تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۴:۵۰  ، 
کد خبر : ۲۷۸۵۷۹

اخبار ویژه روزنامه‌ها 5 شهریور


روزنامه کیهان **

راز تأکید رهبر انقلاب بر صراحت دولتمردان مقابل دشمن

وزیر خارجه انگلیس می‌گوید رویکرد دولت فعلی ایران به اسرائیل اندکی متفاوت از دولت قبلی است!

فیلیپ هاموند در مصاحبه با رادیو چهار بی‌بی‌سی گفت: با توجه به اینکه میراث عمیقی از نبود اعتماد میان لندن و تهران وجود دارد و نیز وجود عرصه‌های مهمی که سیاست‌هایمان دارای تفاوت اساسی است، انگلیس بایستی در روابط با ایران با احتیاط عمل کند. اما محتاط بودن (در روابط با ایران) به معنای این نیست که نبایستی صحبت کنیم، تلاش برای گفت‌وگو به عمل نیاوریم. هاموند افزود: ما در بسیاری از زمینه‌ها می‌توانیم با ایران کار کنیم. به طور مثال با تهران در زمینه جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از افغانستان به اروپا و همچنین در مورد مقابله با گروه داعش دارای دیدگاه مشابه هستیم درباره مسائل مورد اختلاف بسیار، از جمله درباره مسئله حقوق بشر در ایران نیز گفت‌وگوهای معقول داشته باشیم.

فیلیپ هاموند در مورد مواضع ایران در قبال رژيم صهیونیستی گفت: «رویکرد دولت فعلی ایران به اسرائیل اندکی متفاوت از دولت قبلی است. فکر می‌کنم در چنین کشور و وضعیتی، داوری ما بایستی بر اقدامات افراد مبتنی باشد، نه روی سخنان محض آنها. نه فقط در خصوص اسرائیل، بلکه در خصوص سایر بازیگران منطقه نیز توجه ما بر رفتار ایران متمرکز است.»

هاموند افزود: «من فکر می‌کنم ما باید بین شعارهای انقلابی و سیاست خارجی عملی ایران تمایز بگذاریم.»

هاموند گفت: در بسیاری از کشورها نیز میان الفاظ سیاسی برای مصارف داخلی و نحوه اجرای سیاست خارجی این کشورها تفاوت آشکاری مشاهده می‌شود. اما اصل مطلب این است که ما باید با ایران به عنوان یکی از بازیگران اصلی منطقه مراوداتی داشته باشیم تا بتوانیم بر آن تأثیر بگذاریم. اگر ما با ایران گفت‌وگو نکنیم و مقابل هم بایستیم و فقط از تریبون‌ها علیه هم شعار بدهیم، نمی‌توانیم روی سیاست‌های ایران تأثیری داشته باشیم. در آن صورت از نحوه تفکر دولتمردان ایران نیز شناخت خوبی نخواهیم داشت.

وی خاطرنشان کرد: ایران چنان بازیگر بزرگ و مهمی در منطقه است که نمی‌شود آن را در انزوا گذاشت و با آن وارد تعامل نشد.

وزیر خارجه انگلیس در پاسخ به این سؤال که آیا واقعیت این نیست که نیاز به همکاری برای مقابله با گروه تروریستی داعش سبب شده عیب‌های ایران و نیز خطرهای ناشی از سیاست این کشور را نبینیم؟ گفت: «خیر، ما از چیزهایی که شما به عنوان عیب‌های ایران نام بردید چشم‌پوشی نمی‌کنیم. ما از بخش‌های زیادی از سیاست‌های ایران دل‌خوشی نداریم. ما به هیچ وجه این خطر را نادیده نمی‌گیریم که ایران از طریق حمایت از سازمان‌های بی‌ثبات کننده می‌تواند اوضاع منطقه و فراتر از آن را به هم بریزد.

وزیر خارجه انگلیس افزود: ما می‌دانیم که اگر کسی را در انزوا قرار دهیم، ستیزه‌اش بیشتر می‌شود و کاهش نمی‌یابد. این امید هست، ایرانی که تا حد زیادی از انزوا بیرون آمده و به تدریج به جامعه بین‌المللی پیوسته، در منطقه نقشی معقول‌تر و مسئولانه‌تری بر عهده بگیرد. ولی پرسش این است که ایران این خط مشی را چگونه دنبال خواهد کرد.»

اشاره مبهم هاموند به تغییر اندک دولت فعلی ایران نسبت به رژیم صهیونیستی در حالی است که مقامات دولتی در جریان مذاکرات، اسرائیل را عامل اصلی کارشکنی و افزایش فشارهای آمریکا و غرب معرفی کردند.

رهبر معظم انقلاب دیروز در جریان دیدار با رئیس جمهور و اعضای دولت و درباره بحث هسته‌ای، احتمال بی‌توجهی به اهداف دشمنان را از جمله نگرانی‌ها و دغدغه‌های خود برشمردند و تأکید کردند: از اول انقلاب تا امروز دشمنی صهیونیستها و آمریکایی‌ها با انقلاب و جمهوری اسلامی کم نشده است و این واقعیت نباید به هیچ وجه در ذهن مسئولان کمرنگ شود. البته روشهای دشمنی و ضربه زدن، ممکن است نو و جدیدبشود اما همه مسئولان «سیاسی، اقتصادی، فرهنگی» باید توجه کنند که مطلقاً در نقشه طراحی شده دشمن قرار نگیرند و تصمیمات آنها خواسته یا ناخواسته به اجرای بسته مورد نظر بیگانگان کمک نکند... باید در هر شرایطی در اتخاذ مواضع انقلابی صراحت داشت و صریح و بدون رودربایستی، در مقابل دشمن مواضع انقلاب و مبانی امام بزرگوار را بدون ترس و خجالت بیان کرد.

 

وین وایت: آمریکا از قدرت تلافی ایران می‌ترسد

قائم مقام سابق بخش اطلاعات خاورمیانه در وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد آمریکا مانع حمله اسرائیل به ایران شده چرا که در این صورت منافع و پایگاه‌های آمریکا در منطقه به خطر می‌افتاد.

وین وایت ضمن تحلیلی در لوب لاگ به اظهارات ایهود باراک وزیر دفاع اسرائیل مبنی بر طراحی حمله به ایران در سال 2011 نوشت: ایهود باراک وزیر دفاع پیشین اسرائیل و رئیسش بنیامین نتانیاهو در سالهای 2010 تا 2012 آماده حمله به زیرساخت‌های هسته‌ای ایران بودند. در سال 2010 یک مقام ارتشی بدبین ماشه این برنامه را کشید. در سال 2011  یک عضو مشترک ارتش آمریکا-اسرائیل با لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا در این رابطه ملاقات کرد و در سال 2012 دو عضو کابینه اسرائیل مانع این جریان شدند. اگر همه یا بخش زیادی از این افشاگری‌ها صحیح باشد، این قضیه شبیه به مسئله‌ای است که من در رابطه با علاقه دولت بوش به اقدام نظامی علیه ایران در سال 2006 کشف کردم. بعد از اینکه افسر ارشد نظامی آمریکا با اشاره مقامات ارشد با وسعت این عملیات مواجه شد، دولت تصمیمی خلاف حمله گرفت.

وایت می‌افزاید: نه تنها اسرائیل با بیشتر کشورها رابطه دیپلماتیک کامل و قوی ندارد و- در بعضی موارد هیچگونه رابطه‌ای ندارد- بلکه در بسیاری از این کشورها منافع راهبردی و اقتصادی عمده‌ای هم ندارد. بنابراین هنگامی که اسرائیل دست به اقداماتی می‌زند که با مخالفت‌های گسترده‌ای روبه‌روست، در واقع واشنگتن کیسه بوکس جریان‌های بین‌المللی قرار می‌گیرد و نه اسرائیل.

وی می‌افزاید: به طور قطع معلوم نیست پاسخ ایران به اقدام اسرائیل چه بود. با این حال احتمالا ایران در چنین شرایطی تجهیزات آمریکا و هم‌پیمانان آن در حاشیه خلیج‌فارس را نشانه می‌گیرد و با هشدار دیرهنگامی که اسرائیل به آمریکا داده است امکان اینکه آمریکا برای دفع این حمله تدبیری بیاندیشد وجود ندارد. علاوه بر این، با وجود هزاران پرسنل آمریکایی در عراق برای مقابله با داعش، ایران می‌تواند اقدامات مستقیمی علیه آمریکا با انتقام‌گیری از پرسنل آمریکایی در عراق انجام دهد.

یادآور می‌شود رهبر معظم انقلاب چندبار در فواصل مختلف تأکید کرده‌اند «دوران بزن در رویی گذشته است»، «اسرائیل سگ زنجیری آمریکاست» و «اسرائیل اگر غلطی مرتکب شود، حیفا و تل‌آویو را با خاک یکسان می‌کنیم».

مقامات اطلاعاتی و امنیتی ارشد اسرائیل بارها با صراحت تمام گفته‌اند که در صورت کمترین تحرکی علیه ایران، با کابوس شلیک بالغ بر یکصد هزار موشک حزب‌الله به مراکز نظامی و اقتصادی و سیاسی و جمعیتی خود مواجه خواهند شد.

 

به جای جنجال و بستن دهان منتقدان پاسخگوی وعده‌ها باشید

برخی مقامات دولت به جای پاسخگویی به مسئولیت‌های اقتصادی و اجتماعی و تعهدات بزرگ در برجام، اصرار بر حاشیه‌سازی دارند.

روزنامه رسالت در این باره نوشت: رئیس‌جمهور در نشست مشترک دولت و استانداران گفته است، شورای نگهبان ناظر انتخابات است نه مجری! اینکه چه کسی گفته است شورای نگهبان مجری انتخابات است معلوم نیست. خاتمی در طول دو دوره در دام افراطیون دوم خردادی افتاد و مرتب از این مطالب می‌گفت و شکاف بین قوا را در فرمانی که از واشنگتن برای دوقطبی‌سازی رسیده بود نمایندگی می‌کرد. گردانندگان دوقطبی‌سازی در دولت اصلاحات تا مرز تحصن در مجلس و خروج از حاکمیت و سپس خروج بر حاکمیت پیش رفتند.

تکرار حرف‌های آن زمان از زبان رئیس‌جمهور شگفت‌آور است. رئیس‌جمهور و دولت اکنون در برابر پرسش‌های بی‌شماری در خصوص مهار گرانی و تورم، گشایش اقتصادی و عمل به وعده‌های اقتصادی قرار دارند. رئیس‌جمهور در برابر پرسش‌های منتقدین برجام و آثار وجودی توافقهای 10 ساله، 15 ساله، 20 ساله و... و دادن تعهد فراتر از دو دوره ریاست جمهور بر امنیت و اقتدار ملی ایرانیان قرار دارد. اما برای روشنگری و پاسخگویی در این عرصه غایب است. دولت در حوزه فرهنگ، سیاست و مسائل اجتماعی در برابر پرسش‌های بی‌پاسخی قرار دارد که تاکنون از پاسخگویی به آن طفره رفته است. اینکه وسط این معرکه یقه شورای نگهبان را رئیس‌جمهور بگیرد و سخن از خلط بین اجرا و نظارت بزند چه معنی دارد؟

دولت از آغاز و پیش از شروع کار می‌گوید کلید در دست برای حل مشکلات حاضر است.اما کلید دولت قفل مشکلات مردم را باز نکرده است. در نظر سنجی‌هایی که از منابع گوناگون انجام می‌شود هنوز گرانی، بیکاری و پاسخ‌گویی به مطالبات معیشتی مردم بیشترین میزان انتظارات مردم از دولت را نشان می‌دهد. اینکه دولت کلید را در قفل مسائل و مباحث جناحی بچرخاند برای مردم خوشایند نیست.

رسالت همچنین درباره سخنان روحانی مبنی بر اینکه «نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم»، می‌نویسد: منتقدان اگر بخواهند حرف بزنند از کسی برای حراست از نوامیس کشور، استقلال و آزادی مملکت اجازه نمی‌گیرند. رئیس‌جمهور نمی‌تواند سد راه آزادی بیان و قلم آنان باشد.توافق نه به دار است نه به بار و در پایتخت‌های ایران و آمریکا در دست‌انداز مسیرهای قانونی است. این قدر محکم حرف‌زدن از توافق آن هم با سابقه بدعهدی آمریکایی‌ها معقول نیست.اگر هم دولت مخاطب رئیس‌جمهور باشد، باید رئیس‌جمهور این سؤال را پاسخ دهد که مگر حرف زدن از اسلام و انقلاب و استقلال و آزادی مملکت و پاسداشت اقتدار و امنیت ملی کشور پس از توافق و قبل از توافق تفاوت دارد؟

در توافق چه دیکته‌ای وجود دارد یا چه تعهداتی وجود دارد که رئیس‌جمهور در یک نشست پراهمیت با حضور استانداران کشور می‌گوید: «نباید فکر کنیم پس از حصول توافق می‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم» این «نوع» و «طور» را چه کسی تعیین می‌کند. ربط این «محدودیت» با انتخابات مجلس چیست؟ یعنی اگر در انتخابات کسی بگوید جناب رئیس‌جمهور شما با سرمایه فنی، علمی و... دولت گذشته رفتید توافقی کردید که ده‌ها ایراد امنیتی، فنی و علمی دارد باید زبان در کام کشد و مهر سکوت بر لب بزند. یعنی اگر کسی بگوید شما با همین سرمایه دولت قبلی رفتید همین توافق را کردید اما به دولت قبل فحش و ناسزا می‌گویید، خلاف مروت و جوانمردی است، باید سکوت پیشه کند و لب به گلایه نگشاید. این چه توافقی است که حرف زدن آن را به هم می‌ریزد.

اگر آمریکایی‌ها همچنان که بعد از توافق ژنو و توافق لوزان دبه کردند این بار هم دبه کنند، دولت می‌خواهد «دبه‌کردن آمریکایی‌ها» را به گردن منتقدین بیندازد و در برابر آن سکوت کند؟

اگر حزب‌اللهی‌ها بخواهند این کلام امام(ره) را در برابر آمریکا تکرار کنند که فرمود‌ «بارها این واقعیت را در سیاست خارجی و بین‌المللی اسلامی‌مان اعلام نموده‌ایم که درصدد گسترش نفوذ اسلام و قرآن و کم‌کردن سلطه جهانخواران بوده و هستیم حال اگر نوکران آمریکا نام این سیاست را توسعه‌طلبی و تفکر تشکیل امپراتوری بزرگ می‌گذارند، از آن باکی نداریم و استقبال می‌کنیم.» یا اینکه حزب‌اللهی‌ها این کلام قدرتمند امام(ره) را بخواهندتکرار کنند، «ما درصدد خشکانیدن ریشه‌های فاسد صهیونیسم، سرمایه‌داری و کمونیسم درجهان هستیم، به لطف و عنایت خداوند بزرگ نظام‌هایی را که بر این سه پایه استوار کرده‌اند، نابود کنیم و نظام رسول‌الله(ص) را در جهان استکبار ترویج کنیم» و یا از آن بالاتر حزب‌اللهی‌ها بگویند، آن هم از زبان امام؛ «ما با تمام وجود از گسترش باج‌خواهی و مصونیت کارگزاران آمریکا حتی اگر با مبارزه قهر‌آمیز هم شده باشد، جلوگیری می‌کنیم.» آیا آقای رئیس‌جمهور جلوی اعلام مواضع آن‌ها را می‌گیرد و خواهد گفت: «نمی‌توانیم هر طور که بخواهیم حرف بزنیم.»؟!

 

ماله‌کشی عملکرد استعمار از سوی پیاده‌نظام آشوب نیابتی

عضو گروهک مجمع محققین می‌گوید دوره استعمار و تجاوز و غارت تمام شده و نباید در روابط، پرونده‌‌های گذشته را روی میز گذاشت.

محمدتقی فاضل میبدی ضمن مقاله‌‌ای در روزنامه آرمان نوشت: در دنیای امروز، بساط استثمار برچیده شده و تجاوز، فتح و غارت مربوط به دوران گذشته است. امروز سیاست خارجی دولت‌ها براساس احترام متقابل شکل می‌گیرد؛ زیرا دهکده جهانی از مدت‌ها پیش شکل گرفته و ارتباط در این دهکده ضروری است. تا حد ممکن نباید با هیچ کشوری روابط دیپلماسی را قطع کرد. نظام اقتصادی، سیستم بانکداری و روابط فرهنگی به‌گونه‌ای درهم تنیده شده که جلوی قطع روابط را می‌گیرد به ویژه کشورهای بزرگ و قطب صنعتی که ایران از گذشته با آنها مبادلات فرهنگی و اقتصادی داشته است.

وی می‌افزاید: انگلستان قرن 21 کاملاً متفاوت از انگلستان قرن‌های گذشته است و دوران دخالت‌هایی که این کشور در گذشته در ایران داشته به پایان رسیده است. اکنون کشورهای مستقل و آزاد جهان اجازه نمی‌دهند هیچ کشوری به شکل استثماری گذشته در امور ملت‌ها دخالت کند. نباید گذشته‌ها را روی میز گذاشت اما باید هوشمندانه وارد میدان سیاست شد و منافع ملی را در این روابط در اولویت قرار داد.

هرچند که میبدی این تحلیل را برای سفر وزیر خارجه انگلیس نوشته اما جملات آغازین وی، فراتر از موضوع انگلیس است و موضوع استعمار و استثمار و تعدی را پیش می‌کشد که شامل همه مستکبران و زیاده‌خواهان عالم می‌شود. با این وصف سزاوار پرسش است که آیا می‌توان مانند کبک سر خود را زیر برف کرد و انواع تعدی‌ها و جنگ‌افروزی‌های مثلث آمریکا، انگلیس و اسرائیل را در همین 10-15 سال اخیر در چهار گوشه منطقه غرب آسیا از افغانستان و عراق تا سوریه و لبنان و مصر و لیبی و سپس بحرین و یمن و برخی کشورهای آفریقایی- و حتی اوکراین و گرجستان و...- ندید؟ آیا به‌طور مشخص می‌شود کمترین آبرویی برای رژیم انگلیس در این زمینه‌ها قائل بود؟ و آیا در همین دهکده جهانی ادعایی آقای میبدی، استعمارگران دیرپا، میلیون‌ها انسان و منافع و امنیت ملی آنان را به خاک و خون نکشیدند و نابود نکردند؟ آنچه در این‌باره مهم‌تر است اینکه فقط سخن از گذشته سیاه آمریکا و انگلیس در جنایت و تعدی نیست بلکه همین روند استعمارگری و تعدی اکنون نیز نو به نو تداوم دارد؛ از جنگ‌افروزی تا تحریم‌های ظالمانه و عملیات تروریستی (از جمله علیه برنامه هسته‌ای کشورمان که در سخنان جان ساورز رئیس وقت MI6 انگلیس عنوان شد.)

اما به جای طول و تفصیل درباره سخنان آقای میبدی، می‌توان یک جمله گفت و گذشت تا معلوم گردد وی چرا دنبال سفید کردن پرونده سیاه استعمارگران است و آن اینکه؛ گروهک متبوع فاضل میبدی و برخی اعضای آن، در فتنه آمریکایی- انگلیسی 1388 به عنوان پیاده نظام در نقشه سرویس‌های جاسوسی MI6، CIA و موساد عمل می‌کردند. کسی از شعبان بی‌مخ‌های مدرن توقع ندارد بد آمریکا یا انگلیس و اسرائیل را بگویند، توقع دارد؟!

*************************************

روزنامه قدس ***

تکلیف ساختمان میدان سپاه مشخص شد

باشگاه خبرنگاران: شهردار تهران در حاشیه همایش قدردانی از مدیران و کارمندان نمونه شهرداری تهران گفت:‌ توافق شد که ساختمان در حال ساخت در میدان سپاه با رعایت مباحث مربوط به موضوع میراث فرهنگی هفت طبقه روی همکف باشد.

 

گرد و خاک ها بخوابد، صحبت می کنم

خبرآنلاین: فرمانده پیشین نیروی انتظامی در پاسخ به پرسشی درباره تکذیبیه های مختلفی که در رد سخنانش منتشر شد، گفت: فعلاً هر صحبتی بکنم، تکذیب می شود، مگر اینکه چیزهایی بگوییم که همه خوششان بیاید! احمدی مقدم افزود: بگذارید گرد و خاک ها بخوابد، بعد صحبت می کنم.

 

 خانم دباغ، راهی بیمارستان شد

مشرق: مرضیه حدیدچی معروف به دباغ، اولین فرمانده سپاه منطقه غرب کشور و محافظ شخصی امام خمینی(ره) صبح چهارشنبه به علت درد استخوان به بیمارستان خاتم‌الانبیا(ص) منتقل شد. حدیدچی از زنان مبارز ایران و از چهره‌های شناخته شده انقلاب اسلامی است.

 

دوربین‌ شبکه مستند در اتاق ظریف

ایسنا: دوربین مجموعه مستند «یک روز، یک وزیر» - پنجشنبه و جمعه این هفته - با وزیران خارجه و کشور همراه می‌شود. این برنامه امروز پنجشنبه ساعت 30/20 با حضور وزیر خارجه و فردا جمعه با حضور وزیر کشور از شبکه مستند سیما 
روی آنتن می رود.

 

ابلاغ ممنوعیت کنسرت در دانشگاه ها

مهر: حجت الاسلام محمدیان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها گفت: برگزاری کنسرت را جزو سیاست های فرهنگی وزارت علوم نمی دانیم و این موضوع به دانشگاه ها هم ابلاغ شده است و دانشگاه ها هم حق برگزاری کنسرت را ندارند.

 

معاون اول بستری شد

خبرآنلاین: معاون اول رئیس جمهور، عصر دیروز در بیمارستان قلب شهید رجایی تهران بستری و مورد معاینات پزشکی و آنژیو گرافی قرار گرفت. برنامه کاری جهانگیری در روز پنجشنبه که سفر به استان کرمان بود، به توصیه پزشکان، لغو شد.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* فیلم «محمد رسول‌الله» ساخته مجید مجیدی که نمایش آن طی روزهای آینده در 143 سالن سینما در ایران آغاز می‌شود، موجب واکنش موسسه الازهر شده است. به گزارش انتخاب، «عبدالکریم نوسایر» مشاور رهبر گروه الازهر در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه در اظهاراتی عجیب گفته است: «بازیگری که نقش حضرت محمد(ص) را بازی می‌کند، ممکن است، بعدها و در فیلمی دیگر در نقش یک مجرم ایفای نقش کند! و بینندگان ممکن است این شخصیت مقدس را به جرم و جنایت نسبت بدهند»! مجید مجیدی هم بارها تاکید کرده است: «این فیلم چهره تحریف شده اسلام توسط گروه تروریستی داعش را بهبود می‌بخشد.» او معتقد است داعش نام اسلام را دزدیده و تفسیری نادرست و خشن از اسلام ارائه می‌دهد که هیچ ارتباطی با این دین مقدس ندارد. مجیدی اخیرا در صحبت‌هایش به شایعات اخیر درباره نمایش چهره حضرت محمد(ص) در این فیلم اشاره کرد و این مطالب را نادرست خواند و توضیح داد که در این فیلم حتی چهره‌ای از حضرت محمد(ص) در دوران کودکی هم به نمایش در نیامده است.

* یک خواننده زن مالزیایی در یک مصاحبه رسما اعلام کرد مسلمان شده است. به گزارش شفقنا، خانم استیسی که از خوانندگان معروف پاپ در مالزی است گفت من بسیار خوشحالم که بالاخره مسلمان شدم. این برنده 25 ساله آکادمی موسیقی پس از اعلام رسمی گرویدن به دین اسلام و ادای رسمی شهادتین در مرکز ثبت منطقه جوهور در مالزی نام اسلامی ام‌شیخه استیسی بنت انام را برای خود برگزید. وی گفت: من پیش از این مسیحی بودم و به آن افتخار می‌کردم اما گرویدن به اسلام کاری قلبی بوده و من عاشق اسلام شده‌ام و آمادگی دارم با تمام قلبم آن را پذیرا باشم؛ امیدوارم همه به این احساس من احترام بگذارند و من را سرزنش نکنند. 60 درصد از جمعیت 26 میلیونی مالزی مسلمان هستند.

* یک روزنامه آمریکایی نوشت تکفیری‌های داعش از طریق فروش غیرقانونی آثار باستانی و اشیاء عتیقه بخشی از هزینه‌های خود را تامین می‌کنند. به گزارش پایگاه خبری «تیک» زمانی که تکفیری‌های «داعش» به صورت آشکارا یک باستان‌شناس سوری را هفته گذشته به دلیل عدم افشای محل گنج‌های پنهان در شهر باستانی «پالمیرا» سر بریدند، در واقع نشان دادند که تا چه اندازه فروش غیرقانونی عتیقه برای تکفیری‌های داعش حائز اهمیت است.

* سردبیر وبسایت هاآرتص در یادداشتی نوشت: من حالا فهمیده‌ام که اسرائیل نژادپرست است. وی با تشریح سیاست شهرک‌سازی و اشغالگری رژیم صهیونیستی، اعلام کرد این سیاست‌های ضددموکراتیک نشانه نژادپرستی این رژیم است متن کامل این خبر را در صفحه 16 روزنامه امروز بخوانید.

*************************************

روزنامه خراسان ***

نامه نيوز مدعي شد

ناطق نوري در يکي از خاطرات خود به تخلف يک فرمانده سپاه و برخورد با وي اشاره مي کند: «براي آقا گزارش آمده بود که در گرگان و علي آباد و مينودشت، فرمانده سپاهي است که بسيار خشن عمل کرده و همه هم از او مي ترسند. آقا هم دستور داد تا بازرسي پيگيري کند. يک هيئتي را به شمال فرستاديم و نتيجه  بازرسي را به آقا داديم و پيشنهاد داديم قوه  قضائيه با متخلف برخورد کند. آقاي رازيني که در سازمان قضايي نيروهاي مسلح بودند، دستور داد ايشان را دستگير کردند. سرش را تراشيدند در خيابان ها گرداندند، شلاق زدند و به حسابش هم رسيدند و قصه تمام شد.»

 

انتخاب نوشت

روزنامه القدس العربي مدعي شد: در پي اعلام ناگهاني تهران مبني بر انجام دو طرح توسعه اي و سرمايه گذاري در ميدان نفتي «الدره» (آرش)، نشانه هاي بحراني خطرناک ميان ايران، کويت و عربستان بر سر اين ميدان مشترک دريايي بروز کرده است. منابع ديپلماتيک فاش کردند تهران مناقصه هايي را براي توسعه ميدان هاي نفتي خود پس از رفع تحريم هاي بين المللي عليه اين کشور، به اجرا درآورده است که ميدان آرش از جمله اين ميدان هايي است که تهران در صدد سرمايه گذاري در آن است؛ ميداني که همچنان موضوع مذاکرات منطقه اي ميان ايران، عربستان سعودي و کويت است. بنابراين خالد الجارا... معاون وزير خارجه کويت، يادداشت اعتراض خود را در اين زمينه به کاردار ايران تسليم کرده است.

 

سايت تيک نوشت

حجت الاسلام آقاتهراني دبيرکل جبهه پايداري گفت: برادران مداح ما از سر دلسوزي براي مردم و انقلاب، به اصولگرايان هشدار داده اند؛ ما مخلص مداحان هستيم اما اينکه به نقل از مداحان گفته اند اگر اصولگرايان به وحدت نرسد، آن‌ها ليست جدا خواهند داد نيز عملي نخواهد شد چون من به برادران عزيز مداح خود اطمينان مي دهم که اصولگرايان در مسير وحدت گام هاي مهمي برداشته اند و ان شاءا... به وحدت نيز خواهند رسيد.

 

شفقنا مدعي شد

بانک اقتصاد نوين در يکي از تبليغات اخير خود از تصاوير علامه طباطبايي، علامه جعفري، آيت‌ا... طالقاني، و آيت ا... بهشتي به همراه شعار «اين اعتبار به نيکي است ماندگار» استفاده کرده است. گفتني است اين آگهي تبليغاتي در چند روزنامه سراسري کشور به چاپ رسيده است.

 

سايت اميد مدعي شد

عصر روز دوشنبه-دوم شهريور-مراسم يادبود جعفر قلي راهب نماينده سابق تنکابن در کانون توحيد برگزارشد.يکي از شرکت کنندگان اين مراسم اسفنديار رحيم مشايي بود.اين در حالي است که برخي رسانه ها پيشتر از ساکن شدن اسفنديار رحيم مشايي در رامسر خبر داده بودند.مشايي در گفت وگويي در پاسخ به اين سوال که گفته مي شود شما در رامسر ساکن شديد ضمن تکذيب اين خبر گفت: من در تهران ساکن هستم.

 

قاصد نيوز نوشت

يکي از فعالان فرهنگي مشهدمقدس در خاطرات حضور کاروان خدام رضوي در مجتمع غني سازي فردو نوشت: هر نفر که مي خواست وارد مرکز شود بايد پرچم نقاشي شده رژيم منحوس صهيونيستي را لگد کند. معاون آنجا تعريف مي کرد که وقتي کارمندان آژانس بين المللي انرژي اتمي براي بازرسي ها به اينجا مي آيند چاره اي ندارند جز اينکه از روي اين پرچم رد شوند. برخي از آن ها براي رعايت حال صهيونيست ها، در مقابل دوربين هاي آژانس، پاورچين پاورچين از روي پرچم عبور مي کنند!

************************************

روزنامه ایران******

اولاند: ایران را باید برای حل بحران‌ها در نظر گرفت

رئیس جمهوری فرانسه خواستار مشارکت ایران در حل بحران‌های منطقه‌ای شد. به گزارش «ایسنا» به نقل از «رویترز»، «فرانسوا اولاند» که در جمع سفیران فرانسه در کشورهای خارجی سخن می‌گفت، افزود: «پس از توافق «وین»، ایران را باید برای یافتن راه حل در بحران‌های منطقه‌ای لحاظ کرد. وی تأکید کرد که «نقش ایران باید در این امر سازنده باشد.» رئیس جمهوری فرانسه ادامه داد: «بازیگران منطقه‌ای همچون ایران و عربستان باید برای یافتن راه حل در درگیری سوریه دخیل شوند.» وی همچنین از ترکیه خواست گفت‌و‌گو با طرف‌های کرد را از سر بگیرد و بیشتر با گروه تروریستی «داعش» درگیر شود. اولاند در نطق سالانه خود در جمع سفیران فرانسه در سایر کشورها همچنین در مورد سوریه مدعی شد که «بشار اسد رئیس جمهوری کنونی سوریه نمی‌تواند بخشی از آینده کشورش باشد.» به گفته رئیس جمهوری فرانسه؛ «تمامی بازیگران درگیر دربحران‌های منطقه‌ای باید بخشی از راه حل باشند.»

 

بازپس‌گیری  شکایت ایران از روسیه؟

رسانه‌های روسیه پس از اعلام مقامات این کشور مبنی بر تحویل سامانه موشکی دفاعی« اس »300 به ایران تا پایان سال جاری میلادی، گزارش دادند که طرف‌های ایرانی و روسی برای لغو شکایت چهار میلیارد دلاری تهران از مسکو توافق کردند. به گزارش «ایرنا»، رسانه‌های روسی از جمله خبرگزاری «اینترفاکس» دیروز با اعلام این خبر به نقل از یک «مقام مطلع» در نمایشگاه بین‌المللی هوایی ماکس-2015 افزودند: «به این ترتیب شکایت ایران دیگر مانع امضای قرارداد جدید برای تحویل این سامانه‌های پدافند هوایی به ایران نمی‌شود». این «مقام مطلع» که نامش فاش نشده، یادآوری کرد: «توافق اولیه برای پس گرفتن این شکایت هنگام سفر حسین دهقان وزیر دفاع ایران به مسکو در ماه آوریل گذشته به دست آمد.»

 

صدور مجوز توسط نهادهای فاقد صلاحیت

عضو «شورای نظارت بر صدا و سیما» در توضیح انتقادهای برخی نمایندگان از پخش تبلیغات مؤسسه‌های مالی متخلف اظهار داشت: «صدا و سیما برای پخش تبلیغات تلویزیونی حتماً باید از مرکز صدور مجوز مؤسسه‌های مالی استعلام بگیرد و در خصوص «میزان» و «پدیده» نیز بنابر اعلام سازمان صدا و سیما٬ اخذ استعلام صورت گرفته بود.» سیدرمضان شجاعی‌کیاسری در گفت‌و‌گو با «ایلنا» «متأسفانه امروز شاهدیم بسیاری از نهاد‌ها و سازمان‌ها خارج از صلاحیت خود نسبت به صدور مجوز برای فعالیت مؤسسه‌های مالی و اعتباری اقدام می‌کنند و این در حالی است که بانک مرکزی از گردش پول و میزان سرمایه‌گذاری این مؤسسه‌ها بی‌خبر است.» شجاعی کیاسری تأکید کرد: «بخش اعظم نوسان‌های اقتصادی و مشکل تورم کشور به خاطر پول‌های هنگفتی است که بدون اطلاع بانک مرکزی وارد چرخه اقتصادی می‌شود. با این‌حال بنا بر قانون جدید تمامی مؤسسه‌های مالی و اعتباری مکلف شدند زیر نظر بانک مرکزی فعالیت کنند.»

 

واکنش فرمانده پیشین «ناجا» به تکذیب سخنانش

 اسماعیل احمدی مقدم، فعلاً قصد ندارد به آنچه درباره مصاحبه اخیرش گفته می‌شود، پاسخ دهد. به گزارش «خبرآنلاین»، گفت‌و‌گوی اخیر فرمانده پیشین «ناجا» با هفته نامه «رمز عبور» که به مسائل پس از انتخابات ریاست جمهوری 88 پرداخته بود، با تکذیبیه‌های پیاپی‌ روبه‌رو شد. از دفتر محمود احمدی‌نژاد گرفته تا روابط عمومی مجلس، حزب مجمع روحانیون مبارز و... بخش‌هایی از این گفت‌و‌گو را رد کردند. اما او در گفت‌و‌گو با خبرآنلاین گفت که «فعلاً قصد مصاحبه ندارم.» احمدی مقدم در پاسخ به سؤالی که به تکذیبیه‌های یاد شده اشاره داشت، با خنده گفت: «فعلاً هر صحبتی بکنم، تکذیب می‌شود! مگر اینکه چیزهایی بگوییم که همه خوش‌شان بیاید!» او که می‌گفت «فعلاً پیش برویم، ببینیم چه می‌شود»، ادامه داد: «بگذارید گرد و خاک‌ها بخوابد، بعد صحبت می‌کنم.»

************************************

روزنامه جام جم **

تجمع اعتراضی«نفوذ آمریکا، از برجام» در مقابل مجلس

 تجمع اعتراضی «نفوذ آمریکا، از برجام» عصر دیروز مقابل مجلس برگزار شد. به گزارش نسیم، هدف از این تجمع، اعتراض به روند کند بررسی برجام در مجلس، عدم رویکرد استکبارستیزانه دولت و همچنین اعتراض به ضرب ‌و شتم و بازداشت دانشجویان و خبرنگاران در تجمع یکشنبه مقابل سفارت انگلستان عنوان شد.

 

گلایه‌های سیاسی ناطق

علی‌اکبر ناطق‌نوری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام دیروز در دیدار دبیرکل، رئیس شورای مرکزی، اعضای شورای مرکزی و ارشد حزب ندای ایرانیان با انتقاد از برخی اقدامات در عرصه سیاسی کشور، گفت: واقعا در ایران قاعده بازی سیاسی را بلد نیستیم و این مساله رعایت نمی‌شود. به گزارش فارس، او از این که فرهنگ تحمل مخالف را در ایران نداریم نیز انتقاد کرد.

 

آیت‌الله جنتی، رئیس ستاد امر به معروف شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرتضی آقاتهرانی نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با اشاره به ابلاغ قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: طبق ضابطه، آیت‌الله جنتی به عنوان رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر انتخاب شد.

 

هشدار امیرعبداللهیان به ریاض

حسین امیرعبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان گفت: توافق هسته‌ای ایران به نفع همه در منطقه است و اگر عربستان نقش سازنده ایفا کند، قطعا سود می‌برد. او در گفت‌وگو با ایسنا ادامه داد: بازی منفی سعودی‌ها به ضرر این کشور و تهدید جدی امنیت و توسعه پایدار منطقه‌ای است.

 

خشم اوباما از دموکرات‌های مخالف توافق

«باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به اعلام مخالفت برخی سناتورهای دموکرات از توافق هسته‌ای وین، گفت: «افرادی که کنار من بوده و با توافق مخالفت می‌کنند، دیوانه هستند.»

به گزارش ایلنا و به نقل از پولیتیکو، او گفت «پشتیبانی وی از توافق هسته‌ای پیامی به کنگره می‌فرستد که باید از این مسیر دیپلماتیک تاریخی حمایت کرده و آن‌ را به دلیل برخی اعتراض‌ها مسدود نکند.»

 

تروریسم؛ محور گفت‌وگوی وزرای خارجه ایران و غنا

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان دیروز میزبان حانا سروا تته، وزیـر امور خـارجه و همگرایی منطقه‌ای غنا بود. به گزارش اداره‌کل دیپلماسی عمومی وزارت خارجه، این دو در این دیدار بر ضرورت مقابله با افراط‌گرایی و مبارزه با گروه‌های تروریستی همچون بوکوحرام تاکید کردند.

 

فردا؛ افتتاح بانک سوخت هسته‌ای قزاقستان

بانک سوخت هسته‌ای روز پنجشنبه در قزاقستان افتتاح می‌شود. به گزارش فارس، طبق گفته وزارت خارجه قزاقستان، ایجاد بانک سوخت هسته‌ای به ایران اجازه ذخیره اورانیوم با درصد غنای پایین خود را می‌دهد. از کشورهای 1+5 برای بازدید از مراسم امضای توافق بانک سوخت هسته‌ای دعوت به عمل آمده است. همزمان یک مقام وزارت خارجه روسیه از آمادگی کارشناسان دو طرف برای انتقال اورانیوم غنی‌شده از ایران به روسیه خبر داد.

 

پاسخ افخم به دروغ انگلیسی

به گزارش تسنیم، درحالی‌که فیلیپ هاموند، وزیر امور خارجه انگلیس همزمان با سفر دو روزه‌اش به تهران، در گفت‌وگویی با بی.بی.سی مدعی شده بود که تهران موضع خود را نسبت به رژیم صهیونیستی تغییر داده است، مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان، اخبار موجود مبنی بر انجام مذاکرات درباره رژیم صهیونیستی و موضع متفاوت تهران درخصوص این رژیم را رد کرد.

******************************

نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات