی و سوده جان و اجرای طرح اردوی هجرت مهمترین برنامه هایی است که ناحیه مقاومت بسیج عشایر استان چهارمحال و بختیاری برای بسیجیان تدارک دیده است.
* در قالب طرح اردوهای هجرت چه فعالیت هایی انجام می گیرد؟
**طرح اردوهای هجرت با همکاری سپاه و بسیج و جامعه پزشکی در تابستان امسال در سطح استان چهارمحال و بختیاری در حال اجرا است. از جمله فعالیت های این طرح می توان به طرح نهضت سوادآموزی اشاره داشت که در برخی از مناطق به صورت خانه به خانه صورت می گیرد. از دیگر برنامه ها، واکسیناسیون انسان و دام و نیز ارائه خدمات درمانی و بهداشتی رایگان می باشد که جامعه پزشکی در این زمینه کمک شایانی را به بسیج عشایری نموده است. فعالیت های عمرانی و کانال کشی و بحث توسعه صنعتی استان از دیگر محورهای این طرح می باشد.
*در پایان به عنوان یک مسئول خواستار چه تدابیر و تصمیم هایی از سوی دولت برای عشایر می باشید؟
**عشایر کم توقع ترین، قشر کشور می باشد که لازم است دولت توجه بیشتری به این قشر زحمت کش معطوف نماید. همانطور که در عرصه کشاورزی و صنعت تضمین هایی درخصوص خرید و تولیدات، توسط دولت داده شده است درخصوص خرید محصولات پروتئینی عشایر نیز دولت باید چاره ای بیندیشد.
دولت گذشته « شورای عشایر» را حذف کرد که این اقدام سبب مشکلاتی شده است. انتظار می رود این شورا مجددا ایجاد و راه اندازی شود. در خصوص سهام عدالت نیز، دولت بایستی سهمی برای عشایر در نظر بگیرد.
امید است که مسئولین با ارائه راهکارهای عملی و مهم و با جدیت پیگیر رفع مشکلات قشر غیور عشایر باشند که بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب، عشایر از لحاظ شجاعت، شهامت و وفاداری در میان اقشار دیگر نمونه هستند.

برچسب ها: امنیت پایدار
نظرات بینندگان
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات