بین الملل >>  آمریکاواروپا >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۲  ، 
شناسه خبر : ۳۸۷۴۴۷
رئیس‌جمهور آمریکا اتهامات قبلی علیه انتخابات کشورش را تکرار کرد و پیشنهاداتی برای اصلاح آن ارائه داد

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، روز پنج‌شنبه در پستی در شبکه اجتماعی Truth Social بار دیگر ادعا کرد که انتخابات آمریکا «دستکاری‌شده، دزدیده‌شده و در سراسر جهان مورد تمسخر» قرار گرفته است.

او در این پست از جمهوری‌خواهان خواست تا از طرحی به نام «SAVE America Act» (قانون نجات آمریکا) حمایت کنند که مجموعه‌ای از تغییرات گسترده در قوانین انتخاباتی را پیشنهاد می‌دهد. ترامپ نوشت: «ما یا این انتخابات را اصلاح می‌کنیم یا دیگر کشوری نخواهیم داشت.»

رسانه‌های آمریکا گفته‌اند قانونی که ترامپ پیشنهاد داده شامل الزاماتی مانند ارائه مدارک شناسایی رسمی دولتی (مانند کارت شناسایی عکس‌دار) برای همه رأی‌دهندگان هنگام ثبت‌نام و رأی دادن، نیاز به ارائه مدرک اثبات شهروندی آمریکا برای ثبت‌نام در انتخابات فدرال و محدودیت شدید بر رأی‌گیری پستی است.

کارولین لویت، سخنگوی کاخ سفید، در نشست خبری روز پنج‌شنبه این پیشنهادها را «سیاست‌های کاملاً عقلانی و منطقی» توصیف کرد و گفت که بر اساس نظرسنجی‌ها، حدود 89 درصد مردم آمریکا با این موارد موافق هستند.

این درخواست ترامپ با اقدامات پیشین او هم‌راستاست. در ماه مارس 2025، او فرمانی اجرایی امضا کرد که هدف آن جلوگیری از دخالت اتباع خارجی در انتخابات آمریکا و تقویت بررسی شهروندی رأی‌دهندگان بود.

ترامپ همچنین در پست خود به‌طور غیرمستقیم به «ملی کردن» روند انتخابات اشاره کرد و از جمهوری‌خواهان خواست تا کنترل انتخابات را در حداقل 15 منطقه یا ایالت که به ادعای او فرآیندهای انتخاباتی فاسد دارند، در دست بگیرند.

واکنش دموکرات‌ها

چاک شومر، رهبر اقلیت دموکرات در سنا، با صراحت اعلام کرد که دموکرات‌ها با هر قانونی که شامل این طرح باشد مخالف خواهند بود. او گفت: «می‌خواهم کاملاً روشن بگویم: قانون SAVE در سنا مرده به دنیا آمده است.»

دموکرات‌ها این طرح را تلاشی برای محدود کردن دسترسی به رأی و سرکوب رأی‌دهندگان می‌دانند و معتقدند که چنین تغییراتی می‌تواند میلیون‌ها شهروند واجد شرایط را از ثبت‌نام یا رأی دادن بازدارد.

زمینه انتخابات

انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در تاریخ 3 نوامبر 2026 (13 آبان 1405) برگزار خواهد شد. در این انتخابات، تمام 435 کرسی مجلس نمایندگان و 33 کرسی از 100 کرسی سنا برای رقابت مجدد در معرض رأی قرار می‌گیرند. نتیجه این انتخابات می‌تواند تأثیر زیادی بر قدرت سیاسی ترامپ و حزب جمهوری‌خواه در دو سال پایانی دوره ریاست‌جمهوری او داشته باشد.

ترامپ از زمان انتخابات سال 2020 بارها ادعا کرده که انتخابات آمریکا ناعادلانه و پر از تقلب است. این ادعاها همچنان موضوع بحث شدید میان دو حزب اصلی آمریکا باقی مانده است.