تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۷:۵۹  ، 
کد خبر : ۲۴۰۰۲
سید محمد خاتمی:

برای رسیدن به مفهوم جهانی شدن، باید به تعریف جدیدی از انسان برسیم


رییس موسسه‌ی بین المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدنها در دیدار با تیتیو کونتی رییس آکادمی بین‌المللی کیفیت، تلاش این آکادمی در ایران را در راستای گسترش مفهوم گفت‌وگوی تمدن‌ها برشمرد و گفت: برای رسیدن به مفهوم جهانی شدن، باید به تعریف جدیدی از انسان برسیم.

به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد خاتمی در این دیدار با تشکر از حضور دکتر کونتی در ایران، گفت: هرچند گام‌های برداشته شده توسط آکادمی بین‌المللی کیفیت قابل تقدیر است، اما در چارچوب مفهوم جهانی شدن که امروزه به عنوان یک واقعیت مطرح است، موانع بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به ضرورت توجه به مفهوم انسان در چارچوب جهانی شدن، یادآور شد: ایده جهانی شدن جدید نبوده و سابقه آن به یونان باستان بازمی‌گردد. در آن زمان این ایده به صورت شهر – کشور مطرح شد و پس از ایجاد "جمهوری" رم و پس از آن "امپراطوری" رم، مفاهیم حقوق و قوانین جهانی مطرح شد.

خاتمی تصریح کرد: مفاهیم فوق یک ایراد عمده داشت و آن این‌که جهان به معنایی که مطرح شده بود، دارای مرکزی بود که منافع و حقوق آن مرکز بر منافع و حقوق دیگر جهان ارجعیت داشت.

وی با تأکید بر این‌که امروزه مفهوم جهانی شدن، کماکان از این کمبود رنج می‌برد، یادآور شد: در تعریف جهانی شدن بایستی به تعریف جدیدی از انسان برسیم، بدین معنا که تمام انسان‌ها – و نه گروهی خاص – را به شمار آوریم تا این‌که قدرت‌های بزرگ، نه تنها حاضر باشند منافع خود را بر منافع دیگران ترجیح ندهند، بلکه سهم خود را بر اساس دفاع و حراست از حقوق تمامی انسان‌ها بپردازند.

رییس جمهور سابق ایران همچنین خاطرنشان کرد: در این راستا جهانی شدن به معنای واقعی شکل گرفته و اقدامات آکادمی بین‌المللی کیفیت در همین جهت مفهوم واقعی خود را پیدا خواهد کرد.

در این دیدار پیش از سخنان محمد خاتمی، دکتر کونتی با اشاره به این‌که امروزه موضوع کیفیت فراتر از مسائل کسب و کار و ماورای اهداف اقتصادی، مسائل اجتماعی و فرهنگی توسعه پیدا کرده است، خطاب به رییس جمهور سابق کشورمان گفت: از آن‌جایی که جنابعالی به موضوع گفت‌وگوی تمدن‌ها علاقه خاصی دارید، آکادمی بین‌المللی کیفیت از هرگونه کمک، همکاری و ابتکار عمل و هم‌چنین اقدام مشخص در این رابطه با تعهد کامل پشتیبانی می‌کند.

وی به توسعه پایدار و نقش کیفیت که در سازمان‌های دولتی و خدمات عمومی ارائه می‌شود، اشاره کرده و افزود: متخصصان کیفیت به واحدهای دست‌اندرکار، پشتیبانی و کمک‌های فنی لازم را می‌رسانند و چون این حرکت از پایین به بالاست، حتما موفق خواهند بود، زیرا سازمان‌های دولتی به دلیل اتخاذ رویکرد بالا به پایین با موانع مختلف روبرو بوده و غالبا موفق نیستند.

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات