تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۵:۰۰  ، 
کد خبر : ۲۷۸۹۴۹

اخبار ویژه روزنامه‌ها 18 شهریور


روزنامه کیهان **

برای رجز خوب است اما نقض برجام مقابله به مثل ندارد

موضوع امکان واکنش متوازن ایران در صورت نقض توافق هسته‌ای از سوی غرب، به دغدغه‌ای جدی و مهم تبدیل شده است.

رئیس‌جمهور دیروز در دیدار هیئت اتریشی گفت تا زمانی که طرف مقابل به تعهدات خود در توافق هسته‌ای پایبند باشد ما هم نسبت به آن پایبند خواهیم بود.

همزمان رئیس مجلس در مصاحبه با رادیو سراسری آمریکا (ان‌پی‌آر) و در پاسخ به این پرسش که اگر آمریکا تحریم‌های تازه‌ای به علت حمایت ایران از گروه مبارز اسلامی حزب‌الله ضد این کشور تحمیل کند، ایران چگونه پاسخ خواهد داد، هم گفت: «اگر احساس کنیم طرف مقابل دارد توافق را نقض می‌کند خوب ما هم مقابله به مثل می‌کنیم. فکر می‌کنم افرادی هستند که می‌خواهند توافق را به شکست بکشانند، از این رو آنها در پی یافتن راه‌های تازه‌ای هستند تا به توافق خدشه وارد کنند. اگر کسی به این توافق رخنه کند و به هر شکلی آن را به شکست بکشاند، آنگاه می‌دانیم چگونه پاسخ بدهیم.

هر چند این واکنش‌ها خوب است اما سوال مهم این است که اگر طرف مقابل به توافق وفادار نماند و آن را به هم زد، آیا می‌توان 9700 کیلوگرم اورانیوم غنی شده را که در مدت 10 سال فراهم آمده و قرار است از کشور خارج شود، اعاده یا دوباره به سرعت تولید کرد؟ اگر قلب راکتور آب سنگین اراک را بتون ریختیم یا آبشار 14 هزار سانتریفیوژ را از هم گسیختیم که در طول چندین سال روی هم سوار شده، می‌توان در کمتر از 3-4 سال بازسازی و احیا کرد؟ این در حالی است که تنها تعهد محدود و پرابهام غرب در تعلیق 13 درصد از کل تحریم‌ها براساس مکانیسم ماشه، صرفا با اعلام شکایت ایران یا یکی از طرف‌های غربی، منتفی می‌شود و برای تداوم این تعلیق باید رأی اجماعی به دست آید و در صورت مخالفت حتی یکی از 8 عضو کمیسیون  مشترک، تحریم‌ها اعاده خواهد شد. بدتر اینکه قرار است تمام تعهدات مهم ما ظرف چند ماه و قبل از روز اجرای توافق انجام شود و وقتی دست ما از گزینه‌ها تهی شد، تازه آنگاه نوبت غرب است که به تعهد محدود خود عمل کند!! بنابراین سوال این است که «تا زمان پایبندی طرف مقابل، به توافق پایبند  می‌مانیم» و «اگر توافق را نقض کنند، ما هم مقابله به مثل می‌کنیم» در عالم واقع و به شکل ملموس و ممکن یعنی چه؟

 

نقیض‌گویی مذاکره‌کنندگان درباره الزام‌آور بودن برجام

اعضای تیم مذاکره‌کننده مشغول ضد و نقیض‌گویی درباره تعهدآور بودن برجام هستند.

پیش از این برخی مقامات دولتی و  وزارت خارجه برای اینکه اصول 77 و 125 قانون اساسی درباره «لزوم بررسی و تصویب هر گونه توافق بین‌المللی تعهدآور در مجلس» را دور بزنند، ادعا می‌کردند اجرای توافق برجام الزام‌آور و تعهدآور نیست و به تعبیر آقای روحانی، «برنامه اجرایی ان‌پی‌تی» محسوب می‌شود. اما آقای عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو تیم مذاکره‌کننده روز  دوشنبه در نشست کمیسیون ویژه مجلس تصریح کرد: برجام، ضمیمه قطعنامه و بخشی از قطعنامه است. ارزش قطعنامه‌های شورای امنیت را دارد و به لحاظ حقوقی برابر است با قطعنامه‌های شورای امنیت و به لحاظ حقوق بین‌المللی برای کشورها و دولت‌ها الزام‌آور است.

اما یک دور  پس از این سخنان حمید بعیدی‌نژاد در جلسه کمیسیون ویژه گفته است: در حقوق بین‌الملل، ملاک تشخیص سند بین‌المللی، اراده تبیین‌کننده سند است. از ابتدا برای مذاکره‌کنندگان هیچ تردیدی نبود که این سند، سندی سیاسی و واجد تعهدات داوطلبانه است. اراده کشورهای مذاکره‌کننده از روز نخست این بود که سند مذکور با ماهیت حقوقی اسناد بین‌المللی بسیار تفاوت خواهد داشت. از این رو، ضرورتی برای تصویب این سند در مجلس شورای اسلامی نیست.

وی اظهار داشت: نگرانی ما این است که تعهدی سیاسی و داوطلبانه را برای خودمان الزام‌آور و تکلیف کنیم. ماهیت سند، سیاسی و داوطلبانه است، هیچ‌کس چیزی را برای خودش الزام‌آور نمی‌کند.

چند سوال کاملا روشن در این میان وجود دارد که از سوی جریان دور زننده مجلس پاسخ داده نمی‌شود. آیا تعهداتی در برجام وجود دارد یا خیر؟ و آیا می‌توانیم این تعهدات را انجام دهیم یا خیر؟ اگر این تعهدات خوب بلکه عالی است تا جایی که می‌گویند 3 بر 2 بر حریف پیروز شده‌ایم و فتح‌الفتوح کرده‌ایم و بزرگترین توافق قرن را به دست آورده‌ایم، که چرا از تصویب مجلس نگرانند؟ اگر بگوییم «تعهد داوطلبانه»  باز هم مسئولیت ساقط نمی‌شود؛ با این استدلال که مگر توافق‌های بین‌المللی اصالتا بدون اختیار و انتخاب است؟ «تعهد داوطلبانه»‌ای که آقای بعیدی‌نژاد می‌گویند، مکانیزم همه توافقات بین‌المللی است مگر اینکه کسی مدعی شود قانون اساسی فقط بررسی و تصویب «تعهدات از سر اجبار» را به تصویب مجلس منوط کرد!

نکته بعدی این است که اغلب تعهدات در برجام یکطرفه است و بنابراین، این ادعا که اراده کشورهای مذاکره‌کننده واجد تعهدات داوطلبانه بود، بی‌مبناست؛ ضمن اینکه اراده موجر و در ذهن قابل استناد نیست و آنچه محل استناد در دعاوی و شکایات قرار می‌گیرد اصل توافق و تعهدات مندرج در آن است.

و بالاخره اینکه اظهار نگرانی درباره تصویب برجام و الزام‌آور شدن آن، دادن آدرس غلط است و این دوستان در حقیقت از رد برجام توسط نمایندگان ملت نگرانند چه اینکه تعهدات برجام نامتوازن، بدون رعایت اصل همزمانی، و برای طرف ایرانی برگشت‌ناپذیر است.

 

حزب رکورددار تورم با سیاست‌های تورم‌زا مخالفت می‌کند

نایب رئیس کمیته سیاسی کارگزاران گفت نامزدی که حامی سیاست‌های تورم‌زای اقتصادی باشد، نمی‌تواند انتظار حمایت از کارگزاران را داشته باشد.

به گزارش نشریه «صدا» محمد قوچانی در نشست اعضای شورای مرکزی این حزب با دبیران استانی به شرایط محتوایی عضویت در حزب پرداخت و با اشاره به معیار قرار دادن منشور سازندگی و آزادی به عنوان ملاک عضویت در کارگزاران، اظهار داشت: همه باید این پرسش را طرح کنیم که چرا کارگزارانی هستیم.

وی با تخطئه احزابی چون مشارکت و ندا افزود: در درجه اول چرا مشارکتی یا اتحادی یا ندایی نشدیم و یا به عضویت حزب اعتماد ملی درنیامدیم و سپس به این پرسش بپردازیم که چرا اصلاح‌طلبیم و نه اصولگرا؟

قوچانی گفت: به لحاظ هویتی ما خود را یک حزب آزادی‌خواه و متدین می‌دانیم به قرائتی بومی به زبان‌فارسی از حزب لیبرال دموکرات مسلمان است. ما اصراری بر تعبیر لیبرال دموکرات مسلمان نداریم. همان طور دنیا احزاب دموکرات مسیحی، لیبرال مسیحی و سوسیال مسیحی وجود دارد و حتی در کشور ما از دموکراسی اسلامی یا مردم‌سالاری دینی سخن می‌رود ما نیز می‌توانیم لیبرال دموکرات مسلمان یا به تعبیر صحیح‌تر آزادی‌خواه متدین باشیم.

وی گفت: ما از نظر سازمانی یک حزب نخبه‌گرا هستیم نه یک حزب توده‌گرا بنابراین ما دنبال حزب توده‌ای و لنینی نیستیم که کادر همه جانبه بپرورد و فردا را از صبح تا شب تحت سیطره خود بگیرد.

وی یادآور شد: ما اصلاح‌طلبی را از تدوین برنامه اول توسعه در سال 1368 شروع می‌کنیم که با دولت آقای هاشمی مصادف شد.

به گفته وی کارنامه غلامحسین کرباسچی در شهرداری تهران و رشد و اصلاح اجتماعی و کارنامه عطاءالله مهاجرانی در وزارت فرهنگ در رشد و اصلاح فرهنگی از جمله مواردی است که بیانگر توسعه همه جانبه در نگاه کارگزاران بوده است.

قوچانی با تاکید بر اینکه ما سرآغاز اصلاح سیاسی کشور را در انتخابات مجلس پنجم می‌دانیم، گفت: در انتخابات مجلس پنجم مقابل انحصارطلبی جناح راست ایستادیم و رای خانم فائزه هاشمی نماد ورود نسل جدید زنان و جوانان به عرصه سیاسی کشور شد و به نوعی آن انتخابات مقدمه دوم خرداد 1376 را رقم زد.

وی این را هم گفته که «مثلا کسی که می‌خواهد با توزیع پول یا سیاست‌های تورم‌زای اقتصادی یا نفی حقوق مالکیت نامزد اصلاحات شود نمی‌تواند از کارگزاران انتظار حمایت داشته باشد.»

برخلاف این اظهارات، حزب دولت ساخته کارگزاران در 8 سال حضور خود در دولت، بالاترین نرخ تورم در چند دهه گذشته را به میزان 49/4 درصد برجای گذاشت و به موازات سیاست‌های غلط اقتصادی به اشرافیگری و زراندوزی و تجمل دامن زد و سنگ بنای تراکم فروشی بی‌حد و حصر در پایتخت را گذاشت.

برخی اعضای این حزب نیز حرکت پر نوسان و زیگزاگ در میان سیاست‌های اقتصادی و فرهنگی ضد و نقیض را بارها تجربه کرده‌اند و برخی از آنها از طیف سوپر راست به راست‌افراطی خزیده‌اند. در عین حال حزب ژله‌ای کارگزاران به شکل فصلی و در موسم انتخابات فعال می‌شود و بیشتر یک حزب اپورتونیست (فرصت‌طلب) است.

همچنین لیبرال معرفی کردن کارگزاران از سوی حسین مرعشی سخنگوی کارگزاران باعث استعفای توأم با اعتراض‌ محمد هاشمی معاون سیاسی حزب شد که تاکید می‌کرد مشی جدید حزب در تقابل و تعارض مطلق با خط امام خمینی(ره) است.

 

صالحی: آمریکا غنی‌سازی را قبل از دولت روحانی پذیرفت

رئیس سازمان انرژی اتمی برای چندمین بار تصریح کرد پذیرش حق غنی‌سازی ایران از سوی آمریکایی‌ها، در دولت قبل به دست آمده و مربوط به مذاکرات 2 سال اخیر نیست.

علی اکبر صالحی وزیر سابق خارجه در جلسه کمیسیون ویژه مجلس درباره مذاکرات مسقط گفت: وقتی که به وزارت خارجه رفتم باتوجه به سوابقم در موضوع هسته‌ای به دنبال راه حل بودم. روابط ما با عمان هم بسیار خوب بود و برادرانمان برای وساطت اعلام آمادگی کردند ولی ما به جدیت آمریکایی‌ها اطمینان نداشتیم به همین جهت یادداشتی دادیم که اگر آمریکایی‌ها حاضرند با پذیرش حق هسته‌ای ایران و لغو تحریم و غیره گفت‌وگو کنند ما هم آمادگی داریم که در نهایت با درخواست اصلی آنها از طریق عمان زمینه گفت‌وگو فراهم شد و مسئولین ارشد نظام هم در جریان موضوع قرار گرفتند.

صالحی ادامه داد: به علت بی‌اعتمادی به آمریکایی‌ها با شرایطی موافقت شد که موضوع پیگیری شود این موضوع از اواسط سال 90 شروع شد و بالاخره اولین جلسه بهار 91 امکان‌پذیر شد که برگزار شود. از اولین نشست تا اسفند همان سال طول کشید تا نشست دوم برگزار شد که در آن آمریکایی‌ها که حق هسته‌ای و حق غنی‌سازی را پذیرفتند و گفتند که ما آماده‌ایم که غنی‌سازی شما را به رسمیت بشناسیم. بنابراین حق غنی‌سازی در هیچ یک از مذاکرات 5+1 از سوی آمریکایی‌ها به رسمیت شناخته نشده بلکه در گفت‌وگوی مسقط آمریکایی‌ها حق غنی‌سازی ایران را به رسمیت شناختند و بعد از این بود که دولت جدید آمد و مذاکرات را پیگیری کردند.

 

شرق: پارسیانی‌های متصل به دولت جای جمشید بسم‌الله را گرفته‌اند

«بانک پارسیانی‌ها ساعات خاصی در بازار ظاهر می‌شوند و با تزریق دلار موجب ایجاد نرخ سوم برای ارز می‌شوند».

روزنامه شرق نوشت: آخرین روز مهر سال 91، محمدرضا رحیمی، معاون اول رئیس جمهور وقت، در جمع خبرنگاران از بازداشت جمشید بسم‌الله خبر داد و او را عامل اختلال در بازار ارز دانست. رحیمی ادعا کرد جمشید بسم‌الله روی چهارپایه می‌ایستد و قیمت ارز را تعیین می‌کند. حالا برخی افراد که به گفته فعالان بازار از عوامل بانکی هستند بعضی از ساعات روز در بازار حاضر شده و نرخ سوم بازار راتعیین می‌کنند. البته این بار از چهارپایه خبری نیست، اما یک دستگاه کارتخوان (پوز) همیشه کنارشان هست و کارت ملی‌ها را هم چک می‌کنند. می‌گویند قبلاً یک خطی (یک میلیون) یا دو خطی دلار عرضه می‌کردند، اما حالا مشخص نیست چرا میزان آن را به 300 تا 400 هزار دلار در روز کاهش داده‌اند.

شرق می‌افزاید: حدود هفت، هشت ماهی است که حضور دولتی‌ها به حضور فردی مبدل شده و در واقع طیف جدیدی از دولتی‌ها یا همان پارسیانی‌ها وارد بازار شده‌اند. ناگفته نماند چندان اصراری هم ندارند هر روز در بازار حاضر شوند.

گویا تنها زمانی وارد عمل می‌شوند که دلار نزدیک به سه هزار و 300 تومان شده است و کاری به نرخ دلار زیر این قیمت ندارند. حالا که دلار سه هزار و 400 تومان را تجربه می‌کند، حضورشان دائمی شده و اصرار دارند هر روز در برخی ساعات روز خودنمایی کنند. برخی از فعالان بازار البته می‌گویند هر وقت بازار نوسانی‌تر می‌شود، نرخ‌گذاری‌شان چند بار در روز می‌شود. رئیس انجمن سکه و صرافی تهران نیز چندی پیش در یک نشست خبری از ارز سه نرخی خبر داده بود و علت آن را حضور عاملان بانکی یا همان پارسیانی‌ها در بازار ارز برشمرده بود.

شرق همچنین از تلاش دولت برای بالا بردن نرخ ارز مبادله‌ای و جایگزینی آن با رقم 3 هزار تومان عنوان کرد و نوشت: بانک مرکزی قصد دارد کم‌کم اذهان را به دلار 3 هزار تومان عادت دهد.

این روزنامه در پایان خاطرنشان کرد: حضور عمو بانکی‌ها در بازار گویا به کمک تصمیم بانک مرکزی آمده تا دلار تک‌نرخی حوالی سه هزار تومان را رقم بزنند. اما مشخص نیست اگر این روند ایجاد تنش کند، باز هم این عمو بانکی‌ها متهم به اخلالگری در بازار ارز می‌شوند یا نه. جمشید میرابی (بسم‌الله) دو سال بعد از بازداشت شدن، در مصاحبه‌ای با یک سایت خبری ایرانی خارج از کشور گفت که «آقای رحیمی باعث بین‌المللی شدن من شد». حالا اما مشخص نیست نام این عمو بانکی‌ها چه زمانی از زیر زبان مسئولان دولتی بیرون می‌آید.

*************************************

روزنامه قدس ***

حامی چهل‌ و یکم برجام

فارس: با اعلام حمایت سناتور «گری پیترز» و «ریچارد بلومنتال» از توافق هسته‌ای، شمار حامیان این سند بین‌المللی در سنا به 41 نفر رسید.

 

درگیری سپاه با تروریستها در مرز خوی

تابناک: رزمندگان سپاه شهدای آذربایجان غربی دوشنبه شب با تروریستها در مرز خوی درگیر شده و شماری از آنان را به هلاکت رساندند. رزمندگان سپاه در این درگیری ضمن به هلاکت رساندن شماری از تروریستها، پنج نفر از آنان را دستگیر کردند. همچنین در این درگیری دو تن از نیروهای سپاه شهید و دو نفر دیگر مجروح شدند.

 

تخلفات مدیران سابق فرمانداری طالقان

میزان: حاجی رضا شاکرمی- دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز- گفت: مدیران و کارکنان سابق فرمانداری و شهرداری طالقان به اتهام تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی به ارزش بیش از 22میلیارد ریال به دادسرا احضار شدند.

 

واکنش وزیر دادگستری به نامه مطهری

تسنیم:‌ حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی -وزیر دادگستری- در واکنش به نامه اخیر علی مطهری، نماینده مجلس در خصوص حصر سران فتنه گفت: ‌این بحث یک بحث حقوقی و تخصصی است و باید در محافل حقوقی مطرح شود نه در رسانه.

