صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۶  ، 
کد خبر : ۲۸۵۰۱۷

بازخوانی اعتراف حسین رسام

حسین رسام می‌گوید: تماس ها و ملاقات های ما با مرتبطین در رستوران ها و کافی شاپ ها صورت می گرفت و تلاش می شد این ملاقات ها در مکانی غیر از سفارت -انگلیس- انجام شود.
پایگاه بصیرت: پرونده «حماسه ماندگار»: تاریخ معاصر کشور ما هنوز هم اسرار ناگفته بی‌شماری از نقش مخرب دیپلمات‌های انگلیس، آمریکا و شوروی در وقایع مربوط به جنبش مشروطه، کودتای سوم اسفند 1299 رضاخان، ملی شدن صنعت نفت و سال‌های ابتدایی انقلاب اسلامی برای نسل جوان این مرز و بوم دارد.

گرچه دانشجویان پیرو خط امام خمینی(ره) در 13 آبان 1358 با تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، بخشی از تاریکخانه سری این مراکز را برای افکار عمومی روشن کردند اما گذشت زمان و به ویژه دخالت‌های آشکار سفارتخانه‌هایی چون انگلستان، فرانسه، ایتالیا، امارات، عربستان سعودی و استرالیا در حوادث پس از انتخابات شکوهمند 22 خرداد 1388، خبر از ادامه توطئه‌ای سازماندهی شده از سوی سرویس‌های امنیتی بیگانه علیه این مرز و بوم دارد.

حضور آشکار دیپلمات‌های انگلیسی با نمادهای سبز در میان آشوبگران سبزپوش، نفوذ برخی از رابطین امنیتی سفارتخانه های اروپایی در ستاد کاندیداهای خاص و یا دیدارهای خصوصی و دوستانه سفرای غربی و عربی با برخی از سران فتنه اخیر و اعتراف اوباما بر دخالت در ایران براساس مجموعه اقداماتی تحت عنوان بند به اصطلاح قانونی با نام بند 1264 ( قانون قربانیان سانسور ایران ) تنها نمونه ای کوچک از تلاش‌های سرویس های امنیتی بیگانه در جهت پیگیری اهداف شوم امنیتی خود در پوشش فریبنده کنوانسیون های بین المللی و مأموریتهای عادی دیپلماتیک است.

در ادامه پرونده «حماسه ماندگار» به بازخوانی اعتراف حسین رسام کارمند سفارت انگلیس و یکی از فعالان فتنه 88 در دادگاه در تاریخ 17 مرداد 88 پرداختیم:

میرمحمدحسین رسام تحلیلگر ارشد سیاسی سفارت انگلیس پس از تفهیم اتهام قاضی صلواتی مبنی بر جاسوسی برای بیگانگان از روی متن دفاعیات خود را قرائت کرد.

میرمحمدحسین رسام گفت: پنج سال پیش در این سفارت استخدام شدم و مدرکم فوق لیسانس است. وظیفه من جمع آوری اخبار مورد نیاز انگلیس از طریق مرتبطین با سفارت و عناصر حزبی و گروهی خاص در شهرستان ها و تبادل نظر بود و بعد از آنکه نظرهای مرتبطین را دریافت می کردم گزارش های لازم را به لندن می فرستادم.

*سفارت انگلیس به دلیل محدودیت‌‌های شدید از کارکنان محلی استفاده می‌کرد

میرمحمدحسین رسام گفت: سفارت انگلیس در طول دوره های اخیر به دلیل سیاست های خصمانه علیه نظام و محدودیت های شدیدی که دیپلمات ها داشتند و ترس از اینکه عملیات جمع آوری اطلاعات آنها افشا شود اقدام به استفاده از کارکنان محلی می‌کرد و برای این کار شبکه مرتبطین را ایجاد و اداره عملیات را از داخل کشور آغاز کرد.

وی افزود: به همین دلیل به بنده و سایر کارکنان دستور داده شد با ایجاد شبکه به تامین اخبار و اطلاعات مورد نیاز انگلیس اقدام کنیم که در طول پنج سال فعالیت خود در این سفارت تا سال گذشته 130 مرتبط داشتم که امسال با افزایش 50 نفری، تعداد مرتبطین بنده 180 نفر شد.


