
نباید به پیشرفتهای کمقانع باشیم
سردار سرلشکر محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه در این جلسه با اشاره به دیدار روز گذشته فرماندهان ارشد نیروهای مسلح با مقام معظم فرمانده کل قوا به قسمت هایی از رهنمودهای معظم له پیرامون مسائل سال گذشته و مسائل پیش روی امسال پرداخت.
سرلشکر جعفری با اشاره به بیان فرمانده معظم کل قوا در رابطه با این که بخشی از مبارک بودن یک سال به دست خود ما رقم می خورد، گفت: مقام معظم رهبری شرط لازم برای جلب عنایات الهی را تلاش، دانستند.
وی با اشاره به این سخن معظم له که حرکاتی که در منطقه مشاهده می شود، اثرات سی ساله انقلاب اسلامی است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که انسان نباید نزدیک بین باشد و به دنبال کارهای زودبازده بیفتد، در مقطع تاریخ یک سال مثل یک ثانیه است.
وی در ادامه گفت: سال 89 به طور کلی سال خوبی بود هر چند که این خوبی کم بود. فرمانده کل سپاه حضور دائمی، تلاش و جهاد را از مهمترین شاخصه های مدیران دانست و افزود: نباید به پیشرفت های کم قانع باشیم.
وی مهمترین نگاه در برنامه ها را نگاه به تحول و تحول گرایی دانست و گفت: بزرگترین مانعی که سر راه سپاه در جهت رسیدن به اهدافش می باشد موانع سامانه ای، ساختاری و عادت ها و روش های کهنه و سنتی است.
وی با اشاره به فاصله زیاد از وضع مطلوب خاطرنشان کرد: اصلی ترین مشکل در سر راه تغییر و تحول و خلاقیت ها، موانع روش های قدیمی و ناکارآمد فعلی است. البته این مشکل همه دنیا است، اما برای سپاه اگر این مشکل وجود دارد کم آن هم زیاد است.
وی نوآوری، تحول و الگوگیری از طبیعت را سه محور مهم در برنامه ها دانست و گفت: عمده مشکلات امروز سپاه بازخورد نظامات غلطی بود که به اشتباه به سپاه وارد کردند که عمدتاً نظامات رضاخانی بود.
سردار جعفری عزم و اراده را دو عامل مهم برای فائق آمدن بر مشکلات دانست و گفت: نمی توان گفت بزرگترین مانع و مشکل بودجه و امتیازات است. امروز مشکل امکانات و بودجه وجود ندارد. باید مشکلات را شناخت و راه حل های بهتری ارائه داد و نباید به روش های قبلی عادت کرد.
فرمانده کل سپاه در ادامه به برنامه های سال 90 اشاره کرد و افزود: در سال 90 تلاش برای ارتقای شایستگی های پاسداری در قالب یکسری معرف ها و سنجه ها و نیز سنجش عوامل کیفی با معیارهای کمی در برنامه است و خود ارزیابی برای خود ارتقایی یکی از بهترین شیوه ها است. فرمانده کل سپاه تحول در سال 90 را تحول در چهار نظام اصلی و محوری دانست و گفت: سال گذشته راهبردهای منابع انسانی سپاه آماده و توسط فرمانده معظم کل قوا تصویب شد که این جهت گیری ها در راهبردهای منابع انسانی گنجانده شده است.
وی چهار نظام ارزشیابی، شایستگی ها، نظام حقوق و دستمزد، نظام درجه و ترفیعات و نظام مهندسی مشاغل را چهار محور تحول برنامه تحول در سپاه در سال98 دانست و گفت: مقام معظم رهبری برای سپاه تأکید به جوان گرایی و شور و حال جوانی داشتند و مثل جوان ها کارکردن و نشاط کاری داشتن را بر پاسداران واجب دانستند.
آمادهسازی جهت مقابله با شرایط آینده
حجت الاسلام والمسلمین علی سعیدی، نماینده ولی فقیه در سپاه دیگر سخنران این جلسه بود. وی با بیان این که حیات معنوی در ایشان نیاز به فرمول بعثت دارد، دو رکن مدیریت الهی و قانون الهی را از الزامات آن دانست و گفت: در عصر بعد از پیامبر(ص) ابتدا قبل از غیبت امام زمان (عج) دین از صحنه جامعه غیب شد و همین موجب نشد غیبت صغری و کبری اتفاق بیفتد.
وی با اشاره به نام گذاری امسال به نام «جهاد اقتصادی» گفت: جهاد به معنی تلاش پیگیر با همه توان در تمام ابعاد است.
حجت الاسلام والمسلمین سعیدی در ادامه با اشاره به وظایف حوزه نمایندگی ولی فقیه در سال 90 دو مقوله فشار تحریم ها و هدفمند کردن یارانه ها را از اصلی ترین موضوعات مورد توجه نمایندگی در سال 89 دانست و گفت: آماده کردن پاسداران برای میدان مقابله با شرایط آینده و بحث جهاد اقتصادی در دستور کار نمایندگی قرار گرفته است.
وی ضمن زیر سوال بردن لوح فشرده ای که اخیراً پیرامون علائم ظهور تهیه و توزیع گسترده شده است، گفت: متأسفانه آن مقداری که صهیونیست ها در حوزه مهدویت و امام زمان(عج) ما کار کرده اند، علی رغم این همه نشانه و روایات کار جدی انجام ندادیم و لذا اکنون یکسری نقص های بزرگ و تطبیق های غلط و ناقص را به نام علائم ظهور در صحنه جامعه می بینیم.
نماینده ولی فقیه در سپاه، سال 98 را سال درخشانی برای سپاه دانست و گفت: مهمترین شاخصه سپاه در سال 98 را می توان ولایت مداری دانست که سپاه نمره بالایی می گیرد، اما در بخش های تحول و تعالی چون که گام ها بلندمدت است، ان شاء الله با همکاری و مدیریت سردار جعفری و سایر همکاران افق آینده روشنی برای سپاه و پاسداران متصور است.