روزنامه کیهان **
دویچه وله: برجام اجرا شد اما ریسک معامله با ایران پابرجاست!
در حالی که انجمن بانکهای آلمان میگوید در معامله با ایران پس از اجرای برجام احتیاط میکند، یک مؤسسه مشاوره اقتصادی اروپا تصریح کرد ریسک معامله با ایران همچنان با وجود اجرای توافق هستهای پابرجاست!
به گزارش دویچه وله بانکهای اروپایی هنوز از معامله با ایران پرهیز میکنند چرا که منتظر روشن شدن جزئیات برداشتن تحریمها هستند. صنایع آلمان امیدوارند فرصتهای بهتری برای فعالیت در ایران پیدا کنند اما این صنایع هنوز نمیتوانند روی حمایت مالی بانکها حساب کنند.
«انجمن بانکهای آلمان» (BdB) اعلام کرد برای فعالیتهای مالی با ایران در انتظار بیرون آمدن جزئیات دقیقتری از آن چه در ارتباط با تحریمها از این پس مجاز خواهد بود، هستند. انجمن بانکهای دولتی آلمان نیز مشابه همین اظهارنظر را کرده است. مؤسسات مالی هنوز با احتیاط به ایران نزدیک میشوند، دلیل این امر آن است که هنوز همه تحریمها برداشته نشدهاند و در ارتباط با «تحریم به خاطر حمایت از تروریسم» همچنان تحریمها سرجای خود هستند. از این گذشته در صورت تخطی ایران از اجرای درست توافق اتمی، ممکن است اقدامات تنبیهی علیه ایران تجدید شود. سخنگوی «انجمن بانکهای آلمان» در این باره گفته است که معامله با ایران حتی در صورت برداشتن تحریمها بدون خطر نیست.
دویچه وله میافزاید: بانکها به سادگی همراهی نمیکنند. برای نمونه «کومرس بانک» سال گذشته یک میلیارد و 450 میلیون دلار جریمه پرداخت. «دویچه بانک» که مهمترین حامی مالی صنایع آلمان در خارج از این کشور است، اواخر سال گذشته به پرداخت 260 میلیون دلار محکوم شد، ولی هنوز در حال چانهزنی است و در برخورد با معامله با ایران به شدت محتاط شده است. یک سخنگوی این بانک نیز گفته است که فعلاً از مبادلات مالی با ایران خودداری میکند. اما این فقط بانکهای آلمانی نیستند که در برقراری روابط مالی با ایران محتاطانه برخورد میکنند، این احتیاط در برخورد بسیاری از بانکهای دیگر اروپایی هم دیده میشود.
بیشترین جریمه را تاکنون بانک فرانسوی «پاریبا» پرداخته است؛ جریمهای معادل هشت میلیارد و 900 میلیون دلار. یکی از مدیران ارشد مالی به «فایننشال تایمز» گفته که ممکن است سالها طول بکشد تا بانکهای بزرگ اروپا مجدداً وارد داد و ستد مالی با ایران شوند.
بانکهای آلمان احتمال میدهند که ماهها طول بکشد تا برخی از آنها خود را از چنبر دوری از ایران بیرون بکشند.
از سوی دیگر مؤسسه مشاوره اقتصادی «کنترل ریسکز» اعلام کرد با وجود اجرای توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی، ریسکهای بازارهای ایران همچنان برجا میمانند.
به گزارش بیبیسی در برآورد این مؤسسه آمده است: شرکتهای مایل به سرمایهگذاری در ایران همچنان با خطر تحریمها مواجه هستند، چرا که آمریکا هنوز تجارت شرکتها و افراد آمریکایی با ایران را منع کرده، برخی فعالیتهای اقتصادی به خصوص هنوز مورد تحریم آمریکا و اتحادیه اروپا هستند، و علاوه بر این دهها فرد و شرکت ایرانی هنوز مشمول تحریمهای آمریکا هستند.
کنترل ریسکز میگوید: ریسک برقراری دوباره تحریمها، در صورت بروز مشکلی در جریان اجرای توافق، احتمالی است که شرکتها باید مد نظر قرار دهند و سناریوهای احتمالی برای آن را در نظر بگیرند.
زیباکلام: سیدحسن اصلا سیاسی نیست /با اصرار هاشمی نامزد خبرگان شد
صادق زیباکلام میگوید، سیدحسن خمینی قصد ورود به انتخابات خبرگان را نداشت و بر اصرار هاشمی نامزد شد اما او سیاسی نیست.
زیباکلام در مصاحبه با سایت فرارو گفت: «سیدحسن خمینی برخلاف حضرت امام(ره) خیلی آدم سیاسی نیست و ایشان بیشتر به مرحوم حاجاحمد و مرحوم حاج مصطفی شبیه هستند و عملا از ایشان حرکت شفاف و معنادار سیاسی نمیبینیم.»
وی ادامه داد: «در تحلیل نهایی ایشان یک روحانی غیرسیاسی است و خیلی وارد عرصه سیاست نخواهد شد.» ایشان سیاسی نیستند و بعید است یک روحانی سیاسی شوند.
زیباکلام در پاسخ به این سوال که اگر سیدحسن خمینی سیاسی نیست اساسا چرا وارد عرصه انتخابات خبرگان شد؟ گفت: من معتقدم آقای سیدحسن خمینی برای حضور در مجلس خبرگان توسط آقای هاشمی رفسنجانی ترغیب شد. یعنی اگر تصمیم صرفا برعهده ایشان بود اساسا کاندیدا نمیشدند؛ اما حضور ایشان در مجلس خبرگان به نفع آقای هاشمی بود چون با حضور ایشان، آقای روحانی، علوی و چند نفر دیگر میتوانستند یک هسته اعتدالی در برابر هسته رادیکال مجلس خبرگان بوجود آورند.
زیباکلام در پاسخ به این سوال که آیا سیدحسن خمینی قصد ندارد روزی کاندیدای انتخابات ریاستجمهوری شود، گفت: «خیر؛ من چنین تصوری ندارم و همانطور که عرض شد ایشان اصلا فردی سیاسی نیست. البته من نمیگویم ایشان مطلقا وارد جریانهای سیاسی نمیشود؛ چرا که ممکن است در آینده بیشتر وارد حوزه سیاست شود؛ اما شواهد و قرائن نشان میدهد ایشان آخوند سیاسی نبوده و نیست.»
وی افزود: «در صحبتهای ایشان شم سیاسی وجود ندارد و در یک کلام میتوان گفت ایشان هیچگاه یک امام خمینی نمیشود».
نیکلاس برنز: ایران، دشمن قوی آمریکا در سراسر خاورمیانه است
معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا میگوید کاخسفید باید سیاست «تعامل» و «فشار و مهار ایران» را به موازات هم پیش ببرد.
نیکلاس برنز که اکنون استاد مدرسه عالی کندی در دانشگاه هاروارد است، در روزنامه نیویورکتایمز نوشت: توافق تاریخی هستهای به دست آمد و اینک آمریکا باید سیاست متوازن «تعامل» و «بازدارندگی» را توأمان در قبال ایران در پیش گیرد. رویدادهای مهم روزهای اخیر بیانگر نقطه عطفی مهم در تاریخ معاصر خاورمیانه است.
اجرای توافق هستهای، حذف تحریمها و تبادل زندانیان، واقعهای است نادر و امیدوارکننده هم برای واشنگتن و هم برای تهران، اما این فراز از بحث، جای تأمل دارد. ایران همچنان دشمن قوی آمریکا تقریبا در تمام ستیزهها در سراسر خاورمیانه است.
اینک در این مقطع حساس، رئیسجمهور «اوباما» و فرد جانشین او در «کاخسفید» به محک آزمون گذارده خواهند شد آیا میتوانند تعادلی صحیح میان همکاری بر سر موضوع هستهای و مهار ایران در منطقه ایجاد کنند! توافق هستهای در تمامی ابعاد، حامل آثار و پیامدهایی فوقالعاده حائز اهمیت است.