 

کمک ایرانیان به پناهجویان در اروپا

پارسینه: خبرها حاکی است، برخی رانندگان تاکسی در اتریش که ایرانی تبار هستند، به عنوان مترجم فارسی و دری و برای کمک به پناهجویان افغانی به ایستگاه قطار وین رفته وپناهجویان را راهنمایی می‌کنند.

 

اعتراض اعضای کمیسیون «برجام» به سیما

ایسنا: برخی اعضای کمیسیون ویژه رسیدگی به «برجام» در نشست اخیر این کمیسیون به پخش گزینشی جلسات از سیما اعتراض کردند.

 

سخنان ضد سوری اردوغان

عصرایران: رجب طیب اردوغان - رئیس جمهور ترکیه- در مصاحبه با شبکه «سی.ان.ان» آمریکا با ادعای اینکه اگر ایران و روسیه نبودند بشار اسد 24ساعته سرنگون می‌شد، گفت: بارها در مورد این مسأله سخن گفته‌ام و از آنها (ایران وروسیه) خواسته‌ام دست از حمایت اسد بردارند تا وی در مدت زمان 24ساعت سرنگون شود!

 

پرونده سنگین زمین خواری در لواسان

جهان: محمدعلی پور مختار- رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس- با اشاره به زمین‌خواری، کوه‌خواری و تصرف اراضی ملی در شمیرانات و بخصوص بخش رودبار قصران گفت: در این مناطق بویژه در ارتفاعات، هم کوه‌خواری و سوءاستفاده از منابع طبیعی و هم تغییر کاربری و تصرفات غیر قانونی مشخص و محرز است.

************************************

روزنامه جمهوری اسلامی ****

* روزنامه «تودی زمان» اعلام کرد حدود 120 کلیسای پروتستان در ترکیه پیام‌های تهدیدآمیزی را از داعش دریافت کرده‌اند. به گزارش پایگاه خبری «تیک»، این روزنامه در این باره نوشت: به نظر می‌رسد این پیام‌ها از سوی داعش بوده است. برخی کشیشان نیز اعلام کردند که از طریق پیامک‌هایی تهدید به قتل شده‌اند. اتحادیه کلیساهای پروتستان اعلام کرده است طی روزهای اخیر این تهدیدات افزایش قابل توجهی داشته و بیشتر پیام‌ها از یک پست الکترونیکی ارسال شده است.

* با هجوم هزاران پناهجوی عمدتاً مسلمان به آلمان، مساجد این کشور درهای خود را به روی پناهجویان گشودند. به گزارش پارسینه، «ایمان مازیک»‌ رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان گفت: مساجد این کشور در روزهای اخیر صدها آواره را پناه داده‌اند. وی افزود: در یک مورد یکی از مساجد آلمان 200 پناهجو را در خود جای داد زیرا در غیر این صورت این افراد می‌بایست در پارک می‌خوابیدند. وی تاکید کرد که تمامی مساجد آلمان با افتخار از پناهجویان استقبال و به آنان کمک می‌کنند. مازیک افزود: موضوع پناهجویان همچنین یکی از مضامین خطبه‌های نماز جمعه در آلمان است. وی گفت: بخش بزرگی از رقم پیش‌بینی شده 800 هزار آواره‌ای که انتظار می‌رود در سال جاری وارد آلمان شوند، عرب‌های مسلمان و بسیاری از آنها افراد ماهر هستند. مازیک خاطرنشان کرد که روحانیون مسلمان در چندین مرکز نگهداری پناهجویان نماز جمعه برپا می‌کنند و قرآن و سجاده نماز در اختیار آنان قرار می‌دهند. وی افزود: شمار زیادی از مسلمانان داوطلب آلمانی به آوارگان برای تطبیق یافتن با زندگی روزمره در این کشور کمک می‌کنند و به عنوان مترجم، معلم زبان و راننده به آنان خدمت می‌کنند.

*************************************

روزنامه خراسان ***

پارس نيوز مدعي شد

بر اساس تصميم شوراي مشورتي رئيس دولت هفتم و هشتم، بايستي «علي لاريجاني» در انتخابات آتي يا در کنار «حسن روحاني» قرار گيرد و يا اينکه به عنصري براي تفرقه در ميان اصولگرايان تبديل شود.هر چند دکتر علي لاريجاني در مقابل اين فشارها همچنان مقاومت مي کند ولي بر اساس طراحي شوراي مشورتي رئيس دولت هفتم و هشتم، قرار است «عباس آخوندي»،‌«اسحاق جهانگيري»‌، «محمد نهاونديان»‌ و «محمد جعفري صحرارودي» جلسات مشترکي را براي فشار به علي لاريجاني برگزار نمايند.

 

الف مدعي شد

سرنوشت سياسي اصولگرايان با تشکيل کميسيون برجام، بازي دوسر باخت است. اين توافق در مجلس تصويب بشود يا نشود براي اصولگرايان باخت تاريخي است.اگر توافقنامه را تصويب نکنند به صراحت مقابل مردم قرار گرفتند. درست يا غلط در تاريخ ثبت مي شود که اصولگرايان اجازه ندادند تحريم ها برداشته شود و مردم به رفاه برسند.اما اگر تصويب کنند، ماجرا بدتر است. جريان اصولگرايي خودش را در مقابل طرفدارانش قرار مي دهد. پايگاه اجتماعي اصولگراها مدعي مي شود که اين همه لغز چه نتيجه اي داشت؟ "شما نيز با دولتي ها کنار آمديد پس شما هم خائنيد."

 

خبر خوش کابينه براي نابينايان و معلولان

بر اساس ابلاغيه هيئت دولت به علي جنتي، تاکيد شده است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي مکلف است از محل اعتبارات مصوب مربوط، بودجه مورد نياز توليد و انتشار کتب و نشريات بريل، گويا، چاپ درشت و در قالب هاي الکترونيک براي افراد نابينا و کم بينا و چاپ و انتشار کتب و نشريات تخصصي مورد نياز افراد داراي معلوليت و همچنين ايجاد پايگاه هاي اطلاع رساني تخصصي اين افراد را تأمين کند. همچنين اين وزارتخانه موظف شده است ضمن رعايت حقوق مالکيت معنوي، با اتخاذ تدابير تشويقي، ناشرين را به ارائه نسخ الکترونيکي آثار خود جهت استفاده نابينايان و کم بينايان ترغيب کند.

 

دستور دولت به ابتکار و صالحي درباره پايش پرتوها

بر اساس ابلاغيه روزهاي اخير يک مسئول ارشد اجرايي به معصومه ابتکار و علي اکبر صالحي، اعلام شده است که حسب دستور هيئت دولت، سازمان حفاظت محيط زيست موظف است با همکاري سازمان انرژي اتمي ايران و ساير دستگاه‌هاي مسئول، نسبت به راه  اندازي شبکه پايش پرتوهاي يون ساز ظرف 4 سال و غيريون ساز ظرف 1 سال از تاريخ لازم الاجرا شدن اين ابلاغيه، در سطح کشور به شيوه علمي و کارآمد اقدام و در عين حال، اطلاع  رساني لازم را به عمل آورند.

************************************

روزنامه ایران******

هشدار عراقچی: دوباره اهانت کنید، جواب می‌دهم

سیدعباس عراقچی مذاکره‌کننده ارشد کشورمان در جلسه کمیسیون ویژه برجام خطاب به حمید رسایی گفت: «شما که خود را با کنگره مقایسه می‌کنید، برید ببینید آیا آنها به‌بند بند برجام گیر می‌دهند، آنها دائماً به اوباما می‌گویند چرا متحدان مان را در منطقه به ایران فروخته اید؟» به گزارش «خانه ملت»، رسایی در جلسه کمیسیون برجام خطاب به عراقچی گفت: «ما سیاسی هستیم، ما جناحی هستیم یا هر اسمی که روی ما می‌گذارید، اما رهبری به عنوان ناظر مطلع و منصف می‌گویند قرار شده مذاکره کنید اما تحریم‌ها برداشته نشده است.»

وی افزود: «شما سوسنگرد رو آزاد کرده اید، اما خرمشهر و آبادان را داده‌اید به آنها.»عراقچی در پاسخ گفت: «عجیب است که استناد شما به استناد دولت امریکا است، این دولت می‌خواسته 6 بار به ایران حمله کند، درواقع، دشمنی که به دنبال تغییر حکومت بود و دائماً می‌خواست حمله کند، تحریم‌ها را بر می دارد و غنی‌سازی ما را به رسمیت می‌شناسد.» پس از این، آقامحمدی دیگر نماینده مجلس اتهاماتی را نسبت به ظریف و تیم هسته‌ای مطرح کرد. عراقچی در پاسخ گفت: «اگر دوباره اهانت بکنید، من جواب می‌دهم.»

 

حامیان «برجام» در مرز 41 سناتور

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در «توییتر» خود با به اشتراک گذاشتن پستی، از حمایت 3 سناتور دیگر از برجام و رسیدن حامیان توافق به 41 نفر خبر داد.

به گزارش «خبرآنلاین» با آغاز دوباره بررسی برجام در کنگره امریکا سه سناتور دیگر هم از توافق هسته ای ایران حمایت کردند.

ریچارد بلومنتال، ران وایدن و گری پترز سه سناتوری هستند که دیروز از برجام حمایت کردند. در صورتی که همه این 41 نفر حامی قطعنامه، خواستار عدم رأی گیری در کنگره باشند، هیچ رأی گیری انجام نخواهد شد و توافق هسته ای از این فیلتر عبور خواهد کرد. اما براساس گزارش هایی که در توئیتر منتشر شده، گویا یکی از سناتورها خواستار انجام رأی گیری است.

 

کامرون: فرصت برای گفت‌وگوی بیشتر با ایران به وجود آمده

نخست‌وزیر انگلیس با اشاره به توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 گفت که فرصت برای گفت‌وگوی بیشتر با ایران به وجود آمده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه «دیلی تلگراف»، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در «مجلس عوام» این کشورگفت: «درخصوص این سؤال درباره ایران باید بگویم که فرصت برای گفت و‌گوی بیشتر با ایران به وجود آمده است». وی افزود: «ما هم اکنون توافق هسته‌ای را داریم که به نظر من توافق خوبی است، اما فکر می‌کنم که انگلیس باید خیلی با احتیاط و تردید وارد آن شود.» نخست وزیر انگلیس در ادامه با تکرار ادعای غرب مبنی بر حمایت ایران از گروه‌هایی که آنها را تروریست خواند، گفت: «باید به خاطر داشته باشیم ایران هنوز حامی حماس و حزب‌الله است، سازمان‌هایی که من آنها را دشمن می‌دانم.»

 

مطهری:هاشمی قوه عاقله خبرگان است

علی مطهری گفت :« شهید محلاتی گفته بود شهید مطهری قوه عاقله انقلاب بود. می‌توان گفت آقای هاشمی قوه عاقله مجلس خبرگان رهبری است. من فکر می‌کنم ایشان برای توجه دادن علما و مردم به اهمیت مجلس خبرگان آینده، زودتر اعلام کاندیداتوری کردند.

هجمه‌ها علیه آقای هاشمی به خاطر تأثیرگذاری ایشان است». مطهری در گفت و گویی با هفته نامه «طلوع صبح» ادامـــــه داد:« مثل آیت الله هاشمی موافق کاندیداتوری سیدحسن خمینی هستم ».

************************************

روزنامه جام جم**

اولاند دست به دامان ایران شد

فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه دیروز در نشستی خبری تاکید کرد: برای حل بحران سوریه، قدرت‌های منطقه‌ای از جمله ایران باید وارد عمل شوند. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، او یادآور شد: فکر می‌کنم باید با تمام کشورهایی که می‌توانند در این‌راه تاثیرگذار باشند، همکاری کنیم. من به کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، روسیه و ایران و همچنین کشورهای عضو ائتلاف در این زمینه می‌اندیشم.

تیم مذاکره‌کننده، موافق ورود مجلس به برجام

حمید بعیدی‌نژاد، عضو ارشد تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان در گفت‌وگویی با خبرآنلاین گفت: تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای و دولت از ابتدا معتقد بوده‌اند مجلس درخصوص مذاکرات و پرونده هسته‌ای درگیر باشد. نظر کارشناسی بدهد، نقد کند، اما این که برجام به مجلس برود که رد بشود یا تصویب یا این که اساسا مجلس در این کار ورود نکند، هیچ‌گاه مدنظر ما نبوده است. او درخصوص تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر کنار گذاشته نشدن مجلس از بررسی برجام هم گفت: مقام معظم رهبری تصریح کردند که نوع ورود مجلس را تعیین نمی‌کنند. حرف ما این است که تصویب برجام در مجلس به صلاح نیست، اما هرگز نگفته‌ایم که مجلس ورود نکند.

 

هیات پارلمانی ایران به بلژیک می‌رود

تارنمای بلژیکی «ست سور ست» اعلام کرد هیات پارلمانی ایرانی متشکل از پنج نماینده مجلس شورای اسلامی در چارچوب اتحادیه بین‌المجالس از ششم تا نهم اکتبر (14 تا 17 مهر) به بلژیک سفر خواهد کرد. به گزارش ایرنا، سناتور «پل وان دِن دریسش»، رئیس گروه بلژیکی اتحادیه بین‌المجالس به این تارنما گفته، دیدار هیات ایرانی در پی تماس‌های مکرر با سفارت ایران برنامه‌ریزی شده است.

 

پیش‌بینی مصباحی‌مقدم از ترکیب مجلس دهم

غلامرضا مصباحی‌مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگویی با باشگاه خبرنگاران جوان از این‌که عده‌ای می‌خواهند اعتدال‌گرایی را مساوی اصلاح‌طلبی معنا کنند، انتقاد کرده است. او با اشاره به موضوع وحدت اصولگرایان در انتخابات مجلس دهم نیز گفته مسائل انتخابات 92 کمک بزرگی به همگرایی اصولگرایان کرد. او در این گفت‌وگو درباره پیش‌بینی ترکیب کرسی‌های مجلس دهم هم گفته «من اکثریت نسبی مجلس آینده را اصولگرا می‌بینم، البته نه مشابه آن چیزی که در مجلس فعلی وجود دارد؛ طبعا اصولگرایان بیش از 50 درصد کرسی‌های مجلس دهم را در اختیار خواهند داشت، البته طبق پیش‌بینی‌های انجام شده، اصلاح‌طلبان هم این بار سهم بیشتری از کرسی‌های مجلس را به خودشان اختصاص خواهند داد.»

 

دیک‌چنی: توافق به نفع ایران است

دیک چنی، معاون رئیس‌جمهور پیشین آمریکا در سخنانی درباره توافق هسته‌ای ایران و غرب گفت: به ‌نظر من نتیجه کلی این توافق‌نامه این خواهد بود که توازن قدرت در منطقه خاورمیانه بشدت به ‌نفع ایرانی‌ها تغییر خواهد کرد.به گزارش تسنیم، او در مصاحبه با فاکس‌نیوز افزوده است:‌ اگر به توافق‌نامه ایران نگاه کنید، می‌بینید که تنها برنده این توافق‌نامه، ایرانی‌ها هستند. آنها هرچه را می‌خواستند، به دست آوردند. بازندگان این توافق‌نامه آمریکا، دوستان و هم‌پیمانان این کشور در منطقه مثل اسرائیلی‌ها، سعودی‌ها و دیگران هستند.

 

آخرین خبرها از حکم جیسون رضائیان

غلامحسین اسماعیلی، رئیس‌کل دادگستری استان تهران درباره حکم خبرنگار واشنگتن‌پست به ایسنا گفت، تا الان گزارشی مبنی بر صدور رای پرونده جیسون رضاییان به ما داده نشده است. وی در پاسخ به پرسشی درباره صدور حکم این متهم یادآور شد: اگر رای مربوط به پرونده وی صادر شده بود، قطعا به من گزارش داده می‌شد.

 

ادعای سارا پیلین علیه ایران

سارا پیلین، فرماندار پیشین ایالت آلاسکا و یکی از چهره‌های جمهوریخواه در آمریکا، مدعی شد ایران با بهره‌گیری از پول‌های آزادشده خود، توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهانی را زیر پا می‌گذارد. به گزارش مهر، وی در مصاحبه با شبکه سی.ان.ان، ایران را دشمن قسم‌خورده آمریکا خواند که توافق هسته‌ای را بلافاصله پس از امضای آن، نقض خواهد کرد.این ادعا در حالی مطرح می‌شود که کریستین ساینس‌مانیتور نوشته حمایت وزیر خارجه سابق آمریکا و رئیس کمیته ملی دموکرات‌ها از برجام، موفقیتی برای جریان حامی توافق در ایالات متحده به‌شمار می‌رود.

 

اصفهان‌گردی «زائورالک»

لوبومیر زائورالک، وزیر خارجه جمهوری چک پس از آن‌که با مقامات کشورمان دیدار کرد، به اصفهان رفت و ضمن بازدید از آثار تاریخی این شهر، از چند کارگاه صنایع دستی دیدن کرد و خرید انجام داد.

 

درآمدزایی فعالیت‌های هسته‌ای در افقی 10ساله

علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیروز در در حاشیه بهره‌برداری از تقاطع غیرهمسطح ورودی اصلی منطقه هسته‌ای اصفهان تاکید کرد، با پیش‌بینی‌های انجام شده فعالیت‌های سازمان انرژی اتمی در افقی ده ساله درآمدزا می‌شود. به گزارش خبرگزاری صداوسیما، وی خاطرنشان کرد: تا پایان سال کلنگ ساخت دومین نیروگاه اتمی کشور به زمین زده می‌شود. او همچنین هشدار داد: دست بردن در محتوای برجام همه چیز را برهم خواهد ریخت.

 

دفاع ولایتی از بشار اسد در دیدار با مقام اسپانیایی

علی‌اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در نشست مشترکی با خوزه امانوئل گارسیا مارگویا وزیر امور خارجه اسپانیا، با بیان این که اعضای شورای امنیت و کشورهای منطقه باید برای حل بحران سوریه تلاش کنند، گفت: هیچ کس مثل بشار اسد نمی‌‌تواند سوریه را نجات دهد.به گزارش ایرنا، وی افزود: متاسفانه برخی کشورها بر سرنگونی بشار اسد تاکید داشته‌اند و این یک اشتباه بوده زیرا در حال حاضر جهان به این نتیجه رسیده که راه‌حل سوریه نظامی نیست.

 

آمریکایی‌ها چنگ و دندان نشان می‌دهند

سیدرضا اکرمی، رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری در برنامه «تیتر امشب» شبکه خبر گفت: آمریکایی‌ها بعد از برجام چنگ و دندان نشان می‌دهند.وی در بخش دیگری از این برنامه افزود: متن و محتوای برجام با اظهارات آمریکایی‌ها تطابق ندارد و آمریکا قبل و پس از انقلاب امتحان خود را پس داده است. او در این برنامه خاطرنشان کرد: هیات حاکمه آمریکا را شیطان می‌دانیم.

***********************************

 

نظرات بینندگان
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات