صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۰  ، 
کد خبر : ۳۶۸۶۸۳

اخبار و تحلیل‌ها 30 آبان 1403

امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی): من بر «وحدت کلمه» تأکید میکنم. مردم عزیز، جوانان عزیز، فعّالان سیاسی، فعّالان اجتماعی، فعّالان رسانه‌ای! بدانید توفیق در توحید کلمه است، توفیق در وحدت کلمه‌ی ملّت ایران است. اختلاف نظر دارید، داشته باشید؛ اختلاف نظر سیاسی و غیر سیاسی اشکالی ندارد، امّا درگیری و یقه‌گیری و وحدت را شکستن و دودستگی‌ها و دو‌گروهی‌های جعلی درست کردن، به زیان کشور است، به زیان دین شما است، به زیان دنیای شما است، به زیان قوّت شما است. 22/1/1403

دانلود PDF

دانلود WORD

  حرف روز 

 نبرد با راویان: جنگی فراتر از میدان

 بیش از یک سال از جنگ غزه می‌گذرد و جهانیان همچنان در برابر جنایات و تجاوزات بی‌حد و حصر رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی‌ها بهت‌زده و حیران، منفعلانه در حال تماشای صحنه هستند. در این نبرد نابرابر، اگرچه سکانس‌های تاریخی و حماسه‌ساز همچون نبرد آخر یحیی سنوار به یادگار مانده است، اما رژیم صهیونیستی با هر گونه روایت‌گری جنگ که در آن واقعیت‌ها و حقیقت میدان نبرد روایت می‌شود، به شدت برخورد کرده و در پاره‌ای از موارد دست به ترور و قتل عام راویان حق و حقیقت بدون در نظر گرفتن هیچ ملاحظه انسانی یا حقوق بشری می‌زند. بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا این لحظه، ۴۳ هزار و ۹۷۲ نفر به شهادت رسیده‌اند. همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی بیان کرده است، شمار کلی زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۱۰۴ هزار و ۸ نفر رسیده است؛ آمارهای تکان‌دهنده‌ای که همچنان از فلسطین اشغالی مخابره می‌شود و جهانیان هیچ تلاشی برای پایان دادن به آن نمی‌کنند. برخی از این شهدا و قربانیان همچنان در زیر آوارها هستند و صهیونیست‌ها از هر گونه کمک‌رسانی و امدادرسانی به این قربانیان ممانعت به عمل می‌آورند. تازه آمار واقعی را باید بسیار بیشتر از این مقدار دانست؛ چرا که افرادی که هم اکنون مجروح نیستند یا شهید نشده‌اند نیز با انواع مختلف سختی‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند که هر کدام‌شان به تنهایی می‌تواند انسان را به راحتی از پا درآورد؛ فقر، قحطی، گرسنگی، بیماری و غیره.

در قرن بیست و یکم و در عصری که ارتباطات و مخابره اخبار با بالاترین کیفیت و سرعت در حال انجام است، همچنان شاهد جنایت و ظلم وصف‌ناپذیری در سرزمین‌های اشغالی هستیم. بزرگ‌ترین بایکوت خبری تاریخ در این جغرافیا در حال انجام است. هیچ کس به واقع نمی‌داند که مردم مظلوم فلسطین که هم اکنون بیش از یک سال است زیر آتش جنگ‌افروزی نتانیاهو قرار دارند و کاملاً تحت محاصره امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی قرار دارند، چگونه مایحتاج زندگی خود را تأمین می‌کنند. تلاش خبرنگاران و اصحاب رسانه برای پوشش اخبار میدانی و روایت واقعی از صحنه جنگ نیز عمدتاً با گلوله و ترور و قتل از سوی رژیم صهیونیستی پاسخ داده می‌شود. براساس آمار وزارت بهداشت فلسطین از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون بیش از ۱۹۰ خبرنگار فلسطینی در نوار غزه به شهادت رسیده‌اند؛ شهدایی که تنها جرم‌شان مخابره اخبار و روایت صحنه واقعی نبرد بود. بنابراین فرای میدان و صحنه واقعی جنگ صهیونیست‌ها نبردی دیگر در عرصه رسانه و آگاهی دارند که در این عرصه قربانیان اصلی راویان حق و حقیقت هستند.