وی میافزاید: به رغم همه مخالفتهای کنگره با توافق هستهای ایران، انصافا این توافق امنیت آمریکا را بیش از پیش تضمین میکند. برنامه هستهای ایران به مدت 10 تا 15 سال متوقف خواهد شد. تاسیسات تولید پلوتونیوم و غنیسازی اورانیوم ایران در ابعادی وسیع از کار میافتد. بخش اعظم اورانیوم غنی شده ایران به خارج ازکشور منتقل شده است و تهران به دقت زیر نظر نظارت و بازرسی بینالمللی قرار خواهد داشت.
برنز ادامه میدهد؛ نظر به مداخلههای نظامی آمریکا در افغانستان و عراق، اوباما ضمن در اولویت قرار دادن دیپلماسی، یکبار دیگر رهبری آمریکا در جهان را به اثبات رساند و تعریف مجدد کرد، به شیوهای سازندهتر و واقعیتر. بر مبنای همین واقعیات بود که من یک دهه قبل در دولت «بوش» در مذاکرات برای تحریم ایران ایفای نقش کردم. تمام آن تلاشها امروز به ثمر نشسته است.
اینک در این مقطع، اضطراریترین چالش تعامل دو دولت با یکدیگر است. کری و ظریف سنگ بنای این تعامل را گذاشتند. ظریف یک تحصیلکرده آمریکاست و مورد حمایت رئیسجمهور میانهروی ایران «حسن روحانی» است. اما در ایران، قدرت اصلی در دستان رهبر عالی ایران آیتالله «علی خامنهای» است. یک اریکه قدرت رفیع و دست نیافتنی که عمیقا نسبت به آمریکا بیاعتماد و بدبین است.
نیویورک تایمز خاطر نشان میکند: اعمال قدرت سپاه بر استراتژی امنیت ملی ایران آشکار گشت. به دنبال اعلام توافق هستهای، ایران در هفتههای اخیر موشکهای بالستیک خود را آزمایش کرد و عملا به مبارزه با قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل برخاست. ایران ضمن آن، در ایام اخیر راکتهایی را به اطراف کشتیهای جنگی آمریکا در «تنگه هرمز» شلیک کرد. ایران هفته گذشته هم اقدام تحریکآمیز دیگری به انجام رساند و ملوانان آمریکایی را بازداشت کرد و به این هم اکتفا نکرد و با یک عمل توهینآمیز، از دستگیری این ملوانان در حالت بسته بودن دستهایشان فیلم ویدیویی تهیه کرد و عامدانه آن را منتشر کرد. وانگهی رفتارهای ایران در سایر وادیها در خاورمیانه کما فیالسابق جاری است. «سپاه پاسداران» همچنان با قوت تمام و لاینقطع و دامنهدار به پشتیبانی و هدایت «حوثیها» در یمن، «حزبالله» در لبنان و رژیم «بشار اسد» در سوریه ادامه میدهد.
برنز تصریح میکند: تعامل با این اردوگاههای دشمن، یک چالش بزرگ خواهد بود. اوباما باید جلوی ایران را بگیرد. او استارت این کار را با تحریمهای جدید زد. یک چیز روشن است: آمریکا امسال و سال آینده با چالش استراتژیک مهمی از جانب ایران روبهرو خواهد بود. نظر به حفظ منافع درازمدت این توافق تاریخی، آمریکا باید در سیاست دو شعبه خود در قبال ایران شامل «تعامل» و «بازدارندگی» نوعی تعادل ایجاد کند.
شگرد جالب 2 وزیر /به من ایراد دارید پس کمونیست هستید!
پس از وزیر راه، وزیر صنعت هم مخالفان برخی سیاستهای خود را با برچسب و اتهام سوسیالیست نواخت.
پیش از این وزیر راه در توجیه آزادسازی و رهاسازی چندباره قیمتها، نرخگذاری را کاری سوسیالیستی و کمونیستی توصیف کرده بود. به گزارش خبرگزاری دانشجو اکنون وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به معاون خود اجبار کردن شرکتهای پتروشیمی به عرضه کالای خود در بورس کالا را نماد سوسیالیزم میخواند.
نعمتزاده در همایش نامه قائم مقام خود به شریعتمداری معاون اجرایی رئیسجمهور که در پاسخ به انتقاد احمد توکلی اقتصاددان و نماینده مردم تهران در مجلس بر سر پافشاری وزارت صنعت برای خروج محصولات پتروشیمیایی از بورس کالا نوشته شده، در اظهارنظری قابل تامل نوشته است: «جناب آقای خسرو تاج اجبار بخش دولتی به انجام تجارت به یک شیوه مشخص و دیکته شده قطعا علاوه بر اینکه با آزادی کسب و کار منافات دارد، موجب عدم بهبود رتبههای کشور در آزادی اقتصاد که در بدترین شرایط هستیم و همچنین رتبه کسب و کار که آن هم با کاهش اخیر هنوز رتبه 130 از 187 میباشد، نمیدانم این تفکر سوسیالیستی و نامشروع چرا باید در جمهوری اسلامی ایران پیاده شود.»
دست خط نعمتزاده در حاشیه نامه خسرو تاج مبنی بر ارایه دلایل 12گانه ادعایی این مقام مسئول برای توجیه خروج محصولات پتروشیمیایی از بورس کالا تاریخ 21 آبان ماه امسال را نشان میدهد، یعنی درست یک ماه قبل از آنکه وزیر راه و شهرسازی نیز در همایشی با نقد ورود سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تابعه وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کند: «عدهای در کشور به دنبال ادامهدار بودن نگرشهای سوسیالیستی و مارکسیستی هستند، تا نرخگذاری و کنترل قیمتها را ادامه دهند و مانع توسعه شوند. این بساط حضراتی که دست در جیب مردم میکنند فقط ادامه نگرشهای سوسیالیست و مارکسیست است، در حالی که مدعی طرفداری از مردم هستند؛ اینها مسلمان نیستند.»
در حالی که روحانی در عالیترین رتبه و راس دولت همواره بر ساز و کار بورس به عنوان مظهر شفافیت و عدم دخالت در مکانیزم این بازار متشکل تاکید میشود، اما وزیر صنعت در واپسین روزهای باقیمانده تا پایان عمر مجلس نهم برای خروج نیمی از معاملات محصولات پتروشیمیایی از بورس کالا به تکاپو افتاده است.
اظهارنظرها و اقدامهای زیر پوستی وزیر صنعت برای تحقق این آرزو در حالی افزایش یافته که به نظر میرسد، علیرغم اعلام موضوع شفاف سخنگوی دولت مبنی بر عدم خروج معاملات پتروشیمی از بورس کالا و شخصی بودن اظهارنظر نعمتزاده در این زمینه، اما تداوم پافشاری این مقام مسئول برای به کرسی نشاندن حرف خود از طرق مختلف و حتی متوسل شدن به ابزارهای سلبی حاکی از وجود شکاف در بدنه دولت است.
در جدیدترین اظهارنظرها فعالان پتروشیمی مدعی هستند سرمایهگذاران خارجی علاقهمند به ورود در صنایع نفتی و پتروشیمی کشور هستند و برای تحقق این موضوع نمیتوان خارجیها را مجبور کرد که پس از فعالیت در کشور محصول خود را در بورس کالا بفروشند. این ادعا در حالی است که کشورها در دنیای امروز با پی بردن به جایگاه بازارهای مالی تلاش میکنند تا قدرت خود را با راهاندازی بازارهای سرمایه و انتشار اوراق بهادار مبتنی بر کالا به رخ یکدیگر بکشند و کالاهای تاثیرگذار بر رشد اقتصادی خود را از طریق بازارهای مالی و در نظام شفاف عرضه و تقاضا و بدون دخالت دولتها کشف قیمت کنند.
هافینگتونپست: بیشتر ایرانیها به نتایج توافق هستهای بدبین هستند
یک روزنامه آمریکایی تصریح کرد بیشتر مردم ایران به نتایج توافق هستهای بدبین هستند.
هافینگتونپست در گزارشی نوشت: هنگامی که توافق هستهای ژوئیه 2015 بدست آمد، ایرانیان در خیابانها جشن گرفتند. تصور میشد زمانی که اجرای این توافق این هفته واقعا اعلام شود، جشنهای گستردهتری برگزار شود اما خیابانها آرام بوده است.
به گزارش شفاف، پایگاه اینترنتی هافینگتونپست نوشت: ایرانیها، به اندازه کافی تحصیلکرده هستند که حقیقت را بدانند و متوجه وعدههای تحقق نیافته بشوند. با وجود این، البته برخی از ایرانیان امیدوارند توافق هستهای و ایجاد روابط حسنه کامل بین ایران و غرب به ویژه ایالات متحده منجر شود.
این روزنامه نوشت: برخی از صاحبان کسب و کارها و کسانی که زندگی خود را از طریق گردشگری میگذرانند، لغو تحریمها را یک تحول مثبت میدانند چرا که شرکتهای غربی برای سرمایهگذاری در ایران عجله دارند و تعداد گردشگران غربی به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت. با این حال، به نظر میرسد، بدبینی در میان ایرانیان، بر خوشبینی غلبه کرده است.
*********************************
روزنامه جمهوری اسلامی **
*بر اساس یک نظرسنجی که شبکه الجزیره در کشورهای عربی به عمل آورده، 62 درصد کارشناسان جهان عرب، اسرائیل را بزرگترین تهدید منطقه میدانند. در این نظرسنجی، شبکه الجزیره که در قطر فعالیت میکند و به ارتجاع عرب و لابی صهیونیستی وابسته است تلاش کرد نظر کارشناسان عرب را علیه جمهوری اسلامی ایران برانگیزد و ایران را خطر بزرگ منطقه جلوه دهد ولی علیرغم این تلاشها فقط 22 درصد کارشناسان، ایران را تهدید دانستند. طبق آنچه این شبکه اعلام کرده فقط 4درصد کارشناسان عرب، آمریکا را برای منطقه تهدید میدانند. الجزیره اعلام کرده این نظرسنجی را از کارشناسان کشورهای مصر، عراق، سوریه، لبنان، اردن، فلسطین، عربستان سعودی، قطر، بحرین، کویت، امارات متحده عربی، یمن، لیبی، سودان، تونس، الجزایر، مراکش، موریتانی، جیبوتی و سومالی به عمل آورده است.
*فرد دستگیر شده به اتهام ساماندهی حمله به سفارت عربستان در تهران، دریک سخنرانی علاوه بر اینکه از کار خود دفاع کرده و به تشویق برای حمله به این سفارت اعتراف نموده، برای این اقدام خلاف قانون و خلاف مصالح ملی حتی منافعی نیز بر شمرده است! وی در یک فایل صوتی که از طریق شبکههای مجازی در دسترس قرار گرفته گفته است این اقدام موجب عزت و آبروی نظام جمهوری اسلامی در سراسر جهان شده و نوری بود که ذهن مخالفان و کسانی که حج و عمره را زیر سئوال میبردند نیز روشن کرده است. این شخص، طبق اعلام مسئولین امنیتی سرکرده حمله به سفارت عربستان در تهران بوده و چند روز قبل هنگام بازگشت از سوریه در حال ورود به تهران در فرودگاه بازداشت شده است.
*نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس خبرگان نشان میدهد صلاحیت گروهی از اساتید معروف حوزه علمیه قم که دارای مواضع مستقل سیاسی هستند تایید نشده است. از جمله این افراد سیدمحمد غروی، سیدجواد ورعی، کاظم قاضیزاده، محمد سروش محلاتی، محسن غرویان، سیدمجتبی طاهری خرمآبادی، سیدضیاء مرتضوی، سعید ضیائیفر، سیدصادق قادری، اکبر خادم الذاکرین و عبدالمجید عسگری میباشند. قابل توجه اینکه بعضی از این افراد عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و یا عضو فعلی مجلس خبرگان رهبری هستند. ضمناً با توجه به اینکه تعداد تایید صلاحیت شدگان 10 نفر کمتر از دو برابر تعداد مورد نیاز میباشد و در بعضی حوزههای انتخابیه که به یک نفر نماینده نیاز است فقط یک نفر تایید صلاحیت شده، خوب است شورای محترم نگهبان در مورد افرادی که از نظر علمی در سطح بالا قرار دارند و دارای مواضع مستقل نیز میباشند تجدیدنظر نموده و صلاحیت آنها را تایید کند.
*********************************
روزنامه ایران**
اوباما حکم رفع تحریمهای ایران را امضا کرد
کاخ سفید اعلام کرد که رئیس جمهوری امریکا با امضای حکمی دستور رفع تحریمها علیه ایران را صادر کرد. به گزارش «تسنیم»، به نقل از «اسپوتنیک»، کاخ سفید اعلام کرد که باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا با امضای حکمی دستور برداشته شدن تحریمهای ایران را صادر کرد. روز بیست و ششم دیماه محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان و فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با قرائت بیانیهای مشترک، به صورت رسمی آغاز «روز اجرای» برجام را اعلام کردند و رئیس جمهوری امریکا نیز دستور اجرایی لغو تحریمهای اعمال شده علیه برنامه هستهای ایران را صادر و کنگره را از این اقدام مطلع کرد.
کانادا تحریمهای ایران را لغو میکند
وزیر خارجه کانادا رسماً اعلام کرد که به موجب توافق هستهای میان ایران و پنج کشور عمده جهان، کانادا نیز به پیروی از امریکا و کشورهای اروپایی تحریمهای این کشور علیه ایران را لغو خواهد کرد. به گزارش «ایرنا»، «استیون دیون» وزیر خارجه کانادا طی سخنانی در مجلس عوام این کشور در عین حال افزود: «اتاوا نیز به پیروی از جامعه بینالمللی، تحریمهای خود علیه ایران را لغو خواهد کرد اما همچنان در مورد فعالیتهای هستهای ایران هشیار باقی خواهد ماند.» وی در مورد جزئیات این تصمیم و زمان اجرای آن توضیحی نداد اما ناظران پیشبینی کردهاند که لغو تحریمهای کانادایی علیه ایران موجب از سرگیری قراردادهای تجاری میان ایران با شرکت معروف هواپیماسازی این کشور «بمباردیه»خواهد شد.
بازتاب رد صلاحیت سید حسن خمینی در رسانههای جهان
حذف سید حسن خمینی از گردونه رقابتهای انتخاباتی مجلس خبرگان در رسانههای دنیا مورد توجه قرار گرفته و بازتاب یافت. از جمله، «فارین پالسی» با اشاره به اینکه «200 هزار دنبال کننده صفحه اینستاگرام نوه آیتالله [امام] خمینی به تصاویری که او از فوتبال و غیره منتشر میکند، عادت کردهاند، اما این موضوع روز سهشنبه تغییر کرد»، افزود: «سیدحسن خمینی از چهرههای سیاسی بشدت جذاب ایران است. او گفت که در چندین روز آینده در مورد ردصلاحیت خود صحبت میکند.»
«فرانس پرس» نیز با اشاره به رد صلاحیت یادگار امام نوشت: «کاندیداتوری سیدحسن، بازگشت خانواده مشهور ایرانی پس از درگذشت آیتالله [امام] خمینی به عرصه سیاست بود.» «بلومبرگ» هم با تأکید بر اینکه «سیدحسن خمینی آنقدر محبوبیت داشت که به راحتی میتوانست پیروز انتخابات مجلس خبرگان شود»، ادامه داد: «خمینی جوان از نظر دیدگاههای سیاسی به میانهروها که خواهان ارتباط بیشتر با دنیا هستند، نزدیک است.» سایت «یاهو نیوز» نیز گزارش خبرگزاری فرانسه پیرامون این رد صلاحیت را بازتاب داد.
تلاش ناکام تندروهای ایتالیایی برای حاشیه سازی
محافل تندروی ایتالیا که مخالف تحول جدید در روابط تهران و رم هستند در شبکه های تبلیغاتی خود تلاش کردند برخی اتفاقات حاشیه سفر روحانی را برجسته کنند. به گزارش «ایران»، از جمله سوژه های تبلیغی آنان، انتقاد از اقدام دولت ایتالیا برای پوشاندن مجسمه های برهنه موزه «کاپیتولین» رم هنگام حضور روحانی دراین موزه بود. نماینده این جریان در مجلس از حزب راست میانه «فورزا»(وابسته به سیلویو برلوسکنی، نخستوزیر پیشین) در نطق خود همین انتقاد را تکرار و دولت کشورش را متهم کرد که برای جلب رضایت ایرانیان به فرهنگ ایتالیا یی ها بی اعتنایی نشان داده است . اما در فضای گرم استقبال از روحانی صدای تندروهای ایتالیایی به جایی نرسید . در نهایت ، نماینده رسانه ای این گروه کوشید تا موضوع مجسمه ها را به جلسه مطبوعاتی روحانی با نخست وزیر ایتالیا بکشاند، ولی رئیس جمهوری ایران در پاسخ تاکید کرد:«ایران درخواست ویژهای برای پوشاندن مجسمهها مطرح نکرده و «هیچ تماسی درباره این مسأله» از طرف ایرانی صورت نگرفته است». رئیس جمهوری در ادامه افزود:«البته من میدانم که ایتالیاییها مردمانی بسیار میهماننواز هستند، مردمی که بیشترین سعی را برای راحتی میهمانشان انجام میدهند و من بهخاطر این امر از شما تشکر میکنم».
*********************************
روزنامه خراسان **
شفقنا نوشت:
آیت ا... العظمی سبحانی از تمرکز طلاب در قم و حوزه علمیه این شهر انتقاد کرد و گفت: درحال حاضر قم ۷۵ هزار طلبه مشغول به تحصیل دارد درحالی که خیلی از بخشها و مناطق کشور فاقد عالم و روحانی هستند.
خبرآنلاین نوشت:
روزنامه فرانسوی «لوموند» روز چهارشنبه به مناسبت سفر «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به فرانسه، در تیتر نخست صفحه بین المللی خود نوشت: «آقای روحانی، به اروپا خوش آمدی».
انتخاب نوشت:
در بهار ۹۴ حدود ۳۹ درصد از شاغلان کشور بیش از ۴۹ ساعت در هفته کار کردهاند. این آمار کاهش 0.8 واحد درصدی نسبت به بهار سال 13۹۳ و افزایش 2.6 واحد درصدی نسبت به زمستان ۱۳۹۳ را نشان میدهد.
نامه نیوز گزارش داد :
روزنامه گاردین در گزارشی در مورد آیتا... علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت، نوشته است که وی در تلاش است تا بار دیگر نقشی پررنگ در عرصه سیاسی ایران داشته باشد. روزنامه گاردین نوشته است که هاشمی رفسنجانی که زمانی مخالف آشتی با آمریکا بود، حالا تغییر موضع داده است.
تابناک نوشت:
علیرضا افتخاری در گفت و گو با تماشاگران امروز گفته: آقای احمدینژاد جوری خودش را به آغوش من انداخت که انگار من یوسف گمگشته ایشان بودم. یک جوری به من چسبید و من را بوسید و پشت سر هم این اتفاقات را شکل دادند که ... بابا بوسیدن یک بار، دو بار ... جمله بعدیام را امیدوارم جرات انتشارش را داشته باشید ولی من طناب خریده بودم خودکشی کنم. فشار بدی روی من و خانوادهام بود.
*********************************
روزنامه وطن امروز **
ارجاع 28 شخصیت شیعه به دادگاه جنایی عربستان
دادستانی عربستان 28 نفر از شخصیتهای بارز و کاردان شیعه از جمله اساتید دانشگاه نظیر یک دکتر فیزیک هستهای، 5 مدیر بانک و تعدادی از علمای دینی و خطیبان و بازرگان را به دادگاه جنایی ویژه در شهر ریاض ارجاع داد. سایت حزب بحرینی «تیار العمل الاسلامی» تأکید کرد مسؤولان سعودی اتهاماتی ادعایی را علیه این شخصیتها مبنی بر جاسوسی برای یک طرف خارجی مطرح کردهاند. این افراد از شیعیان اهالی چند منطقه و شهرک در نواحی الاحساء، القطیب و شهر مدینه منوره هستند.
وزیر خارجه قطر تغییر کرد
امیر قطر، دستور تغییراتی گسترده در کابینه این کشور را صادر کرد. بر پایه این دستور که دستور شماره یک امیر در سال 2016، نامگذاری شده است، 7 وزیر کابینه از جمله وزیر خارجه، تغییر کردند. خالد بن محمد العطیه، به عنوان وزیر مشاور امور دفاع و عضو کابینه منصوب شد و شیخ محمد بن عبدالرحمن آلثانی عهدهدار پست وزارت خارجه شد. صلاح بن غانم العلی نیز وزیر فرهنگ و ورزش و عیسی بن سعد الجفالی وزیر توسعه اداری و کار و امور اجتماعی شد. جاسم بن سیف السلیطی نیز به عنوان وزیر ارتباطات و ترابری انتصاب و محمد بن عبدالله الرمیحی وزیر شهرداری و محیطزیست شد. صدور این دستور امیرانه در قطر، به لغو همه احکام متناقض با آن منجر شد.
حمله لفظی نتانیاهو به بان کیمون
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات دبیرکل سازمان ملل گفت بانکیمون تروریسم را تشویق میکند. تروریسم هیچ توجیهی ندارد. قاتلان فلسطینی نمیخواهند کشور بسازند بلکه میخواهند یک کشور را نابود کنند و این مساله را به صورت علنی بیان میکنند. وی مدعی شد: آنها میخواهند یهودیان را صرفا به این علت که یهودی هستند، بکشند و این مساله را آشکارا بیان میکنند. بانکیمون اعلام کرده است درباره سیاست شهرکسازی اسرائیل در کرانه باختری بشدت نگران است و آنها را اقدامات تحریکآمیز توصیف کرد.
بسته مشکوک هیئات قطر و سعودی
ساختمانی روبهروی مقر سازمان ملل متحد در نیویورک که محل استقرار هیاتهای نمایندگی عربستان و قطر است، سهشنبهشب به علت پیدا شدن بستهای مشکوک تخلیه شد. یک مقام سازمان ملل در این باره گفت بسته مشکوک در مقر نمایندگی عربستان سعودی در این سازمان پیدا شد. عبدالله المعلیمی، نماینده و سفیر عربستان سعودی در سازمان ملل هم به خبرگزاریها گفت: «به ما گفته شد که به دلیل مشاهده یک بسته مشکوک و رعایت احتیاط، ساختمان را تخلیه کنیم».
وزیر دادگستری فرانسه استعفا کرد
بنا بر اعلام دفتر ریاستجمهوری فرانسه کریستین توبیرا، وزیر دادگستری این کشور، چهارشنبه از سمت خود کنارهگیری کرد. به نوشته فیگارو، وزیر دادگستری فرانسه چندی پیش درخواست استعفای خود را به رئیسجمهور این کشور ارائه کرد و فرانسوا اولاند نیز با استعفای وی موافقت کرد. برخی منابع، دلیل این اقدام را اعتراض به لغو تابعیت کسانی اعلام کردند که با گروههای تروریستی ارتباط داشتهاند. ژان جک اوروآس، نماینده سوسیالیست جایگزین کریستین توبیرا به عنوان وزیر دادگستری فرانسه خواهد شد.
*********************************