صفحه نخست >>  عمومی >> آخرین اخبار
تاریخ انتشار : ۲۳ دی ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۷  ، 
کد خبر : ۲۸۶۰۰۴

تهران، ایران‌ستیزی تاجیکستان را پاسخ داد

یک رسانه تاجیک، تصویب موافقت‌نامه امنیتی و انتظامی ایران-تاجیکستان از سوی مجلس شورای اسلامی این کشور را پیام حسن نیت تهران به دوشنبه ارزیابی کرد.
پایگاه بصیرت: روزنامه «تاجیکستان» چاپ دوشنبه، ضمن انتشار خبر تصویب موافقت‌نامه امنیتی و انتظامی ایران و تاجیکستان از سوی مجلس شورای اسلامی را جواب تهران به موج ایران‌هراسی عنوان کرد.

این روزنامه نوشت: پس از تنش‌ها و بیدار شدن موج ایران ستیزی در تاجیکستان نمایندگان ایران موافقت‌نامه همکاری های امنیتی و انتظامی بین تهران و دوشنبه را به تصویب رساندند.

در ادامه این روزنامه آورده است؛ مناسبات ایران و تاجیکستان بعد از دعوت «محی الدین کبیری» رئیس حزب منحل شده نهضت اسلامی برای شرکت در کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با تنش رو به رو و یک نوع موج ایران ستیزی در رسانه‌های تاجیکستان جاری شد.

مقامات رسمی تاجیکستان از اقدام ایران در جهت دعوت از کبیری اظهار نگرانی کرده و آن را بی احترامی نسبت به مواضع دوشنبه تلقی کردند.

تاجیکستان به واسطه تعطیل کردن این حزب، انتظار داشت، تهران تنها از نماینده رسمی دولت تاجیکستان برای حضور در این کنفرانس دعوت کند.

این در حالی است که حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، از جمله معدود احزاب اسلامی معتدل در میان کشورهای آسیای مرکزی، همواره منتقد برخوردهای قهری و دین ستیزانه دولت تاجیکستان بوده است.

همچنین حزب نهضت اسلامی، بارها طی ماه‌های اخیر، ضمن محکوم کردن اقدامات خشونت آمیز، بر پایبندی به قانون اساسی تاجیکستان تاکید کرده است.

این در حالی است که محی الدین کبیری پس از ناکامی حزبش در انتخابات پارلمانی ماه مارس به واسطه تهدیداتی که متوجه وی بود، تاجیکستان را ترک کرده و تاکنون در خارج از کشور به سر می‌برد. در این مدت مقامات تاجیک اتهاماتی مانند حمایت مالی از ژنرال «نظرزاده» را مطرح کرده و از پلیس بین‌الملل خواهان بازداشت و استرداد کبیری شده‌اند. کبیری این اتهامات را رد کرده است.

در همین حال، گروه‌های حقوق بشری «بازداشت‌های خودسرانه و شکنجه» اعضا و فعالان حزب نهضت اسلامی را محکوم کرده و از دولت تاجیکستان خواسته‌اند که دست از سرکوب مخالفان سیاسی‌اش بردارد و به حق آزادی‌های شهروندان احترام بگذارد.

برخی از این سازمان‌ها گفته‌اند که ممنوعیت حزب نهضت اسلامی به معنای لغو توافقات صلح سال ١٩٩٧ است که به جنگ داخلی 5 ساله (١٩٩٢ تا ١٩٩٧) در تاجیکستان پایان داد.

تاجیکستان طی سالهای اخیر، سیاست‌های دین ستیزانه‌ای را به مورد اجرا گذاشته که علاوه بر تعطیلی تنها حزب اسلامی میانه رو و فعال در منطقه، محدودیت حجاب، ایجاد محدودیت برای نمازگزاران مساجد، تعطیلی اماکن مذهبی و ممنوعیت فعالیت برخی مساجد از این جمله است.
منبع: فارس
نظرات بینندگان
آخرین مطلب
پربیننده ترین
ارسال خبرنامه
برای عضویت در خبرنامه سایت ایمیل خود را وارد نمایید.
نشریات