میرمحمدحسین رسام می‌گوید: تماس ها و ملاقات های ما با مرتبطین در رستوران ها و کافی شاپ ها صورت می گرفت و تلاش می شد این ملاقات ها در مکانی غیر از سفارت انجام شود. سفارت هزینه آن را پرداخت می کرد و آنها را مهمان سفارت می‌دانست و بعداً مطالب و گفتگوها به اطلاع مقامات سفارت می رسید.

*عطریانفر، شمس‌الواعظین و لیلاز مرتبطین ما بودند

وی می‌افزاید: بیشتر ارتباط ما با اصلاح طلبان روشنفکر از جمله عطریانفر، شمس الواعظین و سعید لیلاز بود و دوستانی مانند آنها با دیپلمات ها و خبرنگاران خارجی به راحتی مصاحبه و صحبت می کردند.

این تحلیلگر سیاسی سفارت انگلیس می‌گوید: سفارت انگلیس تعیین می کرد شبکه های ارتباطی خود را گسترش دهد و برای این کار در کنسولگری سفارت انگلیس بخشی را به نام وی آی پی ایجاد کرده بود که در این بخش دیپلمات های سیاسی به همراه دیپلمات های بخش ویزا حضور داشتند و افرادی که تقاضای ویزا می کردند آنها را به وی آی پی دعوت می کردند و از این طریق یک ارتباط اولیه برقرار می شد و ادامه ارتباط نیز طوری تنظیم می شد که ملاقات های بعدی صورت گیرد. ملاقات ها بعد از آن در بیرون از سفارت صورت می گرفت.

این کارمند سفارت انگلیس که خود را تحلیلگر ارشد این سفارتخانه معرفی کرد سپس درباره تحرکات سفارت انگلیس درباره انتخابات دهم ریاست جمهوری و پس از آن توضیح داد.

«حدود 4 ماه قبل از انتخابات در سفارت انگلیس جلسه ای با حضور دیپلمات ها و کارمندان محلی بخش سیاسی سفارتخانه برگزار شد .

در این جلسه با توجه به دستورالعمل دریافتی از لندن تحولات بعد از انتخابات در دستورکار کارمندان محلی بخش سیاسی سفارتخانه قرار گرفت در این چارچوب با دفاتر برخی فعالان سیاسی به ویژه اصلاح طلبان ارتباط برقرار و اطلاعات لازم درباره انتخابات جمع آوری می شد.

در سفارت در این زمینه جلسات روزانه داشتیم که اخبار و اطلاعات جمع آوری شده بعد از دسته بندی شدن به لندن ارسال می شد.

این کار به طور منظم با حضور دیپلمات ها صورت می گرفت و از تهران و شهرستان ها اطلاعات و اخبار لازم جمع بندی می شد.

این اطلاعات و اخبار در باره میزان مشارکت مردم هر استان در انتخابات و نوع گرایش آنها به نامزدهای مختلف بود که در سفرهای استانی دیپلماتها و کارمندهای محلی جمع آوری می شد».

*دیدگاه‌های مقام معظم رهبری درباره انتخابات به لندن گزارش می‌شد

رسام ادامه می‌دهد: دستورالعملی که از لندن برای ما ارسال شد ، حوزه های مختلفی را پوشش می داد.

وی درباره موضوعات مهم مورد نظر در این چارچوب می‌افزاید: دیدگاههای مقام معظم رهبری درباره انتخابات و اینکه آیا گرایش خاصی به هیچ یک از نامزدها دارند یا خیر، چه معیارهایی دارند و نیز اینکه دیدگاههای ائمه جمعه و علمای مختلف درباره انتخابات چیست و گرایش آنها به نامزدهای مختلف چگونه است از جمله این موارد بود.


*گرایش فرماندهان سپاه به نامزدها برای انگلستان مهم بود

این کارمند سفارت انگلیس می‌گوید: در این چارچوب از ما خواسته شده بود که به سپاه و بسیج و نقش آنها در انتخابات و دیدگاه های فرماندهان سپاه درباره انتخابات و اینکه آیا گرایش خاصی به یکی از نامزدها دارند یا مسائل خاصی را می خواهند پیگیری کنند توجه خاصی داشته باشیم و در زمینه های یادشده اطلاعات و اخبار لازم جمع آوری می شد .

رسام اضافه می‌کند: از ما خواسته شده بود که در تهران و نیز در سفرهای استانی با مردم صحبت کنیم و نظر آنها را بگیریم و ببینیم چه نگاهی دارند و به کدام نامزد متمایلند.

*ملاقات دبیر اول سیاسی سفارت انگلستان با اعضای ستاد انتخابات نامزدها

وی می‌گوید: از دیگر فعالیت های دیپلمات های انگلیسی تلاش برای یافتن مرتبطانی در ستاد نامزدها بود که در این زمینه آقای الکس دبیر اول سیاسی سفارت انگلیس با برخی اعضای ستاد انتخاباتی نامزدها ملاقات هایی داشت و دبیر دوم سفارت هم تحت پوشش توریست به ستاد انتخاباتی چند تن از نامزدهای دوره دهم ریاست جمهوری رفت.

*پیروزی احمدی‌نژاد برای لندن بهت‌آور بود

رسام می‌افزاید: از دیگر برنامه ها، ملاقات دبیراول سفارت انگلیس با برخی اعضای حزب اعتماد ملی و دفاتر تبلیغاتی یکی از نامزدها بود که در این چارچوب با برخی مسئولان این ستاد درباره مسائل مربوط به انتخابات و اغتشاشات بعد از آن تماس هایی داشتیم، بعد از انتخابات و با اعلام نتیجه انتخابات مبنی بر پیروزی احمدی نژاد ، این نتیجه برای سفارت انگلیس بهت آور و باعث شگفتی بود .

وی در ادامه دفاعیات خود در دادگاه می‌گوید: سفارت انگلیس موضوع ادعای تقلب از سوی یکی از طرفین انتخابات را تعقیب می کرد، بعد از برگزاری انتخابات روند پیگیری مسائل انتخاباتی و نیز حوادث بعد از آن ادامه داشت و طبق دستور ، سفارت از کارمندان محلی خواسته بود تا در تجمعات و اغتشاشات به همراه دو دیپلمات اخراج شده از ایران حضور داشته باشد.

*حضور دیپلمات‌های اخراج شده انگلیسی در اغتشاشات

وی با بیان اینکه آقای تامبرن از بخش سیاسی و آقای کلبرونی از بخش ویزا دو دیپلماتی بودند که اخراج شدند، در ادامه به حضور برخی مسئولان سفارت انگلیس در تهران در تجمعات و اغتشاشات اشاره کرد و افزود: تامبرن دبیر دوم سیاسی سفارت در درگیری مورخ 24 خرداد 88 در خیابان سنایی و مطهری حاضر شده بود و دبیر اول سفارت نیز در این درگیری حضور داشت.

وی با بیان اینکه کاردار سفارت در راهپیمایی خیابان انقلاب تا دانشگاه صنعتی شریف حضور داشت می‌افزاید: ساموئل اورگان دبیر سوم سفارت نیز در تاریخ 25 خرداد حد فاصل خیابان های مطهری و شریعتی در بین تجمع کنندگان حضور داشت.

رسام تصریح می‌کند: تامبرن دبیر دوم سیاسی سفارت در تاریخ 88،3،28 در راهپیمایی خیابان انقلاب حضور داشت و آقای پل برونی معاون بخش ویزای سفارت نیز در تاریخ 28 سه 88 از تجمع خیابان فردوسی مقابل خیابان منوچهری عکس می گرفت، ساموئل مورگان در تاریخ 27 سه 88 در راهپیمایی خیابان کریمخان حضور داشته است.

این متهم اضافه می‌کند: دبیر اول سیاسی سفارت از کارمندان محلی درخواست کرده بود تا صبح فردای تجمع غیرقانونی در میدان بهارستان از آثار تخریب شده توسط اغتشاشگران عکس تهیه کند.

وی می‌گوید: سفیر انگلیس به همراه کاردار سفارت در تاریخ 28 سه 88 برای مشاهده راهپیمایی آرام و غیرقانونی طرفداران موسوی اقدام کرده بودند، آقای دومتروس یکی دیگر از اعضای بخش سیاسی سفارت در دو مقطع به نشانه حمایت از جریان سبز با پوشیدن لباس سبز در میان تجمع کنندگان حاضر شده بود.

وی همچنین به حضور آقای الکسی در روز رأی گیری و در حوزه انتخابیه نارمک اشاره می‌کند و می‌گوید: وی با حضور در میان مردم سؤالاتی را در خصوص میزان مشارکت مردم در انتخابات و علاقه آنان به نامزدهای انتخابات ، سؤالاتی را مطرح کرده بود.

*8 سوالی که سفیر انگلیس پاسخ‌ آنها را می‌خواست

میرمحمدحسین رسام در ادامه خاطر نشان می‌کند: سفیر انگلیس هر روز ساعت 9 صبح با اعضای بخش سیاسی سفارت و دیپلمات‌ها و کارمندان محلی جلسه داشت و آخرین اخبار را دریافت و به لندن گزارش می کرد، سفیر انگلیس محور گزارش خود را در قالب 8 سؤال طراحی و از کارمندان محلی خواسته بود با حضور در میان تجمع کنندگان این سؤال را از آنان بپرسند.


کارمند محلی سفارت 8 سوالی که سفیر انگلیس نیازمندی‌های خود را در قالب آن مطرح کرده بود چنین عنوان می‌کند:

1- در سطح شهر چه اتفاقاتی می افتد؟

2- مواضع جناحهای مختلف درباره خطبه های مقام معظم رهبری در نماز جمعه 29 خرداد 88 چیست؟

3- تلاش در جهت دستیابی به اسامی دستگیر شدگان

4- پیگیری اخبار تجمعات و اغتشاشات در شهرستانها

5- تلاش برای ملاقات با چهره های شاخص و نزدیک به نامزدهای معترض

6- تلاش برای بدست آوردن دلایل و مدارک معترضان

7- تحقیق درباره چگونگی پیش بینی تظاهرات کنندگان در آینده

8- بررسی اینکه معترضان جوان آیا به دستورات مقام معظم رهبری بویژه بعد از نماز جمعه 29 خرداد 88 عمل می‌کنند یا خیر؟

*انگلیس گزارش‌های خود را به آمریکا می‌داد

وی می‌افزاید: ما اخبار دریافتی را روزانه در سفارت انگلیس بررسی می کردیم و در کمترین زمان به صورت گزارش ویژه به لندن مخابره می شد.

رسام با بیان اینکه رابطه دولت انگلیس و آمریکا یک رابطه تنگاتنگ است می‌گوید: گزارش های سفارت انگلیس در تهران به آمریکا هم ارسال می شد و از آنجا که دولت آمریکا فاقد هر گونه امکاناتی برای دسترسی به اخبار داخل ایران است این گزارش ها به عنوان یک منبع غنی مورد استفاده آنان قرار می گرفت.

*انگلیس انتخابات 88 را نقطه عطف زاویه با نظام می‌دانست

میرمحمدحسین رسام تأکید می‌کند: در مدتی که برای سفارت انگلیس کار می کردم به این نتیجه رسیدم که دولت انگلیس در صدد بود تا به مرتبطان خود القاء کند که این انتخابات نقطه عطفی برای افرادی که با نظام زاویه دارند به شمار می رود و آنها با اقدامات مؤثر در این دوره از انتخابات کشور را دچار تغییر در ساختار یا تغییر در رفتار میکنند و به آنها این امید را می دهند که در صورت بروز مشکل از حمایت اروپاییها و اتحادیه اروپا برخوردار خواهند بود.

وی با بیان اینکه به علت فعالیت‌هایی که داشته ، به همراه 8 کارمند محلی بازداشت شده است می‌گوید: دو دیپلمات سفارت به نام تام برلی و پل برونی از کشور اخراج شدند.

رسام در پایان خطاب به رئیس دادگاه و ملت ایران اظهار می‌دارد: در حال حاضر نسبت به عملکرد خود و تخلفاتی که مرتکب شده ام بسیار نادم و پشیمان هستم و از ملت ایران عذرخواهی می کنم و تقاضای عفو دارم و در محضر دادگاه و به خصوص مردم قول می دهم برای جبران مافات همه سعی خود را به کار گیرم.
منبع: فارس
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات