«فهمی هویدی» نویسنده و متفکر مصری در مقاله ای نوشت: نرمش آمریکا در برابر ایران در ماه های گذشته، مقام های اسرائیل را که از بین بردن طرح هسته ای ایران را هدف راهبردی خود می دانند، به تعجب واداشت و نگران کرد.وی در مقاله ای که روز چهارشنبه در روزنامه فرامنطقه ای «الشرق الاوسط» چاپ همزمان بیروت و لندن منتشر شد، افزود: اسرائیل می خواهد با وارد کردن ضربه نظامی به طرح هسته ای ایران، تنها قدرت هسته ای و بزرگترین قدرت نظامی در منطقه خاورمیانه باقی بماند، از این رو تبلیغ می کند که طرح هسته ای ایران، خطری برای جهان بشمار می رود.
هویدی ادامه داد: در حداکثر احتمال ممکن، طرح هسته ای ایران، شاید تنها به زیان اسرائیل باشد زیرا انحصار سلاح هسته ای این رژیم در منطقه را از بین می برد و نوعی از توازن بوجود می آورد و همین توازن، چیزی است که اسرائیل بسیار از آن هراس دارد.
وی نوشت: مقام های اسرائیل، نگرانی خود را از اظهارات آرام «جرج بوش» رئیس جمهوری آمریکا درباره ایران و نقش مثبتی که این کشور می تواند در عراق داشته باشد، اعلام کردند.
هویدی نوشت: اظهارات «افرام سنیه» عضو کمیته امور خارجی و امنیت مجلس اسرائیل «کنیست» نشان می دهد، وی به این نتیجه رسیده است که بوش آماده چشم پوشی از برنامه هسته ای ایران است به شرط اینکه ایران، شرایط را برای واشنگتن فراهم کند تانیروهای خود را از باتلاق عراق بیرون بکشد.
نویسنده الشرق الاوسط افزود: از سوی دیگر، بسیاری از مقام های آمریکا به این نتیجه رسیده اند که اقدام نظامی، مانع از ادامه برنامه هسته ای ایران نخواهد شد.
وی افزود: محافل اسرائیل معتقدند که شکست این رژیم در برابر حزب الله برغم برتری نظامی در برابر این حزب، موجب شد که ارزش راهبردی اسرائیل نزد آمریکا از بین برود، بطوری که بسیاری بر این باورند که اسرائیل دیگر، ژاندارم آمریکا در خاورمیانه نیست.
به باور هویدی، آمریکا نه تنها سلاح بلکه وقت کافی به اسرائیل داد تا برنامه نظامی خود را در لبنان کامل کند اما ناتوانی سلاح آمریکا در درگیری بیش از هر چیز دیگری، موجب نا امیدی این کشور شد.
وی افزود: نتایج جنگ اسرائیل علیه لبنان موجب شد که آمریکا در نظریه رویارویی نظامی با ایران در آینده تردید کند زیرا از نحوه مبارزه اعضای حزب الله دریافت که درگیری نظامی با ایران، آسان نخواهد بود.
هویدی گفت: واشنگتن، اکنون تنها به سیاست گفت وگو با ایران می اندیشد و به قدرت و تهدید اشاره نمی کند.
تحلیلگر الشرق الاوسط نوشت: برخی مقام های اسرائیل از آن بیم دارند که در صورتی که جلو برنامه هسته ای ایران گرفته نشود، سایر کشورها از جمله مصر و عربستان نیز به معرکه هسته ای بپیوندند و خطر وجود سلاح هسته ای نزد یک دولت اهل سنت بیش از خطر آن نزد ایران است زیرا ممکن است جنبش های اسلام گرا که خواهان نابودی اسرائیل هستند، حکومت را به دست گیرند.
وی نوشت: از این رو، مقام های اسرائیل توافق کردند که از انواع فشارها علیه آمریکا استفاده کنند تا آن کشور را راضی کنند، دست از نرمش در برابر ایران بردارد و به راه حل نظامی برای توقف برنامه هسته ای ایران متوسل شود.
نویسنده مصری افزود: اما برخی مقام های اسرائیل نیز بعید نمی دانند که اسرائیل خود، بطور مستقیم دست به اقدام نظامی علیه ایران بزند.