 (رامین نصیری)


گزارش روز  

      افزایش قیمت خودرو و ملاحظات آن

27 آبان ماه قیمت جدید محصولات دو شرکت ایران خودرو و سایپا اعلام شد که حاکی از افزایش آنها در برخی از انواع خودروها تا 35 درصد بود. این افزایش قیمت باعث ایجاد نوعی شوک در بازار خودرو دست دوم و سایر بازارهای متأثر از این بازار شد. در این باره برخی ابهامات و ملاحظات وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می‌شود:

1- خودرو زمانی که به منزله یک کالای مصرفی محسوب شود، باید هزینه تولید آن مبنای تعیین قیمت آن باشد و زمانی که یک کالای سرمایه‌ای باشد، قیمت آن در تعادل عرضه و تقاضا کشف می‌شود. الان در بازار ایران مشخص نیست که خودرو یک کالای مصرفی است یا سرمایه‌ای؟ به ظاهر قیمت کارخانه خودرو به عنوان یک کالای مصرفی محاسبه می‌شود و قیمت بازار آن تابع الگوی کالاهای سرمایه‌ای است.

2- اگرچه از ابتدای دولت سیزدهم تولید و واردات خودرو افزایش یافته است و این کالا بیشتر در دسترس قرار گرفته است، ولی همچنان کمبود خودرو در بازار وجود دارد. این شرایط خاص باعث شده که خودرو چند قیمتی باشد. قیمت بازار از یک طرف تابع عرضه و تقاضاست و از طرفی دیگر تحت تأثیر قیمت کارخانه خودرو، یعنی زمانی که قیمت کارخانه خودرو بالا برود، قیمت بازار هم بالا می‌رود، در حالی که بر اساس منطق بازار این دو ارتباطی با یکدیگر ندارند.

3- افزایش قیمت کارخانه خودرو را نمی‌توان خیلی دور از انتظار دانست. زمانی که در جامعه تورم وجود دارد، افزایش هزینه تولید خودرو هم وجود دارد؛ نمی‌شود گفت که هزینه وارد کردن قطعات، خرید مواد اولیه، هزینه حقوق و دستمزد کارگران و ... افزایش یابد، ولی قیمت تمام شده محصول افزایش نیابد.

4- افزایش قیمت خودرو تنها راهکار به تعادل رساندن وضعیت خودرو نیست، افزایش تولید باعث کاهش هزینه و از بین رفتن فاصله عرضه و تقاضا می‌شود. افزایش واردات نیز در شرایط فعلی کاملاً منطقی و به نفع مردم است و می‌تواند بخشی از نیاز بازار را پاسخ دهد. شورای رقابت که اساساً نه برای قیمت گذاری خودرو، بلکه برای رفع انحصار شکل گرفته اگر موانع افزایش تولید را رفع می‌کرد، نقش به مراتب مفیدتری را در مدیریت خودرو ایفا می‌کرد.

5- خودروسازها مدعی‌اند قیمت خودرو تولیدی آنها با قیمت کمتر از هزینه تولید آن به بازار عرضه می‌شود و به همین دلیل با زیان خودرو را می‌فروشند و دائماً بر زیان انباشته آنها اضافه می‌شود. اگر اینچنین است باید درهای صادرات خودرو برای آنها باز باشد فقط به ازای صادرات خودرو، واردات خودرو هم انجام شود. در بازار بین‌المللی دیگر خبری از قیمت‌گذاری نیست و آنها با توجه به کیفیت خودروی تولیدی و در رقابت با سایر تولیدکنندگان جهانی کالای خود را بفروشند.

(علی کارگر)

خبر ویژه   

  اولین اقدام مشترک نتانیاهو و ترامپ علیه ایران؟

نشریه آکسیوس با اشاره به دیدار وزیر امور راهبردی رژیم صهیونی با دونالد ترامپ و ادعای وجود اسنادی مبنی بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران با اهداف تسلیحاتی ادعا کرد، این دیدار اولین پازل از یک طرح کلان مشترک نتانیاهو و ترامپ علیه ایران است. طرحی که پازل دوم آن را یک سایت خبری آمریکایی تکمیل کرد و نوشت گرچه این دیدار با خبر طرح آتش بس اسرائیل و لبنان برجسته شد اما این موضوع بیشتر به یک فریب می‌ماند تا اقدامی برای آتش بس! چند روز پیش آکسیوس با انتشار تصویری از یک محل، ادعا کرد که رژیم صهیونی در حمله به مراکز نظامی ایران، محلی را در پارچین به نام «طالقان‌2» (روستایی در شمال غرب استان البرز)، هدف قرار داده است. این سایت مدعی شده بخشی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران تحت عنوان پروژه «آماد» (یک رده نظامی در تمام ارتش‌ها که وظیفه آن پشتیبانی است)، درحال پیگیری بوده است.

 

اخبار

عملیات وعده صادق‌3 قطعی است!

«محسن رضایی» با اشاره به حوادث جاری در منطقه با بیان اینکه ابزار به‌کارگرفته‌شده از سوی رژیم صهیونی با پشتیبانی همه‌جانبه غرب بسیار پیشرفته است، گفت: «هدف رژیم صهیونی موجودیت و تحقق رویاهای خود در منطقه است و هدف آمریکا بازیابی قدرت و هیمنه خود و این جنگ، جنگ نفت و گاز و منابع خاورمیانه و برای آن‌ها جنگ سرنوشت است.» فرمانده سپاه پاسداران در جنگ تحمیلی گفت: «این جنگ یک ماهیت تروریستی علیه جهان اسلام دارد و محور آن آمریکا و اسرائیل و انگلیس است که به‌دنبال پروژه بزرگی در غرب آسیا هستند و هرچه پرده‌های جنایات محور صهیونیستی بیشتر دریده می‌شود مردم جهان بیشتر به خوی وحشی آنها پی خواهند برد.» رضایی تصریح کرد: «ما به دنبال گسترش جنگ نیستیم اما با اقتدار از خود دفاع می‌کنیم و حتما وعده صادق‌۳ را عملیاتی خواهیم کرد و انشاالله سر این جنایتکاران صهیونیست در همان لبنان به سنگ خواهد خورد.»

پیشنهادات تهران به آژانس هسته‌ای

طبق ادعای شبکه سی‌جی‌تی‌ان، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در این گزارش اعلام کرده در سفر رافائل گروسی به تهران، این پیشنهاد که جمهوری اسلامی ایران حجم ذخایر اورانیوم 60 درصدی خودش را گسترش ندهد مورد بحث قرار گرفت.علاوه بر این آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در دومین گزارش فصلی خود مدعی شده جمهوری اسلامی ایران موافقت کرده انتصاب 4 بازرس مجرب دیگر را بررسی کند. خبرگزاری رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد مدعی شده پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به آژانس اتمی این است که در ازای عدم توسعه ذخایر اورانیوم غنی‌شده به فراتر از 185 کیلوگرم اورانیوم 60 درصدی، کشورهای اروپایی از صدور قطعنامه شورای حکام آژانس علیه ایران خودداری کنند.روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داده علی‌رغم پیشنهاد ایران برای درنظر گرفتن سقف برای حجم ذخایر اورانیوم غنی‌شده، تروئیکای اروپایی قصد دارند قطعنامه توبیخی خود را در شورای حکام آژانس اتمی پیش ببرند.

فقط 24 ساعت زمان لازم داریم!

«محمدجواد لاریجانی»، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل ادامه داد: «اروپایی‌ها می‌خواهند به‌نوعی به تهدید تأسیسات هسته‌ای ایران مشروعیت دهند، به نظر من اروپایی‌ها از وعده صادق‌۳ ترس و وحشت دارند، چون نمی‌دانند ایران می‌خواهد چه‌کار کند، لذا دست‌به‌دامن این تهدیدات می‌شوند که شاید موجب کوتاه‌آمدن ایران شود. یعنی اگر بزنی ما تجهیزات هسته‌ای را می‌زنیم، مرحله بعد این است که مسئله هسته‌ای بهانه است.» وی تصریح کرد: «اگر اروپایی‌ها فکر می‌کنند که ما ظرف ۴۸ ساعت می‌توانیم توان نظامی و هسته‌ای پیدا کنیم، فکر بدی نکرده‌اند، ما می‌تونیم این زمان را به ۲۴ ساعت برسانیم، این توانمندی بازدارنده است.» لاریجانی ادامه داد: «گروسی احتمالاً به ایران آمده که نوعی مشروعیت و مقبولیتی به موضع خصمانه آژانس بدهد، این کار که با پرچم‌داری اروپایی‌هاست، خیلی غیرقابل‌قبول است، اینکه مثلاً اروپایی‌ها زمزمه کرده‌اند می‌خواهند بنادر ایران را تحریم کنند، به‌نوعی عملاً سیستم ماشه را می‌خواهند تحریک کنند که فعال شود.» لاریجانی با بیان اینکه اروپایی‌ها اگر فکر می‌کنند جمهوری اسلامی ایران سیاست‌های اصلی خودش در منطقه و سیاست خارجی‌اش را با این حرف‌ها تغییر می‌دهد، خیلی اشتباه می‌کنند، گفت: «سیاست‌های ما در منطقه سیاست بسیار معقولی‌ است، ما طرف‌دار مقاومت در مقابل سیطره هستیم.»

سه اصل غیر قابل اغماض!

«ایهاب حماده» نماینده حزب‌الله درباره اصول این گروه برای توافق گفت: «ما در چهارچوب تحرکات سیاسی یک سری اصول ارائه کردیم که مهمترین آنها ضرورت توقف جنگ است. اما اصل دوم ما این است که در هر تحرک سیاسی درباره آتش بس، بر محافظت از حاکمیت لبنان تاکید کنیم. اصل سوم ما هم این است که رژیم اشغالگر آنچه را که در میدان به دست نیاورده، در عرصه سیاسی کسب نخواهد کرد.» این نماینده حزب الله خاطرنشان کرد: «ما نمی‌توانیم امتیازی بدهیم که به حاکمیت کشورمان آسیب بزند و همه آنچه که توسط رسانه‌های صهیونیستی در خصوص نکات مندرج در پیشنهاد آمریکا مطرح می‌شود، درست نیست.» ایهاب حماده تأکید کرد: «استواری مقاومت در میدان در غزه و لبنان، تصویر شگفت انگیزی است که در مقابله با اشغالگران ارائه می‌شود.»

اخبار کوتاه

«سید عباس عراقچی» درباره هماهنگی میدان و دیپلماسی گفت: «میدان و دیپلماسی با هم یگانگی دارند و از هم اصلا جدا نیستند. دیپلماسی به اتکا قدرت حرکت می‌کند. اگر قدرتی وجود نداشته باشد از دیپلماسی کاری بر نمی‌آید. اگر دیپلمات حرفی که می زند متکی به قدرت نباشد این هیچ اثری نخواهد داشت.» وزیر امور خارجه ادامه داد: «البته اگر دیپلماسی بدون قدرت ناتوان است، قدرت هم بدون دیپلماسی مسیرش را پیدا نمی‌کند و به اهداف خود نمی‌رسد. این دو لازم و ملزوم یکدیگرند.»

«فایز الدویری» کارشناس امور نظامی تأکید کرد که به احتمال زیاد حزب الله لبنان در حملات کوبنده گذشته خود علیه تل آویو از موشک‌های «ملاک» استفاده کرده است. وی افزود: «این موشک‌ها دارای قدرت تخریبی بالا هستند و وزن سر انفجاری آنها به ۲۵۰ کیلوگرم می‌رسد. از لحاظ ویژگی دقت در هدف قرار دادن مواضع شبیه موشک‌های نصر و فادی هستند.»

«سابرینا سینگ» معاون سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در یک کنفرانس خبری در خصوص تغییرات سیاست هسته‌ای روسیه گفت: «بگذارید واضح بگویم، ایالات متحده در حالت جنگی با روسیه قرار ندارد». او سپس مدعی شد: «این روسیه بود که تصمیم به استفاده از سربازان کره شمالی در جنگ اوکراین گرفت و اینگونه جنگ را تشدید کرد، ما نیز تلاش می‌کنیم تا اوکراین به چیزهایی که در میدان جنگ نیاز دارد، دسترسی داشته باشد».سابرینا سینگ همچنین تأکید کرد که  آمریکا هیچ نشانه‌ای مبنی بر قصد روسیه برای استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین به دست نیاورده است.

«سعید جلیلی»، عضو مجمع تشخیص مصلت نظام با بیان اینکه وظیفه همه ما امروز این است که برای تقویت پیشرفت کشور، تقویت دولت و مسیری که دنبال می‌شود تمام توان خود را به کار ببریم، تصریح کرد: «در این راستا، باید کمک کنیم این مسیر پیشرفت با قوت به پیش برود و دچار کندی توقف و پس‌رفت نشود.»

«علی حسن خلیل»، نماینده پارلمان لبنان اعلام کرد: «لبنان و حزب‌الله با پیشنهاد آتش‌بس آمریکا با بیان برخی نظرات نسبت به محتوا موافقت کردند. در همین حال الجزیره از ورود آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه ریاست جمهوری آمریکا به بیروت، پایتخت لبنان خبر داد.»

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: نقش ذرات معلق در هوای تهران به منابع متحرک برمی‌گردد که سهم ۵٨ درصدی دارد از این رو باید تمرکز بر روی خروج خودروهای فرسوده باشد. شینا انصاری به توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه اشاره‌کرد و افزود: قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد چون منابع انتشار آلایندگی در کلانشهرها متفاوت است و بر اساس همان هم تصمیم می‌گیریم.

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات