صفحه نخست >>  عمومی >> تیتر اول
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۲  ، 
شناسه خبر : ۳۶۸۸۰۶
در گفتگو با بصیرت مطرح شد
کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه گفت: در صورتی که فشار‌ها بر ایران افزایش بیابد و بهانه‌گیری‌ها بیشتر شود طبیعتاً ایران از پروتکل برجام خارج خواهد شد و سطح غنی‌سازی خود را به بالاترین حد ممکن می‌رساند؛ اگر این موضوع عملی شود غرب نیز از آنچه خود خواسته و خود بر ایران تحمیل کرده آسیب می‌بیند.
پایگاه بصیرت / گروه سیاسی/ گفتگو با حسن هانی‌زاده

به گزارش بصیرت؛ صدور قطعنامه علیه ایران در شورای حکام واکنش‌های مختلفی در ایران برانگیخته است، اما نگاه جامع به این موضوع که غرب همواره در رسیدن به یک نقطه مشترک تعاملی با ایران به دنبال ایجاد چالش‌های مختلف است و سد بزرگی بر سر راه افزایش تعاملات فی‌مابین می‌گذارد ثابت شده است. کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در این‌باره و تبعات صدور قطعنامه علیه ایران تحلیل خود را ارائه داده است.

حسن هانی‌زاده کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی بصیرت در خصوص موضوع تصویب قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام علی‌رغم روابط سازنده ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: با اینکه رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی طی روز‌های قبل به ایران سفر کردند و گزارش‌ها حاکی از تعاملات سازنده بین مقامات ایران با آقای رافائل گروسی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به تهران و بازدید سرزده از تاسیسات هسته‌ای بود، اما به ناگاه کشور‌های غربی و آمریکا تاثیر خود را برای تحمیل قطعنامه ضد ایرانی به جا گذاشتند.

وی در این‌باره خاطر نشان کرد: در حالی که انتظار می‌رفت و این گمان برجسته شده بود که بعد از این فضای تعاملی دلپذیری بین ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایجاد می‌شود و انتظار بهبود روند‌ها و توجه به برخی خواسته‌های معقولانه آژانس وجود دارد، اما متاسفانه شاهد برخی موضع‌گیری‌های منفی آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال ایران بودیم.

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه معتقد است: متاسفانه اتحادیه اروپا مخصوصاً تروئیکای اروپا که شامل انگلیس، آلمان و فرانسه می‌شوند به عینه در برابر دید افکار عمومی جهان نشان دادند که به دنبال باج‌خواهی از ایران هستند چرا که اساسا اعمال تحریم‌ها ربطی به فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران ندارد.

حسن هانی‌زاده خاطر نشان کرد: قطعنامه‌ای که توسط شورای حکام علیه ایران صادر شد قطع به یقین ناشی از تحرکات و فشار‌های سه کشور آلمان، انگلیس، فرانسه و در کنار آنها آمریکا بود چرا که آنها تمایل دارند با دسیسه‌های مختلف پرونده ایران را به شورای امنیت ارسال کنند.

حسن هانی‌زاده کارشناس سیاست خارجی و مسائل بین‌الملل معتقد است: تروئیکای اروپایی برای این منظور بسیار بهانه‌جویی کرده است به این معنا که آنها بهانه‌های مختلفی برای تحمیل فشار به جمهوری اسلامی ایران را ماه‌هاست بر سر زبان می‌آورند بهانه‌هایی مثل ارسال موشک و پهباد‌های ایرانی به روسیه.

وی در این‌باره توضیح بیشتری داد و گفت: در حالی اتحادیه اروپا چنین اتهامات واهی به ایران می‌زند که آقای زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین بار‌ها بر این موضوع تاکید داشته که ایران موشک یا سلاحی برای استفاده و به کار بردن علیه اوکراین به روسیه نداده است، اما غربی‌ها برای تحمیل فشار به ایران دست به دامن بهانه‌های واهی شده‌اند تا به هر شکلی که شده ایران را تحت فشار خواسته‌های خود قرار دهند.

حسن هانی‌زاده کارشناس سیاست خارجی تصریح نمود: یکی دیگر از بهانه‌های اروپا و آمریکا حمایت و جانبداری همه‌جانبه از رژیم غاصب و کودک‌کش اسرائیل است. آنها به جهت رویارویی مستقیم ایران و پیروزی که مقاومت تاکنون طی یکسال گذشته در برابر اسرائیل داشته از ایران و محور مقاومت ناراضی و بسیار خشمگین هستند بنابراین این بهانه نیز راهی برای تحمیل فشار به ایران برای آنها باز کرده تا با این بهانه علیه ما عقده‌گشایی کنند.

کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی بر این باور است در صورتی که فشار‌ها بر ایران افزایش بیابد و بهانه‌گیری‌ها بیشتر شود طبیعتاً ایران از پروتکل برجام خارج خواهد شد و سطح غنی‌سازی خود را به بالاترین حد ممکن می‌رساند؛ اگر این موضوع عملی شود غرب نیز از آنچه خود خواسته و خود بر ایران تحمیل کرده آسیب می‌بیند.

وی در این‌باره بیان داشت: مذاکرات و رفت و آمد‌های کارشناسان سازمان انرژی اتمی به ایران همواره یکی از مطالبات غرب بوده است که ایران نیز از آن استقبال کرده، اما صدور قطعنامه علیه جمهوری اسلامی ایران در شورای حکام به این معناست که غربی‌ها بخصوص اتحادیه اروپا خود خواسته و با دست‌های خود آخرین حلقه ارتباط بین ایران و آژانس را قطع کردند لذا نباید از ایران انتظاری داشته باشند چرا که ایران عروسک دست غربی‌ها نیست که به ساز آنها برقصد، بلکه ایران براساس قوانین و صلاحدید خود در شرایط مختلف تصمیمات جامعی اتخاذ می‌کند تا منافع ملی خود را تامین کند.