صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۸  ، 
کد خبر : ۳۶۸۶۲۱

اخبار و تحلیل‌ها 29 آبان 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): ما قضایای غزّه را به طور دائم رصد میکنیم و احساس سرافرازی میکنیم به خاطر این مقاومت عظیمی که دارد انجام میگیرد؛ مقاومت فوق‌العاده‌ای که دنیا را به تعجّب وادار کرده. دنیا امروز به نفع شما دارد شعار میدهد‌؛ چه کسی باور میکرد که در دانشگاه‌های آمریکا به نفع فلسطین شعار بدهند، پرچم فلسطین را بلند کنند‌؟ اینها اتّفاق افتاده. پس خیلی از چیزهای دیگر هم ممکن است اتّفاق بیفتد که امروز برای خیلی‌ها باورکردنی نیست. 2/3/1403

 دانلود PDF

دانلود WORD

حرف روز  

 به دنبال ناآرامی

جنگ به افق فلسطین به روزهای سرنوشت‌ساز خود نزدیک شده است و رژیم غاصب صهیونیستی بیش از هر روز دیگر خود را دچار زوال و نابودی می‌انگارد. درست مانند هفت دهه پیش که مهمترین مسئله آنان، «بقا و ماندن» بود! صهیونیست‌ها عامل این فلاکت و فروپاشی را هدایت مقاومت از تهران می‌دانند. سر مار ایران است و تا آن هوشیار و قدرتمند است، ضربات بر پیکر رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت!

برای مهار ایران، آنان به خوبی دریافته‌اند که تهدیدات نظامی جوابگو نخواهد بود. صهیونیست‎ها هنوز از خفت و خواری وعده صادق 1 و 2 رهایی نیافته‌اند؛ لذا وعده‌های صادق بعدی بدون شک شکننده‌تر خواهد بود. آنچه در اتاق‌های فکر این رژیم مورد توجه قرار گرفته و به عنوان تنها راه شاید بتواند مؤثر افتد، راهاندازی مجدد فتنه‌ای از درون است. باید ایادی داخلی رژیم صهیونیستی در ایران بار دیگر فعال شوند و خیابان‌ها ناآرام شود تا فتنه مهسای دیگری کلید زده شود.

به دنبال این طراحی است که سلسله اقداماتی عجیب در فضای مجازی وایرال می‎شود، دختر دانشجویی در دانشگاه علوم تحقیقات تهران عریان شده و فیلم‌های او به سرعت دست به دست می‌شود! چند روز بعد مرد جوانی خودش را از بالای ساختمان چارسوی تهران به پایین پرتاب کرده و خودکشی می‌کند. در این میان، پسر دانشجویی هم در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی فوت شده است و جمعی در آن دانشگاه گرد هم می‌آیند! اخبار خودکشی‌های روزمره که معمولاً در میان اخبار شنیده نمی‌شود، این بار با آب و تاب فراوانی در حال وایرال شدن است. فضای مجازی که متأسفانه مدت‌هاست حساب و کتاب مشخصی ندارد؛ این روزها برخی بی‌تدبیریها در حوزه معیشت و اقتصاد، همچون گران قیمت خودرو و ... هم بر این شرایط افزون شده و ذهن جامعه را آشفته کرده است و خواسته یا ناخواسته کمک‌کار اثربخشی سناریوی ناآرام سازی صهیونیستها شده است.

وضعیت حساس ایجاد شده در مواجهه جبهه مقاومت و جبهه استکبار جهانی ایجاب می‌کند که هوشیاری مردم و مسئولان بیش از پیش شده و نسبت به نقشه‌های دشمن هوشیار عمل کنند. سال گذشته رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار با مردم یادآوری فرموده بودند: «اینکه می‌گوییم دشمن دارد ضعیف می‌شود معنایش این نیست که نمی‌تواند مکر ‌کند، نمی‌تواند دشمنی کند، نمی‌تواند ضربه بزند؛ می‌تواند؛ مشغول نقشه‌کشی‌اند. ما باید خوابمان نبرد، ما باید غافل نشویم. ما ‌یعنی چه کسانی؟ یعنی مسئولین و آحاد مردم.»

