بیست و نه ژانویه ۲۰۰۲ بود که جرج بوش پسر، رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا از ایران به عنوان محور شرارت نام برد و ایران را به حمله نظامی تهدید کرد.
یک فنجان تحلیل قسمت 80
کارشناس/ دکتر یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه
یک فنجان تحلیل قسمت 79
کارشناس/ دکتر یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه
از سرنوشت سرهنگ قذافی و بلایی که بر سر مردم لیبی آمد شاید زیاد شنیده باشید، اما از داستان سومین قدرت هستهای دنیا کمتر حرف زدهایم قدرتی که امروز وقتی از آن حرف میزنیم برایمان باور کردنی نیست که زمانی جزو قدرتهای برتر نظامی دنیا بود آری از اوکراین میگوییم...
سال گذشته همین ایام بود که رهسپار دیار مردمانی خونگرم شدیم تا از ستارههای درخشان در صنعت پتروشیمی جنوب کشور دیدن کنیم. ستاره خلیج فارس، دستاوردی که تمام محاسبات غلط دشمن در خصوص تحریم بنزینی کشور را برباد داد. آنچه آن روز به آن فکر می کردم این بود که آسمان این سرزمین، ستاره کم ندارد. آسمان ایران پر از ستارههاییست که میشود با آنها، هم راه زمین را پیدا کرد و هم راه آسمان را. و اینچنین شد که رهسپار سرزمینی پر از افتخار شدیم. دیار حاج عبدالله میثمی، حسین خرازی، حاج احمد کاظمی و نیلفروشان و زاهدی و 24 هزار چراغ روشن که زمین اصفهان را روشنتر از آسمان کردهاند.
« من به این مناسبت شعار امسال را این قرار دادم «جهش تولید با مشارکت مردم» این شعار امسال است.» سال 1403 را نه یک سال بلکه باید یک قرن نامید. سالی که مرور حادثه ها و اتفاقاتش را باید در ده ها کتاب نگاشت. 8 تیر 1403 انتخاباتی که ثابت کرد با رهبریِ حکیم و سپرِ آگاهیِ ملت، هیچ توفانی رشتههای این پیوند ناگسستنی را نخواهد گسست. سال بمب های آمریکایی در فلسطین در مقابل دانشجویان آگاه آمریکایی در نیویورک، سال ققنوس مقاومت.
یک فنجان تحلیل (قسمت هفتاد و هشت)
آرش فهیم روزنامه نگار و منتقد سینما به این نقد و بررسی می پردازد.
یک فنجان تحلیل (قسمت هفتاد و هفت)
دکتر رضا صارمی کارشناس مسائل سیاسی
سلسله برنامه قطب نما با موضوع نقد و بررسی چهل و ششمین جشنواره فیلم فجر قسمت چهل و سوم 🔻با حضور: آرش فهیم روزنامه نگار و منتقد سینما
سلسله برنامه قطب نما با موضوع اوکراین و چالش های اتحادیه اروپا با آمریکا قسمت چهل و دوم 🔻با حضور: دکتر رضا صارمی کارشناس مسائل آمریکا
سال 1877 رئیس جوزف، رهبر قبیلهٔ «نز پرس»، برای حفظ جان مردمش، با دولت آمریکا توافق می کند اما توافق عمری ندارد با کشف معدن طلا در اراضی قبیله، دولت آمریکا بی پروا توافق را زیر پا گذاشت. رئیس جوزف، با درد فریاد زد: «دیگر تا ابد جنگ نمیخواهم...» ، اما گلوله های سربازان آمریکایی، صلح خواهی او را پاسخ دادند. البته این خوی استکباری به رییس جوزف سرخ پوست یا زلنسکی سفیدپوست ختم نمی شود، ملت ایران بارها آن را دیده و لمس کرده در کنفرانس تهران (۱۹۴۳) بود که حتی اجازه حضور محمدرضاشاه پهلوی را هم ندادند. و شاهی که ادعای «تمدن بزرگ» داشت را این گونه تحقیر می کردند.
سال 1394 اوباما در پاسخ به این سؤال که چرا محدودیتهای هستهای ایران در برجام دائمی نیست و با گذشت 10 سال برخی از این محدودیتها منقضی میشود گفت "تغییر طرز فکر در زمینه رویکرد ایران به بقیه جهان و رویکردشان به کشورهایی مثل آمریکا؛ شاید همین "نسل جدید" باشد که بتواند این امر را محقق کند." نشریه کردل که به تازگی اسنادی محرمانه از مصادیق مداخله آمریکا در ایران را منتشر کرد؛ نوشته است که بنیاد ملی دموکراسی(ند) بین سالهای 2016 تا 2021، 4.6 میلیون دلار در 51 پروژه ضدانقلابی در ایران سرمایهگذاری کرده است. آری؛ محل اصلی نزاع، هستهای و موشکی نیست بلکه فکر و مغزافزار جوان ایرانی است.