تولیت آستان مقدس امام خمینی با بیان اینکه بارگاه امام متعلق به یک فرد نیست، گفت: امام برای ما نماد آزادگی، ایستادگی، اسلام و تشیع است و حرم امام برای ما کانون دمیدن این روح در قرنها و نسلهای آینده است. به گزارش جماران، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی در اولین همایش خادمین افتخاری آستان مقدس امام خمینی، با بیان اینکه فلسفه تشکیل حرم امام، ایجاد کانونی بود که برای همیشه بازتاب دهنده اندیشه و آرمان امام باشد، اظهار داشت: امام به عنوان یک شخص مقتدای همه مردم ایران و بلکه رهبر همه مردم آزاده جهان بود و قطعا در میان شیعیان، چه شیعیان همزبان ما در افغانستان و چه غیر همزبان، ایشان یک شخصیت بیبدیل، مقتدا و معشوق بود.
وی افزود: یک فرد هرچقدر هم بزرگ باشد و برای پیروان و دوستانش هرچقدر هم مقدس باشد احتیاج به بارگاه ندارد؛ اما بارگاه امام صرفا تجلیل از شخصیتی که در زمان خود منشای آثار گرانقدر بود و تا بعدها منشای آثار بزرگ خواهد بود و بارگاه یک فرد نیست؛ زیرا ما در اندیشه خودمان شخصپرستی نداریم و شخصیتها را هرچقدر بزرگ باشند نمیپرستیم، بلکه امام برای ما نماد آزادگی، ایستادگی، اسلام و تشیع است و حرم امام برای ما کانون دمیدن این روح در قرنها و نسلهای آینده است.
یادگار امام گفت: امام هرچقدر هم بزرگ باشد روزی از میان ما رفت و شخصیت بیبدیل امام در کنار اولیا و اجداد خود انشاءالله در اعلی علیین محشور است و لذا امروز امام به ما محتاج نیست، بلکه ما به او محتاج هستیم؛ امام به عنوان یک الگو و نماد است و نام او یک پرچم برای نسلهای آینده اوست. به همین دلیل حرم امام صرفا حرم یک فرد نیست؛ البته همیشه نفس قدسی کسانی که خوب و برای خدا زیستند منشای برکت و کرامت و توسلات است؛ همانطور که ما این کرامتها را از امام دیده ایم.
وی با بیان اینکه ما در حرم با انسانهای بسیار زیادی رو به رو هستیم که میآیند تا برای آینده نفس تازه کنند و برای ادامه راه انرژی بگیرند، ادامه داد: اندیشه متعالی امام آزادگی است و اینکه انسانها آزاد بوده و دربند نیستند و بزرگترین مبارزه امام، مبارزه با استبداد شاهنشاهی بود؛ اندیشه امام استقلال و ایستادگی در مقابل خط سلطهپذیری است؛ اندیشه امام دینداری و معنویتگرایی و این است که مردم احساس کنند در این جهان عاملی فراتر از مادیات وجود دارد که میتواند زندگی آنان را تحت تأثیر قرار دهد؛
اندیشه امام توانمندسازی انسانها برای پیشرفت و بازتولید انرژیهایی است که در یک سرزمین وجود دارد و اندیشه امام توسعه و فقرزدایی است. امام در روزهای آخر عمرشان فریاد بلند جنگ و فقر و غنا را سر دادند که جنگ فقیر و غنی نیست، بلکه جنگ با نظام دیوانسالاری است که به شکاف فقیر و غنی میانجامد.وی با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) در خصوص رفاه مردم زمان خویش، تأکید کرد: حکومت آن حضرت توسعه فقر نیست، بلکه حکومت توسعه است و اندیشه امام اندیشه نبود تبعیض و وجود عدالت است؛ بزرگترین ظلمها ظلمی است که در پناه قانون باشد، مانند نظام شاهنشاهی که نفس قانون آن ظلم است، اما امام با هرگونه تبعیض در جامعه مبارزه کرد.تولیت آستان مقدس امام خمینی گفت: ما حرم امام را کانون دلهایی میدانیم که پس از امام به یاد امام افراد آن را پناه و ملجاء خود قرار میدهند تا در آن بنشینند و برای راه طولانی آینده کسب انرژی کنند که این راه فراتر از مرزهای جغرافیایی ایران است.
سیدحسن خمینی همچنین گفت: بحمدالله حرم امام سال آینده به بهرهبرداری کامل میرسد و ما سال آینده پس از سالگرد، با ورود به حرم امام نیازمند یک مجموعه قوی خادمان افتخاری هستیم. این مجموعه باید همت کرده و هیچ مانعی را سر راه خود برنتابیده و با هر امکاناتی که لازم است مجموعه را گسترده کرده و ارتباط مردم با مجموعه حرم را برقرار کنند. در این راستا باید مرتبا کلاسهایی برگزار شود و افراد دائما باید آموزشهای لازم را ارائه دهند.وی در پایان به خادمان حرم مطهر امام راحل توصیه کرد: طبعا در حرم امام متکدیان یا افراد کارتن خواب ممکن است بیایند؛ اما آنها بر ما وارد نشدهاند بلکه به آستان امام آمدهاند و لذا اگر گره بر ابرو بیفکنید تخلف کردهاید؛ کسی حق برخورد بد با زائر حتی اگر از افرادی باشد که پایینترین منزلت اجتماعی را داشته باشند، ندارد.