(مهدی سعیدی)


گزارش روز 

حضور ترامپ و زمزمه‎های مذاکره

 «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور در دولت دوازدهم در قالب یک پیشنهاد خطاب به رئیس دولت چهاردهم گفته است: «معتقدم دولت پزشکیان حتی می‌تواند با دولت جمهوری‌خواه ترامپ مذاکره کرده و شرایط بهتری برای منطقه و جهان ایجاد کند.» البته در این روزها چنین سخنانی از برخی افراد سرشناس نیز شنیده می‌شود؛ اما آیا واقعاً ترامپ ناجی جهان خواهد شد؟ ترامپ چند روز پیش از انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آنچه ما می‌خواهیم صلح است.» کمپین ترامپ روی بیلبوردهای بزرگراه‌های میشیگان و در جریان بازدیدها از آنجا، استدلال می‌کرد که او «طرفدار صلح» در خاورمیانه است؛ در حالی که هریس را طرفدار رژیم صهیونیستی معرفی می‌کرد؛ اما ترامپ در یک هفته پس از پیروزی در انتخابات، افرادی را برای کابینهاش معرفی کرده است که یا به‌صراحت از شهرک‌سازی و الحاق کرانه باختری به اراضی اشغالی حمایت می‌کنند، یا از کوچک‌ترین پیشنهادی برای انتقاد از رژیم صهیونیستی به‌شدت انتقاد می‌کنند. «هگزا» گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت دفاع، الحاق کرانه باختری از سوی رژیم صهیونیستی را تأیید کرد؛ «الیز استفانیک» نامزد ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل هم رویکرد مشابهی دارد؛ «مارکو روبیو» گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه، از حامیان رژیم صهیونیستی است. این رویکرد، اعرابی را که به ترامپ رأی دادند، ناامید کرده است. آنان معتقدند دولت آتی آمریکا نیز تمام عیار حامی رژیم صهیونیستی خواهد بود. از سوی دیگر «فایننشال تایمز» به نقل از منابع نزدیک به تیم دونالد ترامپ، اعلام کرد ترامپ قصد بازگرداندن سیاست «فشار حداکثری» علیه ایران را دارد؛ راهبرد «فشار حداکثری» با هدف بازگرداندن ایران به میز مذاکره برای حصول یک توافق جامع بر سر برنامه هسته‌ای این کشور اجرا می‌شود. در میان کابینه آینده ترامپ نیز رویکرد مناسبی نسبت به ایران دیده نمیشود. «الیز استفانیک» نامزد ترامپ برای نمایندگی آمریکا در سازمان ملل را یکی از مدافعان ترامپ در ترور شهید سلیمانی معرفی میکنند. استفانیک در آخرین موضعگیری خود علیه ایران ۲۰ آبان در ایکس نوشت: «ایالات متحده آماده است تا به کارزار فشار حداکثری رئیس‌جمهور ترامپ علیه ایران بازگردد.» طرح «مارکو روبیو»، گزینه پیشنهادی ترامپ برای وزارت خارجه، با نام «قانون توقف حمایت از نفت ایران »(SHIP) هنوز در سنای آمریکا در دست بررسی است. این گزارشها حکایت از این دارد که کابینه دولت دونالد ترامپ آنقدری که ظرفیت برای تنشزایی در منطقه دارد، ظرفیتی برای ثبات در منطقه ندارد. البته راهبرد کلان جمهوری اسلامی در مواجهه با آمریکا اصول ثابتی دارد؛ بنابراین، در مواجهه با دموکراتها یا جمهوریخواهان غافلگیر نشده است. ایران در زمان دموکراتها نیز شرایط سادهای نداشته است. حمله طبس، قانون داماتو و تحریم نفت از سال ١٣٩١ همگی در زمان دموکراتها رخ داده است. بنابراین، وضعیت فعلی شرایط جدیدی نیست و نباید با سادهاندیشی در تحلیل، جامعه را دچار دو قطبی کاذب مذاکره و آبادانی کرد. (محمد حکیمی)

 

خبر ویژه 

در جلسه خبرگان چه گذشت!

«حجت‌الاسلام سعید صلح‌میرزایی» عضو مجلس خبرگان  در پاسخ به این پرسش که «بعد از دیدار رهبر معظم انقلاب با مجلس خبرگان، یک روحانی منبری مطالبی نقل کردند که حواشی‌ای ایجاد کرد؛ چقدر این مطالب با واقعیت منطبق بود؟» گفت: «ایشان از روحانیون انقلابی هستند که بیانات‌شان نیز مفید است؛ اما عضو مجلس خبرگان نیستند و در آن جلسه حضور نداشتند؛ مشخص نیست از چه کسی چنین نقلی را شنیده‌اند؛ چراکه روایت ایشان نادرست بود. این روحانی گفته است که آقا فرموده رهبر جدید را بی‌درنگ انتخاب کنید و حضار گریه‌ کرده‌اند؛ در حالی که نه رهبر معظم انقلاب چنین حرفی زده و نه کسی گریه کرده است. نقل کرده که اعضای خبرگان مضطرب شده‌اند، در حالی که من با اعضای خبرگان صحبت کردم و کسی چنین برداشتی نکرده است؛ کلمه «بی‌درنگ» را رهبر معظم انقلاب در موضوع امتداد حق مطرح فرموده و به تعبیر طلبه‌ها از حیث کبروی طرح کرده‌اند که مسیر حق بی‌درنگ جایگزین خودش را تعیین می‌کند و این یک بحث کلی بود و ناظر به این روزها یا موضوع تعیین رهبری نبود.»

 

اخبار

شروط دولت چهاردهم برای دونالد ترامپ!

رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت چهاردهم درباره احتمال مذاکرات تهران و واشنگتن با روی کار آمدن «ترامپ» گفت: «آمریکا از قبل انقلاب تا امروز به‌دنبال ضربه‌زدن به ایران بوده است.» «الیاس حضرتی» تصریح کرد: «آمریکا آن چیزی که تا الان کارنامه‌شان هست، تلاش برای به هم زدن اوضاع داخلی ما، ضربه‌زدن به ما و تلاش برای سرنگونی ماست؛ نه الان، بلکه از قبل انقلاب تا امروز به دنبال ضربه به ایران بوده است.» وی گفت: «ترامپ هم به‌نظر من هم نقطه‌ضعف‌ها و هم نقطه‌قوت‌هایی دارد؛ می‌شود اگر آن شرطی که انقلاب اسلامی گذاشته و مسئولان ما گذاشتند که در امور داخلی ما دخالت نکنند، دنبال درگیری و ضربه‌زدن نباشند و به‌عنوان یک کشور عادی بخواهند با ما برخورد کنند، ما هم مثل یک کشور عادی با آنها برخورد خواهیم کرد.» گفتنی است، «مجید انصاری» معاون حقوقی رئیس‌جمهوری هم با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و رئیس‌جمهوری مبنی بر اینکه ما سر جنگ و دعوا با هیچ کشوری نداریم، تصریح کرد: «اگر هر کشوری از جمله آمریکا بر پایه حقوق بین‌الملل و بر پایه به رسمیت شناختن ملت ایران و اراده آنان آمادگی مراوده قانون‌مند و عادلانه داشته باشد، جمهوری اسلامی ایران هم آماده است.»

بدون شواهد واقعی، فقط بیانیه می‌نویسید!

اتحادیه اروپا اعلام کرده است، شواهدی قطعی مبنی بر اینکه پهپادهای مسلح تولید شده در «شین جیانگ چین» برای استفاده روسیه ارسال شده‌اند، در اختیار دارد. اتحادیه اروپا از چین خواسته است در این باره توضیح دهد. در واکنش به این اتهامات، «لین جیان» سخنگوی وزارت خارجه چین، در نشست خبری این وزارتخانه تأکید کرد: «چین در صادرات محصولات نظامی همواره رویکردی محتاطانه و مسئولانه داشته است.» وی تصریح کرد: «چین هرگز تسلیحات مرگبار به طرفین درگیر در هیچ مناقشه‌ای ارائه نکرده و همواره کنترل دقیقی بر صادرات پهپادهای نظامی و دوگانه (نظامی-غیرنظامی) اعمال کرده است. ما از کشورهای دیگر و مقامات مسئول می‌خواهیم که بدون شواهد واقعی، به گمانه‌زنی، تهمت‌زنی و تخریب وجهه چین دست نزنند.»

هر روز از اهدافمان دورتر می‌شویم!

محافل صهیونیست با اعلام اینکه رژیم صهیونی از هدف خود در بازگرداندن آوارگان به جبهه شمالی دور شده است، تأکید کردند: «ما همچنان در باتلاق لبنان فرو می‌رویم و قدرت نظامی حزب‌الله هیچ آسیبی ندیده است و اسرائیل قادر به تحمیل شروط خود در آتش‌بس به لبنان نیست.» در این زمینه «آوی اشکنازی» خبرنگار نظامی روزنامه عبری «معاریو» در این راستا اظهار داشت: «بعد از کاهش چشمگیر تعداد نیروهایی که به ارتش می‌پیوندند، معضل و بحران عمیقی گریبان ارتش اسرائیل را گرفته و بر اقدامات آن برای فشار بر حزبالله تأثیر منفی می‌گذارد.» این خبرنگار صهیونیست تأکید کرد: «ارتش اسرائیل متوجه شده که در غیاب نیروهای ذخیره، اقدامات اسرائیل در فشار نظامی بر حزب‎الله و امکان رسیدن به توافق آسیب می‌بیند.» وی به وضعیت نیروهای ذخیره در تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی و شکایات اعضای این تیپ از کابینه و ارتش اشاره کرد و گفت: «آنها از مشکلات اقتصادی و خانوادگی شدیدی در طول یک سال و نیم گذشته رنج می‌برند و برخی از آنها عملاً 250 روز یا بیشتر مجبور به شرکت در جنگ بوده‌اند.»

