از منظر غرب و رهبرانش خون قربانیان حادثه پاریس از کشتههای انفجارهای تروریستی لبنان رنگینتر است؛ گرچه موضعگیریهای اینچنینی آنان در قبال کشتارها و به خاک و خون کشیده شدن انسان های بیگناه در خاورمیانه و مناطق دیگر جهان مسبوق به سابقه است و «ارزش خون ریختهشده» در کشورهای غربی و اروپایی با ارزش خون ریختهشده در دیگر مناطق جهان تفاوتهای بنیادین دارد.
پایگاه بصیرت: حملات و انفجارهای پاریس در روز جمعه به کشته و مجروح شدن چند صد انسان بیگناه انجامید، در حالی در صدر اخبار رسانههای سراسر جهان قرار گرفت که اینچنین اقدامات خونبار با هیچ دلیل و منطقی قابل توجیه نیست.
تروریسمی که منتسب به گروهک تروریستی داعش شده در سراسر جهان در حال فزونی است و البته قربانیان اصلی چنین حملاتی مردمی هستند که خود هیچ نقشی در شکلگیری سیاستها و اقدامات دولتهایی نداشته و ندارند که در ظهور گروههای تروریستی چون داعش و القاعده نقشی اساسی ایفا کردهاند. انفجارها و حملات تروریستی که در پاریس روی داد و واکنش جهانیان بهویژه قدرتهای بزرگ را در پی داشت، در سوریه، عراق، افغانستان و لیبی به امری عادی بدل شده و روزانه صدها انسان بیگناه، از زن و بچه گرفته تا افراد مسن، قربانی اقدامات تروریستی گروههای بیمنطق و به دور از انسانیتی هستند که اسناد و شواهد بسیاری در قبال نقش قدرتهای بزرگ و برخی کشورهای منطقه بهویژه در خاورمیانه در شکلگیری آنها افشا و منتشر شده است.
چندی پیش بود که اطلاعات نظامی آمریکا که به تازگی از طبقه بندی خارج شده از دست داشتن آمریکا در شکل گیری گروه تروریستی داعش پرده برداشت. این سند تحت عنوان "سری" به تاریخ اوت 2012در میان اسنادی قرار داشته که یک گروه محافظه کار به عنوان "دیدهبان قضایی" به آن دسترسی یافته است.
حوادث تروریستی پاریس که جریان رسانهای غرب در چگونگی پوشش و تبلیغات درباره آن، از هیچ تلاشی دریغ نکرد در حالی روی داد که چند روز قبل از آن انفجارهای مهیبی در ضاحیه لبنان به کشته و مجروح شدن شماری انسان بیگناه انجامید و البته غرب و رسانههایش توجه چندانی به این حادثه تروریستی نکردند و به نظر میرسد از منظر غرب و رهبرانش خون قربانیان حادثه پاریس از کشتههای انفجارهای تروریستی لبنان رنگینتر است گرچه موضعگیریهای اینچنینی غرب در قبال کشتارها و به خاک و خون کشیده شدن انسانهای بیگناه در خاورمیانه و دیگر مناطق جهان مسبوق به سابقه است و «ارزش خون ریخته شده» در کشورهای غربی و اروپایی به مراتب با ارزش خون ریخته شده در دیگر مناطق جهان تقاوتهای بنیادینی دارد چه غیر از این بود کشتارها و نابودی انسانها در سوریه، عراق و افغانستان و دیگر مناطق بحران زده جهان، دولتمردان غربی را نسبت به کردار و رفتارهای خود در ایجاد جنگها و سربرآوردن گروههای تروریستی به تفکر و عذاب وجدان واداشت. آوارگانی که روزانه وارد اروپا میشوند دقیقا برای فرار از این بمبارانها و انفجارها جلای وطن کردهاند و اسناد زندهای هستند مبنی بر اینکه انسان و انسانیت ارتباطی به نژاد، زبان و جغرافیا ندارد و کشته شدن یک اروپایی در حادثهای تروریستی همان اندازه دردناک است که یک کودک بیگناه سوری یا عراقی و افغانی در انفجارها و حملات تروریستی کشته شوند.
با این حال واکنش دولتهای غربی و دیگر قدرتهای بزرگ به حوادث پاریس راهاندازی جنگهای بیشتر است. فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه از جنگی «بیرحمانه» علیه تروریسم سخن میگوید اما این ایده که جنگ، بمباران و به کارگیری سلاحهای مدرن به تروریسم پایان میدهد، کاملا بیاساس است چرا که اگر اینچنین بود طی 14 سال گذشته از حوادث 11 سپتامبر می بایست ریشه تروریسم خشکانده می شد اما جنگافروزیهای غرب نه تنها نابودی تروریسم را در پی نداشت بلکه به ظهور شکلگیری قارچگونه گروههای تروریستی مختلف در سراسر جهان انجامید که غرب با به کارگیری راهبردها و تاکتیکهای مختلف به دنبال ربط دادن آن به اسلام و مسلمانان بود و این امر بیش از همه برای مسلمانان پیامدهای منفی داشت چرا که باعث افزایش اسلامهراسی و حملات به حقوق و آزادی شهروندان مسلمانان در کشورهای غربی شد. این واقعیت که حمله به مسلمانان در فرانسه و تشدید اسلامهراسی در فرانسه در پی حمله به مجله شارلی ابدو در این کشور چندبرابر شد، بر کسی پوشیده نیست.
از سویی دولت انگلیس مدتی است که برای کسب حمایت پارلمان به منظور آنکه رسما مجوز اقدام نظامی در سوریه ره به دست آورد، دست و پا می زند و این در حالی است که این امر نتیجهای در حل و فصل بحران سوریه به دنبال نخواهد داشت جز آنکه به وخامت اوضاع خواهد افزود و هزینههایی را در برخواهد داشت که این بار نیز ملت ستمکشیده سوریه باید آن را پرداخت کنند. نباید فراموش کرد که گروهک تروریستی داعش در زمان اشغال عراق از سوی آمریکا، قدعلم کرد و جنگ داخلی فاجعهبار در لیبی در پی بمباران این کشور توسط غرب آغاز شد که منطقه پرواز ممنوع را در این کشور ایجاد کردند و این در حالی است که همگان می دانند که تنها راهحل برای بحرانهای امروزی جهان نه جنگ و خونریزی بلکه راهکارهای سیاسی و مذاکره است.
توقف فوری کشتارها و تدوین طرحی منطقی مبتنی بر مذاکره با حضور کشورهای تاثیرگذار منطقه خاورمیانه و کشورهای فرامنطقهای که به معنای واقعی به حل و فصل بحرانهای این منطقه میاندیشند، به منظور شکست داعش و دیگر گروههای تروریستی، امری غیرقابل اجتناب است. دستیابی به راهحل قطعی برای نابودی داعش و همفکرانش بدون حضور مردم عراق، سوریه و دیگر کشورهای منطقه امکانپذیر نیست. مداخله نظامی غرب نه تنها باعث کشته و بیخانمانی مردم بیگناه این کشورها شده بلکه باعث قدرت گرفتن گروههایی چون داعش و نابودی ظرفیت و توانایی مردم منطقه برای مقابله با چنین گروههایی شده است.
شکست دادن داعش بدون قطع حمایت برخی از کشورهای منطقه چون عربستان سعودی میسر نیست در عین حال که نباید به بهانه مبارزه با داعش، نارضایتیها تشدید شده و حمایتها از چنین گروههایی در میان ملتهای منطقه افزایش یابد و در راس این اقدامات رد این باور است که بمبارانها و مداخله نظامی می تواند به بهبود اوضاع کمک کند. تا زمانی که کشورهای غربی حمله نظامی و مداخله در امور کشورهای منطقه را در دستور کار دارند، حملات تروریستی نه تنها کاهش نخواهد یافت بلکه بر آن افزوده خواهد شد. شاید انفجارهای پاریس دولتمردان سرخوش غربی را از خواب غفلت بیدار کند که سیاستهایشان، زمینهساز کشتار انسانهای بیگناه شده است اما غرب هنوز از بر طلب جنگ می کوبد و منطقه خاورمیانه بار دیگر صحنه مداخلهجوییها و بمبارانهای از سوی کشورهای غربی به بهانه مبارزه با تروریسم خواهد بود؛ پدیدهای که خود در شکلگیری آن بیشترین نقش را ایفا کردند.
منبع: فارس