صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲  ، 
شناسه خبر : ۲۸۳۴۶۵
امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) هدف این است که چهره‌ دشمن برای ملّت ایران پنهان بماند تا از دشمنی او غفلت بشود و او بتواند دشمنی خودش را اعمال کند و خنجر را از پشت فرو کند. (12/8/94)
نشریه اخبار و تحلیل‌ها word
نشریه اخبار و تحلیل‌ها pdf



حرف روز
شعار مرگ‌ بر‌ آمریکا رساتر از سال‌های گذشته
امام خامنه‌ای [مدظله‌العالی] در دیدار پرشور هزاران نفر از دانشجویان و دانش‌آموزان، مبارزه ملت ایران با استکبار را مبارزه‌ای منطقی، خردمندانه و متکی بر تجربیات تاریخی خواندند و در بخشی از سخنان‌شان فرمودند: «شعار و فریاد مرگ بر آمریکای ملت ایران دارای پشتوانه قوی عقلانی، منطقی و برگرفته از قانون اساسی و تفکرات اصولی است که ظلم و ستم را برنمی‌تابد. مفهوم این شعار، مرگ بر سیاست‌های آمریکا و استکبار است و این منطق برای هر ملتی تشریح شود، آن را می‌پذیرد.»
شعار مرگ بر آمریکا گرچه شعار همیشه مردم ایران و واکنش آنها به دشمنی‌های آمریکا علیه ایران بوده است؛ اما در روزهایی از سال پررنگ‌تر و رساتر شنیده می‌شود، از جمله در ۱۳ آبان که به واقع برای این مردم روز «مرگ بر آمریکا» است. در سال‌های گذشته، تلاش‌هایی برای کم‌رنگ‌کردن این شعار انجام شد؛ در حالی که از دشمنی آمریکا چیزی کم نشده بود. برخی افراد در ماه‌های اخیر نیز پس از توافق هسته‌ای با بزک‌کردن چهره استکبار در تلاش هستند که برخلاف آرمان‌ها و سیاست‌های نظام جمهوری اسلامی، چهره آمریکا را تطهیر کنند؛ اما با وجود توافق هسته‌ای، آمریکا هنوز دشمن اصلی ایران در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی به شمار می‌رود و در تلاش است به هر نحو ممکن به نظام جمهوری اسلامی ضربه بزند و بارها به زبان‌های مختلف از سوی مسئولان این کشور بیان شده و ملت شعار «تمام گزینه‌های روی میز» آنها را بارها شنیده‌اند؛ لذا نه‌تنها نباید شعار مرگ بر آمریکا در ذهن و فکر مردم کم‌رنگ ‌شود؛ بلکه با توجه به تهدیدات آمریکا، امسال شعار مرگ بر آمریکا از سال‌های گذشته رساتر و حضور مردم پررنگ‌تر خواهد بود و تا زمانی که آمریکا خوی استکباری خود را حفظ کند، شعار مرگ‌ بر‌ آمریکا هم ادامه خواهد داشت.

ترجمه
توقف انتقال دلارهای آمریکایی به عراق!
گروه ترجمهـ پایگاه اینترنتی «وال‌استریت‌ژورنال» 4 نوامبر 2015 (13 آبان) در مقاله‌ای به اقدامات اقتصادی وزارت خزانه‌داری و فدرال‌ رزرو آمریکا در عراق علیه ایران و داعش پرداخت و نوشت: مقامات فدرال رزرو و خزانه‌داری آمریکا نگران هستند که دلارهای ارسالی برای عراق به بانک‌های ایرانی تحت تحریم و احتمالاً به دست شبه‌نظامیان دولت اسلامی (داعش) برسد. به گفته مقامات آمریکایی و عراقی و سایر افراد مطلع، وزارت خزانه‌داری آمریکا و فدرال رزرو به‌طور موقت، تابستان امسال جریان میلیاردها دلار به بانک مرکزی عراق را متوقف کرده‌اند. اقدام پیشین برای متوقف کردن انتقال منابع مالی که گزارشی درباره آن منتشر نشده بود، نظام اقتصادی عراق را در آستانه بحران قرار داد و مقطعی مهم در جلوگیری از رسیدن دلار به دست دشمنان آمریکا به شمار می‌رفت.
در ادامه مقاله آمده است: درست همان‌گونه که مقامات نظامی نگران رسیدن تسلیحات آمریکایی به دست دشمنان آمریکا هستند، مقامات اقتصادی نیز نگرانی‌های مشابهی در زمینه بهره‌برداری دشمنان آمریکا از منابع اقتصادی این کشور دارند. البته به‌تازگی مقامات آمریکایی نظارت بهتری بر انتقال دلارهای آمریکا به بانک مرکزی عراق داشته‌اند.
در پایان مقاله آمده است: هشیار زیباری، وزیر اقتصاد عراق گفت، مقامات عراقی اقداماتی به منظور مقابله با دستیابی دولت اسلامی (داعش) به جریان‌های پولی صورت داده‌اند، اما نظارت بر اسکناس در عراق چالشی جدی است که دلیل آن فساد و اقتصاد نقدینه‌محور است. از زمان سرنگونی صدام به دست آمریکا و کمک به ایجاد بانک مرکزی عراق در سال 2004، دلار آمریکا به طور گسترده‌ای به پول رایج و مهم در عراق تبدیل شده است، زیرا عمده اقتصاد عراق بر پول نقد استوار است. هنگامی که عراق به اسکناس بیشتر نیاز دارد، پول از حساب کشور عراق در فدرال رزرو بیرون کشیده می‌شود که عمدتاً پشتوانه آن منابع نفتی است. سال 2014 جریان سالانه دلار آمریکا از بانک فدرال رزرو نیویورک به عراق 66/13 میلیارد دلار بود که این میزان بیش از سه برابر میزان سال 2012 است.

گزارش روز
زنگ خطر نفوذ
اطلاعیه سازمان اطلاعات سپاه مبنی‌بر بازداشت چند تن از اعضای یک شبکه نفوذ طی هفته جاری که با پشتیبانی دولت‌های متخاصم غربی در فضای مجازی و مطبوعات کشور فعال بودند، زنگ خطر را برای مردم و مسئولان درباره پروژه نفوذ به صدا درآورد.
رضا عاصف، از کارشناسان اطلاعاتی سپاه درباره چگونگی عملکرد این شبکه می‌گوید: فعالیت آنان با طراحی و بودجه‌ریزی پنهان سرویس‌های جاسوسی آمریکا و هدایت دیپلماتیک انگلستان انجام می‌شد. وی تأکید می‌کند: وزارت‌های خارجه هلند، انگلستان و سوئد تلاش می‌کردند تا در داخل ایران شبکه‌سازی کرده و نخبگان رسانه‌ای را جذب کنند. آنها با تبحر بالا در کار رسانه‌ای، تمرکز، هماهنگی و پشتیبانی اطلاعاتی به اهداف‌شان دست می‌یافتند.
همچنین گزارش‌های رسیده نشان می‌دهد، این شبکه که با مجاهدت و تلاش پاسداران انقلاب اسلامی متلاشی شده است، افزون بر تلاش به منظور رخنه در مراکز تصمیم‌ساز و دستیابی به نفوذ امنیتی، هدایت افکار عمومی و تغییر سبک زندگی ایرانیان را نیز در دستور کار خود داشته است. این شبکه با صرف هزینه‌های هنگفت تلاش می‌کرده است، نیروهای متخصص در حوزه رسانه را جذب کرده و آنها را در راستای راهبرد تغییر سبک زندگی ایرانیان و اسلام‌زدایی از جامعه ایران به کار گیرد.
اگرچه پاسداران سرافراز انقلاب اسلامی با ماه‌ها رصد مستمر اطلاعاتی و اشراف همه‌جانبه، به دستگیری و متلاشی‌کردن این شبکه نفوذ موفق شدند؛ اما این به معنای پایان تلاش دشمن برای نفوذ نیست و ما امروز نیازمند آنیم که با هوشیاری همه‌جانبه، راه را بر توطئه شوم نفوذ، در همه ابعاد و عرصه‌ها ببندیم.

اخبار 
همکاری با رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران
  اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا روز گذشته در مصاحبه‌ای با پایگاه خبری آتلانتیک گفت: کشورش با رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران همکاری می‌کند. وی با اشاره به سفر وزیر جنگ رژیم صهیونیستی به منطقه گفت: «ما باید به سمت فعالیت‌های مشترکی که داریم حرکت کنیم، به ویژه درباره ایران و این به معنای همکاری با یکدیگر برای مقابله با اقدامات مخرب آنها در منطقه است که برای ما به اندازه اسرائیل نگران‌کننده است.» وزیر دفاع آمریکا روابط کشورش با رژیم صهیونیستی در حوزه مسائل نظامی را پایدار و باثبات توصیف کرد و هدف از سفر اخیر «موشه یعلون» به واشنگتن و سفر خودش به فلسطین اشغالی را بررسی اختلافات ادعایی دو طرف بر سر «برجام» در چارچوبی وسیع‌تر عنوان کرد. کارتر، همچنین بار دیگر، اظهارات چند روز پیش خود را مبنی‌بر اینکه باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به او فرمان حفظ گزینه‌های نظامی علیه ایران را داده است، تکرار کرد و گفت: «به من فرمان داده شده است که سیاست ضمانت را حفظ کنم.» کارتر در ادامه گفت: «اسرائیلی‌ها در این‌باره از ما می‌پرسند که آیا این حرف ما جدی است و جوابی که ما به آنها می‌دهیم، همیشه مثبت است.»

              
اخبار کوتاه
**  به گزارش «آسوشیتدپرس»، نشستی با عنوان «جنگ‌های آینده» در سنای آمریکا برگزار شد. «جان مک کین» رئیس کمیته نیروهای مسلح آمریکا در این نشست بر لزوم شناسایی توان نظامی آمریکا در عرصه‌های مختلف تأکید کرد و گفت: باید ببینیم نیروهای علیه ما از چه تکنولوژی‌هایی استفاده می‌کنند. ژنرال «کیت الکساندر» مدیر سابق آژانس امنیت ملی آمریکا گفت: دشمنان ما در تمام کشورهای جهان از هر قدرتی علیه آمریکا استفاده می‌کنند که تنها به حملات سایبری محدود نمی‌شود. وی هشدار داد که در صورت شکست توافق هسته‌ای باید منتظر حملات سایبری روسیه و ایران علیه ایالات متحده آمریکا باشیم.
**  «دانیل آن»، مشاور ارشد رئیس دفتر اقتصادی وزارت خارجه آمریکا لغو تحریم‌های ایران در حوزه نفتی را چالشی برای قانون‌گذاران آمریکایی دانست و گفت:‌ ما اکنون در مرحله‌ای هستیم که باید یاد بگیریم بیشتر از وضع تحریم، چگونه با رفع تحریم‌ها بر دیگر کشورها تأثیر بگذاریم. وی تأکید کرد:‌ دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا در حال یادگیری این هستند که چگونه تحریم‌ها را بردارند.
**  دکتر «یوسف الحاضری» عضو کمیته ملی مستندسازی جنایت‌های اشغالگران و تلاش برای امدادرسانی یمن گفت: متأسفانه، تمام تلاش‌های ما برای تحرک در عرصه بین‌المللی و متوقف‌کردن جنایت‌های سعودی‌ها به دلیل دلارهای نفتی عربستان با شکست مواجه می‌شوند. وی با اشاره به هدف قرار دادن مردم با سلاح‌های نامتعارف مختلف، همچون بمب‌های خوشه‌ای گفت: متأسفانه، طی هفته‌های گذشته بندر حدیده هدف بمب‌های شیمیایی قرار گرفت و وضعیت جسمی افراد زخمی‌شده در این حملات، گویای قرارگرفتن آنان در معرض آلودگی‌های شیمیایی است. الحاضری خواهان آغاز تحقیقات بین‌المللی در این زمینه شد تا جوانب امر به‌طور کامل آشکار شود.
**  سردار سرلشکر فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در جمع فرماندهان گفت: اگر ما در خط صحیح اسلام مقاومت کنیم و بر رنج‌ها صبور باشیم و تقوی اخلاقی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی پیشه کنیم، راه‌های نفوذ دشمن بسته می‌شود و طراحی‌ها و مکرهای دشمن به ما ذره‌ای آسیب نمی‌رساند. وی با تأیید سخنان فرمانده کل سپاه در محدودیت نداشتن فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی ایران افزود: ما دو حد و مرز را رعایت خواهیم کرد: یکی آنچه در برجام در زمینه منع طراحی هسته‌ای آمده است و دیگری برد دوهزار کیلومتر موشک را که قبلاً نیز همه مسئولان کشور، این حدود را اعلام کرده‌اند.
**  «عبدالحسین وهاجی» سفیر ایران در استرالیا درباره آمار ایرانیانی که به این کشور درخواست پناهندگی داده‌اند، گفت: آمار استرالیا نشان می‌دهد، حدود 9 هزار نفر پناه‌جوی بلاتکلیف در سطوح مختلف وجود دارد. برخی داخل استرالیا هستند و ویزاها و محدودیت‌های خاصی برای آنها قائل می‌شوند؛ برخی در داخل کمپ‌های استرالیا هستند و تعدادی دیگر هم درکمپ‌های خارج از استرالیا ساکن شده‌اند که هر یک از این افراد وضعیت متفاوتی دارند تا تعیین تکلیف شوند.
**  خبرگزاری‌های «فارس» و «تسنیم» و پایگاه‌های خبری «مشرق»، «رجانیوز»، «جهان‌نیوز» و «دانا»، و همچنین روزنامه‌های «کیهان» و «وطن امروز» و هفته‌نامه «9 دی»، از جمله رسانه‌هایی هستند که با وجود ثبت‌نام در نمایشگاه مطبوعات، در اعتراض به سیاست‌های تبعیض‌آمیز معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد و تحت فشار قرار دادن رسانه‌های منتقد دولت، اعلام کرده‌اند که در نمایشگاه مطبوعات شرکت نخواهند کرد.
**  «ورلد گز اینتلیجنس» نشریه انگلیسی معتبر صنعت گاز در جهان به نقل از منابع داخلی و خارجی، از افزایش صادرات گاز در سال‌های پس از توافق هسته‌ای یا پسا تحریم خبر داده است. به نوشته این نشریه، افزایش صادرات گاز ایران تا حدی خواهد بود که قطر را نیز پشت سر می‌گذارد و این کشور قدرت اول صادرات گاز در جهان می‌شود. براساس این گزارش در سال‌های پساتحریم، ایران می‌تواند سالانه ۵۲۰ میلیارد مترمکعب گاز تولید کند.