اتفاق نظر سران نظام درباره فیلترینگ!

دکتر پزشکیان در دیدار با اعضای حزب کارگزاران  با تأکید بر اینکه صداقت با مردم کلید حل اساسی مشکلات کشور است، اظهار داشت: «حل مشکلات آینده کشور در گرو ایجاد پذیرش اجتماعی در مردم و جامعه است. قبل از هر مداخله باید با مردم صادقانه صحبت کرد و استدلال‌های علمی خود را با آنها در میان بگذاریم تا بتوانیم به یک زبان و نگاه مشترک برسیم. پذیرش اجتماعی حتماً بر اساس مستندات، شواهد و با کمک دانشگاهیان، احزاب و رسانه‌ها قابل دستیابی است؛ نمی‌توان مسائل را به زور به جامعه تحلیل کرد.» رئیس جمهور با اشاره به انتظارات جامعه برای بهبود کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در کشور گفت: «در موضوع اینترنت و رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیده‌ایم و در پی حل مشکلات این حوزه هستیم.»

اخبار کوتاه

«فاطمه مهاجرانی» سخنگوی دولت چهاردهم درباره اظهارات «حجت‌الله میرزایی» رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی که بر اساس اظهارات آقای رئیس ‌جمهور پیش‌بینی کرده بود قیمت بنزین سال آینده 30 تا 40 درصد افزایش می‌یابد، گفت: «تاکنون در دولت هیچ تصمیمی درخصوص افزایش قیمت بنزین اتخاذ نشده است.» وی در عین حال اعلام کرد: «بحث‌های کارشناسی در دولت برای قیمت حامل‌های انرژی در جریان است و برنامه دولت هم آماده‌سازی افکار عمومی در خصوص تصمیمات احتمالی برای حامل‌های انرژی است.»

شورای اروپا با تکرار ادعای حمایت نظامی ایران از جنگ روسیه در اوکراین و آنچه «گروه‌های مسلح و نهادها» در منطقه غرب آسیا و دریای سرخ خوانده شده، تحریم‌های تازه‌ای را علیه افراد و نهادهای ایرانی اعمال کرد. در بیانیه شورای اروپا در این باره آمده است: «این اقدام اضافی استفاده از کشتی‌ها و بنادر برای انتقال هواپیماهای بدون سرنشین(پهپادهای) ساخت ایران، موشک‌ها و فناوری‌ها و قطعات مرتبط با ایران را هدف قرار می‌دهد.»

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در دیدار با همتای آذربایجانی خود گفت: «به طور قطع جمهوری آذربایجان جایگاه مهم و تأثیرگذاری در سیاست دفاعی و خارجی برای جمهوری اسلامی ایران را دارد.» وی با تأکید بر اینکه پیوند عمیق بین دو ملت موجب افزایش و ارتقای سطح همکاری‌های دوجانبه می شود، افزود: «روند این مناسبات و تعاملات، زمینه‌ای برای موفقیت دو کشور در ارتقای مطلوب همکاری‌ها در چارچوب اهداف و منافع ملی دو کشور است.»

معاون وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در اجلاس شورای سازمان بین‌المللی دریانوردی (آیمو) به لندن سفر کرده است، اتهامات بی‌اساس طرف‌های غربی درباره نقش ایران در ناآرامی‌های دریای سرخ را رد و تأکید کرد: «ریشه اصلی وضع موجود در منطقه غرب آسیا نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان، با پشتیبانی آمریکاست.» «علی اکبر صفایی» افزود: «مردم یمن مردمی مستقل و مؤثر در منطقه هستند و بر اساس صلاحدید، منافع و ملاحظات خود تصمیم می‌گیرند و عمل می‌کنند.»

مدیرکل امور بیمه‌شدگان سازمان تأمین اجتماعی گفت: «بر اساس ماده ۱۸۱ قانون کار، کارفرمایانی که اتباع خارجی فاقد پروانه کار را به کار گیرند، اگر مراتب را به وزارت کار و امور اجتماعی اعلام نکنند، با توجه‌ به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم، مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.» گفتنی است آمار‌های غیررسمی از زندگی ۶ تا ۷ میلیون تبعه افغانستانی در کشور حکایت می‌کند، تهران هم با وجود رد مرز‌های متوالی از سوی دولت‌های سیزدهم و چهاردهم، پذیرای حدود ۲ میلیون تبعه افغانستانی است. طبق قانون تنها اتباعی که مجوز قانونی دارند، می‌توانند شاغل باشند که البته فعالیت در برخی مشاغل حساس نیز برای اتباع ممنوع است.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات